Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Συνεπώς η 104 κατανοήθηκε ορθά. =>

    Αν α = True και β=False τότε, α AND β => True AND False => False

    => Αν κάποιος έχει κυριαρχικές τάσεις αλλά δεν επιδιώκει την ικανοποίησή τους με τον τρόπο που ανέφερες δεν είναι θρασύς.

    Συμφωνούμε;
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Αν κάποιος έχει κυριαρχικές τάσεις αλλά δεν επιδιώκει την ικανοποίησή τους με τον τρόπο που περιέγραψα μπορεί να μην είναι θρασύς. Αν κάποιος έχει κυριαρχικές τάσεις και τις ικανοποιεί με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω είναι και* θρασύς.



    * Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να αναρτήσω ολόκληρο κατάλογο.
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Συμφωνώ και με τα δύο. Αλλά καθώς εδώ δεν εξετάζουμε αν συντρέχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους να του αρμόζει ο χαρακτηρισμός, αρκούμαι στην προηγούμενη διαπίστωση.
     
  4. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    1) Σε όλα με κάλυψαν οι απαντήσεις του Κλάιστ. Δε βρίσκω λόγο να προσθέσω κάτι περισσότερο.
    2) Syrah.....μη την ψάχνεις τόσο πολύ. Τουλάχιστον όχι εδώ. Αν είσαι bdsmολόγος και θέλεις να τα αναλύεις όλα τόσο επιστημονικά, καλύτερα να ψαχτείς irl και όχι σε ένα φόρουμ. Αν πάλι δεν είσαι, μην καις τζάμπα εγκεφαλικά κύτταρα ξεψειρίζοντας μια άποψη που εξέφρασα και την ανήγαγες σε μεσανατολικό. Φόρουμ είναι, δεν είναι Επιστημονική Κοινότητα.
     
  5. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Τελικά το ξερολάκι είναι σπαστικό. Αλλά και σωστό ξερολάκι.  

    Όσον αφορά τις απόψεις που διάβασα νομίζω ξεκάθαρο είναι πλέον πως μέγιστο κριτήριο κυριαρχίας αποτελεί αυτή έναντι του ίδιου μας του εαυτού. Αυτοκυριαρχία λοιπόν.
     
  6. Caesar

    Caesar New Member

    Κακά τα ψέματα, η πνευματική ανωτερότητα των κυρίαρχων τεκμαίρεται από την ιστορία. Δεν το θέτω όμως και ως πλήρη και αδιαμφισβήτητη «κατωτερότητα» των υποτακτικών. Πιστεύω ότι στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε το μέγιστο (εάν μπορεί να υπάρξει) της ηδονής, τόσο της δικιάς μας όσο και του παρτενέρ μας, βάζουμε το μυαλό να δουλεύει νυχθημερόν. Στη δουλειά, στο λεωφορείο, ακόμα και στον ύπνο μας αναζητούμε (πολλές φορές ανεφάρμοστους τρόπους) να ικανοποιηθούμε, πρωτίστως και να ικανοποιήσουμε, δευτερευόντως. Είναι εύλογο λοιπόν όταν το ρόλο του «αρχηγού» τον παίρνει ένας εκ των δύο (ή και τριών καλύτερα) να εφευρίσκει, να φαντασιώνεται και να καρπούται εν τέλει. Περαιτέρω δε, ο υποτακτικός βρίσκεται εκεί παραδομένος στις ορέξεις του αφεντικού του, υποταγμένος στις αδηφάγες ορέξεις του, αρνούμενος συνειδητά να αντισταθεί προκειμένου να ικανοποιηθεί και αυτός με τη σειρά του.
    Εν κατακλείδι, (αναφερόμενος ιδίως άντρες της παρέας): όταν πήγαμε στρατό, όπου το μόνο που κάναμε ήταν να εκτελούμε εντολές άνευ δικαιώματος αμφισβήτησης, γυρίσαμε πιο έξυπνοι ή πιο ζαβλακωμένοι??
     
  7. zinnia

    zinnia Contributor

    ίσως πιό ανακουφισμένοι που τέλειωσε; (Παρντόν που μπήκα στη μέση αλλά μου βγήκε αυθόρμητα) 
     
  8. Caesar

    Caesar New Member

    Ναι, δεν το συζητώ. Εάν βέβαια το πάρει κανείς ψύχραιμα, είναι οι τελευταίες πληρωμένες και μακράς διαρκείας διακοπές που θα μπορούσε να κάνει!!!
     
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Καμιά σχέση δεν έχει η ψυχοδομή του Κυρίαρχου στο κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, με εκείνη του κυριαρχικού ή κυριαρχούντος σε μια διαπροσωπική σχέση - ο οποίος δεν είναι, φυσικά, απαραιτήτως bdsmer.
    Ενδιαφέρει, επί του παρόντος η δεύτερη κατηγορία. Κυρίαρχος, λοιπόν, είναι όποιος επιβάλλει μονομερώς και έξω από κάθε πλαίσιο διαλογικής συνδιαλλαγής, τη βούληση του σε κάποιον άλλο χρησιμοποιώντας τον ως αντικείμενο και ενεργούμενο για τον πορισμό ηδονής και την επίτευξη στόχων ανεξάρτητων από οτιδήποτε μπορεί να απασχολεί τον υποταγμένο ή υπακούοντα, ως αυτοτελή 'προσωπικότητα'. Αντιστρέφοντας τον Kant, κυρίαρχος είναι όποιος χρησιμοποιεί τους άλλους και δη το 'ταίρι' του, ως οιονεί άψυχο πράγμα και στη μακρά περίοδο κατορθώνει να επιτύχει τον απόλυτο εξανδραποδισμό του, μετερχόμενος κάθε (κατ' αρχήν νόμιμη) μέθοδο.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εάν η προσπάθεια αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς και έχει επαρκή χρονική διάρκεια, ο κυρίαρχος έχει αποδείξει την 'πνευματική του ανωτερότητα' (κι ας μοιάζει βλάκας, ενίοτε).
    Αν δεν ευοδωθεί, ο υποψήφιος κυρίαρχος είτε έχει διαπράξει ασυγχώρητα σφάλματα, άρα ο τίτλος δεν του ταιριάζει εκ του διαπιστωμένου αποτελέσματος, είτε είναι ένας ηλίθιος καραγκιοζάκος, που νόμισε ότι αν αποκαλεί εαυτόν Θεό, οι υπόλοιποι υποχρεούνται να τον πιστέψουν.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    1. Το ότι σε κάλυψαν οι απαντήσεις του Heinrich von Kleist το υπέθεσα πριν της παρούσας δήλωσης και θεώρησα τη συζήτησή μας λήξασα.
    2. Θα επιτρέψεις αφενός να χρησιμοποιώ τα fora όπως εγώ πιστεύω πως δέον είναι να χρησιμοποιούνται, και αφετέρου να αξιολογώ εγώ τι αξίζει και τι όχι το όποιο κόστος σε δική μου φαιά ουσία.

    Συμφωνώ απολύτως.
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest

    Αφού έληξε αισίως η «μάχη» θα μου επιτρέψετε να σας αφιερώσω το παρακάτω άσμα το οποίο μου έφερε στο νου τα λόγια του Μεγάλου Ποδολάγνου.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλό θα ήταν να μην αδικείς με τη χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών το ύφος μίας αξιοπρεπούς συζήτησης.