Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

to b-dsm ? or not to b-dsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 4 Ιουλίου 2014.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @MasterJp
    Δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου ουσιαστικά,αν προσεγγίσουμε το άρθρο απο τη δική σας σκοπιά, αν δηλαδή η μόνη απαίτηση είναι η μονής κατεύθυνσης ροή ελέγχου.Δεν ξέρω βέβαια αν θα συμφωνούσε σε αυτή την ερμηνεία ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία τελικά.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @underherfeet : Τω όντι φίλτατε, αν και πιστεύω πως θα συμφωνούσε. Αν και δεν είναι κατηγορηματικό στο κείμενο πιστεύω πως αυτό εννοεί με το :

    και
     
  3. Dapom

    Dapom Contributor

    Θα συμφωνήσω οτι ο όρος σεξουαλικότητα ειναι πιο σωστός.
     
  4. Nomad

    Nomad Keyser Sose

    Στην αρχή είχε πλάκα. Μετά παραγνωριστήκαμε.
     
  5. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα φυσικό, ακόμα και για τον εαυτό του. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος, απλά γιατί η φύση το έχει κάνει πριν από εμάς.

    Φυσικό ή είναι κάτι ή δεν είναι. Αν υπάρχει γύρω σου (και στα υπόλοιπα όντα της φύσης) είναι φυσικό.
    Π.χ. ο ελεγχόμενος οργασμός δεν είναι φυσικός. Είναι κάτι που κάποιος θα μπορούσε να μάθει να κάνει. Ο οργασμός είναι φυσικός.

    Μετά το φυσικό, έρχεται το φυσιολογικό.
    Το φυσιολογικό ακολουθεί τους κανόνες του φυσικού, αλλά υπάρχει παρέμβαση. Π.χ. ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να έρχεται σε οργασμό, αλλά το να μάθει να τον ελέγχει, είναι παρέμβαση, κι ας ακολουθεί τη φυσική διαδικασία του οργασμού. ΔΕΝ ειναι φυσικό. Είναι μη φυσιολογικό.

    Επομένως, όταν κάποιος, ακόμα κι όταν δε γνωρίζει τις παραπάνω λεπτομέρειες, θεωρεί κάτι μη φυσιολογικό, ουσιαστικά σχολιάζει την παρέμβαση που πραγματοποιείται και όχι την ίδια την πράξη. Πολλοί τα μπλέκουμε συχνά, ή δεν τα έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας, και συνδέουμε το μη φυσιολογικό με το αφύσικο, έννοιες τελείως διαφορετικές, αφού η τελευταία βρίσκεται αντικρυστά της φύσης, ενώ η πρώτη δίπλα από τη φύση.

    Το βδσμ είναι μη φυσιολογικό, γιατί στη διαδικασία της αναπαραγωγής ή της ορμέμφυτης ανάγκης για ζευγάρωμα (όπως θέλει ας το πει κανείς, κι ας μην κολλήσουμε εκεί) υπάρχει παρέμβαση. Αλλά αυτό είναι διαπίστωση και δεν αποτελεί ταμπέλα, πόσο μάλλον αρνητική. Η παρέμβαση συνήθως συντελεί και στην καλυτέρευση μιας διαδιακασίας..

    2 βδσμ ορ νοτ 2 βδσμ λοιπόν;
    Και απαντώ: 2 ΒΔΣΜ ΣΑΦΩΣ.
    Η φυσική διαδικασία είναι αυτή που είναι, η σεξουαλικότητα είναι δεδομένη ως ένα βαθμό. Πολλοί αρκούνται σε αυτό. Άλλοι αναζητούν.
    Το λίγο ή το πολύ δεν έχει για μένα σημασία γιατί πολλές φορές οι πολλές παρεμβάσεις επιφέρουν και την παραμόρφωση, άρα και δυσλειτουργίες και πολλά άλλα.

    Έχοντας πει αυτά θα διαφωνήσω κάθετα και με την άποψη, βδσμ καλό θα ήταν (για το ίδιο το βδσμ) να κάνουν όσοι δεν μπορούν διαφορετικά. Προσωπικά, μπορώ να κάνω και διαφορετικά, παλιότερα έκανα μόνο διαφορετικά και μια χαρά μπορούσα, αυτή είναι η ανθρώπινη φύση μου. Το ότι σήμερα κάνω (και) αλλιώς, αποτελεί δική μου παρέμβαση, δική μου εξέλιξη, δική μου προσθήκη στο φυσικό, στο μέτρο που γουστάρω εγώ, μια φορά το μήνα ή 5 χρόνια σερί, είναι μη φυσιολογικό και είμαι περήφανη για αυτό.
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Για κείνο που μετράει, από μένα "χειροκρότημα"...Ιδίως για το μέρος της παρέμβασης σου που χρωμάτισα...( Φτάνει κάποιος/α να κάνει click to expand ακριβώς από πάνω...)...
    As always, περί ορέξεως Pumpkin pie...
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AliceInChains08 : δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το γνωρίζετε, όμως η ψυχιατρική είναι πολύ περισσότερο επιφυλακτική από εσάς στον ορισμό του φυσιολογικού και της αποκλίνουσας, άρα μη φυσιολογικής συμπεριφοράς και την εξετάζει πάντα σε συσχετισμό με το περιβάλλον του ατόμου, θεωρεί δε απαραίτητα τον προσδιορισμό του πλαισίου, των στόχων και των κινήτρων πριν καταλήξει σε συμπεράσματα.

    Πλέον περιορίζεται, σε γενικές γραμμές, να θεωρεί πως κάποιος θεωρείται φυσιολογικός όταν παίρνει ικανοποίηση από το επάγγελμά του, την προσωπική του ζωή και από τον τρόπο που καταναλώνει τον ελεύθερο χρόνο του. Αν κάποιος δεν αντλεί ικανοποίηση και από τους τρεις τομείς, τότε ίσως να έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά. Το τι θεωρεί η εκάστοτε κοινωνική ηθική νόρμα και φυσιολογικό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα.

    Η φυσική διαδικασία (σύμφωνα με τον ορισμό 6 παρακάτω) ή η φυσιολογική (σύμφωνα με την ιατρική και τη βιολογία) της αναπαραγωγής μπορεί να είναι αυτή που είναι η όμως σεξουαλικότητα (ο τρόπος που καυλώνουμε δηλαδή και το τι μας ελκύει σεξουαλικά)) δεν είναι καθόλου, μα καθόλου δεδομένη, τουλάχιστον μετά τους Masters & Johnson, και για το ανθρώπινο είδος ελάχιστη σχέση έχει με την αναπαραγωγική διαδικασία. Προφανώς θεωρείτε τους gay μη φυσιολογικούς.

    Στην ελληνική γλώσσα "φυσικό" μπορεί να σημαίνει

    1. που έχει σχέση με τη φύση, φυσικά φαινόμενα
    2. αυθόρμητος, αληθινός, φυσική συμπεριφορά
    3. που δεν είναι χημικός ή συνθετικός, φυσικές ύλες φυσικό χρώμα
    4. βιολογικός, η φυσική μητέρα
    5. που δεν είναι τεχνητός, φυσικό λιμάνι
    6. φυσιολογικός, φυσική εξέλιξη

    και βάσει του ορισμού 2 η gaby είναι απόλυτα δικαιολογημένη να μιλά για κάτι "φυσικό" για την ίδια.

    Δεν έχω την πρόθεση, ούτε αφορά τον χώρο ή εμένα ν' αναλυθεί το αν όντως μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά ή τους λόγους που σας κάνουν υπερήφανη στη δυνατότητά σας να παρέμβετε σε κάτι που το θεωρείτε φυσιολογικό ώστε να το καταστήσετε μη φυσιολογικό, θα παρακαλούσα όμως για λίγο περισσότερη προσοχή στον επανορισμό της σημασίας ορισμένων όρων τουλάχιστον όταν άπτονται επιστημονικών πεδίων.
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2015
  8. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Θα μπορούσα να μιλήσω με πολλά παραδείγματα, κι αν δε σας ικανοποιήσουν αυτά που θα δώσω, θα μπορέσω να επανέλθω με έτερα και περισσότερα.

    Δεν ξέρω από που προκύπτουν οι ορισμοί που δώσατε στο "φυσικό".


    Θα χρησιμοποιήσω δύο παραδείγματα, για να γίνω ίσως περισσότερο ξεκάθαρη σε ό,τι ήθελα να πω, μιας και τα παραδείγματα είναι πολλές φορές πιο εύστοχα.

    Τι είναι φυσικό; Τι είναι αφύσικο; Τι είναι φυσιολογικό; Τι είναι μη φυσιολογικό;

    π.χ.1) Το σεξ είναι φυσικό. Το αφύσικο είναι να μην κάνω σεξ. Το φυσιολογικό είναι να γίνεται μεταξύ ετερόφυλων. Το μη φυσιολογικό είναι να γίνεται μεταξύ ομόφυλων.

    π.χ.2) Η αφόδευση είναι φυσική. Το να μην αφοδεύω είναι αφύσικο. Το να αφοδεύω χωρίς βοηθήματα είναι φυσιολογικό. Το να αφοδεύω με βοηθήματα είναι μη φυσιολογικό.

    Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά διαφωτιστική στο να εξηγεί η ίδια η λέξη τι ακριβώς είναι. Το φυσικό και φυσιολογικό είναι δύο διαφορετικά πράγματα και κακώς προσπαθώντας να εξηγήσουμε το ένα χρησιμοποιούμε το άλλο (αναφέρομαι στον ορισμό 6 που δώσατε). Επίσης, όλοι οι ορισμοί που δώσατε έχουν να κάνουν με την παρέμβαση ή μη παρέμβαση, στην οποία και στάθηκα στο προηγούμενο ποστ μου. Θα έπρεπε λοιπόν να έχει γίνει κατανοητό μέχρι τώρα ότι οι διαφορές έγκεινται ακριβώς εκεί. Έχω παρέμβαση; Ή δεν έχω;

    'Οσο για την ψυχιατρική, με την οποία δεν ξέρω σε τι βαθμό έχετε έρθει σε επαφή, οφείλω να σας πω ότι η επιστήμη αυτή είναι πολύ πιο κάθετη στις αποκλίνουσες συμπεριφορές και στην κατηγοριοποίηση αυτών, διότι εμπεριέχει μέσα της τις επιστήμες της ιατρικής και της βιολογίας οι οποίες δε χωράνε φιλολογίες και φιλοσοφίες, όταν έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία.
    Θα μπορούσα να δώσω το (ακραίο) παράδειγμα 960 παιδόφιλων, σε ένα δείγμα 1000 παιδόφιλων, έγκλειστων σε ψυχιατρικές πτέρυγες φυλακών του εξωτερικού. Σας πληροφορώ πως το 96% εξ αυτών απάντησαν ότι δεν ήξεραν για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί, αφού θεωρούσαν ότι αυτό που έκαναν ήταν φυσιολογικό ή ακόμα και φυσικό για εκείνους. Οι περισσότεροι δηλαδή όταν δεν ήταν πεπεισμένοι ότι το "φυσικό" είναι το σεξ με παιδιά, πίστευαν ότι η φυσιολογική διαδικασία ήταν να είναι αυτή. (Πρόκειται για αληθινά στοιχεία, έργο ζωής ενός εξαιρετικού εγκληματολόγου ψυχίατρου, που ασχολήθηκε για χρόνια με τις αποκλίνουσες συμπεριφορές (τις συμπεριφορές αυτές δηλαδή που προκύπτουν όταν κανείς ξεπεράσει το όριο του αφύσικου, παρουσιάσει δυσλειτουργίες και θελήσει να επανενταχθεί αυθαίρετα στο φυσικό και το φυσιολογικό).

    Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εμπεριέχει κινδύνους να θεωρεί κανείς για τον εαυτό του τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, ή τι είναι φυσικό και τι όχι, όταν δεν έχει γνώση των εννοιών αυτών.
    Επίσης πολύ φοβάμαι ότι κάνετε ένα τρομερό λάθος. Για όλες τις επιστήμες, οι έννοιες αυτές είναι ξεκάθαρες, η κοινωνιολογία, η ιατρική, η εγκληματολογία, η φυσική και τόσες άλλες είναι σύμφωνες στο να προσδιορίζονται αυτοι οι ορισμοί σε συνάρτηση με την παρέμβαση ή μη. Αν παρατηρήσετε, αυτό συμβαίνει και με τους ορισμούς που δώσατε εσείς.

    υγ. Και τέλος, θα παρακαλούσα αυτό το "προφανές" που συμπεράνατε εσείς για μένα, να μη μου το προσάπτετε.
    Ουδέποτε είπα, θεωρώ τους γκέι μη φυσιολογικούς, με την έννοια που αποδίδεται από αυτούς που ακόμα μπερδεύουν τις έννοιες στο μυαλό τους. Οι γκέι για μένα είναι μη φυσιολογικοί με την έννοια που κι εγώ που βδσμ-ιάζω είμαι μη φυσιολογική, κι εγώ που παίρνω χάπια για να αφοδεύσω είμαι μη φυσιολογική, κι εγώ που παίρνω χάπια για να ρυθμίσω τη λειτουργία του θυρεοειδή μου είμαι μη φυσιολογική.
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Εγώ πάλι βδσμ-ιάζω και είμαι φυσιολογική και ούτε χάπια παίρνω.  
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AliceInChains08 :
    http://el.thefreedictionary.com/φυσικός
    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=φυσικός&dq=
    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=φυσικό&dq=
    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=φυσιολογικό&dq=

    οι εγκληματίες που η ψυχιατρική θεωρεί πως εχουν αποκλίνουσα συμπεριφορά βρίσκονται έγκλειστοι σε ιδρύματα αλλά η παιδοφιλία κατατάσσεται στις ψυχικές διαταραχές σε αντίθεση πχ με την ηβοφιλία ή την εφηβοφιλία αλλά και τον σαδομαζοχισμό αλλά και τη ζωοφιλία, είτε βάσει DCM είτε βάσει ICD

    Βάσει της φυσικής εξέλιξης, των "νόμων της φύσης", το θηλυκό είναι έτοιμο προς αναπαραγωγή όταν αποκτήσει περίοδο, ξέρω αρκετά κορίτσια που αυτό τους συνέβη στην ηλικία των 10, σε πολλές χώρες της Αφρικής θα ήταν έτοιμα για γάμο, τον περασμένο αιώνα όχι μόνο της Αφρικής. Αποτελεί παιδοφιλία ή όχι;

    Αυθαιρετείτε παρουσιάζοντας τους προσωπικούς σας ορισμούς ως επιστημονικούς.

    Αν επιθυμείτε σοβαρή συζήτηση επι του θέματος παρουσιάστε κάποια, έστω διαδικτυακή, επιστημονική βιβλιογραφία που να στηρίζει τους ισχυρισμούς σας.

    Το προφανές που σας πρόσαψα αποτελεί απλή λογική συνεπαγωγή από αυτούς

    Υποθέτω πως για σας η φυσική αλλά και φυσιολογική στάση στο σεξ είναι στα τέσσερα γιατί έτσι το κάνουν όλα τα πρωτεύοντα άρα έτσι όρισε η φύση και η φυσική διαδικασία πρέπει να ακολουθείται για να είναι κάτι φυσιολογικό.
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2015
  11. clarisse

    clarisse Regular Member

    A disposition to perversions is an original and universal disposition of the human sexual instinct.(Freud)
     
  12. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus

    @MasterJp διαβάζοντας παραπάνω post σας στάθηκα συγκεκριμένα σε μια πρόταση όπου έχετε γράψει "προφανώς θεωρείτε τους gay μη φυσιολογικούς" απευθυνόμενος στην Alice in chains. θα μπορούσατε παρακαλώ να μου πείτε τι τους θεωρείτε εσείς και γιατί; την γνώμη σας θέλω, όχι βιβλιογραφία ή κάποια πηγή. ευχαριστώ εκ των προτέρων
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2015