Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία ως σεξουαλική έκφραση ή για άλλο λόγο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 15 Ιουλίου 2017.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Μήπως η ερωτηση που πρέπει να θέσετε είναι καλύτερα στον εαυτό σας σχετικά με την ενασχόληση σας σε ένα "ατυχέστατα και άκομψα διατυπωμένο" νήμα;

    Μια πρόταση κάνω, γενική και σε όσους συμφωνούν μαζί σας.
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Εχω τοποθετηθεί σε αυτό παλαιότερα. Όχι δεν είναι.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cadpmpc : εικάζω πως, πιθανότατα, το συγκεκριμένο θέμα κρούει ευαίσθητες χορδές, ώστε η παραμικρή υπονια ή ακόμη και ατυχής διατύπωση να αποτελεί έναυσμα.

    Στο παρελθόν έχουν υπάρξει βάσιμες αιτίες και ως γνωστόν, όποιος καεί στο γάλα...ή επί το αγγλικότερον better safe than sorry.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    (Αν και δεν εντέλλομαι να απαντήσω "αρμοδίως")...

    Δεν ισχύει...
    'Ομως επειδή φαίνεται να ισχύει ως αντιλαμβανόμενο τουλάχιστον από ένα σημαντικό πλήθος ατόμων, σημαίνει πως καλώς ή κακώς, για τον οποιονδήποτε τέλος πάντων λόγο, σημαίνει πως από κάπου δημιουργήθηκε και μάλιστα όχι ελαφρά τη καρδία.
    Νομίζω πως συζητήσεις όπως σε αυτό το νήμα, καλώς ή κακώς, μπορεί να είναι αφορμές, έτσι ώστε να παύσει κάτι τέτοιο όχι απλά να μη φαίνεται, αλλά και να είναι...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Και όμως ήταν κυριαρχικός ο Αδόλφος. Το λέει και η wiki, όχι εγώ.
    1. η χαρισματική κυριαρχία πηγάζει από μία εξαίρετη προσωπικότητα προικισμένη με αίγλη. Ο χαρισματικός ηγέτης στηρίζει την εξουσία του στη δύναμη της πειθούς των μαζών, όπως ο Μπενίτο Μουσολίνι,ο Αδόλφος Χίτλερ,ο Φρανθίσκο Φράνκο και οΤζόζεφ Μακάρθυ. και Η υπακοή σε τέτοιους ηγέτες συναρτάται με τους συγκινησιακούς παράγοντες που εκείνοι κατορθώνουν να διεγείρουν ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο. Η ιστορία είδε να παρελαύνουν πολλοί τέτοιοι αρχηγοί είτε ως αυτοκράτορες, είτε ως πνευματικοί ταγοί, είτε ως δικτάτορες.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αν η απορία σου είναι ειλικρινής μετά από 12 (μετά διαλειμμάτων) χρόνια εδώ, (ακόμα και αν είχες μηδενικές (0) εμπειρίες ή έστω και ως ουδέτερος παρατηρητής μη συμμετέχων σε διαλόγους) τότε τι..?

    Δεν συνιστά διάλογο αυτό κατ' ουδένα τρόπο...
    Δεν συνιστά καν ερώτημα...
    Δεν αποτελεί καν επικοινωνία...
     
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Όμως αυτή η μορφή κυριαρχίας δεν είναι που θα θέλαμε να αποφύγουμε;

    Αυτή που παρουσιάζει ένα μέρος της αλήθειας, που χρησιμοποιεί το θυμικο για δόλιους σκοπούς, που χειραγωγεί και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις με το σκεπτικό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" (όποιος κι αν ειναι ο σκοπός, όποια κι αν είναι τα μέσα). Που χρησιμοποιεί την χαρισματικότητα του για να καταστρέφει.

    Κυρίαρχος αλλά ποιας ποιότητας;
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @brenda

    unchallengeable authority = αδιαμφισβήτητη / απροσμάχητη εξουσία (αυθεντία).
    ____________________________________________________________________
    authority (n.)  
    c. 1200, autorite, auctorite "authoritative passage or statement, book or quotation that settles an argument, passage from Scripture," from Old French autorité, auctorité "authority, prestige, right, permission, dignity, gravity; the Scriptures" (12c.; Modern French autorité), from Latin auctoritatem (nominative auctoritas) "invention, advice, opinion, influence, command," from auctor "master, leader, author" (see author (n.)). Usually spelled with a -c- in English before 16c., when the letter was dropped in imitation of French, then with a -th-, probably by influence of authentic.

    From c. 1300 in the general sense "legal validity," also "authoritative book; authoritative doctrine" (opposed to reason or experience); "author whose statements are regarded as correct." From mid-14c. as "right to rule or command, power to enforce obedience, power or right to command or act." In Middle English also "power derived from good reputation; power to convince people, capacity for inspiring trust." From c. 1400 as "official sanction, authorization." Meaning "persons in authority" is from 1610s; Authorities "those in charge, those with police powers" is recorded from mid-19c.
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου πρόταση. Για τις προηγούμενες θα ήταν μια καλή συζήτηση αλλά όχι σε αυτό το φόρουμ.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @brenda : σας επισήμανα πως γνωρίζω από που αντλήσατε τον ορισμό που χρησιμοποιήσατε, δεν χρειαζόταν επανάληψη και δη μακροσκελής. Κατανοώ τι θέλετε να πείτε, μένω όμως με την εντύπωση πως δεν θέλετε να κατανοήσετε, όχι να συμφωνήσετε, να κατανοήσετε, αυτό που λέω. Παρεμπιπτόντως ο ορισμός που χρησιμοποίησα είναι από το παρακλάδι αυτού που χρησιμοποιήσατε εσείς. Θεωρώ άτοπο να χρησιμοποιούνται όροι με την νομική τους σημασία για να περιγράψουν τα καθ' υμάς καθώς, αναπόφευκτα θα είναι επηρεασμένοι από την κρατούσα ηθική. Εί δυνατόν προτιμώ λοιπόν τους λεξικογραφικούς / ετυμολογικούς ορισμούς, περίπου όπως κάνατε κι εσείς καταλήγοτας στο unchallenged αντί του "μη έχοντος ανάγκη έγκρισης" (προφανώς από την στιγμή της επιβολής της κυριαρχίας και εντεύθεν) που χρησιμοποίησα εγώ.

    Αλήθεια, θεωρείτε ειλικρινώς πως η δικτατορία δεν αποτελεί κυριαρχικό καθεστώς; Αν η απάντησή σας είναι ένα ηχηρό "Ναι" φοβούμαι πως οδεύουμε σε κάτι αντίστοιχο με το αν το στραπατσάρισμα μειώνει το αφεντηλίκι και επιφυλάσσομαι για την συμμετοχή μου.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Εσύ αγαπητή νομίζεις ότι εγώ τυχαία την κουοτάρω την γουίκι?
    Κάτι θέλει να πει η παλιοΜπρέντα.
    Και επειδή ακριβώς αυτήν την μορφή Κυριαρχίας είναι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν χωράει, ή δεν θα΄πρεπε να χωράει στο bdsm στεκόμαστε ξανά λιγάκι στους ορισμούς και προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τον Κυρίαρχο από τον δικτάτορα, τον τρελό, τον μεγαλομανή, έστω κι αν είναι χαρισματικός και μετέρχεται διάφορα μέσα για να πετύχει δόλιους σκοπούς.

    Αυτός, ναι, αυτός, που χρησιμοποιεί την χαρισματικότητά του για να καταστρέφει.
    Ο μόνος τρόπος να μην το κάνει, είναι η ''απρόσβλητη'' εξουσία του να είναι αποτέλεσμα συναίνεσης και μάλιστα συνετής.
    Και η συναίνεση, η αποδοχή, πρέπει να μπορεί να άρεται ''when the going gets tough''.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Πολύ από συναίσθημα φορτωμένο, μού κάνει..!
    Ενδιαφέρον, αλλά όχι του παρόντος,