Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φιλολογία της λέξεως "ανδρας" καί όχι μόνον

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 22 Ιουλίου 2007.

  1. Guest05

    Guest05 Guest

    ΜάστερJP αποσύρω το «(καθ)υστερημένοι». Το αποσύρω γιατί ουδείς υποτακτικός εθίχθει ως έπρεπε.
    Ζητώ συγνώμη από όσους εθίχθησαν. Για να συνεχισθεί όμως το νήμα θα ανασκευάσω την φράση μου λέγοντας:

    «Η έννοια άντρας δεν μπορεί να συνοδεύεται από κανέναν επιθετικό προσδιορισμό. Όταν είσαι άντρας εξυπακούεται πως έχεις κυριαρχική ψυχολογία. Εκτός και είσαι....χαλάκι, ,πουτάνα, τσούλα, καθαρίστρια, κερατάς, πούστης, χαμένος, σκυλάκι, μουνόπανο, ξεφτυλισμένος....»

    Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί δεν ανήκουν σε εμένα μα σε υποτακτικούς άνδρες που αυτοχαρακτηρίζονται έτσι περιγράφοντας προσωπικές τους ΜΗ σεξουαλικές εμπειρίες.
    Οι σχετικοί υπερσύνδεσμοι για του λόγου το αληθές στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

    Παρακαλώ λοιπόν να γίνει δημόσια η αποδοχή της συγνώμης μου από όσους εθίχθησαν και αν συνεχιστεί η συζήτηση θα παρακαλούσα να γίνει υπό την νέα διατύπωση.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεκτή η συγγνώμη, σε ευχαριστώ πολύ που ανακάλεσες.
     
  3. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    ειλικρινης απορια για να δω τι καταλαβα... αν καταλαβα...

    ανακεφαλαιωνοντας...
    ο Χάινριχ_φον_Κλάιστ ειχε πει:
    ζητησε συγνωμη για το "(καθ)υστερημένος" και αντικατεστησε:

    και η συγνωμη εγινε δεκτη! μετ ευχαριστιων!
    σωστα καταλαβα;  
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @soutzoukakia: τα δεύτερα που αναφέρει ο Heinrich, (μπορούν να) απαιτούν συνειδητή επιλογή (για τους όποιους λόγους), το πρώτο δηλώνει απλως ανεπάρκεια.

    Δεν γνωρίζω αν οι ευχαριστίες της Syrah οφείλονται σε αυτό που αναφέρω, είμαι όμως μάλλον σίγουρος πως οι αιτίες της ... μεταστροφής του αγαπητού εκχριστιανισθέντος δεν είναι <χ>
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Σωστώτατα καταλάβατε αμφότεροι.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    soutzoukakia το αίτημά μου ήταν συγκεκριμένο και ικανοποιήθηκε. MasterJp σωστά  
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Master JP με ολο το σεβασμο που σας εχω
    Ok αυτοι που αυτοχαρακτηριζονται ως ανωτερω, περιγράφοντας προσωπικές τους ΜΗ σεξουαλικές εμπειρίες, δεν χαρακτηριζονται απο κανενος ειδους ανεπαρκεια.
    Απο τι χαρακτηριζονται;

    Αυτη η παρενθεση
    τι θα μπορουσε να σημαινει;






    ...
    Νεα στο χωρο... πολλες αποριες...  
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Όπως; Δώσε μας μια ιδέα του τι εννοείς.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @soutzoukakia: Το να προσπαθήσω ν' απαντήσω στις ερωτήσεις σου ισοδυναμεί με προσπάθεια να τους κρίνω γι αυτό που είναι, το σωστό είναι ν' απαντησουν οι ίδιοι (κατί στο οποίο αποσκοπεί ο αγαπητός εκχρισθιανισθείς, ο οποίος αν δεν ήταν τόσο άμεσος όσο είναι θα μπορούσε να κατηγορήθεί για χειραγώγηση).

    ΥΓ Εκείνο που με λυπεί είναι πως ανθρωποι που σέβομαι ως πνευματικές ικανότητες, στην προσπάθεια ν' αποδείξουν την πιθανή ορθότητα των απόψεών τους, ξεχνούν πως βρίσκονται (υποτίθεται) σ' έναν χώρο, που η απόκλιση από την νόρμα είναι η νόρμα.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτό το thread και θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Συνομιλώ με διάφορα άτομα από το φόρουμ και δη με αρκετούς άντρες οι οποίοι δηλώνουν υποτακτικοί. Μερικοί από αυτούς είναι πραγματικά αξιόλογα άτομα και καθόλου μα καθόλου (καθ)υστερημένοι. Ούτε χαλάκια κλπ. είναι. Πολλοί από αυτούς ψάχνουν εναγωνίως για μια Κυρίαρχη Γυναίκα. Μακάρι να μπορούσα να τους το δώσω αλλά δεν μπορώ. Τους δίνω την φιλία μου και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

    Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι πώς μπορεί ένας Άντρας να είναι υποτακτικός; Γίνεται;

    Η απάντηση είναι ότι ένας Άντρας δεν μπορεί να είναι υποτακτικός. Όμως ένας άντρας, ένας δηλαδή άνθρωπος βιολογικά καθορισμένος ως ΧΥ, δεν έχει κανέναν λόγο να μην είναι ένα άτομο το οποίο έχει (ψυχικό / ενεργειακό) έλλειμμα έναντι κάποιου Κυριαρχικού ατόμου (είτε αυτό είναι Άντρας είτε Γυναίκα) και να επιζητεί μία σχέση όπου ακολουθεί τον Άλλον επειδή έτσι μπορεί και λειτουργεί καλύτερα.

    Μιλάμε φυσικά πάντα για εγκεφαλική κυριαρχία, για τον έλεγχο και την διαχείριση του ψυχοσωματικού κόσμου του υποτακτικού ατόμου. Έναν έλεγχο που επιβάλλεται από τον Κυρίαρχο και ταυτόχρονα παραδίδεται στα χέρια του Κυρίαρχου από τον υποτακτικό. Είναι μία καθαρά διαδραστική φάση. Και πολύ καυλωτική παρεμπιπτόντως.

    Δεν βλέπω γιατί να πρέπει όλοι οι άντρες να είναι Άντρες. Ούτε γιατί κάποιες γυναίκες να μην είναι Γυναίκες, να απολαμβάνουν δηλαδή αυτό το καπρίτσιο – και βάρος – της φύσης που λέγεται (ψυχικό / ενεργειακό) πλεόνασμα. Γνωρίζοντας ήδη ότι μια σχέση D/s μπορεί να είναι γεμάτη ένταση, πάθος και πολλά άλλα, μερικές φορές ανομολόγητα, πράγματα, δεν καταλαβαίνω γιατί να την αρνούμαστε ως δυνατότητα / πιθανότητα σε κάποιον ο οποίος έχει ΧΥ χρωμοσώματα. Με ποιο σκεπτικό; Το σκεπτικό του φαλλού; Γιατί; Είναι κάτι συμβολικό; Ο έλεγχος του Άλλου πάνω σε κάποιο άτομο βασίζεται στην ύπαρξη ενός μικρού ή μεγαλύτερου φαλλού; Πού τα λέει αυτά;

    Όσον αφορά όμως το σωματικό κομμάτι της σχέσης D/s ανάμεσα σε άντρα υποτακτικό και Γυναίκα Κυρίαρχη, αν και δεν έχω καθόλου πείρα, φαντάζομαι πως μία Κυρίαρχη Γυναίκα δεν θα αναλωθεί σε κενές τελετουργίες ούτε θα εξευτελίσει άσκοπα και αναίτια το άτομο με το οποίο ασχολήθηκε τόσο καιρό και με τόσο πάθος ώστε να αποκτήσει τον έλεγχό του. Φαντάζομαι ότι θα αντλήσει την απόλαυση από το κορμί του ατόμου που της ανήκει, με αγάπη και σεβασμό για το ιερό του σώμα. Και επομένως θα το «βεβηλώσει» εφόσον θέλει μέσα στα όρια αυτής της αγάπης και του σεβασμού (και για την καύλα τους βρε αδερφέ). Και δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι ένα συγκεκριμένο στυλ (εξ ου και τα χαλάκια, τσόλια κλπ.)

    Αδυνατώ να φανταστώ έναν «χειριστή της ηδονής και της οδύνης» (ρηθέν υπό DreamMaster), είτε αυτός είναι Άντρας είτε Γυναίκα, ο οποίος να μην εκτιμά και να μην (δια)χειρίζεται με τρυφερή σκληρότητα ή σκληρή τρυφερότητα αυτό που του ανήκει. Με άλλα λόγια δεν σπάμε τις κούκλες μας. Ούτε πετάμε τα παιχνίδια μας. Μερικοί δεν τα δανείζουν καν. Τα θεωρούν τόσο πολύτιμα. Μερικοί ασφαλώς τα δανείζουν κιόλας. Δικά τους είναι, ότι θέλουν τα κάνουν.

    Οτιδήποτε άλλο είναι μια θεατρική σαπουνόφουσκα, κακέκτυπη φάση που λαμβάνει χώρα λόγω άγνοιας ή απωθημένων (κι αυτό άγνοια είναι) και δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με αυτόν τον υπέροχο κόσμο της ανταλλαγής ενέργειας. (Πιστέψτε με, μόλις ξέπλυνα τις σαπουνάδες κι ακόμη δακρύζουν τα μάτια μου.)

    Αυτά. Χάινριχ, το διαφορετικό δεν θα έπρεπε να απειλεί την δική μας σιγουριά για την δική μας φύση. Ένας Άντρας θα έπρεπε να αναγνωρίζει ότι υπάρχουν και άντρες αφού τους βλέπει που ζουν ανάμεσά μας. Είναι η πραγματικότητα, πως μπορείς να την αρνηθείς; Άλλο αν οι πρακτικές τους και οι προσεγγίσεις τους δεν ανταποκρίνονται σε μία ιδεατή σχέση D/s. Η ζωή είναι σκληρή και οι γυναίκες δεν είναι όλες Γυναίκες. Και φυσικά συμφωνώ: επίθεση κατά μέτωπο στις ντεμέκ Κυρίαρχες (και στους ντεμέκ Κυρίαρχους με την ευκαιρία, ασχέτως ηλικίας και μεγέθους φαλλού). Αλλά δεν μπορεί να είναι όλες και όλοι ντεμέκ.

    Σε άλλο thread να μιλήσουμε και για τους ντεμέκ σούμπηδες και σουμπίτσες. Είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.

    *ντεμέκ: Σαλονικιώτικα για το γιαλαντζί
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest

    Δύσκολο να το κατανοήσω, Θοδωρούλα. Δεν γίνεται. Είναι έξω από την κουλτούρα του bdsm. Είναι εκτός των πλαισίων των d/s σχέσεων, που θεωρούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια το σημαντικότερο αγαθό.

    Κι όμως, μέσα σε αυτές τις σχέσεις υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που δεν δίνουν δεκάρα για τη ιερότητα του φύλου και την αξιοπρέπεια που έχει η παράδοση.
    Δεν της δίνουν αξία μπροστά στην κάβλα και δυο αλφαδιασμένα πόδια.

    Να γίνω και βανίλλα; Δεν εμπιστεύομαι το τιμόνι ενός λεωφορείου σε ένα υποτακτικό που θα πέσει και θα προσκυνήσει την πρώτη μινιφορούσα, καλλίπυγο δεσποινίδα που θα μπει στο όχημά του, αφήνοντας επιβάτες και άλλους στο έλεος του θεού.

    Μαλακίες λέω. Κάντε ότι γουστάρετε. Ότι σας καβλώσει. Μια πάρτη μεγαλώσαμε με πολλά κόμπλεξ . Μεγαλώσαμε με μια κουλτούρα ότι οι σχέσεις ( όχι το γαμήσι) πρέπει να μην έχει σκοπιμότητες, (εξ)ευτευλισμούς, απαξία.

    Σας νοιώθω. Άτιμο και άδικο πράμα το νετ. Στα χρόνια που ζούμε και με τον τρόπο της επικοινωνίας, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εκείνους που λένε «κάτι άλλο» απ' τους συνήθεις ηθικιστές, σεμνότυφους συντηρητικούς, βανίλλα, αντιδραστικούς και λοιπούς.

    Και για να εξηγηθούμε ακόμη μία φορά: δεν μου πέφτει λόγος, κι αυτό έπρεπε να μου πείτε. Δικαίωμά τους άμα γουστάρουνε, να «βγάζουνε τα μάτια τους, τα παιδιά».

    Όσα bdsm κορέκτ επιχειρήματα και να μου αραδιάσετε δεν πιάνουν μία μπροστά στην απόγνωση του παλικαριού που μου έγραψε. «Δεν αντέχω να την χάσω»

    Συγνώμη, ρε κουμπάρε, ξέρω πως πονάει να διαβάζεις έναν άγνωστο που έχει το θράσος να της φερθεί χυδαία, σαν να 'ναι τσουλάρα ενώ για σένα είναι θεά.

    Ξέρεις κάτι; Δεν είναι δύσκολο, καθόλου δύσκολο να την πατήσω κι εγώ. Μπορεί να την έχω πατήσει που ξέρεις!
    Μπορεί μάλιστα παλιά να την έχω πλακώσει στις σφαλιάρες και να της άρεσε.
    Είναι πολύ κυνικό.
    Τελικά εσύ είσαι άντρας και εγώ δεν είμαι. Δεν είναι άντρας αυτός που απαξιώνει ότι εσύ έχεις πιο πολύτιμο. Δεν είναι άντρας αυτός που αμαυρώνει ότι εσύ έχεις πιο ιερό.
    Δεν φταίει αυτή, κουμπάρε! Είναι η φύση τους. Να είναι ....γυναίκες.
     
    Last edited by a moderator: 25 Ιουλίου 2007
  12. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Φιλολογία της λέξεως "ανδρας" καί όχι μόνον

    Φορτιστήκαμε λίγο συναισθηματικά θα έλεγα.. (??!!) δεν θα ρωτήσω γιατι( εκτός του ότι δεν με αφορά).. νομίζω κ οτι εξαντλήθηκε κ ότι δεν οδηγεί κ πουθενά η περαιτέρω ανάλυση..