Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

«Καλό παιδί» = ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος trampledgr, στις 21 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Πάμε πάλι από την αρχή. Όταν μια γυναίκα λέει έναν άντρα "καλό παιδί' σημαίνει ότι δεν της είναι οικείος και τον προσπερνάει ερωτικά και δεν μπορεί να τον εξηγήσει αλλιώς και τον αποκαλεί "καλό παιδί". Γι αυτό και τα εισαγωγικά.

    Γι αυτό ένας άντρας δεν θέλει μια γυναίκα να τον πει έτσι. Γιατί ουσιαστικά του λέει ότι δεν τον θέλει.
    Αυτό που όμως μας είναι οικείο, που μας ελκύει ευθύς εξ αρχής (το οικείο μας ελκύει αρχικά, έστω και αν δεν το καταλαβάινουμε) δεν είναι πάντα και καλό και όμορφο και το αντίστροφο. Εγώ στο ανοίκειο, σε αυτόν που δεν μπορούσα αρχικά να εξηγήσω, σε αυτόν που αποκάλεσα αρχικά "καλό παιδί" βρήκα ό,τι πιο δυνατό και συναρπαστικό ερωτικά. Με ξάφνιασε, με εξέπληξε κι αυτό είναι κάτι που μου έχει συμβεί πολύ μα πάρα πολύ σπάνια στη ζωή μου. Το "καλό παιδί" σε εισαγωγικά έκανε την έκπληξη και τη διαφορά.

    Τα "κακά παιδιά" δεν είναι το αντίθετο του "καλού παιδιού", όπως το όρισα παραπάνω. Είναι κάτι άλλο.
    Ουσιαστικά αυτοί που θέλουν να λέγονται "κακά παιδιά" είναι αυτοί που έχουν ανάγκη διαρκούς επιβεβαίωσης.... Δεν είναι πραγματικά κακοί άνθρωποι, όπως ούτε τα "καλά παιδιά" καλοί άνθρωποι.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Καλό θα ήταν, υπό το πρίσμα των λεγομένων όλων σας στο παρόν νήμα, να ξαναδιαβάσετε το νήμα για τις Bitches. Καλό είναι να ξεστραβωνόμαστε πότε πότε. Έστω και για λίγο.
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: «Καλό παιδί» = ;

    Μόνο για τους παρτενέρ της Δάσκαλε.
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: «Καλό παιδί» = ;

    Ωραία λοιπόν, το κάναμε.

    Πέραν όμως του ότι θυμηθήκαμε κάποιες προτάσεις σερβιρίσματος αρχαίων φιλοσόφων και είχαμε την ευκαιρία να αποθαυμάσουμε ξανά έναν ιδιαίτερα καλλίγραμμο πλην επαρκώς διευρυμμένο κώλο, τι άλλο υποτίθεται ότι θα αποκομίζαμε από την συγκριτική μελέτη;
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αφού υπάρχουν καλά παιδιά, υπάρχουν και κακά. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δυο αντίθετοι χαρακτήρες, δεν θα διακρίναμε τα καλά από τα κακά παιδιά και η ζωή μας θα ήταν πληκτική, ανούσια και ανυπόφορη, σε ένα κόσμο που θα δέσποζε μόνο η κακία ή μόνο η καλοσύνη. Άρα ή κόλαση θα ήταν ή Παράδεισος.
    Επίσης κανένας από τους δυο χαρακτήρες δεν θα μας επηρέαζε, αν δεν είχαν μια κάποια επιτρεπόμενη εξουσία επάνω μας.

    Συμπέρασμα ας αφήσουμε τα καλά παιδιά να πορεύονται στην ζωή μας, παράλληλα με τα κακά... Έτσι και μόνο θα διατηρηθεί και η πρέπουσα ισορροπία!
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    Διαφωνώ, ορίζω την καλοσύνη ως επιλογή και όχι ως αδυναμία (πρόκλησης του κακού).
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    Moυ θύμισες μια απ τις αγαπημένες μου φράσεις (την έχω και ως "υπογραφή" σε διάφορα μέρη), αν και το "αδυναμία" έχει διφορούμενη έννοια για μένα. Η μία είναι αυτη που ανέφερες εσύ και η άλλη είναι ότι επειδή κάποιος είναι καλός, δεν σημαίνει ότι είναι "αδύναμος".

    Don't mistake my kindness for weakness.
     
  8. john_slave96

    john_slave96 Contributor


    Νομίζω ότι το "καλό παιδί" έχει να κάνει με το χαϊδευτικό, το οικείο, κατά μια έννοια. Κατά μια άλλη, έχει να κάνει με το υποτιμητικό. Εδώ όμως μεγάλο ρόλο παίζει πως το λέει αυτή που τον προσφωνεί έτσι. Για παράδειγμα: Το "καλό παιδί", μετά από μια δοκιμασία με μια Αφέντρα, είναι μια επιβράβευση, μετά από μια ερωτική πράξη μπορεί και να είναι υποτιμητικό, δεν είναι απαραίτητο. Τώρα το "κακό παιδί" είναι μια απόρριψη, μετά από μια ερωτική πράξη, ή μια δήλωση ότι του αφήνει, η ερωτική παρτενέρ, και άλλο ένα περιθώριο. Το "κακό παιδί", που το λέει μια Αφέντρα, μπορεί να είναι μια υπόσχεση ή ένα υπονοούμενο για το τι πρόκειται να συμβεί αμέσως μετά. (Πράγμα που ευχαριστεί ένα σκλάβο.)

    Οπότε καταλαβαίνεις τις διακυμάνσεις. Τίθεται όμως το εξής θέμα: Αν μια σκλάβα λέει ένα σκλάβο "κακό παιδί" αυτό τι σημαίνει; Νομίζω ότι έχει πολλά υπονοούμενα που επιδέχονται πολές ερμηνείες και θα πρέπει να τα ερμηνεύσουμε με τα προηγούμενα, δεν είναι προφανές. Όταν τον λέει "κακό παιδί", αυτό σίγουρα δηλώνει επιθετική διάθεση.
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    Οταν καποια σε λεει ''καλο παιδι'' απλα δεν θελει να σου πει ''σε βλεπω σαν φιλο''...
     
  10. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    +1  
     
  11. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    Ή, ακριβέστερα: "Δε μας γαμιέσαι, ρε παπάρα".
     
  12. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: «Καλό παιδί» = ;

    Όπως και κάποιος "αδύναμος" δε σημαίνει πάντα ότι είναι και καλός..

    Γενικά πάντως για το συγκεκριμένο νήμα αυτό που έχω να πω είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια κατηγοριοποίησης και διαχωρισμού των "καλών και κακών παιδιών" η οποία είναι καταδικασμένη να στηριχτεί σε γενικότητες και υπεραπλουστεύσεις. Ο διαχωρισμός δε ξέρω αν είναι εφικτός με ψυχο-κοινωνιολογικά κριτήρια, αλλά σίγουρα είναι δυσδιάκριτος καθώς πρέπει να γνωρίζεις κάποιον πολύ καλά πριν προσπαθήσεις να κατηγοριοποιήσεις την προσωπικότητά του. Ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς αρέσκεται γενικώς στα εύκολα, αβίαστα και βιαστικά συμπεράσματα. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους που δε νομίζω ότι το παρών νήμα προσφέρεται για την ανάλυσή τους.

    Από προσωπική εμπειρία έχω γνωρίσει κόσμο που τυχαίνει να έχει εκ διαμέτρου διαφορετικές συμπεριφορές ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή.

    Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε παραδείγματα από κάποιους που μπορεί να φέρονται π.χ. άψογα στους φίλους ή στους συναδέλφους στη δουλεία, ενώ στο σπίτι να είναι το χειρότερο παράδειγμα, πατέρα ή συντρόφου.. Επίσης, κάποιοι άλλοι τους βλέπεις να έχουν ένα "παθητικό" ρόλο γενικά στη ζωή τους και στην κοινωνικότητά τους, ενώ στις προσωπικές τους σχέσεις να προτιμούν περισσότερο έναν κυρίαρχο ρόλο.

    Το πιο απλό παράδειγμα που έχει κι άμεση σχέση με το forum μας, θα μπορούσε να είναι κάποιος τύπος που στη δουλειά του είναι το αφεντικό, εμπνέει σεβασμό, όλοι κάθονται σούζα μπροστά του, ενώ όταν γυρνάει σπίτι τον περιμένει η Κυρία του με το κολάρο στο χέρι..

    Να αναφέρω και κάτι τελευταίο σαν παράδειγμα. Επειδή είμαι φίλαθλος και πάω χρόνια στο γήπεδο, έχει τύχει να γνωρίσω αρκετό κόσμο και με κάποιους από αυτούς εκτός από το γήπεδο τους έχω ζήσει και στην προσωπική τους ζωή. Μιλάμε για το πλεόν παράδοξο, να βλέπεις έναν τύπο αρνάκι, εντελώς άβουλο ον, να τον σέρνει η γυναίκα του, η πεθερά του και όλο του το σόι από τη μύτη κι εκείνος να μη βγάζει άχνα, ενώ στο γήπεδο όλη την ώρα να σκούζει μπινελίκια και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να πλακωθεί με τον διπλανό του ή οποιονδήποτε τον στραβοκοιτάξει.. Προφανώς, είναι από αυτούς που πάνε στο γήπεδο για να εκτονωθούν από την "παντόφλα" που πέφτει σπίτι, αλλά εσείς είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις γενικότερα? Άντε λοιπόν να τους χαρακτηρίσεις καλούς ή κακούς..

    Νομίζω πως πρέπει να γνωρίσεις κάποιον αρκετά καλά πριν αποφασίσεις τι μέρος του λόγου είναι, όπως και πιστεύω πως συνηθίζεται από πολλούς ανθρώπους να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται εκ διαμέτρου αντίθετα κάτω από διαφορετικές συνθήκες.. Για μένα το πόσο "άνετα" νιώθει κάποιος μέσα στο εκάστοτε "περιβάλλον" στο οποίο βρίσκεται, καθορίζει κατά πολύ και την συμπεριφορά του.. Δηλαδή πιστεύω πως όσο πιο άνετα ή οικεία νιώθει κάποιος μέσα σε μια συγκεκριμένη παρέα ή γενικά σε κάποιο "περιβάλλον", τόσο πιο πιθανό είναι να εκδηλώσει και τα "αληθινά" στοιχεία της προσωπικότητάς του.. κάτι το ποίο συνήθως δε γίνεται συνειδητά από τον ίδιο αλλά αυθόρμητα.. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή κάποιος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου νιώθει αυτό που λέμε "ξένο σώμα", τότε είναι πιο πιθανό τα στοιχεία της προσωπικότητας που θα εκδηλώσει (ή που έστω θα προσπαθήσει να εκδηλώσει) να μην ανταποκρίνονται στο τι πραγματικά ισχύει για τον ίδιο..