Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα ακόμη κακοποιητικό βίωμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος esmarol, στις 28 Δεκεμβρίου 2021.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    ὅπερ ἔδει δεῖξαι
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ότι να' ναι ....
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    Αυτά τα "όμως" και τα "ούτε" είναι 2 πολύ σπουδαίοι (με την κακή έννοια) λόγοι για τους οποίους αυτό το νήμα (και κάθε παρόμοιο) είναι τόσο σημαντικό.
     
  4. esmarol

    esmarol Regular Member

    Δεν είναι στόχος μου να στήσω λαϊκό δικαστήριο. Ούτε να εκδικηθώ κανέναν. Στόχος μου είναι να μιλήσω, να ακουστώ και να αντιμετωπίσω, μια και τόσα χρόνια δυσκολευόμουν. Επίσης στόχος μου είναι να δώσω το παράδειγμα και σε άλλα άτομα να μιλήσουν είτε για τον ίδιο είτε για άλλους, καθώς κι εμένα κάποιος άλλος μου έδωσε το παράδειγμα. Στόχος μου είναι να πάψουν να είναι κάποιοι στο απυρόβλητο, να μην έχουν δικαίωμα να μιλούν περί συναινέσεως , να μην έχουν δικαίωμα να δίνουν συμβουλές . Αυτό λοιπόν μπορεί να γίνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα και δύσκολα μπορεί να γίνει σε μία δικαστική αίθουσα, μετά από τόσα χρόνια.

    Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Πιο δυνατή είμαι ήδη. Τώρα για το πιο σοφή έχω κάποιες επιφυλάξεις. Σοφή ήμουν ή δεν ήμουν και τότε. Δεν είναι θέμα σοφίας κατ' εμέ να σε χειρίζεται κάποιος και να σε κακοποιεί, είναι θέμα αδυναμίας και γι αυτό δέχτηκα καλοπροαίρετα την ευχή σας περί δύναμης. Το πιο σοφή-ος εγώ με τη σειρά μου θα το ευχηθώ σε όλους τους θύτες (ή εν δυνάμει θύτες) και όχι στους αποδέκτες αυτών των κακοποιητικών συμπεριφορών.
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με τη διαχειριστική ομάδα στις αντίστοιχες πλατφόρμες όπου έχουν διακινηθεί δίχως τη συγκατάθεσή σου. Φέρουν νομική ευθύνη και τα sites απ'όσο γνωρίζω.
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν υπάρχει κανένα λαικό δικαστήριο και καμία ανθρωποφαγία σε αυτό το νήμα. Είναι δυσάρεστο να προσάπτονται αυτές οι συμπεριφορές στα μέλη που συμμετέχουν. Όταν θεοποιούμε ή εξιδανικεύουμε ένα άτομο στις δημόσιες καταγραφές των εμπειριών μας δεν ζητάμε από τα μέλη να προσκυνήσουν το είδωλο. Με την ίδια λογική στην απέναντι μεριά όταν καταγγέλουμε ένα άτομο για κακοποιητική συμπεριφορά δεν ζητάμε από τα μέλη να λιντσάρουν.
    Ο σκοπός και στις δύο περιπτώσεις είναι το μοίρασμα και η εξωτερίκευση, η ανθρώπινη στήριξη και όχι ο κανιβαλισμός.

    Η δικαστική απόφαση ή ο όποιος τρόπος επίλυσης του θέματος είναι άλλο θέμα. Ακριβώς επειδή δεν είμαστε δικαστήριο, ούτε πάνελ σε πρωινάδικο. Εδώ υπάρχει αυτό:
    Μια καθαρά ανθρώπινη στήριξη, για όποιον φυσικά ενδιαφέρεται να την διαθέσει. Δεν είναι μικρή υπόθεση αυτό για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί κακοποίηση.


    Πρώτα απόλα δημιουργείται ένα ιστορικό για το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο γνωρίζει η διαχείρηση του φόρουμ και μόνο. Αν μαζευτούν και άλλα δημόσια ή ιδιωτικά, τώρα ή μελλοντικά για το εν λόγο μέλος, ίσως θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα από την διεύθυνση ή ίσως θα είναι χρήσιμο σε κάποιον εισαγγελέα. Ίσως βοηθήσει κάποιο θύμα να στηρίξει την θέση του νομικά. Πολλά "ίσως" αλλά σίγουρα πιο χρήσιμα από την σιωπή.
    Δεύτερον, υπάρχει η άποψη ότι τα παλιά μέλη είναι "ασφαλή", έχει μια λογική αυτό, προφανώς και πολλά παλιά μέλη είναι. Και ειδικά στα νιούμπι η ασφάλεια της αναζήτησης έχει μεγάλη σημασία. Όχι μόνο στα νιούμπι βέβαια, αλλά όσο περισσότερα βιώματα αποκτάς, τόσα περισσότερα κριτίρια αξιολόγησης έχεις για την επιλογή σου. Η ασφάλεια δεν κατοχυρώνεται από την παλαιότητα αλλά από την προσωπικότητα του άλλου. Κάποιοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν μέσα από την σιωπή και να χρησιμοποιούν την μακρόχρονη εμπειρία τους στον χώρο σαν κάρτα ασφαλείας.
    Τρίτον υπάρχουν μέλη που έχουν αδικηθεί με κακόφημα κουτσομπολιά από άλλα πικραμένα μέλη, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στον έρωτα τους. Υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην πραγματική κακοποίηση και τον συναισθματικά πληγωμένο εγωισμό, είναι απαραίτητος και ένα τέτοιο νήμα τον πραγματώνει. Γιατί κακά τα ψέματα, ο χώρος είναι μικρός και είναι κρίμα κάποια άτομα να φέρουν κακή φήμη από κουτσομπολιά.

    Υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα, δεν υπάρχει χρόνος να τα παραθέσω, αλλά νομίζω ότι βλέπεις που το πάω και καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εν ολίγοις η σιωπή είναι λανθασμένη τακτική,σίγουρα το ίδιο και ο κανιβαλισμός που τελικά θα προστατεύσει τον θύτη και τις πράξεις του.
    Η άγνοια αποδυναμώνει την όποια "θωράκιση".
    Είναι ο λόγος που κάποια μέλη λένε και ξαναλένε καθημερινά τι είναι και τι δεν είναι βδσμ, παρά τους αοριστιολόγους που εναντιώνονται σθεναρά προσπαθώντας να ξηλώσουν το πλαίσιο για να χωρέσουν.
    Τα θολά νερά είναι τα επικύνδυνα και όχι τα καθαρά. Γι αυτό επιμένω να πιστεύω πως η ενημέρωση είναι ένα μέτρο προφύλαξης, χωρίς φυσικά να διαφωνώ σε αυτά που έθεσες και εσύ.
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2021
  7. lexy

    lexy .ti.va.

    @kinvara

    δεν επιχείρησα να υποκινησω λαϊκό δικαστήριο - παρόλο που κατά καιρούς έχουν υπάρξει τέτοια και κανείς δεν παραπονέθηκε, το αντίθετο- αλλά να αναδείξω κακοποιητικη συμπεριφορά που μας αφορά όλους. Κι αυτό δεν χρειάζεται δικαστική απόφαση.

    Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή ας μείνει στα γραφόμενα της @esmarol και όχι στη γνώμη ή την άποψη των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου.
     
  8. de7

    de7 s

    @esmarol συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου.

    Επιτέλους, έρχονται στο φως οι κακοποιητικές συμπεριφορές κάποιων που, εργαλειοποιώντας τον χώρο του BDSM και χαίροντας της υποστήριξης άλλων ατόμων, συνεχίζουν να αλωνίζουν εντός και εκτός αυτού του φόρουμ.

    Ούτως ειπείν, το παρακάτω post της @kinvara με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Υποβαθμίζει την αξία της ανάρτησης της @esmarol μιλώντας για ανθρωποφαγίες, λαϊκά δικαστήρια και εξομολογήσεις υπό την επήρεια συναισθηματικής φόρτισης. Για άλλη μια φορά το μπαλάκι πετιέται σε αυτόν/ή/@ που υπέστη την κακοποίηση. Για άλλη μια φορά victim blaming.

    @kinvara, η @esmarol έχει ΗΔΗ τοποθετηθεί με «δύναμη, αξιοπρέπεια και κρίση.»

    Αυτός που ξεπέρασε το όριο της συναίνεσης πού είναι; Προσπαθεί ακόμη να μας πείσει ότι δεν υπαινίχθηκε ποτέ την απουσία συναίνεσης; LOL
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    @de7

    το dismissal είναι αναμενόμενο. Σχεδόν επιβεβλημένο.

    Ε, και;  
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @esmarol
    @rea..
    @lexy

    Αναφερόμενη σε λαικό δικαστήριο δεν υπονόησα ότι υπάρχει τέτοιος σκοπός. Χρησιμοποίησα την έννοια όπως συνηθίζεται για να τονίσω και αυτή τη πλευρά. Το σκέφτηκα πολύ για να το γράψω γιατί γνώριζα από πριν πως θα φέρει αντιδράσεις. Συμφωνώ ως προς το ότι κάθε τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να κρύβεται κάτω απο το χαλί και μένω εδώ. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι συμφωνούμε νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ευχαριστώ επίσης για τον όμορφο διάλογο.
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Εντελώς λάθος συμπέρασμα έως και χυδαίο με το οποίο είναι προφανές ότι διαφωνώ.
     
  12. SirG

    SirG New Member

    @esmarol συγχαρητήρια για τη δύναμή σου!