Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας μέσω διαδικτύου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_Dementia, στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Tags:
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Κάποιοι ερωτεύονται ανθρώπους που υπάρχουν μονάχα στις φαντασιώσεις τους. Άλλοι ερωτεύονται ήρωες από βιβλία και μυθιστορήματα. Άλλοι ανθρώπους που απλά συνομιλούν στο Internet μαζί τους (θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι κάποιο software ή bot).

    Το κοινό όλων αυτών είναι πως κανείς δεν έχει συναντήσει ούτε κι έχει συνομιλήσει ζωντανά με αυτόν που «ερωτεύτηκε».

    Αν λοιπόν πιστεύει κάποιος πως έτσι ερωτεύεσαι πραγματικά έναν άνθρωπο...
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Η διαφορά είναι πως εκτός διαδικτύου κάποιος βιώνει μια απτή πραγματικότητα, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί "παραμύθι, εν αντιθέσει με αυτούς που "μπορεί συνειδητά" να "παραμυθιάζονται"*, χωρίς καμία όμως την απτή επικοινωνία. Στην καλύτερη λοιπόν, μιλάμε για κάτι ελλειπές. Εάν αρκείται σε αυτό, fair enough. Αρκείται, όμως, κατ΄ουσίαν;

    *η λέξη κλειδί είναι το "μπορεί", με την έννοια της πιθανότητας, διότι όταν το επιθυμητό εμφανίζεται, ο άνθρωπος συχνά τείνει να αγκιστρώνεται πάνω του, παραβλέποντας τις όποιες "αρχικές συνειδητές παραδοχές".
     
  3. koralenia

    koralenia Regular Member

    "Πεπρωμένο φυγήν αδύνατον"
    Μπορεί να σου τύχει ακόμη και μέσω διαδικτύου
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Χρησιμοποίησα την έννοια του 'Χαρακτήρα' για να υποδηλώσω τη μοναδικότητα της Ταυτότητας εκάστου ατομικού υποκειμένου, εντος ενός ενιαίου και 'αρμονικού' αστικού πλέγματος αξιών: εργατικότητα, αποταμίευση, αυθυπέρβαση, σεμνότητα κοκ. Όχι για να αρνηθώ πως, σε ψυχολογικό επίπεδο, κάθε άνθρωπος έχει τον 'χαρακτήρα' του - η μετανεωτερική απουσία ιδιοτήτων, η πολυδιάσπαση, είναι και αυτή εκδήλωση ενός ανερμάτιστου χαρακτήρα.
    Αυτονοήτως, ακόμα και στην απρόσωπη, απονευρωμένη επικοινωνία μέσα από μια μηχανή, υπάρχει διάδραση, που συχνά παίρνει τη μορφή μιας ανάκρισης εξ αποστάσεως.
     
  5. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor



    "άδεια" είναι η καθημερινότητά μου..
    .. όταν δεν έχω τον άνθρωπό μου δίπλα μου,
    ..όταν είμαι απομονωμένος από το κοινωνικό σύνολο (για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους),
    ..όταν οι φίλοι μου κ οι γνωστοί μου -για χ λόγους- δεν θέλουν να βγουν μαζί μου
    ..όταν δεν έχω με ποιον να μιλήσω στο τηλέφωνο κλπ κλπ..
    Τότε λοιπόν, σε στιγμές σαν κ τις παραπάνω, θα επιλέξω να μιλήσω με τον Χ τύπο στο διαδίκτυο,που μου αρέσει ο τρόπος που γράφει,έτσι για να περάσει η ώρα,αρχικά,και αυτό ενδεχομένως να γίνει καθημερινή μου ανάγκη και να χάσω τον έλεγχο των πραγμάτων,πριν καλά καλά το αντιληφθώ! Θέλω να πω μ'αυτό πως, ναι μεν κάνεις συνειδητά την επιλογή να "γεμίσεις" την καθημερινότητά σου με αυτό, αλλά η συνέχεια και το πως αυτό θα εξελιχθεί,δεν είναι κ τόσο του χεριού μας τελικά!
     
  6. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Δεν έχω πρόθεση να πληγώσω μια τόσο οξυδερκή κυρία.
    Αλλά διόλου δεν με συγκινεί η επανάκαμψη της επιστολικής αλληλογραφίας (Θου Κύριε...) σε μια επινοημένη γλώσσα, παραγωγό κρετίνων και λειτουργικώς αναλφάβητων - τα greeklish. Αν ντρέπονται που είναι ανορθόγραφα, να κάτσουν να μάθουν ορθογραφία - δεν μιλώ για περιπτώσεις δυσλεκτικών κλπ, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
    Τη χαρούμενη γνώση πού την είδατε; Μήπως είστε η ίδια εύχαρις, σήμερα, και συνεπώς ανεπίτρεπτα επιεικής; Ελέγξτε, συνιστώ, τα μητρικά σας αισθήματα ή τουλάχιστον προμηθεύστε τα τέκνα σας με ένα Τζαρτζάνο.
    Αν η 'μουνάρα συμμαθήτρια' δεν απαυτώθηκε τότε με τον παιδοβούβαλο, θα τον έχει εσαεί χεσμένο.
     
  7. afentisagoriwn

    afentisagoriwn New Member

    Συγνώμη αλλά επειδή μπαίνω εδώ και 12 χρόνια σε τσατ του διαδικτίου και έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία θα διαφωνήσω κάθετα με αυτά τα ποσοστά.
    Τα παρουσιάζεις έτσι ώστε αν τα διαωάσει κανείς θα νομίζει ότι το διαδίκτιο είναι το ιδανικό μέρος να γνωρίσεις κάποιον -α, ενώ αντίθετα είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου.
    Το 90% αυτών που δήθεν ψάχνουν αληθινή συνάντηση στην ουσία παίζουν και ψάχνουν απλά να περάσουν την ώρα τους, να ξεκαυλώσουν εδώ μέσα ή να κοροιδέψουν.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    To δικό σου ποσοστό βασίζεται σε στατιστική έρευνα?

    Θα πω πως ο καθένας ότι ψάχνει βρίσκει. Όποια πεποίθηση έχει θα συμπεριφερθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να την επιβεβαιώσει.

    Αν εσύ είσαι πεποισμένος για τα πιο πάνω, σημαίνει πως μπαίνοντας έχεις ακριβώς τέτοια στάση και αντιμετώπιση ο ίδιος απέναντι σε όποιον σου μιλήσει, οπότε κάποιος που έχει διαφορετικές απόψεις απλά δεν θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί σου και θα μείνουν να συνομιλούν όσοι ακριβώς είναι όπως τους περιμένεις. Να το 90% για σένα.
    Για μένα ένα μεγάλο ποσοστό είναι ειλικρινή άτομα τα οποία γνώρισα και real και όσα δεν έτυχε λόγω απόστασης θα τύχει κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Αλλά δεν μπαίνω ψάχνοντας να περάσω την ώρα μου, να ξεκαυλώσω ή να κοροϊδέψω, ίσως εκεί να οφείλεται το γεγονός πως τέτοια άτομα ακόμη κι αν τα συναντήσω δεν τα διαλέγομαι ώστε να τα κατατάξω οπουδήποτε.

    Υ.Γ. Πολλοί μιλάνε ακόμη για έρωτα μέσα στο διαδύκτιο και όχι μέσω, αναρωτιέμαι αν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τα δύο....
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Να το πούμε άλλη μιά φορά λοιπόν, σε πολύ απλά ελληνικά, μπας και βοηθήσουμε;

    Ο "έρωτας" που αρχίζει, αναπτύσσεται και τελειώνει μέσα στο διαδίκτυο και μόνο, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον έρωτα που πιθανώς θα προκύψει από μιά γνωριμία που έγινε μέσα στο διαδίκτυο, αλλά γεννιέται, βιώνεται και πιθανώς σβήνει έξω απ' αυτό, εκεί δηλαδή που οι άνθρωποι έχουν πρόσωπο, σάρκα και οστά...
     
  10. koralenia

    koralenia Regular Member

    'Εχουμε μπερδέψει λίγο την έννοια 'έρωτας'. Ξεχνάμε πως το μυαλό του ανθρώπου είναι τόσο σύνθετο..
    Μπορεί να ερωτευτείς κάποιον που θα δεις στο δρόμο, κάποιον που ακούς στο ραδιόφωνο, κάποιον που μιλάς στο τηλ, ακόμη και κάποιον που θα προστατεύσει τον χαρακτήρα σου σε ένα rpg(role playing game). Μήπως κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι παραδοσιακή με την έννοια, σε γνώρισα, ήπιαμε καφέ μου άρεσες, ξαναήπιαμε και τώρα τα έχουμε? Προσωπικά έχω δει τέτοιες περιπτώσεις να γίνονται και να έχουν πολυετή συνέχεια.
    Όσον αφορά το ιντερνετ και από προσωπική μου εμπειρία, όχι μόνο έρωτας υφίσταται αλλά μπορεί σε πονέσει όσο δε σε πόνεσαν σχέσεις που είχαν σάρκα και οστά. Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι εγκεφαλική επαφή > σωματική. Όχι ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με την σωματική, αλλά καμιά φορά φοβόμαστε μη χαλάσουμε την εικόνα που έχουμε για τον άλλον όταν έρθει η στιγμή να τον συναντήσουμε   Κάποια πράγματα καλό είναι να μένουν πάντα στο μυαλό μας σαν ανεκπλήρωτα. Έτσι κρατάνε τη θέση τους στη καρδιά μας για πάντα
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Θα συμφωνήσω μόνο ως προς το πρώτο: έχουμε μπερδέψει την έννοια "έρωτας".

    Αλήθεια, αρκεί μόνο η πνευματική επαφή για να υπάρξει μια υγιής σχέση; Το σώμα δεν έχει καμία αξία; Οι αισθήσεις;

    Δε λέω, καλή η εγκεφαλική επαφή, καλή και η επικοινωνία μέσω internet. Αρκεί όμως αυτό για να δημιουργηθεί μια ερωτική σχέση; Προσωπικά, δε θα μπορούσα ποτέ να νιώσω ερωτική έλξη για κάποιο άτομο με το οποίο επικοινωνώ, με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς να το έχω δει ποτέ μπροστά μου. Ίσως να μπορούσα να δημιουργήσω μια φιλική σχέση, αλλά τίποτα παραπάνω.

    Τέλος, μου φαίνεται εντελώς "αρρωστημένη" η λογική της δημιουργίας ερωτικών σχέσεων με ιδεατές εικόνες, και η αποφυγή μιας πραγματικής επαφής για να μην καταστραφεί αυτή η ψεύτικη εικόνα.
     
  12. koralenia

    koralenia Regular Member

    --->Αλήθεια, αρκεί μόνο η πνευματική επαφή για να υπάρξει μια υγιής σχέση; Το σώμα δεν έχει καμία αξία; Οι αισθήσεις;

    Όχι δεν αρκεί. Αρκεί μήπως μόνο η σωματική?


    ---->Δε λέω, καλή η εγκεφαλική επαφή, καλή και η επικοινωνία μέσω internet. Αρκεί όμως αυτό για να δημιουργηθεί μια ερωτική σχέση;

    Προσδιόρησε την έννοια ερωτική σχέση. Ερωτική σχέση μπορείς να έχεις ακόμη και με ένα τραγούδι


    --->Προσωπικά, δε θα μπορούσα ποτέ να νιώσω ερωτική έλξη για κάποιο άτομο με το οποίο επικοινωνώ, με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς να το έχω δει ποτέ μπροστά μου. Ίσως να μπορούσα να δημιουργήσω μια φιλική σχέση, αλλά τίποτα παραπάνω.

    Βαριά κουβέντα το ποτέ, όπως και το πάντα. Να τις χρησιμοποιείς σοφά  


    --->Τέλος, μου φαίνεται εντελώς "αρρωστημένη" η λογική της δημιουργίας ερωτικών σχέσεων με ιδεατές εικόνες, και η αποφυγή μιας πραγματικής επαφής για να μην καταστραφεί αυτή η ψεύτικη εικόνα.

    Το τι είναι αρρωστημένο για σένα για άλλους είναι φιλοσοφία ζωής. Μη ξεχνάς σε ποιό forum ποστάρεις