Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Αν το διαφορετικο ειναι το μισος τοτε οχι, καμια απολυτως ανοχη!
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Έεεετσι madlene (και με ακόμη μεγαλύτερη οργή και αποστροφή  ).
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    1. Δώσε κάποιο παράδειγμα φυλετικής,κοινωνικής ή σεξουαλικής μειονότητας που δεν πάλεψε για τα δικαιώματα της..Και μην περιοριστείς στην ελληνική πραγματικότητα..

    2. Πρότεινε μου πως θα πάλευε και θα μάχοταν για τα δικαιώματα του ένας διανοητικά ή κινητικά ανάπηρος..
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    1. Incomplete οι μάχες που δίνουν οι οποιεσδήποτε μειονότητες διαφέρουν.
    Κάποιοι περιμένουν να τους λυπηθεί ο κόσμος και το κράτος και άλλοι διεκδικούν (και άλλοτε επιβάλλουν) τα αιτήματά τους.
    Προτιμώ μέχρι και τον τρόπο των αναρχικών (ή κάποιον έντονο τρόπο τέλος πάντων...   ) από τον τρόπο του «θα σε ψηφίσουμε ώστε να μας υποστηρίξεις» ή την μεμψιμοιρία ορισμένων π.χ. «κι εμείς άνθρωποι είμαστε, να μη ζήσουμε όπως οι άλλοι;;;;».
    Αν πιστεύεις πως διεκδικείς κάτι σωστό και δίκαιο δεν μπορείς να καταφεύγεις στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση.


    2. Βάζεις δύσκολα τώρα... Θέλει σκέψη.  
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Έχεις δει πολλές κοινωνικές ομάδες να διεκδικούν μ' αυτό τον τρόπο; Συνήθως το κάνουν δυναμικά. Εντάξει, δεν καταφεύγουν και στη βία, αλλά βγαίνουν να φωνάξουν τα αιτήματά τους. Αντίθετα, οι μέθοδοι που αναφέρεις συνήθως εφαρμόζονται από μεμονωμένα άτομα, που προσπαθούν, μέσω του οίκτου, να πετύχουν προσωπικά οφέλη (ρουσφέτια κλπ)

    Επίσης, δεν πιστεύω πως τα άτομα με κάποιας μορφής αναπηρία να ζητούν τον οίκτο των άλλων. Κάθε άλλο: τον αποστρέφονται και διεκδικούν ίσες ευκαιρίες.
     
  6. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    το μεγεθος ειναι χαρακτηριστικο, δυναμει μεταβαλλομενο.  
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Άλλο ουσιαστική ισότητα, άλλο τυπική ισότητα. Η τυπική ισότητα λέει "όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου". Υπό αυτή την έννοια, πχ. ένας εγκληματίας και ένας πολίτης έχουν τα ίδια δικαιώματα υπεράσπισης ενώπιον του δικαστηρίου, όλοι οι πολίτες μιας χώρας μπορούν να ψηφίζουν, είτε είναι άντρες ή γυναίκες, αρτιμελείς, ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι πρέπει να μπορούν να παντρεύονται, όπως οι ετεροφυλόφιλοι κλπ κλπ κλπ. Ακόμη και αυτή η τυπική ισότητα επιβλήθηκε μετά από αιματηρούς α γ ώ ν ε ς των αδυνάτων ενάντιον των εκάστοτε κυριάρχων (χιλιάδες λαγοί νίκησαν πέντε λιοντάρια με νύχια και δόντια, τα οποία λιοντάραι για να συνεχίσουν να κυριαρχούν υποχρεώθηκαν να παραχωρήσουν). Η τυπική ισότητα σαφώς και πάσχει αλλά είναι ωφέλιμη.

    Περί ουσιαστικής ισότητας, θα έλεγα το εξής: υπό μια έννοια δεν υφίσταται, υπό άλλη υφίσταται. Εφ' όσον η ανθρωπότητα έχει αναπτυχθεί κυριαρχικά, ουσιαστική μόνιμη ισότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Ο ισχυρότερος θα επιβάλλεται στον πιο αδύναμο. Βέβαια τίθεται το ερώτημα ισχυρότερος σε σχέση με τι και ποιον. Πχ. Κάθε λέαινα μπορεί να νικήσει τρεις υαίνες. Αν όμως οι ύαινες είναι τέσσερεις ή πέντε, η λέαινα με τα δόντια και τα νύχια τρέπεται σε φυγή ως λαγουδάκι. Επίσης αν για κάποιο λόγο διαταραχθεί ο κατώτερος κρίκος στη διατροφική αλυσίδα, τότε αυτός που πρώτα θα υποστεί τις πιο σοβαρές συνέπειες είναι ο ανώτερος κρίκος της τροφικής αλυσίδας. Άλλο πχ. αν κατεβώ σε αγώνα δρόμου με τον S. Hawkins, το σίγουρο είναι ότι θα υπερισχύσω εναντί του, δεδομένου ότι το μόνο που μπορεί να κουνήσει είναι ένα δάκτυλο. Αν φυσικά διεκδικήσουμε ένα Όσκαρ στην αστροφυσική, ε, τότε είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ σε σχέση με εμένα και πέραν από κάθε αμφιβολία και με κάθε βεβαιότητα θα το κερδίσει. Άρα πάντα μπαίνει το ερώτημα είμαι ισχυρότερος σε σχέση με ποιον και ως προς τι. Στο τέλος, φυσικά, οι λεαίνες, οι υαίνες, οι λαγοί, ο Hawkins και εγώ (δυστυχώς) θα ψωφήσωμεν.....
     
    Last edited: 11 Φεβρουαρίου 2009
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    αριστη η αποψη της Elfcat ..... συφνωνω απολυτα , με εξαιρεση στον γαμο τον ομοφυλλοφιλων και στην οποιαδηποτε αιματηρη επιβολη διοτι ερχοντε σε αντιθεση με καθαρα προσωπικες μου θρησκευτικες πεποιθησεις ..
    Ωστοσο θα θεσω ενα θεμα περι ισοτητας περα απο την τυπικη και την ουσιαστικη (χαρακτηρισμους που με βρισκουν συμφωνο) ..
    Πιστευω οτι υπαρχει μια διαβαθμιση , ως προς την σταση ζωης ... εκει , οχι μονο δεν υπαρχει ισοτητα , αλλα τα ακρα της ανισοτητας χωριζοντε απο τεραστια αποσταση ...
    Η σταση ζωης εχει να κανει με το πως διαχειριζομαστε τα χρονια που εχουμε πιστωθει για να ζησουμε ... Τι κανουμε στην διαρκεια της ζωης μας ... Απο που ξεκιναμε και μεχρι που φτανουμε , ποιες αρχες εχουμε χτισει και ποσο δουλεψαμε συμφωνα με αυτες ..
    5 ντουζινες απο Hawkins δεν κανουν το μικρο δαχτυλακι μιας Μαριας Τερεζας ... διοτι μπορει τον καθε Hawkins να τον χειροκροτησουν πολλοι , μα κανεις δεν θα τον συμπεριλαβει στην καρδια του και στην προσευχη του ...
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    cornilios: Σαφώς υπάρχουν "ανώτερα" και "κατώτερα" βιολογικά χαρακτηριστικά. Ένας άνθρωπος με καθόλα καλή όραση βλέπει πράγματα που ένας τυφλός δεν βλέπει. Ένας άνθρωπος με δείκτη IQ μακράν υψηλότερο του μέσου όρου "βλέπει" πράγματα που ο μέσος όρος δεν "βλέπει". Η μη παραδοχή της υπεροχής ή της μειονεξίας δεν αντιλαμβάνομαι πού αποσκοπεί.

    thaleia: Το μέγεθος είναι και αυτό μία ιδιότητα, ο Master V έχει δίκιο. Αν συγκρίνεις μήκος ακτίνας είναι όμοιοι, αν συγκρίνεις χρώμα είναι ανόμοιοι. Δύο τελεστές μπορεί να θεωρούνται ίσοι ή άνισοι με διαφορετικό κριτήριο. Η όραση ενός ζώου την ημέρα μπορεί να είναι υποδεέστερη της αντίστοιχης ενός ανθρώπου, αλλά τη νύχτα να είναι ανώτερη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τη στιγμή της λήψης δείγματος, όπου η διαφορά του χρόνου τείνει στο μηδέν, η όρασή του είναι καλύτερη και χειρότερη (ταυτόχρονα).

    [Παρεμπιπτόντως να διευκρινιστεί ότι η έννοια του χρώματος δεν συνάδει με τη φύση του κύκλου, παρεκτός και αν γίνεται λόγος για κυκλικό δίσκο, όπως αυτός αποτυπώνεται σε μία επιφάνεια. Καθότι υπήρξες σαράντα χρόνια φούρναρης, φρονώ πως θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό και να ακριβολογείς. Βεβαίως δεν αμφισβητώ την ιδιότητα που επικαλείσαι και πάλι, ούτε υπονοώ πως η διευκρίνιση που συνόδεψε την προηγούμενη επίκληση της ηλικίας σου ως επιχείρημα ότι δεν σφάλλεις (δηλαδή πως τα περισσότερα έτη σου δεν τα πέρασες σε κουζίνα) ήταν κίβδηλη καθώς η λογική μου μου λέει πως ακόμη και τώρα έχουν τα πράγματα ένα νόημα, αν αποδειχτεί ότι στο σπίτι σου ο φούρνος βρίσκεται σε κάποιο άλλο δωμάτιο εκτός της κουζίνας.]

    madlene: Αποδοχή της διαφορετικότητας σημαίνει και αποδοχή της διαφορετικής άποψης, ακόμη και όταν η διαφορετική άποψη κατάδικάζει, κατά την εκτίμησή μας, την ίδια τη διαφορετικότητα.
     
  10. cider

    cider Kitchen master

    Re: Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    ...και θα μας φάγουσιν οι σκώληκες.
     
  11. female

    female Contributor





    Για την πρώτη παράγραφο --

    Είναι μεγάλο θέμα το τι είναι έγκλημα, ποιος ορίζει ποιος είναι εγκληματίας και με τι κριτήρια τελικά καταδικάζεται ή όχι.

    Πρόχειρο παράδειγμα -- ο 19χρονος γιος του τάδε μεγαλοβιομήχανου από την Εκάλη κλέβει μαζί με την εφηβική τσογλανοπαρέα για χαβαλέ ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο (ενώ και ο μπαμπάς δύναται να του αγοράσει, αλλά το κάνει για την πλάκα, την αδρεναλίνη, τον πειραματισμό) και την ίδια μέρα ο 16χρονος γιος του κυρ-Θανάση, άνεργου εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής, διαμένων στη Νίκαια, κλέβει μαζί με την εφηβική τσογλανοπαρέα για χαβαλέ ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο (ενώ ο μπαμπάς δεν δύναται μεν να του αγοράσει και ξέρει πως δεν θα το κρατήσει αλλά το κάνει για την πλάκα, την αδρεναλίνη, τον πειραματισμό). Ποιος από τους δύο παραβάτες λες θα καταδικαστεί; Ποιος θα ΘΕΩΡΗΘΕΙ εγκληματίας και θα κυνηγιέται πιθανώς και για κάποια επόμενη μικροκλοπή και για κάποια επόμενη θα καταδικαστεί αδίκως ως ύποπτος; Ποιος θα τη βγάλει καθαρή και θα θεωρείται καλό παιδί με κάποια μικροαταξία στο μετέπειτα ξεχασμένο παρελθόν;

    Άλλο ένα στα γρήγορα -- Ο Σαντάμ που εκτελέστηκε ήταν μεγαλύτερος εγκληματίας από τον όποιο πρόεδρο ΗΠΑ που ρίχνει βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου σε άμαχο πληθυσμό;

    Μπορεί λοιπόν κάλλιστα να βρίσκεσαι δίπλα σε κάποιον κοινωνικό εγκληματία και να μην αντιλαμβάνεσαι καν τι σάπιο καθίκι είναι, μιας και χαίρει μεγάλης κοινωνικής εκτίμησης και σεβασμού και μιας και για τους γνωστούς λόγους δεν έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματίας από αυτή την κοινωνιακή δομή.




    Σχετικά με τη δεύτερη παράγραφο --

    Συμφωνώ απόλυτα στο κομμάτι περί αγώνων. Δεν φαντάζομαι όμως να περιμένεις να βγουν οι άνθρωποι με σύνδρομο Down στο δρόμο και να διεκδικήσουν δικαιώματα με σκληρές διαπραγματεύσεις. Δεν φαντάζομαι να περιμένεις οι τυφλοί να μην δεχτούν νόμους που ενισχύουν με κίνητρα τη δυνατότητά τους για εργασία ή για καλύτερη κίνησή τους στο δρόμο. Δεν νομίζω πως οι κωφοί δύνανται να δώσουν τις ίδιες κοινωνικές μάχες που μπορώ εγώ να δώσω και γι΄αυτούς. Στη σημερινή κοινωνία της αφθονίας που υπάρχουν πόροι για τη συντήρηση των αναξιοπαθούντων μειονοτήτων, ο δικός μας πολιτισμός φαίνεται από την αντιμετώπιση και το σεβασμό που δίνουμε σ΄αυτούς. Κοίτα τις φυλακές ή τα ψυχιατρεία ενός κράτους και θα αντιληφθείς το επίπεδό του.

    Όλα αυτά έχουν νόημα γιατί μην ξεχνάς πως ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ από μας μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Μπορεί αύριο να γίνω ανάπηρη από ένα ατύχημα, να χάσω την όρασή μου, ή την ακοή μου, να κάνω μια μαλακία που να χαρακτηριστεί έγκλημα και να φάω μερικά χρόνια στη στενή, ή να γεννήσω ένα παιδί με σύνδρομο Down. Η κοινωνία θα πρέπει να φροντίζει τα πιο αδύναμα μέλη της, όπως οφείλει να το κάνει και μια οικογένεια.



     
  12. Χε ! Χε! Χε! Είστε παααρα πολύ έξυπνοι μερικοί!!!!!  
    Τι ωραία που είναι όταν πηγαίνουμε την συζήτηση όπου μας βολεύει ε?
    Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι όμοιοι άρα δεν είναι ίσοι άρα δεν είμαστε
    ρατσιστές εμείς , οι άλλοι είναι κατώτεροι.
    Λοιπόν παιδες…ποιος-α από εσάς πιστεύει ότι είναι ανώτερος-η από
    ένα Τσιγγάνο μικροπωλητή η μια Ρουμάνα καθαρίστρια με μοναδικό κριτήριο
    ότι είναι Έλληνας-ιδα. Ελάτε να σας δω!!!! Άντε μπράβο. Περιμένω.