Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν το safeword δεν εισακουεται

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dina, στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

  1. tithon

    tithon Contributor

    η σεηφγουρντ στην οποία αναφέρεστε, δεν έχει καμμιά απολύτως προϋπόθεση ή απαίτηση. είναι οριστική διακοπή του παιγνίου εκείνη τη στιγμή. βέτο. δεν χρειάζεται να γνωρίζει τίποτε. έτσι θέλει και σταματάει.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μου είναι προφανές ότι αδυνατείς ή δε θέλεις να ακολουθήσεις την απλή συλλογιστική που αντικρούει τον ισχυρισμό σου, του οποίου φέρνεις το βάρος της στήριξης.
    Δεν αμφισβητώ το τραύμα του βιασμού, αυτό που αμφισβητώ και μάλιστα έντονα είναι ότι ο βιασμός είναι χειρότερος από το θάνατο.
    Τότε να μην κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις.
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2020
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Διευκρινιστικά...
    Το να οριστεί σέιφγουερντ συνιστά πληροφορία...
    Το να ειπωθεί συνιστά μήνυμα...
    Το να επιφέρει (την όποια και με σαφήνεια επικοινωνημένη) ανταπόκριση συνιστά πληροφορία...
    ______
    Εδιτ: Για ροοστάτες και ποτενσιόμετρα στα καλά ηλεκτρολογεία...
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2020
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Καλά τα γράφεις.
    Δυστυχώς, οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτών, είναι απότοκες συνέπειες των θυμάτων βιασμού. Δεν είναι τυχαία η ισχυρή και χρόνια ψιχιατρική φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν ώστε να μειωθούν οι αυτοκτονικές σκέψεις.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Η λέξη ασφαλείας είναι ένα εργαλείο κυρίως για τα Σαδομαζοχιστικά σέσιον.
    Στις σχέσεις Κυριαρχίας υποταγής δεν την θεωρώ απαραίτητη, άσχετα που μπορεί να δοθεί σε άπειρη υποτακτική για να νοιώθει ασφάλεια.
    Στην πραγματικότητα μια σχέση κυριαρχίας υποταγής χαρακτηρίζεται από την σύνεση του Κυριάρχου και την εμπιστοσύνη που αυτή παρέχει στην υποτακτική.
    Δεν είναι απλό να γίνει κατανοητό αν δεν βιωθεί αυτό.
    Είναι σύνηθες πολλές υποτακτικές να μην έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ λέξη ασφαλείας, γιατί δεν χρειάστηκε.
    Λογικά δεν θα επεδίωκα συσχέτιση με γυναίκα που με φοβάται ή νοιώθει ανασφάλεια απέναντι μου.
    Αν χρειαστεί η υποτακτική μου να πει λέξη ασφαλείας, σημαίνει κάποια πράγματα αυτό:
    • Έχω κάνει λάθος χειρισμό και η υποτακτική ένοιωσε ότι κινδυνεύει.
    • Με φοβάται. Πάλι έχω κάνει λάθος και δεν της ενέπνευσα την δέουσα εμπιστοσύνη.
    • Δεν είναι έτοιμη να μπει σε μια τέτοια σχέση.
    • Δεν είμαι ο κατάλληλος Κυρίαρχος γι’ αυτήν
    Σε κάθε περίπτωση, για εμένα, αν ακουστεί λέξη ασφαλείας σε σχέση D/s, σημαίνει ότι δεν υφίσταται η σχέση, δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ ή έχει κλονιστεί τόσο ώστε δεν υπάρχει πλέον.
    Σε όλες τις περιπτώσεις είναι λάθος του Κυριάρχου, είτε γιατί επέλεξε να κυριαρχήσει σε γυναίκα που δεν του ταίριαζε, είτε γιατί δεν είναι συνετός στις πρακτικές του.
    Για εμένα λέξη ασφαλείας που ακούγεται σηματοδοτεί τέλος.
    Δεν θέλω να βλάψω την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα καμίας γυναίκας.
    Ούτε θέλω να νομίσει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
    Το να δώσω λέξη ασφαλείας σε υποτακτική είναι καθαρά δική μου απόφαση.
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2020
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    "Ξεσκόνισα" το νήμα από την αρχή και μου κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι δεν είχα γράψει από την αρχή ( συνήθιζα να "μαϊντανιάζω" τρελά πριν κάποιο καιρό ).
    Προειδοποίηση, ακολουθεί διπλοπανοσέντονο, σε όποιον δεν αρέσει, απλά δεν συνεχίζει.

    Το λοιπόν, συνεχίζω να πιστεύω ότι εκτός κάποιων μειονοτικών περιπτώσεων - λέγε με, εξακριβωμένα "θέματα" τα οποία δεν επιτρέπουν σ' ένα άτομο, να μπορεί να διακρίνει καθως και ν' αντιμετωπίσει πιθανολογούμενες ή υποθετικές μορφές κακοποίησης -, το ν' αποφεύγονται κάποιες κακοτοπιές είναι σε μεγάλο ποσοστό ζήτημα προσωπικής ευθύνης καθώς και επιλογών.

    Για να μην παρεξηγηθώ, το να εξαναγκάσεις κάποιον σε γενετήσια πράξη ή σε ανοχή αυτής μέσω σωματικής βίας ή απειλής σοβαρού και άμεσου κινδύνου για τη ζωή του ή την σωματική του ακεραιότητα, είναι βιασμός ( ΠΚ dixit ).

    Τώρα, αν θέλουμε να ονομάζουμε το σταμάτα/κόφτο/δε θέλω/όχι/κλπ κλπ safeword. Το αν δίδεται σαν δυνατότητα από κάποιον/α σε κάποιον/α άλλο/η σε στενότερα ή χαλαρότερα πλαίσια. Αν αυτά τα πλαίσια ονομάζονται T/b, D/s ή M/s. Αν σε κάποια καλώς ή κακώς προβλέπεται, όπως αν σε άλλα καλώς ή κακώς δεν προβλέπεται.

    Εγώ επαναλαμβάνω κάτι που πιστεύω, ότι δεν είναι η ανακάλυψη του τροχού. Δηλαδή πως ο τρόπος αντίδρασης του μέσου άνθρωπα - ανεξαρτήτως φύλου - σε κάποιες παρόμοιες φαινομενικά ( μπορεί και ουσιαστικά ) καταστάσεις, δεν είναι λαξευμένες σε βράχο, για να μένουν απαράλλακτες στον αιώνα των άπαντα.

    Με πολλά λόγια, είναι προτιμότερο κάποιος/α να θεωρηθεί "γιαλαντζί" βουδουσούμερ, παρά να νιώσει ότι έπεσε θύμα κακοποίησης.
    Όπως κι από την άλλη, είναι καλύτερο να διαλέγει κάποιος/α όσο πιο προσεκτικά γίνεται τον πιθανό συμπαίκτη του - κι αν είναι δυνατόν, όσο πιο κοντά στα "γούστα του", έχοντας σαν βασικό σύμμαχο του τον χρόνο, την υπομονή και την διάθεση για βαθύ και αργό "σκάψιμο". Έχοντας όμως πάντα στη γωνία του μυαλού του, ότι το μπιφτέκι μπορεί να άρεσε μισοψημένο χθές, προχθές, παραπροχθές, ίσως και σήμερα. Δε σημαίνει όμως, ότι σώνει και ντε εκείνος που το καταβρόχθιζε με περισσή χαρά, όπως του το σερβίραμε, δε θα του γυρίσουν για χ,ψ,ω λόγους κάποτε οι οφθαλμοί και θα θελήσει να μας καρφώσει το πιρούνι στην κασίδα. Επειδή έτσι, ένιωσε ότι το μισοψημένο μπιφτέκι δεν ικανοποιούσε πια τον ουρανίσκο του.

    Κλείνοντας, κάπου έπεσε ο μάτις μου στο πως να εξηγήσεις τα περί συναίνεσης ( ακόμη κι αν μετά υπήρξε άρση ) ή περί πλαισίων ( λέγε με βουδουσουμού ) σ' ένα υποτιθέμενο δικαστήριο.
    Δε θέλω να σας πικράνω, αλλά μάλλον είναι πιο εύκολο να πείσει ένας ελέφαντας, ότι στην πραγματικότητα είναι ένα μπουκάλι με γκράπα.

    Αυτές τις δύο τελευταίες παραγράφους, αν θέλετε, τις παίρνετε για καλές δίχως περαιτέρω επεξηγήσεις ή παραδείγματα. Γιατί ενώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα - την επόμενη φορά που θα ξαναείχα όρεξη για σεντόνιασμα -, να σας περιγράψω καθώς και να σας αναλύσω case studies. Δε νομίζω ότι ο σκοπός αυτού του forum είναι η νομική συζήτηση/πληροφόρηση.

    Άστε που και κατ' εμέ το ζήτημα δεν είναι το πως να τη σκαπουλάρουμε από τη δικαιοσύνη, αν κάποιος/α θεωρεί/νιώθει, ότι ήταν θύμα κακοποίησης της οποίας οι δράστες είμασταν εμείς - πάντα υποθετικά "ομιλώ" -.
    Αλλά να μην φτάσουμε καν στο να δώσουμε "πάτημα" σε κείνον τον κάποιο, να κάνει σκέψεις του είδους.

    Ιν άδερ γουόρντς, κάποιες καταστάσεις είναι ελεεινά πιο περίπλοκες από κείνο που ίσως αρχικά φαίνεται και αν φτάσεις στο σημείο, να χρειαστεί να τις διαλευκάνεις, σπάνια αποδίδεται αληθινή δικαιοσύνη και ποτέ δεν επανορθώνεται πλήρως η - ξανά υποτιθέμενη σε αυτή μου την παρέμβαση - βλάβη.

    Ευτυχείτε που έλεγε και ο αείμνηστος  
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2020