Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αβυσσος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Nesaea, στις 23 Νοεμβρίου 2010.

1. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: Αβυσσος

Χωρίς παρεξήγηση. Από πού συνάγεται ότι εσύ, μιλάω γενικότερα, όχι προσωπικά, κατέχεις την αλήθεια?
    Εννοώ τούτη τη δαμόκλειο σπάθη που κουνάνε κάποιοι άνθρωποι πάνω από τα κεφάλια των άλλων? Ότι γνωρίζουν/ξέρουν την αλήθεια (?) και το θέμα είναι αν θα την πούνε ή όχι, οι μεγαλόθυμοι.

2. MindMaster

MindMaster Contributor

Περνάει αλήθεια από το μυαλό κανενός, πως είναι εφικτό γιά κάποιον το να φροντίζει να πράττει σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν και να κινείται αυστηρά μέσα στα πλαίσια που του επιτρέπεται (όπως αυτά που θέτει η κάθε ερωτική σχέση), ούτως ώστε να μην χρειάζεται να ψεύδεται -σε καμμιάν απόχρωση- γιά να καλύψει τις εκτός ορίων πράξεις του; Σκεφτόμαστε ποτέ πως -όντας εντός μιάς σχέσης- υπάρχουν πράγματα που πρέπει να πιέσουμε έστω τον εαυτό μας γιά να τα αποφύγει, παρά να πασχίζουμε να κρύβουμε εκ των υστέρων τις σκόνες κάτω απ' το χαλί και τους σκελετούς στο ντουλάπι; Πόσο, αλήθεια, εκτιμάμε τις σχέσεις μας, σε σύγκριση με την ατομική μας καλοπέραση και ευκολία; Τί ποσοστό από τις ατομικές μας ανάγκες και επιθυμίες είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, γιά ν' απολαύσουμε τα όσα έχει να προσφέρει η ένωσή μας με κάποιον άλλο άνθρωπο;

Συνειδητοποιούμε άραγε πως και σ' αυτή την περίπτωση, η πρόληψη είναι προτιμότερη κι από την πιό επιτυχημένη θεραπεία;

3. Nesaea

Nesaea Guest

Καμμια παρεξηγηση. Δεν θεωρησα η πιστεψα ποτε οτι κατεχω την Αληθεια. Αναφερομαι σε αυτα που γνωριζω εγω για μενα. Ως εκει. Το αρχικο μου ποστ ηταν αρκετα γενικο κι αοριστο, ομως ειχα συγκεκριμενες καταστασεις στο μυαλο μου οταν το αναρτησα.

4. Nesaea

Nesaea Guest

Ευλογα ερωτηματα.
    Τα λευκα ψεματακια συχνα λεγονται για να κερδισεις χρονο η ν'αναβαλλεις επ'αοριστον ενα ξεκαθαρισμα. Μικρο η μεγαλο.

5. Uther

Uther Contributor

Χμ..υποθέτω λάθος κατάλαβα την τοποθέτηση "Αντε να πεις την αληθεια χωρις να πληγωσεις. "

Υπέθεσα από το παραπάνω ότι δεν θες να πληγώσεις λέγοντας την αλήθεια και άρα ότι σε δυσκολεύει.

Αν δεν σε ενοχλεί και δεν δυσκολεύεσαι να είσαι υπεύθυνη για αυτό που θα συμβεί στον άλλο, Tότε δεν έχεις κανέναν λόγο να διστάζεις και να καταφεύγεις σε ψέματα.

6. XplorR

XplorR Regular Member

Πολλή πίκρα και σε καταλαβαίνω...

Έλα μου που δεν καταλαβαίνει πόσο μη-πραγματική είναι η πραγματικότητά του!

7. DragonLady

DragonLady Regular Member

Τα μικρά λευκά ψέματα γίνονται μεγάλες μαύρες τρύπες που καταπίνουν και ανθρώπους και σχέσεις !! Προσωπικά θέλω να κοιτάζω τον σύντροφο μου στα μάτια και να μην αισθάνομαι ότι πρέπει να ψάξω για να βρώ την αλήθεια του ή ακόμα χειρότερα το ψέμα του .
    Αλήθεια , εμπιστοσύνη , αγάπη , συντροφικότητα ..γιατί πρέπει να είναι τοσο δύσκολο να τα βρεις στις μέρες μας αφου αυτά στην ουσία ψάχνουμε όλοι ....

8. Anatolikos

Anatolikos Regular Member

από αυτή την οπτική γωνία προσυπογράφω! η ειλικρίνεια προϋποθέτει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες από την αντίδραση του άλλου. οπότε, αν θέλεις μισές καταστάσεις, υιοθετείς το ψέμα. αν πάλι όχι, είσαι ειλικρινής.
    αλλά υπάρχει και άλλη οπτική: αυτή που βασίζεται στην αμοιβαία αποδοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό στις επιλογές του άλλου, σωστές ή εσφαλμένες. Μόνο με την στάση αυτή, που βέβαια προϋποθέτει ότι είσαι αρκετά αυτοτελής ώστε δεν περιμένεις κάτι συγκεκριμένο από τον άλλο, ακυρώνεται η απαίσια διατύπωση ενός σπουδαίου πεσιμιστή, ότι'ο έρωτας είναι μια κατάσταση που ζητάς το αδύνατο από ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει'.

---------- Post added at 01:10 ---------- Previous post was at 01:07 ----------

το σφίξιμο προκύπτει όταν είμαστε σε σύγκρουση με τον εαυτό μας. νομίζω ότι είναι αυτό που βεβαιώνει ότι δεν κάναμε σωστό χειρισμό  

9. Nesaea

Nesaea Guest

Μολις καταλαβα τι μου γραφεις. Χρειαστηκαν 3 μερες, αλκοολ, μια ενδιαφερουσα συζητηση στη συναντηση και επαφη. Time's up...