Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αισθητική και Καύλα. Έννοιες ασύμβατες στο bdsm;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος soutzoukakia, στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Σαν κοινος θνητος πιστευω οτι η αισθητικη του Πελυ δεν διακρινει,πλεον, την λεξη καυλα απο την @lexy

    Σας ειπα; θαυμαζω τον Οπενχαιμερ!
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Modulo3  

    edit Αυτό με το μέτρο και το μονάδα μέτρησης με ξεπερνάει πραγματικά...
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2015
  3. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Να επισημάνω ότι η προσθήκη που βάλατε στην πρόταση σας (και κοκκίνισα παραπάνω) είναι απολύτως δική σας. Τέτοια προτροπή που δεν είδα πουθενά να κάνω, ίσα ίσα, περίμενα να “κατηγορηθώ” ότι προτρέπω στο kitsch και το χυδαίο.

    Κατά συνέπεια δεν βρίσκω που είναι κρυμμένο το αίτιο-αιτιατό στη πρόταση σας, όσον αφορά τα δικά μου λεγόμενα ή οποιουδήποτε άλλου συνομιλητή πέρα από εσάς.

    Πέραν τούτου, το γεγονός ότι υπηρέτησε το ναζισμό και μια εξαιρετική καλλιτέχνης-φωτογράφος δεν συνδέει τίποτα άλλο πέρα από το ίδιο το γεγονός. Και ο Heidegger τον υπηρέτησε. Εξαιτίας αυτού θα απαρνηθούμε τον υπαρξισμό του οποίου θεωρείται θεμελιωτής; Δεν το νομίζω, όχι πάντως εξαιτίας του Heidegger.

    Δεν θα αρνηθώ ότι ο ναζισμός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Υψηλό. Το χρησιμοποίησε όμως, τροφοδοτήθηκε απ αυτό, το τροφοδότησε και το επανερμήνευσε και όλη η υπόλοιπη τέχνη από τους Ρομαντικούς ως τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Δεν θα εξοβελίσουμε όλη τη τέχνη επειδή η Ρίφενσταλ στο όνομα του Ωραίου ή του Υψηλού, έκανε ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ, έχω την εντύπωση.


    Οι απόλυτες έννοιες δεν μας είναι χρήσιμες για να γίνουμε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι, οι απόλυτες έννοιες καλώς ή κακώς μας είναι α π α ρ α ί τ η τ ε ς για να νοήσουμε τις σχετικές. Το πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε και τι θα εξυπηρετήσουμε πολιτικά είναι εντελώς άλλο θέμα.

    Όταν μιλάμε (εγώ γι αυτό μιλάω) για το αίσθημα του Υψηλού (και όχι για κάποιο θολό υπερθετικό) δεν μιλάμε για καμιά απόλυτη έννοια. Είναι αίσθημα κι ως τέτοιο απολύτως ανθρώπινα εφικτό. Το απόλυτο δεν είναι. Το Υψηλό βεβαίως είναι αίσθημα που πατάει στην ιδέα του απόλυτου, την οποία η ανθρώπινη νόηση μπορεί να συλλάβει, και έχει την τάση να το κάνει, κάτι που η αναπαραστατική μας ικανότητα αδυνατεί να σχηματίσει (να δώσει μορφή, να οπτικοποιήσει).

    Το Υψηλό σε μια φράση είναι το διττό αίσθημα της ηδονής από τον πόνο.

    Η @MυρΤώ έδωσε μια πρώτη διασαφήνιση της έννοιας. Μπορούν να ειπωθούν πολύ περισσότερα. Εκτενεστέρα και σαφέστερα για το Υψηλό σε νήμα που έχω υποσχεθεί ήδη στη @margarita_nikolayevna.

    [Το πώς χρησιμοποιεί το σύνολο των συνομιλητών μου την έννοια δεν είναι δική μου ευθύνη.]




    Γιατί τέτοια δυσκολία επικοινωνίας; Το διαφυγόν νόημα τείνει στο άπειρο. Λέτε να βιώσουμε το Υψηλό;

    Όχι, το αντίθετο λέω από την εντύπωση που σχηματίσατε. Μάλιστα, μέχρι να βρεθούν οι τρεις συνομιλητές, τους οποίους και ονόμασα χαριτολογώντας “ανώμαλους”, που βρήκαν πιο καυλιδερό το αυθεντικό μοντέλο του Antonello da Messina σε σχέση με τις στερεοτυπικά sexy κυρίες του θεάματος, πίστευα (και συνεχίζω να το πιστεύω παρά τις τρεις εξαιρέσεις παγκοσμίως  ) πως το με τι καυλώνουμε είναι ανεξάρτητο με αυτό που η αισθητική μας καλλιέργεια ονομάζει ωραίο, έως και αντίθετο.

    Πιο απλά: για μένα ο Μπάμπης και ο Φώντας (από προηγούμενο ποστ) διεκδικούν τόση απόσταση στη διαφορετικότητα του αντικειμένου της καύλας τους, όση και ο Μπάμπης ή ο Φώντας με τον Φον Κάραγιαν. Εγώ λέω ότι και οι τρεις θα καυλώσουν με τουρλωτά και στητά κωλαράκια κι αυτό όχι λόγω αισθητικής καλλιέργειας ή μη, αλλά από βαθύτερα ασυνείδητα αίτια που πατούν στο ένστικτο, στο ζωώδες κομμάτι τους (και οι τρεις).

    Και οι τρεις έχουν την ίδια πιθανότητα στη παραλία βλέποντας τη Δούκισσα Νομικού [θα φτερνίζεται] να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την ομορφιά της, αλλά να αισθανθούν ότι δεν τους προκαλεί καμιά διάθεση να τη πηδήξουν.

    Αυτά λέω. Πιο σαφή τώρα;

     
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2015
  4. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    ... είμαστε κι εμείς που ο μόνος λόγος για τον οποίο ασχολούμαστε με μία ωμή μπριζόλα είναι επειδή την σκεφτόμαστε σωστά μαριναρισμένη, ψημένη και σερβιρισμένη...
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Αγαπητέ Ταβοολιάδη   το iq ως μονάδα μέτρησης της ευφυίας είναι αρκετά παρεξηγημένη έννοια, αλλά ας δεχθούμε ότι είναι υπαρκτή, δεν γνωρίζω εάν κατέχεις υψηλότερο ή χαμηλότερο iq από τον μέσο όρο, αλλά σίγουρα δεν είναι ''ωραίο''. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως οτιδήποτε μία μονάδα μέτρησης. Πχ ένας αυτιστικός υψηλής λειτουργικότητας μπορεί να έχει iq 152 κι ένας με σύνδρομο down 80, ποίο είναι το ''ωραίο'' και πιο το ''άσχημο'' στις δύο περιπτώσεις;  


    υ.γ. δυστυχώς τα iq τα δέχεται το κεπα... ωχ ωχ και ωχ τρις!!
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2015
  6. Joy_division

    Joy_division Guest

    Εσύ είσαι για εδώ  

     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    θέλω πολύ να δώ αυτό το νήμα περί Υ/υψηλού, αλλά σας παρακαλώ, να μην έχει την σύνθεση του ''Βέβηλου'' που τρέχει τώρα!!

    Γιατί; Γιατί θα Τρολλάρω και δεν χρειάζεται!!
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    βασικά είναι ψιλο-άθλιο, το μπιφτέκι του χάμπουργερ έχει μεγαλύτερο πάχος, λιγότερα ζουμιά και μπαχαρικά (διακρίνονται). Το μπέηκον πιο λεπτή φέτα, η ντομάτα άθλια. Επίσης το ψωμάκι μπλεχ!!

    και μία άλλη προσωπική παράμετρος που είναι η sauce worcestershire και το Τσένταρ!!!
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2015
  9. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @guruni , δηλαδή εγώ που έχω 116 είμαι αυτιστικός υψηλής λειτουργικότητας με σύνδρομο Down;
     
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    δεν έγραψα πουθενά ότι το iq είναι ένδειξη του ενός ή του άλλου. Ένας μοριακός καρυότυπος θα μπορούσε να σου αποκλείσει μερικές περιπτώσεις  
     
  11. Joy_division

    Joy_division Guest

    Είναι εύκολος ο νο_ταμπούς, δε χαμπαριάζει από τέτοια
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Σαβουριάζει!!