Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Ποια ιδιωτική πρωτοβουλία; καλά και γω και συ με δημόσιες συμβάσεις, κολλητούς και "δουλίτσες" θα κάνω την ιδιωτική πρωτοβουλία. Σηκωθήκαν οι rooms to let (με την αυθαίρετη παράγκα (που λέει ο λόγος) στην κάθε Μύκονο...) και ανησυχούν για την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Οκ, και το να δουλευόμαστε έχει ένα όριο
     
  2. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Είναι θλιβερό και μόνο που κάποιοι/ες αισθάνονται άνετοι/ες να γράφουν (και να αναπαράγουν) τις πιο κυρίαρχες εκδοχές ενός φασιστικού, μισαλόδοξου και στο "βαθος" (όχι τοσο βάθος) σεξιστικού λόγου. Κι ακόμη πιο θλιβερό ότι δεν αποδοκιμάζονται χωρίς περιστροφές.
     
  3. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    ή ένα ακόμη πχ... του "Ελληνα" (με περικεφαλαία, χλαμύδα (μπορεί και χλαμύδια...)... έχτισε στο δάσος, έχτισε αυθαίρετο λαδώνοντας, μετά πλήρωσε ένα τέλος "νομιμοποίησης" αφού η Κυβέρνηση ήθελε να καλοπιάσει τα ψηφαλάκια των νοικοκυραίων, μετά το έβαλε στο πρόγραμμα "τάδε" της ΕΕ και το έκανε ξενώνα (για 2-3 χρόνια ντεμέκ...), μετά το έδωσε προικώο στην κόρη ή στο γιο και έριξε κι ενα πανωσήκωμα ο Έλλην νοικοκύρης και περιμένει την επόμενη ρύθμιση. Εν τω μεταξύ αν πιάσει φωτιά (και φυσικά δεν το χει ξεχορταριάσει...), αν πέσει βροχή αλλά "ατυχία" εκεί ήταν ποτάμι που μπαζώδηκε θα πάρει κι ένα επίδομα "οικοσκευής" και θα "απαιτεί" ο νοικοκύρης να αποκατασταθεί το "φτωχικό του". Κι αν το ρωτήσεις "βρε μεγάλε τί δουλειά έκανες κι είχες τόσα φράγκα" θα σου απαντήσει "εισαγωγαί-εξαγωγαί" (σαν την ελληνική ταινία με τον "Πάμπαλο" ή "Ζάβαλο"...). Ειναι αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία τόσο ομορφη επίκληση σαν τα συγχωροχάρτια που πουλούσε το βατικανό
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2023
  4. iDontKnow

    iDontKnow Regular Member

    Την αναιρεί? Όχι. Ούτε και δικαιολογία είναι. Είναι ένας πολύ απλός συλλογισμός, δεν είναι καθήκον κανενός ιδιώτη να περιθάλψει τους πρόσφυγες και μετανάστες (και όχι μόνο, αλλά αφού με αυτό το παράδειγμα αρχισαμε), είναι υποχρέωση του κράτους. Από κει και πέρα το τι θα κάνει ο ιδιώτης πέραν αυτού που θα (έπρεπε να) κάνει το κράτος, είναι θέμα του ιδιώτη. Αλλά όχι να κατηγορούμε αυτούς που πιέζουν το κράτος να κάνει τη δουλειά για την οποία το έχουμε ότι δεν κάνουν τίποτα επειδή δεν βάζουν πρόσφυγες στα σπίτια τους. Κάπου ώπα.
     
  5. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Μα το κράτος δεν θέλει να κάνει την "δουλειά" του. Γιατί στην Ελλάδα όπως θα έλεγε και ο Ραφαηλίδης δεν γίναμε ποτέ δυτικό κοσμικό κράτος. Κάτι κοτζαμπάσηδες έγιναν "πολιτευτές" και έφεραν τον καπιταλισμό στην Ελλάδα αλλά με τα μέτρα τους και στα μέτρα τους. Ποια ιδιωτική πρωτοβουλία; Των κρατικά επιχορηγούμενων ΜΚΟ; των εταιρειών που κόβουν το ρεύμα σπίτι σου, αλλά έχουν κοινωνική ευθύνη και βάζουν δεντράκια και παγκάκια "ολοι μαζί ελάτε για τζάμπα εργασία και εθελοντισμό"; Το κράτος κάνει επιλογές. Και τις κάνει σοφά απ' την πλευρά του. Για παράδειγμα όταν θέλει να προσλάβει 1000 υπαλλήλους αποφασίζει αν θα είναι γιατροί, νοσοκόμες, πυροσβέστες ή ανθρωποφύλακες (κν. μπάτσοι). Αποφασίζει αν θέλει να επενδύσει 1000 ευρώ αν θα τα κάνει μια ωραιότατη προμήθεια με "ανάθεση" ή αν θα φτιάξει κανένα σχολείο να μην πέφτει το ταβάνι ή αν θα κλείσει τη λακούβα στο δρόμο ή θα κάνει σύμβαση με τον εισπράκτορα - παραχωρησιούχο των διοδίων. Κι αν συμβεί η στραβή (βλεπε κάτι αποκλεισμένους στην Αττική επειδή τόλμησε να χιονίσει μεσημέρι...) θα φταίει η κακια ώρα, θα ναι ακραίο (πόσο ακραίο πια) φυσικό φαινόμενο και θα κλείσει το ματάκι οτι κάθε εγκλωβισμένος μπορεί και να πάρει εναν οβολό για να το βουλώσει.
     
  6. το κρατος χωρις τους πολίτες ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ.
    δεν θα σου εχει απο εναν πολισμαν σε καθε γωνια αν εσυ σαν ζωον ορθιο πας και παρκαρεις στην θεση ΑΜΕΑ.
    δεν θα σου εχει σε κάθε βαγονι του μετρο ελεγκτη αν θες να πας τσαμπα .
    δεν θελω να περιαυτολογω αλλα καθε μερα γινεται.
    παω χθες για μπανιο.
    ο διαδρομος μεχρι το seatrack κουνημενος από το κυμα.
    ο ναυαγοσωστης στον κοσμο του στην καρεκλα με το κινητο.
    ναι δεν ειχε υπαλληλο ο δημος 24/7 να ελεγχει.
    εκανα το μπανιο μου και με το χερι την εφερα στα ισια. δεν ειναι ευκολο οσο ακουγεται.
    ενας χριστιανος δεν εβαλε ενα γαμημενο χερακι. τοσος κοσμος στην παραλια.
    ουτε καν ο ναυαγοσωστης. ναι δεν ήταν δουλεια του . ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ.
    10 λεπτά δουλειά.
    κανενα κράτος δεν πρεπει να μας πει να βοηθάμε.
    μονος σου το νοιώθεις το καταλαβαινεις πότε και που.
    απαραίτητη προυπόθεση βέβαια να νοιώθεις.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor



    Στο νεκροταφείο του Σχιστού μεταφέρονται οι πρώτες σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλου μεταξύ 13 και 14 Ιουνίου. Τουλάχιστον 78 οι νεκροί, εκατοντάδες παραμένουν αγνοούμενοι. 104 άνθρωποι διασώθηκαν μέχρι στιγμής, ενώ οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται.

    Τα ερωτήματα για την στάση και τις πιθανές ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, στο φονικότερο ναυάγιο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο, παραμένουν όμως κρίσιμα.

    Όπως και οι ευθύνες Ελλάδας και Ευρώπης που με την πολιτική τους έχουν εκτρέψει τις μετακινήσεις στη θανατηφόρο διαδρομή της Καλαβρίας, που παρακάμπτει την Ελλάδα (για ευνόητους λόγους), αποτυγχάνοντας επίσης να θεσπίσουν νόμιμες και ασφαλείς οδούς.

    https://wearesolomon.com/el/mag/the...ayZ98bawJBRjAppZHvA3rR2cB0uaoxObbZZsZdPNuUvCg
     
  8. το δουλεμπορικο απο που ξεκινησε ξερουμε;
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

  10. Rupa

    Rupa New Member

    «…Μωχάμεντ, Σαάντ, Αμίν, Αχμέτ, πρόσφυγα, μετανάστη, άγνωστε, αριθμέ, το χώμα είναι το μόνο που είχαμε να σου δώσαμε. Δεν καταδέχτηκες τη φιλανθρωπία μας. Δεν ανακυκλώσαμε πάνω σου τα παλιά μας αθλητικά, τα παντελόνια που δεν μας χωράνε, τις μπλούζες που δεν φοράμε πια. Δεν σου δώσαμε ένα σάντουιτς ή μια μερίδα φαγητό, δεν ήπιες το νερό μας.

    Δεν είσαι τίποτα για μας, κι εμείς δεν είμαστε τίποτα για σένα.

    Δεν ξέρω τίποτα, δεν θα μάθω ποτέ.

    Αν η μάνα σου έβαζε τα χείλη της στο μέτωπό σου, μην έχεις πυρετό.

    Αν ο πατέρας σου σε μάθαινε να φυτεύεις ή σ' έδερνε με τη λωρίδα.

    Αν έπαιζες πόλεμο με τα παιδιά της γειτονιάς.

    Αν πρόλαβες να κάνεις έρωτα, αν ο ιδρώτας της έτρεξε στο πρόσωπό σου.

    Πόσο κοντά πέρασε μια σφαίρα από τον ώμο σου.

    Αν είχες γδαρμένα γόνατα, αίματα στις παλάμες.

    Αν σιχτίρισες τον Θεό σου.

    Αν μίσησες, αν έκλεψες, αν σ' έκανε να κλάψεις η ομορφιά.

    Τι έκανες το φοβό σου. Πώς τον τάιζες. Πώς τον κοίμιζες. Πώς τον ξυπνούσες.

    Σε βγάλανε νεκρό από τη θάλασσα. Σε πήγανε στο νεκροτομείο. Κανείς δεν παρουσιάστηκε να σε αναγνωρίσει. Η μάνα σου δεν θα μάθει ότι πέθανες. Ούτε τ' αδέρφια σου. Ούτε το παιδί σου.

    Ο θάνατός σου σημαίνει πως δεν θα φτάσεις ποτέ εκεί που θέλησες. Και δεν θα γυρίσεις εκεί απ' όπου ξεκίνησες. Σημαίνει ένα ατέλειωτο εδώ. Ένα σεντόνι θαμμένο στο χώμα.

    Σ' αφήνω τώρα. Έχω κι εγώ μια καρδιά από χώμα. Ξερό. Και τρίβεται.»

    Χρήστος Αγγελάκος, Ημερολόγια Μυτιλήνης
     
  11. RAIN

    RAIN nefelibata

  12. elfcat

    elfcat . Contributor