Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανήκω χωρίς συναίσθημα ( ; )

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 2 Ιανουαρίου 2021.

  1. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Ναι προφανώς > ξεκινά με την αγάπη που αποτελεί μία ευρεία γκάμα συναισθημάτων> και τη διαχωρίζει σε επίπεδα. Για αυτούς ο έρωτας είναι μία υποκατηγορία της αγάπης > προφανώς και λόγω έλλειψης της ίδια της λέξης πάει lust/sexual attraction. Φυσικά και ανήκει στα συναισθήματα.

    M...νομίζω είναι και προφανές παράδειγμα πως η ίδια η γλώσσα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας, ανάλυσης και απόδοσης νοήματος.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Για να κάνω ερμηνεία του πίνακα, όπως αυτή που κάνετε, θα χρειαζόμουν πολύ περισσότερες πληροφορίες, όπως σε τι χρησιμεύει αυτός ο πίνακας, για παράδειγμα, σε ποιο πλαίσιο αναφοράς χρησιμοποιείται.
     
  3. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Συνεπώς, και ο Έρως κατά τον τον ορισμό που έδωσε ο Arioch δεν προκύπτει ΜΟΝΟ εκ συναισθημάτων, γιατί τότε θα όφειλε να είναι συναίσθημα και όχι κατάσταση (to make my point)...
    Εμμένετε να αγνοείτε το κατά φύσιν που παρέθεσα δις, just to make an argument. Η αλληλεπίδρασή μας είχε όντως εκ τσιμέντου ή λίθου "πλάκα"...
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Εγώ έμεινα σε αυτά που είπατε και το να προσπαθήσετε να κάνετε συνδέσεις τις οποίες δεν έκανα (και φυσικά αν ήθελα να τις κάνω θα τις είχα κάνει) δεν είναι και πολύ ευγενικό, το λιγότερο. Δεν σχολίασα καθόλου τα του έρωτος. Και ούτε πρόκειται. Κανένα argument, μια χαλαρή προσπάθεια για την μπαλίτσα στην εξέδρα και πέναλτι για το γαύρο. Μια χαρά πλάκα είχε, και πάλι, καλή συνέχεια.
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Α πρόσεξες φίλτατε είπα να αποσπάσεις ένα τούβλο από ένα τοίχο, Από ξερολιθιά δεν θα αποσπάσεις τούβλο αλλά πέτρα και τούτο διότι από πέτρα απαρτίζεται. Τοίχο μπορείς να φτιάξεις από πλήθως υλικών, αλλά τα υλικά θα καθορίσουν το είδος του τοίχου και τις ιδιότητές του. Εγώ απλά σημείωσα πως αν έρωτα φτιάχνεις από συναισθήματα, όπως ισχυρίστηκε ο φίλτατος Arioch, τότε κατά φύσιν έχεις συναίσθημα, όπως και αν φτιάξεις ξερολιθιά θα έχεις μία λίθινη δομή (όχι τσιμεντένια, όχι ξύλινη, όχι πλίνθινη).
    Προσωπικά τείνω περισσότερο να θεωρώ τον έρωτα νοητική κατάσταση που ΔΕΝ προκύπτει εκ συναισθημάτων, αλλά προκαλεί συναισθήματα, δια τούτο και ΔΕΝ τον εντάσσω στα συναισθήματα.
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Εξαιρετικό ερώτημα και ευκαιρία για μια χρήσιμη διευκρίνηση.
    Ο έρως επέρχεται πολύ γρήγορα και οπωσδήποτε κατά το στάδιο της παράδοσης. Ακονίζει γωνίες, φέρνει αγκυλώσεις, αντιδράσεις, πράγματα που έτσι κι αλλιώς απαντώνται κατά την παράδοση. Άλλωστε πρόκειται για ένα βαθιά εγωιστικό συναίσθημα. Οι γωνίες λειαίνονται, οι αγκυλώσεις και οι εξαιτίας του έρωτος εγωιστικές αντιδράσεις παύουν όταν επέλθει η υποταγή και ο έρως μετουσιώνεται σε λατρεία.
     
  7. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αυτό το πέναλτι για το γαύρο, ως γαύρο, με χάλασε αγαπητή...
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Συμφωνώ με αυτό που λέτε, αν και το παραφύσιν μου ακούγεται καλύτερα από το καταφύσιν.
    (Στα πλαίσια των σοφισμάτων πάντα   )
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Μα σαν γαύρος το είπα  
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μα η νοητική κατάσταση, όπως απάντησα και στην @Seras Victoria είναι ένα αποτύπωμα στο χρόνο συνόλου συναισθημάτων, αισθημάτων και σκέψεων. Ένα συναίσθημα είναι νοητική κατάσταση αλλά μια νοητική κατάσταση δεν είναι απαραίτητα συναίσθημα. Στο παράδειγμα που ανέφερες με τον τοίχο, ο τοίχος είναι μια ορισμένη διάταξη δομικών υλικών, είναι σύνολο. Τα επιμέρους δομικά υλικά είναι μέρη του τοίχου αλλά δεν είναι τοίχος, είναι πέτρες, τούβλα, τσιμέντα κ.ο.κ.

    Η πιο ακριβής εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο έρωτας είναι υποσύνολο του δυναμοσυνολου των συναισθημάτων, των αισθημάτων και των σκέψεων και ως εκ τούτου δεν είναι ούτε αίσθημα, ούτε συναίσθημα, ούτε σκέψη, είναι διάταξη αυτών.
     
  11. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αγαπητέ θα συμπλήρωνα ως Λιμπερτίνος, το ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ παραφύσιν..!
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Για την ιστορία παραθέτω την ακριβή διατύπωση.