Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντωνάκης & Ελενίτσα Κοκοβίκου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 20 Ιουνίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

Elysium Contributor

Μια χαρά κάνεις για moderator βλέπω cornilie   Εκτός του ότι αποφάσισες να αλλάξεις τους κανονισμούς προσπαθείς να υπαγορεύσεις και το τι θα λένε οι moderators looooooooooooool

Καλό παιδάκι ο Χάινριχ μου άρεσε όπως έγραφε και του το είχα πει   , αλλά γιατί κλαίγεσαι και γι’ αυτό σε μένα;

looool μπορείς να το γράψεις αυτό και στο “Site suggestions” ή ίσως και στο «Όνειρα» αν θέλεις  

2. Ακολουθώ τη συμβουλή σου και κάνω προτάσεις προς την διαχείριση.
    Δεν κλαίγομαι απλός θεωρώ τον Χάινριχ πολύ σημαντικότερο για το
    φόρουμ από τους διαφόρους ρεπορτατζηδες που προσβάλλονται με το
    παραμικρό σαν γριές κυρίες. Ποιος κλαιγεται αστο να το κρινουν οσοι
    μας διαβαζουν Αλλωστε το να κλαιγεσαι ζητωντας προστασια και
    λογοκρισια ειναι κατα πολυ χειροτερο
    Αν είχα τα δικά σου μυαλά θα είχα εκλάβει την κατάληξη του ποστ σου
    προσβλητική επειδή θα θεωρούσα ότι με ειρωνεύεσαι.
    Το να κρύβεσαι πίσω από τον τύπο μια φόρμας που υπάρχει σε όλα τα
    σαιτ πανομοιότυπη και δεν τη διαβάζει κανένας δεν είναι και το καλύτερο
    Αλλά έστω και με βάση αυτή τη φόρμα που επικαλείσαι μπορείς σε
    παρακαλώ να μου πεις στην περίπτωση σου σε ποιο σημείο δεν τηρήθηκε
    από τον Aldur και γιατί?
    Το «ζεις στο μεσαίωνα» είναι εκτίμηση του για σένα
    Πρώτα λοιπόν φρόντισε να δείξεις που είναι παράτυπος και μετά να
    επικαλεστείς την ετοιματζιδικη δικηγορίστικη φόρμα των κανονισμών

3. Elysium

Elysium Contributor

O «ρεπορτατζής» που αναφέρεις, τόσα χρόνια σε αυτό το forum έχει στείλει 2 reports.
    Στου Aldur πρόσφατα και κάποτε σε ένα δικό σου. Ήταν προσωπική μου κρίση πως έπρεπε να γίνει. Τέλος.

Ρώτησε καλύτερα τους moderators γιατί έκριναν πως είχα δίκιο και το έσβησαν.

Σταματήστε να με πρήζετε με αυτό το θέμα καταντάει γελοίο  

4. Δυο είναι πολλά. Φαντάζεσαι να στέλνει ο καθένας από δυο?
    Εκτός αυτού νομίζω ότι κάνουμε συζήτηση και δεν σε πρηζω
    Εκείνο που θέλω να μάθω είναι για ποιο λογο εσύ πιστεύεις ότι
    η ενέργεια σου είναι σωστή και όχι τι πιστεύουν οι μοντ
    Γιατί όταν σου γράψει κάποιος ότι οι ιδέες σου είναι του μεσαίωνα
    αυτό πρέπει να σβηστεί?
    για ποιο λογο αυτο ειναι για σενα παραβιαση
    των κανονισμων που τοσο συχνα επικαλεισε?
    Επίσης αν θέλεις μπορώ κάποια στιγμή να κάνω κουοτε 10 δικά σου
    Ποστ που είσαι πολύ προσβλητικός προς τους συνομιλητές σου
    Αλλά προς το παρόν δε με ενδιαφέρει αυτό
    Θέλω να μάθω εσύ πως το βλέπεις διότι με τα ρεπορτα το κακό έχει παραγίνει

5. Elysium

Elysium Contributor

Ξαναδιάβασε το post του Aldur ,cornilie.
    Δεν μπορούμε να συζητάμε αν δεν έχεις διαβάσει τι ακριβώς γράφει.

Αρκετά καταχραστήκαμε το νήμα. Μπορούμε να συνεχίσουμε σε p.m. Αν μας κάνει report η νηματοθέτρια πιστεύω θα έχει δίκιο   Τι λες;

6. gaby

gaby Guest

αν δεν σας κάνει report η camera obscura θα σας κάνω report εγώ, με πριβέ ανατρεπτικά προς τον καθένα σας  

και να σκεφτεί κανείς ότι ουδείς των φλογοθετών και των φλογοβόλων αλλάζει επώνυμο, ότι και να γίνει...  

στο μεταξύ, το θέμα με τα ταραχώδη ιδεώδη και την εμπλοκή τους με το μυστήριο του μυστήριου γάμου, λύθηκε, τυπικά, με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου. το επώνυμο είναι άσχετο, κατ εμέ και ο Μεσαίωνας πλέον θεωρείται εποχή προόδου από τους ιστορικούς.

διαβάζω και σε άλλα νήματα διάφορα περί γάμου και αναρωτιέμαι, υπάρχουν τελικά κάποιοι που να παντρεύεται συνειδητά και γνωρίζοντας τι θέλουν και γιατί;

Πάντως, κάπως έτσι τον έβλεπε ο Λωτρέκ...τον γάμο, όχι τον Μεσαίωνα  

7. Πώς να το διαβάσω αφού είπες να το σβήσουν?
    Επανέρχομαι όμως. Αν το διαβάσω εγώ το υποτιθέμενο προσβλητικό ποστ
    θα το εκλάβω όπως νομίζω. Θέλω εσύ να μου πεις γιατί η επίμαχη φράση
    συνιστά παραβίαση των κανονισμών

Αλλά γιατί να συνεχίσουμε σε πμ? Αν είναι έτσι καλύτερα λέω να τα
    πούμε απ’ το τηλέφωνο. Εγώ θα σου κάνω και μια άλλη παρατήρηση
    Μου είπες ότι γράφω άσχετα με ειρωνεύτηκες και μου είπες ότι σε πρηζω
    Μια πολιτισμένη δημόσια συζήτηση προσπαθώ να κάνω μαζί σου και
    πρέπει να σου πω ότι το ύφος σου δεν είναι καθόλου κόσμιο όταν λες
    ότι ο συνομιλητής σου σε πρήζει.

Υ.Γ Μην ανησυχείς. Αν μας κάνει ρεπορτ η νηματοθετρια εγώ θα ανοίξω
    ειδικό νήμα για να συνεχίσουμε την πολιτισμένη (από πλευράς μου) συζήτηση μας

8. zinnia

zinnia Contributor

και γιατί δεν το κάνεις μια και καλή; Να αφήσετε και το νήμα ν αναπνεύσει;

9. Επειδή τα νήματα δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τους εύθικτους
    και από αυτούς που με το παραμικρό ζητούν παρεμβάσεις από την
    διαχείριση. Γι αυτό

10. Vermilion

Vermilion Regular Member

Είναι κανένας πλανήτης ανάδρομος ρε παιδιά και όλοι παρεξηγούνται με όλους??
    Έχει πλάκα που τα χώνετε με το γάντι (σε πολλά threads, όχι μόνο εδώ), αλλά θα προτιμούσα να πέφτανε ωμές ξήγες, όχι "μα εσείς αξιότιμε και φίλτατε είπατε το τάδε για μένα και υποννοήσατε το δείνα...". Εν ανάγκη να έπεφτε και κανένα διαδικτυακό..κλωτσομπούνι  
    Επί του θέματος τώρα.... καλά όλα αυτά με το επίθετο, αλλά με τους gay γάμους τι θα γίνει?? Αυτό το έχει σκεφτεί κανείς??? Ποιος θα παίρνει το επίθετο τίνος??  

11. chemical23

chemical23 Regular Member

Καλά δε σοβαρολογείς τώρα σωστά? Δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος ακριβώς με το οποίο γράφεις αυτό που γράφεις, όμως αν ίσχυε αυτό που λες, τότε εγώ, εσύ και ο κάθε άλλος θα ήταν μονίμως στην απέξω καθώς πάντοτε θα υπάρχει ο ισχυρότερος που θα μας επιβάλλει τα "δίκαια" του. Ο νόμος έγινε για την υπεράσπιση των αδυνάτων έναντι των ισχυρών (όσο και αν ο συντάκτης αυτού ήταν ισχυρός μάλλον) καθώς η ασυδοσία του ισχυρού δεν έχει όρια.

Ευγενική μάλλον αλλά και δεικτική η νηματοθέτιδα για την πιο ομαλή ροή του νήματος, χωρίς να ζητάει διαγραφή posts. Οι κανονισμοί και οι νομολογίες ορισμένες φορές δεν είναι για να εφαρμόζονται. Τελικά και εμπράκτως να που η μη εφαρμογή κανονισμού, είναι πιο επικοδομητική για την ροή του νήματος.

12. camera_obscura

camera_obscura Regular Member

Τα fora

Θα ήθελα να συζητήσω εδώ λίγο σχετικά με τη λειτουργία του forum (όχι ειδικά αυτού εδώ, γενικά), με αφορμή όσα λαμβάνουν χώρα στο παρόν νήμα, και συνδέοντάς τα με το νήμα "βουβή πλειοψηφεία" https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=12207

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσει κανείς ένα forum:
    1. Η προσέγγιση της προφορικότητας. Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη, ένα forum δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια παρτούζα των sms, όπου όλοι μιλάνε σε όλους, ανταλλάσσουν χαιρετούρες, λένε αστειάκια, ατάκες, trivia, και άμα βαρεθούν ρίχνουν και κάνα καυγαδάκι δι' ασήμαντον συνήθως αφορμή.
    2. Η προσέγγιση του γραπτού λόγου. Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη, ένα forum είναι ένα βήμα δημόσιου διαλόγου, μια μικρή εκκλησία του δήμου, στην οποία εκθέτονται και σχολιάζονται απόψεις σχετικά με μια αρκετά καλά συνήθως προσδιορισμένη θεματική.
    Η διαφορά προφορικού και γραπού λόγου είναι ουσιώδης. Δεν τα αντιμετωπίζω με όρους καλύτερου και χειρότερου, απλώς επισημαίνω το γεγονός ότι κομίζουν άλλου τύπου πληροφορίες, έχουν διαφορετικούς επικοινωνιακούς στόχους και σαφώς διαφοροποιημένο ύφος. Ιδιοσυγκρασιακά σαφώς κλίνω προς το δεύτερο όταν γράφω σε fora, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εκτιμώ ότι όλοι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Βέβαια, αν παροτρύνω σε κάτι τους συνομιλητές μου είναι να προσπαθούν να επιλέγουν κάθε φορά την στάση τους απέναντι σε κάθε επικοινωνιακό μέσο που τους είναι διαθέσιμο (δια ζώσης, τηλέφωνο, sms, chat, forum, email και ότι άλλο βάζει ο νους), με γνώμονα το σε τι εξυπηρετεί καλύτερα αυτό το μέσο και γιατί το προτιμούν έναντι ενός άλλου για να κοινωνήσουν τα μηνύματα που επιθυμούν.
    Ένα γνώρισμα λοιπόν του προφορικού λόγου είναι η συνειρμική του ανέλιξη. Ξεκινάνε κάποιοι να μιλάνε για την πολιτική κατάσταση στη Γουαδελούπη και καταλήγουν στο λουρί της μάνας. Δεν είναι κακό αυτό, στο βαθμό που η κουβέντα γίνεται για την ίδια την ευχαρίστηση που παράγει. Ασφαλώς, κάτι τέτοιο για τους αναγνώστες ενός forum και ενίοτε για τους δημιουργούς του μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος, καθώς προκύπτουν ζητήματα δομής και συνοχής του υλικού, το οποίο από ένα σημείο και μετά δείχνει να πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγτα προς πάσα κατεύθυνση και το forum να γίνεται σταδιακά ένας χυλός αμέτρητων στοιχείων που δεν το διαφοροποιούν από μια γενική κουβέντα επί παντός του επιστητού, επιπέδου καφενείου.
    Ένας δεύτερος πονοκέφαλος είναι ότι σε ένα πολυμελές forum μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι, έκαστο με τον δικό του θεό. Πολύ γρήγορα το εφέ που δημιουργείται είναι η δημιουργία υπο-ομάδων που συνασπίζονται ενάντια στους "άλλους". Αμέσως μόλις γίνει αυτό, εμφανίζονται οι νηπιακές συμπεριφορές που κάνουν τους moderators που δεν είναι control freaks να βγάζουν φλύκταινες: "Μπαμπά, δείρε τον Γιαννάκη, εγώ του είπα να παίξουμε κι αυτός μου 'ριξε μια αγκωνιά". Μωρέ δεν 'πα να ΄χεις στήσει το Δεληγιάννειο παρθεναγωγείο από πλευράς σαφήνειας και αυστηρότητας κανονισμών λειτουργίας, και πάλι τα νήπια θέλουν την αμέριστη προσοχή σου και κυρίως την προσωπική σου παρέμβαση στους καυγάδες τους. Δε θα αναλύσω το γιατί γίνεται αυτό, είναι εύκολο να το μάθετε ξεφυλλίζοντας ακόμα και εκλαϊκευμένα εγχειρίδια ψυχολογίας της μάζας.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των moderators πέφτει στην παγίδα του να βαδίζει προς την κόλαση από έναν δρόμο στρωμένο με καλές προθέσεις. Εισακούοντας τα λογικά και παράλογα αιτήματα των χρηστών, προσπαθούν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες συνήθως προσφέρουν μικρή εκτόνωση στο μένος ορισμένων ενώ φιτιλιάζουν τη βολή άλλων. Και ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος.
    Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συνταγές για να μπορεί να σταθεί ένα forum. Προσωπικά, εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά από πλευράς "ψυχραιμίας" και συνακόλουθης ανοχής των moderators, ικανοποιητικής δομής και ευκολίας διαχείρισης των περιεχομένων, καθώς και τεχνικά. Ωστόσο, απαιτείται μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στα πράγματα για να μη γείρει η βάρκα. Όποια κι αν είναι αυτή η στάση, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει κάποιους και θα δυσαρεστήσει άλλους. Η αντίληψη "όλοι οι καλοί χωράνε" νομίζω ότι είναι καταστροφική για την μακροημέρευση ενός forum. Όταν ανοίγω ένα μαγαζί θα το διακοσμήσω όπως θέλω, θα προσφέρω ότι ποτά θέλω και θα βάλω ότι μουσική θέλω, προσδοκώντας να βρω θαμώνες που να γουστάρουν να το κάνουν στέκι. Όσοι δε γουστάρουν είναι προφανές ότι πρέπει να πάνε στο διπλανό μαγαζί, αντί να μου γίνονται στενός κορσές. Κι αν δεν βρω καθόλου πελάτες, τότε καλύτερα να το κλείσω γιατί αυτό θα σημαίνει ότι δεν είμαι φτιαγμένη για μαγαζάτορας. Η ισωπεδωτική λογική "να τους πιάσουμε όλους" θα με οδηγήσει σε ένα trendy μαγαζί που μοιραία θα ξεφουσκώσει μετά από 1-2 σεζόν.
    Προσωπικά (απαντώ και σε σένα chemical) συνεχίζω ηλιθιωδώς μάλλον να πιστεύω στην αυτορρύθμιση. Έχω δηλαδή τη ρομαντική αντίληψη ότι με την πολύ τριβή, σταδιακά όλοι μπορούν να πάρουν γραμμή τι γίνεται εκεί που βρέθηκαν και να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν δυναμικά, ήγουν σεβόμενοι τόσο το πλαίσιο, όσο και βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό. Αν είναι να καταλήξουμε σε καυγά και εν τέλει σε γενικευμένη σύρραξη, κακό του κεφαλιού μας. Λαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει. Ας προσπαθήσουμε καμιά φορά να ενηλικιωθούμε, αρχίζοντας από την ανάληψη των προσωπικών ευθυνών.

Τέλος, συνδέοντας τα όσα είπα για την προφορικότητα, λίγα λόγια τώρα για τα "σεντόνια", όπως το παρόν   που φάνηκε να κουράζουν αρκετούς από εκείνους που γράφουν στο νήμα "βουβή πλειοψηφία". Πολύ φοβάμαι ότι ο τηλεοπτικός, τηλεγραφικός λόγος έχει νικήσει κατά κράτος. Μαθαίνω επίσης ότι τα φροντιστήρια "δημιουργικής ανάγνωσης" (δηλαδή του πώς να πιάνεις το "ζουμί" ενός κειμένου διαβάζοντάς το γρήγορα) κάνουν χρυσές δουλειές μεταξύ των υποψηφίων ανώτατων και βάλε σχολών. Ο όγκος ενός κειμένου είναι αποθαρρυντικός, καθώς ζούμε με την αντίληψη ότι τα όσα λέει θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε 1-2 αράδες. Fast-food reading - τρίζουν τα κόκαλα του Proust! Δε λέω, έχει την πλάκα του να ανταλλάσσω μηνύματα του τύπου luv u, hop u 2, αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτά κομίζουν το νόημα της αγάπης.
    Και τώρα κερνάω ένα λουκουμάκι σε όσους "αντεξαν" να με διαβάσουν ως εδώ! Dolce scripta, αμ πώς!

Προς moderators: Όπως βλέπετε, σοδομίζω το δικό μου νήμα. Λέτε ότι πρέπει να με κάνω report ή θα παρεξηγηθώ με τον εαυτό μου; Όπως και να ΄χει, αν κρίνετε ότι όλ΄αυτά είναι ασχέτου, δεν έχω αντίρρηση να με μετακομίσετε όπου, όπως.

Last edited: 8 Ιουλίου 2008
Thread Status:
Not open for further replies.