Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχισαν τα οργανα ...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Apollyon, στις 18 Ιουνίου 2008.

?

Θα αντιδρασει η Ελλαδα ?

  1. Ναι

    5 vote(s)
    71,4%
  2. Οχι

    2 vote(s)
    28,6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Πολυ καλο κειμενο, σκια.

    Ρωτω και παλι, μηπος υπαρχει καποιο λινκ που θα μπορουσα να επισκευτω για να μαθηματα? Ειλικρινα ρωτω.
     
  2. kali crow

    kali crow Guest

    εγω λεω να καταργησουμε την ελληνικη γλωσσα....τι μας χρειαζεται? 
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι αρχαίες γλώσσες έχουν μεγάλο πλούτο και από αυτόν μπορούμε να βρούμε τις ρίζες των σύγχρονων (αυτό το εξετάζει η επιστήμη που λέγεται διαχρονική γλωσσολγία, η οποία θεμελιώθηκε αο 1968, στην Κοπεγχάγη, και διδιάχθηκε το 1990 στην Ελλάδα για πρώτη φορά!!). 'Αρα όσοι εξτάζουν αυτές τις γλώσσες βρίσκουν έναν πλούτο για τη δική τους (όπως τα ελληνικά και τα σανσκριτικά μιλούν για τις γλώσσες που μιλάμε σήμερα), για την τέχνη (όπως τα κινέζικα για την αισθητική, το μοντάζ, την άρθρωση του λόγου), για τη σύνδεση των τεχνών (όπως οι σύνθετες γλώσσες, όπως τα αραβικά). Δεν είμαστε οι μοναδικοί αλλά ένα μεγάλο μέρος της ποικιλότητας του πολιτισμού. Τώρα ο Ματσάκις ή Ματσάκης μπορεί να λέει ότι θέλει, καλό θα ήταν να εξετάσει το συσχετισμό του "υ" στα ελληνικά με το "y", στα γαλλικά (υπάρχουν βέβαια και άλλα παραδείγματα).
     
  4. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Αδελφέ εξαιρετικό το νήμα που ανέβασες...Το σίγουρο είναι ότι θα ακουστούν πολλές απόψεις , από φασίζουσες άνοων αγραμμάτων ηλιθίων μέχρι ουσιαστικές. Το δυστύχημα είναι ότι καμμιά ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει επί της ουσίας διότι έχει πάψει προ πολλού να υπάρχει. Η αντίδραση των περισσοτέρων εξ ημών είναι η από καθέδρας.
    Δυστυχώς οι μόνοι οι οποίοι έχουν " άντερα" να κατεβαίνουν στο δρόμο και να διεκδικούν, το λιγότερο που, σε αυτήν την ιστορική στιγμή, τους ενδιαφέρει είναι ο εκφυλισμός της γλώσσας και οι προτάσεις του όποιου κυρίου μαλακοκάβλη.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2008
  5. female

    female Contributor




    Η σχέση γλώσσας και πραγματικότητας ... Η γλώσσα μας κοινωνικοποιεί, όσο και μας εκφράζει. Η πολυπλοκότητα και ο πλούτος των ελληνικών δίνει την ευελιξία πολυποίκιλων εκφράσεων, ποιητικότερης έκφρασης, υπερεκλεπτυσμένων νοημάτων και τη δυνατότητα να βγάζουμε νόημα μέσα στο χάος. Οι γλωσσικές μας επιλογές εκφράζουν το χαρακτήρα μας και τα ελληνικά μας δίνουν δημιουργικές δυνατότητες πέραν του τετριμένου, τη δυνατότητα γλωσσικής προσωπικότητας.



    Όσο η γλώσσα μας διαμορφώνει, εξελίσσεται και κοινωνικά, και τη διαμορφώνουμε κι εμείς. Ο τρόπος να τη διατηρήσουμε είναι και να τη διαβάζουμε στις καλύτερες εκδοχές της, να τη χρησιμοποιούμε πλούσια, να την ανατρέπουμε και ως σκέψη, να τη χρησιμοποιούμε και δημιουργικά, σαν παιχνίδι, να τη "βιάζουμε" γλωσσοπλαστικά. Ούξου τα κλισέ στη σκέψη και στην έκφραση! Όχι στη φτώχεια, ναι στην κλοπή!


    (Δυστυχώς είμαι ανορθόγραφη. Χαίρομαι να πω πως το φόρουμ με βοήθησε να βελτιωθώ λίγο σ' αυτό. )

    @ Χάινριχ - Ένας έξυπνος τρόπος να θυμάται κανείς τα σύμφωνα που παίρνουν "ν" στην προηγούμενη αιτιατική άρθρου κλπ, είναι η φράση "ΚάΠοΤε ΨάΞε". Αυτά είναι τα περίφημα σύμφωνα: Κ,Π,Τ,Ψ,Ξ. (Το κόλπο να τα θυμάμαι μου το 'μαθε ένας 9χρονος κάποτε.)


     
  6. foreignslave

    foreignslave New Member

    Η γλώσσα μας έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να περιράφουμε τα πάντα πάνω στο σύμπαν όποτε και αυτό μας δίνει άπειρη γνώση, αν αυτό σταματήσει θα σταματήσει και η διαφορά μας σαν λαός στο να είμαστε ξερόλες και μεγάλα μυαλά. Η γλώσσα είναι το όργανο για να γυμναστεί το μυαλό μας.
     
  7. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Αρχισαν τα οργανα ...

    Καλά είπα και πιο πρίν, δε με συμφέρει να καταργηθεί η ελληνική ορθογραφία (γιατί αυτό νομίζω συζητάμε και όχι την κατάργηση της γλώσσας εν γένει).
    Αν καταργούνταν η γλώσσα πάντως, πολύ θα ήθελα να ξεψειρίζω τη γλυκιά μου Έρη απάνω στη μπανανιά της αυλής μου και να την ταϊζω τις ψείρες, ψιθυρίζοντάς της τρυφερά και παθιασμένα "ουγκ".
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Εγο σινφονο με το κίριο Ματσάκιν επιδισ ιμε εκσιγχρονιστισ κε αντιπαθο το αναρχοκομουνισμοσ. Αλοστε οταν εγραφα πριχου σιμοσι η πρόοδοσ στο κονακι μου με λεγανε ακατανοιτο κι εκινος ο κορνιλιος μουκανε τ' αρχιδια (βαλτε γιαλακια οσι ντρεπουστε) ταραμα ότι δεν καταλαβενι κουλτουριαρέικα κι εβανα τον Τσουκάτον να τον μπανιάρι, οποτε πολι ορεα προτασιν ελαλισεν ο τζιπριος μπας κε γενουμε Εβροπει να επιτραπι στον Μαστερπεριν να διισδιι τι μπαστουναν του οπου θελι αμα λιπο. Αλα να μι βιαζομαστε, ο Ατατουρκ περασε αμεσοσ στιν λατινικί που τιν μιλούσε ι γιαγιά του στι Σαλονίκι οντις ι Σαρκοζει ισαντε κοσμιματοπολιδι, ενό εμισ να οδεψουμε με σινεσι κε αφου απλοπιισουμε μετα να κανουμε διμοψιφισμα όπωσ το Γιοργακι που ινε εβροπεο διμοκρατικο κε όταν χασι παλι τισ εκλογεσ θα ζητιξι επιπροσθετοσ να το καταψιφισουνε ξεχοριστα, πολι προοδο καναμε στον τοπο μας κε τορα κατεβενο απο τι βελανιδια να παο στο σουπερ μαρκετ να ψονισο κουκουναρια που φτινινανε. Ο αντισιμιτισμοσ δεν θα περασι!

    ΥΓ εκανα επιτροπι απλοπιισισ με προεδρο Μεγασ ποδολάγνος, μπικε κε ο κινκιμπουλισ, εκίνο τον στραβούλιακα τον ιδε κανις να τον βανο;
     
  9. foreignslave

    foreignslave New Member

    Δεν αναφέρεται για την γλώσσα μας το θέμα?  
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Να μι βγαζετε γλοσα αν δεν εχετε κατανοισι το θεμα.
     
  11. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    @female,
    1. Θα συμφωνούσα απολύτως με το ανάθεμά σας για τα κλισέ, αν δεν σκεφτόμουν ότι εκείνοι που το έχουν εμπεδώσει καλύτερα απ' όλους αυτό, είναι οι διαφημιστές!
    2. Αν είστε εσείς ανορθόγραφη, αλίμονο στους ορθογράφους....
    3. Εγώ έχω ένα άλλο αυτοσχέδιο, μάλλον ακατάλληλο για μαθητές δημοτικού σχολείου: ΚαΠοΤα ΨυΞης.
     
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    Aναστήθηκε ο Μποστ;
     
Thread Status:
Not open for further replies.