Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχισαν τα οργανα ...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Apollyon, στις 18 Ιουνίου 2008.

?

Θα αντιδρασει η Ελλαδα ?

  1. Ναι

    5 vote(s)
    71,4%
  2. Οχι

    2 vote(s)
    28,6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Νε, κε παρετύθικαι πάραφτα, μαιτά τοιν ανάγνοσει τον αναρτοιμαίνον σχολυίον αιδό παίρα
     
  2. gaby

    gaby Guest

    @ Dolmance,
    απολαυστικότατος στο ποστ #32, δάκρυσα απ το γέλιο, να είστε καλά, μου φτιάξατε τη μέρα   και έχετε πέρα ως πέρα δίκιο.

    @ camera obscura,
    άψογο το ποστ τοποθέτησης #10, δεν θα άλλαζα ούτε ένα γιώτα, με καλύψατε απόλυτα!

    αν καταλαβαίνω καλά η γλώσσα του κάθε λαού είναι μια βαθύτατα πολιτική υπόθεση, το ίδιο και η γραμματική του, στο πώς και από ποιούς και γιατί εξελλίσεται. το επαναδιαπίστωσα πρόσφατα, όταν αναζήτησα στον μονίμως ελλειματικό επί της ουσίας Ελευθερουδάκη, μερικές γραμματικές για ενηλίκους και είδα πώς τοποθετούσαν τα διάφορα θέματα από τη σκοπιά τους την καθαρά πολιτική όσοι είχαν ασχοληθεί. γνωρίζοντας αυτό, είμαι βέβαιη ότι η ελληνική γλώσσα εξελλίσεται στην τύχη (randomly) και ότι η πρόταση του Κυπρίου ευρωβουλευτή, είτε ήταν ιδιοφυής είτε ως γραφικά βλακώδης που είναι, δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε. αξίζει όμως να παραμείνει στα αρχεία, ως μια στιγμή μέσα στην ιστορία...

    αν κανείς παραβιάσει, με απαίτηση επιβολής στη βάση λογικών επιχειρημάτων(!) ψιλικατζίδικα μεταπρατικού τύπου, τη γλώσσα που μιλάει ο καθένας μας, ασχέτως λαού, φύλου, φυλής, του κατέστρεψε τη δυνατότητα επικοινωνίας κάθε μορφής, τη δυνατότητα κατανόησης των πραγμάτων, αν δε μπορεί να αναγνωρίσει για δικά του τα σημαίνοντα πώς θα φτάσει στα σημαινόμενα, δυσλεξικός με το ζόρι θα γίνει; κατά συνέπεια, του αποπροσανατόλησε το μυαλό, την ψυχή και τον τσάκισε σεξουαλικά, ανοργασμικό, αφαντασιακό και πανάσχετο τον κάνει και τον οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο, δε χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς Βιττγκενστάιν ή/και Λακάν για να νιώσει τι πρέπει να προστατέψει και να το κάνει.

    ΥΓ. για κάποιο λόγο, ποτέ δεν ανατρίχιασα από εθνική υπερηφάνια διαβάζοντας τους λόγους εκείνους του Ζολώτα στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ουσιαστικά ήταν λατινοποιημένες ελληνικές λέξεις. γι αυτό και δεν τους παραθέτω, αλλά βρίσκονται πολύ εύκολα, αν τρέξει κανείς ένα σχετικό google.
     
    Last edited by a moderator: 19 Ιουνίου 2008
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Ο Ζολώτας ζει;
     
  4. gaby

    gaby Guest

    ζούσε μέχρι το 2004...
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Πράγματι. Δεν άντεξε την πτώση του Κεντέρη.
     
  6. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Re: Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Τέλειο!    

    Χμμμμμμμ.......   ακατάλληλον ακατάλληλον.

    Προσχορο στιν κινισιν του ος ανο γιατι με επισαν τα επιχιριματα του. Μπραβο Dolmance που μας δινις τα φοτα. Σιγκνομι δινισ ιθελα να πο
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2008
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Αρχισαν τα οργανα ...

    Καπετάνιο, αν θυμάμαι καλά είχαμε την δυνατότητα να στηρίξουμε την γλώσσα μας ως διεθνή (έναντι της αγγλικής), προνόμιο το οποίο χάσαμε για 1 ψήφο: την δική μας, διότι δεν κάναμε ούτε τον κόπο να παρεβρεθούμε στην ψηφοφορία. Αυτό και μόνο καταδεικνύει πως καμία στήριξη δεν θα δεχθεί η ελληνική παιδεία εν γένει από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Κακώς, κατ' εμέ τρέφουμε τέτοιες ελπίδες ή τις στηρίζουμε σε αυτούς.

    Χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι, με αποδοχές που θυμίζουν κακόγουστη φάρσα, κατεβαίνουν και διεκδικούν πλέον, των οποίων η πνευματική τροφή είναι το "άρτος και θεάματα" των ΜΜΕ. Sad but true...

    @ Dolmance
    Εκτιμώ πως ο Ζολώτας θα ήταν ο πρώτος Έλλην που θα έκανε χαρακίρι, αν περνούσε επί των ημερών του ένας τέτοιος εκφυλισμός στην ελληνική γλώσσα.
    Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε:


    (Ο λόγος που απηύθυνε ο καθηγητής και πρώην πρωθυπουργός, Ξενοφών Ζολώτας στις 2 Οκτωβρίου 1959 στους σύνεδρους της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ουάσινγκτον. Παρόμοιο λόγο , μικρότερου μεγέθους είχε εξαγγείλει δυο χρόνια νωρίτερα.)

    πηγή: http://www.poiein.gr/archives/307/index.html
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Καλα τα λεμε εμεις μεταξυ μας,στο μσν ομως και στα περισσοτερα φορα εχετε δει τι γινεται;
    Ολη η πιτσιρικαρια συνδιαλεγεται στα greeklish ,με λατινικους χαρακτηρες ,χρησιμοποιοντας συντομογραφιες ακαταληπτες , για μενα τουλαχιστον.
    Ουσιαστικα η νεολαια επικοινωνει με μια νεα γλωσσα και εθιζεται εμπρακτα στην ιδεα της εγκαταλειψης οχι μονον της ορθογραφιας,αλλα και της χρησης των Ελληνικων χαρακτηρων.
    Απο την αλλη, η εκφραστικη ικανοτητα ,η ορθη χρηση του συντακτικου και ο πλουτος του χρησιμοποιουμενου λεξιλογιου του μεσου Ελληνα εχω την αισθηση οτι εχει υποβαθμιστει σοβαρα την τελευταια εικοσετια ,γεγονος που θα πρεπει να μας προβληματισει σοβαρα για την ποιοτητα της παρεχομενης παιδειας (και οχι μονο αυτο ασφαλως).
    Ειναι τυχαιο αραγε αυτο;

    Το περιεχομενο και το επιπεδο της παρεχομενης γνωσης σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης φαινεται να προσαρμοζεται στις αναγκες της παραγωγικης διαδικασιας,οπως αυτη λειτουργει στα πλαισια του προς παγκοσμοιοποιηση τεινοντος πολιτικοκοινωνικοοικονομικου συστηματος που εχει επικρατησει .
    Το γλωσσικο εργαλειο λοιπον των εξαρτηματων αυτου του συστηματος,που στην συγκεκριμενη γωνιτσα του πλανητη χρειαζεται κατα βασιν σερβιτορους, δεν χρειαζεται να ειναι τοσο συνθετο,τοσο πολυπλοκο,τοσο πλουσιο οσο ειναι η Ελληνικη γλωσσα...
     
  9. Guest05

    Guest05 Guest

    Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, τέτοια δήλωση δεν έγινε ποτέ. Είναι μια πλαστή δήλωση μπούρδα, που περιφέρεται από δω κι από κει χωρίς κανένα λόγο.

    Ως πηγή της παραπάνω δήλωσης υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97. μόνο που η ίδια δήλωση υπάρχει στην «Ελευθεροτυπία» της 26.1.1987. Δέκα χρόνια πριν. Όπου κάποιος Σταυρόπουλος τη χρησιμοποιεί -κι αυτός- ως επιχείρημα για την «ανάγκη» επιστροφής των αρχαίων στα γυμνάσια. Η μόνη διαφορά, εδώ, αφορά τη χρονολόγησή της: Νοέμβριος του 1973. Είκοσι και πλέον χρόνια πριν την ορίτζιναλ δήλωση.

    Το γράφω για να μην τα βάζουμε με φαντάσματα.
     
    Last edited by a moderator: 19 Ιουνίου 2008
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Θα μπορουσε καποιος διαχειριστης να αφαιρεσει σχολια τυπου "Ζουσε μεχρι το 2004" κλπ ; Σεβαστειτε οτι ζητησα να μεινει καθαρο το νημα απο τετοιες απαντησεις.εν ειναι ολα τα θεματα για χαβαλε και αστε'ι'σμους,Ευχαριστω
     
  11. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Αρχισαν τα οργανα ...

    To αρχικό ποστ αφορούσε την απλοποίηση της ελληνικής γραφής. Στην πορεία αναφέρθηκε σε ένα ποστ, με ύφος ειρωνικό, η φράση "να καταργήσουμε τη γλώσσα". Σε κάλυψα μάι φρεντ?  
     
  12. foreignslave

    foreignslave New Member

    Re: Απάντηση: Re: Αρχισαν τα οργανα ...

    Με κάλυψες σπαστικό ξερολάκι θα επανέλθω όμως  
     
Thread Status:
Not open for further replies.