Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DocHeart, στις 25 Αυγούστου 2010.

  1. slave_mandy

    slave_mandy New Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Θα μου επιτρεψετε ως νεο μελος να πω οτι το SSC, οπως και το RACK, ειναι απο τα πιο διαδεδομενα μοντελα που χρησιμοποιουνται στο χωρο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι η συναινεση ειναι για να μας εμποδιζει. Προσωπικα πιστευω οτι το SSC βοηθα πολυ περισσοτερο στο να παιξουμε στα ορια μας και να τα επεκτεινουμε αναλογως. Απο κει και περα, ολα αυτα υπαρχουν για να προστατεψουν ολους και οχι απαραιτητα τον εναν ή τον αλλον.
    Με αυτο το πρισμα, δεν μπορω να δεχθω οτι καποιοι μαλλωνουν για κατι τοσο βασικο. Πραγματικα με λυπει το γεγονος αυτο καθως πιστευω οτι θα μπορουσε το νημα αυτο να ειναι απο τα πιο ευχαριστα για αναγνωση απο τα νεοεισερχομενα ατομα στο χωρο.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Φυσικά και την αναγνωρίζω   αλλά την συναρτώ με την εμπιστοσύνη και την αποδοχή του Άλλου. Δεν μπορώ να την εξετάσω ξέχωρα ή γενικευμένα. Δεν έχει νόημα.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση


    Όταν θα φάει την πρώτη γροθιά και θα ανοίξει thread στο forum με τίτλο:
    «Τις έφαγα από το σκλάβο/α γιατί πήγα να κάνω τον μάγκα. Δεν υπάρχουν υποτακτικοί πλέον».
     
  4. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Για να δούμε...

    Ο Seduction εκφράζει απόψεις σχετικά με τη συναίνεση από τις οποίες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τη θεωρεί αναγκαία:

    Ο Seduction εκφράζει απόψεις σχετικά με τη συναίνεση από τις οποίες δεν μπορούμε να συμπεράνουμε αν τη θεωρεί αναγκαία ή όχι:

    Ο Seduction εκφράζει απόψεις σχετικά με τη συναίνεση από τις οποίες μπορούμε να συμπεράνουμε πως δεν τη θεωρεί αναγκαία:
     
  5. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    επειδή δεν παλεύεται να διαβάσω τα "σεντόνια" ,θα προσπαθήσω να γράψω με βάση την αρχική τοποθέτηση .


    ασφάλεια δεν έγκειται ,μόνο στο αποτέλεσμα αλλά και στη διαδικασία και πριν από αυτήν ,είναι η αίσθηση της ασφάλειας που νιώθουμε
    πολλά μπορούν να πάνε στραβά ,αλλά το θέμα είναι να προσπαθείς να μη συμβεί .
    και αν πάει κάτι όντως στράβα θα ξέρεις ότι προσπάθησες , προσωπικά αυτά τα SSC/RACK/TIP/CLP/PPO δεν τα πολυεμπιστεύομαι ,είμαι της άποψης ρωτόντας πας στη πόλη , μπορεί να χάνεις τα περισσότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα ,αλλά την απολαμβάνεις την διαδρομή ..

    σύνεση είναι ο λόγος που νιώθω πιό άνετα σαν υποτακτικός ,σπάνια την διατηρώ και όσες φορές ήμουν σε κυριαρχική θέση μου προκαλούσε άγχος ,καλά έκανε και μου προκαλούσε ,αλλά με καθιστούσε δυσλειτουργικό ..
    εν κατακλείδι αν είναι να ρισκάρω και να χάσω τη σύνεση μου ,ας μη πάθει κάποιος άλλος/η κακό
    λέω ρισκάρω γιατί οκ να έχει ο κυρίαρχος σύνεση ,αλλά ορθολογικά ΚΑΙ το υποτακτικό μέρος πρέπει να διατηρεί τη σύνεση του ,για να ενημερώνει σωστά τη πορεία των "έργων" ...

    συναίνεση βασίζετε επάνω στο σεβάσμο .
    συνήθες φαινόμενο τα υποτακτικά μέρη να την μισούν και τα κυριαρχικά να την αναζητούν απεγνωσμένοι και ας λένε ότι γουστάρουν βιασμό .. οπότε ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλον για αρχή ..

    υ.γ. και τελικά έγραψα και εγώ το δικό μου σεντόνι ...
     
  6. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Συμπέρανες εσύ ότι δεν θεωρώ αναγκαία τη συναίνεση!!! Οκ.

    Δεν κατάλαβα αν διαβάζεις ή όχι, (δεν έχει σημασία πλέον μετά από αυτό το post σου) αλλά είναι βέβαιο σε αυτή τη περίπτωση, πως αν διαβάζεις, δεν κατανοείς. Σε ότι με αφορά λοιπόν στο παρόν νήμα, δεν έπιασες τίποτα* απ' όσα έγραψα. Κατά την άποψη μου, δεν έπιασες και τίποτα* και από όσα έγραψαν και άλλα μέλη. Δεν μπορώ να πω πως χάρηκα για την "συζήτηση", Όπως και να έχει όμως, να είσαι καλά

    *Τίποτα = βασικό νόημα.

    Υ.Γ Εδώ, συζητάμε για BDSM. Να με συμπαθάς που δεν έχω διάθεση να συζητήσω για θέματα, όπως το παρακάτω

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    /me απολαμβάνοντας (λέμε τώρα) τα σημασιολογικά sudoku.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Στη δική μου διαπίστωση ότι «το ερώτημα που τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι αν η συναίνεση είναι καν αναγκαία» εσύ απάντησες ρωτώντας με αν διαβάζω καθόλου ή μόνο γράφω. Εγώ λοιπόν παρέθεσα δικά σου λόγια, κατηγοριοποιημένα αναλόγως της οπτικής τους, αποφεύγοντας να καταλήξω σε κάποιο τελικό συμπέρασμα. Ήλπιζα έτσι να καταστήσω προφανές ότι από τα λεγόμενά σου τα πράγματα στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν είναι ξεκάθαρα. Εσύ μόνος σου προσέθεσες το συμπέρασμα.
     
  9. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση


    Μr_XP, αυτό που έγραψα στο ποστ μου απευθύνεται προς όλα τα μέλη που, αντι να γράφουν απλά την άποψη τους, για το χ θέμα, προσπαθούν να σε πείσουν ότι η δική τους άποψη είναι η σωστή, ενώ η δική σου όχι.




    Φίλτατε, επειδή ρωτάς και εμένα για το τι θα έκανα αν θα μου έλεγε τα παραπάνω η "υ", απλά σου λέω ότι θα είχα φροντίσει να σταματήσω ή ελαττώσω την ένταση του παιχνιδιού από μόνος μου, πριν αρχίσει να δυσανασχετεί η υποτακτική μου.

    Άλλωστε δεν μου αρέσει να μου δίνει εντολές η "υ"...  

    ΥΓ. Ένας έμπειρος Κ "διαβάζει" το κορμί της υποτακτικής του και σταματάει εκεί που πρέπει να σταματήσει. Δεν χρειάζεται να ακούσει καν την φωνή της, αλλιώς το χάσαμε το κορμί, πατριώτη...   
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2010
  10. Emma

    Emma Contributor

    Μια άλλη παράμετρος στη συζήτηση περί συναίνεσης:

    "One particularly prominent question relates to the question of consent. Obviously, BDSM is meant to be a consensual practice between adults. However, often the law does not allow you to consent to physical assault, which includes things like spanking, face slapping, crops, whips, paddles, etc. This is to support people in domestic abuse cases, who are sometimes reluctant to charge their abuser as such— in these cases the law can step in and follow through with a domestic violence case. As it turned out, the case against Ms. Reed was dropped because the submissive “victim” she was spanking refused to cooperate, and there was not enough other evidence to support the charge. Bruises, by the way, often count as evidence. There’s a reason why pro dommes often prefer not to leave marks, as much as their clients prefer not to have them! Still, it points to a question—is it better to offer protection to people who are unable to fight back against their abusers, or to give consenting adults the freedom to enjoy sexual pleasure in a mutually enjoyable (if perhaps violent) way?

    This kind of thinking doesn’t exclusively affect the US... or kinky parties. It’s also been affecting smut, both commercial and private, as I realized when I moved to the U.K. and discovered that movies and images containing fisting were illegal. As are images and videos of ballbusting, needle play, or cutting if it’s of the breasts or genitals, or violent sex if the penetratee is tied up. Actually, in the UK, it’s all pretty complicated, and most of the images are illegal to produce but not to possess, which means there’s a lot of potential for legal gray areas.
    "

    Πηγή+ολόκληρη η δημοσίευση

    Υ.Γ. Η τελευταία/δεύτερη παράγραφος στο παραπάνω quote ίσως απαντάει και σε κάποια παράπονα/απορίες σχετικά με την μη έγκριση συγκεκριμένων φωτογραφιών.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Διάβαζα,διάβαζα,διαβαζα...
    ωσπου,να,έξαφνα,στη προτελευταία σελίδα, μίλησε η αδελφή ψυχή ...
    Πως να μη συναινέσω στην ασφαλώς συνετή άποψή της;  


    υγ ... οπως και στην αλλη , του κυριου XR ,που λεει πως ολ'αυτα ειναι ρολοι (που εχουν παιχτει και ξαναπαιχτει χιλιαδες φορες)

    αϊντε, καλή νέα σχολική χρονιά παίδες !!
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Μερικές σκέψεις πριν πάω σε μια μικρή συζήτηση που είχαμε με τη zoyzoy_ και την είχα αφήσει ξεκρέμαστη  

    Οι Κυρίαρχοι όσο και οι κυριαρχικοί βανίλλα που έχω γνωρίσει ήταν risk aware σε βαθμό επιφυλακτικότητας, έχω παρατηρήσει ότι οι υποτακτικοί είναι συνήθως πιο παράτολμοι και όχι πάντα στα λόγια μόνον, ίσως θέμα ιδιοσυγκρασίας.

    Η άποψή μου ως προς το SSC, ότι πως "γνωρίζουμε καλά και οι δύο ότι κανένα κακό δεν κάνουμε ούτε και θα μας συμβεί από το BDSM που διαπράτουμε" είναι μόνον προσωπική, δεν είναι για μανιφέστο ούτε προέρχεται από κάποιο μανιφέστο.

    Και ασφαλώς, η έννοια του "κακό" είναι υποκειμενική. Για μένα δεν είναι κακό π.χ. να γεμίσω σημάδια, ούτε να πρέπει κάθε χρόνο να κοιτάζω τα γόνατά μου ακριβώς όπως κάνω pap test ή μαστογραφία ή να τα φροντίζω όπως πρέπει για να μπορώ να γονατίζω. Για κάποιον άλλο θα ήταν κακό να δέχομαι να φθείρω τα γόνατά μου και η σπουδή μου γι αυτά αρρωστημένη.

    Για μένα, αυτά στα οποία δεν έχει συναινέσει δεν γίνονται σε αυτά για τα οποία έχει συναινέσει αφήνεται απλά, χωρίς να ασχολείται με το πόσες, πόσο, πού, πότε κ.λπ.
    Αν νιώσει την ανάγκη να κάνει χρήση κάποιου "δικαιώματος να γνωρίζει" τότε απλά δεν έχει αφεθεί. Η συναίνεσή της είναι στανική, ίσως ψυχαναγκαστική, η απόλαυσή της - αν προκύψει - θα είναι θέμα τύχης.

    Δεν παζίω με τις λέξεις   Η συναίνεση είναι για το ποταμάκι ή το βουναλάκι, τα πραγματικά όρια είναι οι αντοχές της στο rafting ή την ορειβασία και ο τρόπος με τον οποίο θα συμβούν αυτά δεν την αφορά. ε'οτε bottom είναι, είτε υποτακτική, είτε σκλάβα. Αν κάτσει να το διαπραγματευεί ή να έχει άποψη ή να θέλει να γνωρίζει, εφόσον θέμα φόβων δεν μπαίνει πια ή συνεννόησης, τότε είναι καθαρό topping from the bottom  

    Για να κλείσω την δική μου παρουσία στο νήμα αυτό, σκέπτομαι τα λόγια του Νίκου Δήμου περί ελευθερίας: "ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι θέλει, ελεύθερος είναι αυτός που ξέρει τί θέλει".

    Μια μορφή του "ξέρω τί θέλω" είναι και η συναίνεση...