Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 10 Οκτωβρίου 2008.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    όταν είσαι σε σχέση, που έχει εγκαθιδρυθεί η εμπιστοσύνη συμμετέχουν δύο όχι ένας... άρα συζητούν, δοκιμάζουν, απορρίπτουν ή το πάνε παραπέρα step by step ακριβώς για να μην υπάρξουν ανεπανόρθωτες ζημιές...
     
  2. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Γενικά παίζει πολύ η λέξη "εμπιστοσύνη". Είναι κάποιο κλειδί που ανοίγει όλες τις κλειδαριές;
    Πολλές φορές όταν βλέπω την λέξη εμπιστοσύνη γραμμένη μέσα στο forum μου έρχεται στο μυαλό η φράση "κάνε το σταυρό σου και όπου βγούμε".

    Υστερόγραφο: Με τα παραπάνω δεν εννοώ πως δεν χρειάζεται η εμπιστοσύνη. Αλλά δεν βοηθάει μόνο αυτή.
     
  3. naida

    naida Regular Member

    Εξευτελισμός με ασφάλεια.
    Κατά τη γνώμη μου επιτυγχάνεται με:
    -Επικοινωνία.
    Ακόμη και οι πιο κρυφές σκέψεις του υ να είναι γνωστές στον Κ.(Οπότε, χρόνος).
    Συζήτηση μετά από κάποιο παιχνίδι.
    -Ασφάλεια.
    Να μπορεί να νιώθει ασφαλές το υ.
    Γνωρίζοντας οτι κατά βάθος όλα είναι μέρος κάποιου παιχνιδιού.Όσο ακραίο και να είναι.
    -Υπομονή.

    Αυτά προς το παρόν.
    Πολύ ωραίο θέμα Sadal_Melik.
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Γνωσεις ψυχολογίας, ενσυναισθηση, ευαισθησία ( ναι θελει ευαισθησία να μπορεις να αντιληφθεις την λεπτη γραμμη αναμεσα στην καταρρευση και την απολαυση της υ) συντονισμος συναισθηματων και επιθυμίας, και ισως το κυριοτερο γνωση του υ(μαζοχιστικου θα το ελεγα παρα υ ) μερους πως οτι γίνεται ειναι ενας τροπος εκφρασης και να το απογυμνώσει απο καθε λογης ηθικες κρισεις( με υποτιμας , νοιωθω ασχημα κλπ) που δηλητηριάζουν τον βιαιο ερωτισμο.
    Η μαζοχιστρια - υποτακτική πρεπει να το ζει οχι να το σκεφτεται και να το κρινει.
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ένας άνθρωπος είναι ένα βιβλίο, με κρυφά και φανερά κεφάλαια. Συζητάς, παρατηρείς, βλέπεις αντιδράσεις. Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποίησα κατ’ εξακολούθηση είναι εξής. Έχω μία γεμάτη βιβλιοθήκη με βιβλία. Βιβλία γεμάτα με ερεθίσματα. Βάζω το μικρόβιο στον άλλο να μπει στη διαδικασία να τα αρχίσει να τα διαβάζει. Σε μία συγκεκριμένη σειρά. Πάντα μετά από κάθε βιβλίο, το συζητάμε. Πως σου φάνηκε αυτό, εκείνο, το άλλο;. Τι θα πρότεινες εσύ για φινάλε, τι θα ήθελες να γίνει σε εκείνη την περίσταση; Τι λες για αυτόν τον ήρωα, πως σε έκανε να νιώσεις εκείνος, ποιον συμπαθείς, ποιον όχι;

    Ταινίες, ιστορίες, υποθετικές καταστάσεις, παρατηρείς, καταγράφεις, αποκωδικοποιείς. Συγκρίνεις τις αντιδράσεις με άλλες του παρελθόντος στα ίδια ερεθίσματα, φτιάχνεις ένα μοντέλο.

    Αυτά στο πρώτο στάδιο.

    Δεύτερο στάδιο, προσπαθείς να οικειοποιηθείς το μοντέλο. Να νιώσεις όπως αυτό, να αντιληφθείς τα δικά του σημεία, να ενεργείς και να αντιδράς όπως αυτός θα λειτουργούσε. Να γίνεις εσύ το υποκείμενο. Ένα χρήσιμο πείραμα είναι η αλλαγή των ρόλων. Τεχνητές συνθήκες που τα πράγματα είναι ανάποδα. Μαθαίνεις ακόμα περισσότερα όταν βιώνεις εσύ τα πράγματα από την θέση του δέκτη, αλλά και από τις αντιδράσεις και τους χειρισμούς του άλλου.

    Τρίτο στάδιο. Η δοκιμή. Απόλυτα ελεγχόμενες καταστάσεις από τον δέκτη, σε δράση που καθοδηγείται από τον πομπό. Μικρά βήματα, σημεία σταθερότητας για τον δέκτη και αισθήσεις καθαρές για να «ακούς» τον δέκτη.

    Μετά από όλα αυτά έχεις μία πολύ καλή εικόνα για να ξεκινήσεις. Για ότι νέο, θα πρέπει πρώτα να έχεις κινηθεί σε μία ανάλογη διαδικασία.
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Τα είπαν όλα, κάποιοι από τους προλαλήσαντες: Εμπιστοσύνη, γνώση, υπευθυνότητα, step-by-step.

    Τα είχε πει άλλωστε νωρίτερα, και το άρθρο που ανέβασε η lara:
    (Το κίτρινο κομμάτι, δεν θα μπορούσε να ισχύει εξ ίσου καλά, αν αντικαθιστούσαμε το "μαστίγωμα" με το "humiliation"; ).

    Ως προς το εάν είναι η εμπιστοσύνη, το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, ίσως δεν είναι, αλλά οπωσδήποτε είναι απαραίτητο, αν κάποιος ενδιαφέρεται ν' ανοίξει και να μην διαρρήξει. Άλλωστε, οι "πόρτες" γιά τις οποίες μιλάμε εδώ, πολύ σπάνια έχουν μία μόνο κλειδαριά. Συνήθως μοιάζουν με τις πόρτες των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες του Μπρόνξ. Είναι γεμάτες κλειδαριές, σύρτες και αλυσίδες...

    Το ζήτημα με την (απαραίτητη) εμπιστοσύνη, είναι εάν έχουμε πάντα τη δυνατότητα, την υπομονή, την ψυχραιμία, τη διορατικότητα, να κρίνουμε ότι εκεί που τη δείχνουμε, τη δείχνουμε σωστά. Ότι πράγματι έχουμε να κάνουμε με κάποιον που θα προσπαθήσει να ανοίξει (έστω και σπρώχνωντας, γιατί αυτές οι πόρτες συχνά φρακάρουν, και εκεί ακριβώς είναι η τέχνη του "εκπορθητή"), προσέχοντας όμως πάντα, να μην χαλάσει ούτε την πόρτα, ούτε την κάσα... Αν πράγματι σωστά επιλέξαμε το πού δείξαμε εμπιστοσύνη, θα έχουμε και την πόρτα σωστή, "και το σκύλο χορτάτο". Αν όχι, αν ο αποδέκτης της εμπιστοσύνης μας δεν νοιάζεται καθόλου γιά την πόρτα, αλλά μόνο γιά το πόσο γρήγορα θα μπει, είναι μοιραίο, να φωνάξουμε μετά τον κλειδαρά, γιά να μας φορέσει άλλη μία κλειδαριά, κι αυτή τη φορά, ασφαλείας και βαρέως τύπου...

    Το πώς είναι σκόπιμο λοιπόν να χρησιμοποιεί κάποιος τα στοιχεία που συλλέγει, ως προς "τον τρόπο που βλέπει κάποιος άνθρωπος διάφορες καταστάσεις, ιδέες και αξίες", γιά να τα χρησιμοποιήσει ως "τμήματα του παιχνιδιού που μπορούμε να τα ακουμπήσουμε και σε συνδυασμό με την συχνή επαφή μας με τον υποτακτικό να οδηγήσουν σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι", τα είπαμε.
    Ένα βασικό ερώτημα όμως είναι: "Υπάρχει άραγε κάποια μέθοδος, για τον τρόπο που μπορεί να διακρίνει κάποιος τα στοιχεία του ψυχισμού του υποτακτικού που πάνω τους μπορεί να βασιστεί ένα παιχνίδι εξευτελισμού;". Κατ' εμέ, η μέθοδος είναι μία, και έχει απόλυτη εφαρμογή όχι μόνο στις μπιντιεσεμικές, αλλά σε όλες ανεξαίρετα τις ερωτικές σχέσεις: Μάτια κι αυτιά συνέχεια ανοιχτά, προσοχή σε όλα όσα λέγονται, όσο τετριμμένα και ανούσια κι αν μoιάζουν, νοερή καταγραφή και σωστή ταξινόμηση στη μνήμη, γιά εύκολη και αποτελεσματική ανάσυρση και χρήση... Οι πληροφορίες που παίρνουμε από κάποιον γιά τα εσώψυχά του, είναι πιστεύω πολυ περισσότερες και ουσιαστικότερες όταν χαζολογάμε πίνοντας το καφεδάκι μας, ή βλέπουμε παρεούλα μιά ταινία, παρά όταν καθήσουμε να κάνουμε μιά "de profundis" κουβέντα, γιά το ποιοί είμαστε και ποιοί δεν είμαστε, τί θέλουμε και τί δεν θέλουμε... Όλες οι προγραμματισμένες και στη βάση "ημερήσιας διάταξης" κουβέντες, είναι εκ προοιμίου και αυτόματα, λογοκριμένες...

    Προσωπικά, σχεδόν ποτέ δεν φαίνομαι να αντιλαμβάνομαι όταν κάνω γιά παράδειγμα μιά βόλτα στις βιτρίνες της Ερμού, το πού κόλλησε το μάτι της, το τί της "γυάλισε", θα το 'θελε, αλλά θεώρησε ότι θα πρέπει να συγκρατηθεί, και το προσπέρασε... Όμως κατά βάθος, πάντα προσέχω, πάντα ξέρω, και θυμάμαι... Διότι είμαι άνθρωπος, που του αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις...

    Λίγο μετράνε οι εκπλήξεις, στο humiliation game;

    .
     
  7. cider

    cider Kitchen master

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Λίγο; Το 95% της υπόθεσης είναι.

    (Ξαναβάλε τα ρεπ!)
     
  8. spectrum

    spectrum Regular Member

    Aφου εχει προχωρησει καπως η σχεση και θελει πια ο Κ να περασει σε παιχνιδια εξευτελισμου πρεπει να αρχισει να βρισκει τροπους να "ανοιξει" και να "διαβασει" οσο γινεται τον υ σχετικα με αυτο το κεφαλαιο..
    Αυτο μπορει να γινει καταρχην αμεσα..Να κατσουν να το συζητησουν..Βεβαια αυτο για καποιους Κ ισως να μην ειναι και η καλυτερη μεθοδος γιατι ετσι ισως φανει μετα οτι κανουν χατηρακια(και αυτο ισως ξενερωσει τον υ) και σαφως πολλοι Κ δεν θελουν να φανει κατι τετοιο..
    Αντιθετα βρισκοντας εμμεσους τροπους να ψαξουν τον ψυχισμο του υ σε σχεση με την ταπεινωση και εφοσον βεβαια το ψαξιμο αυτο στεφτει με επιτυχια τοτε θα εχουν πετυχει διπλο στοχο..Ασφαλη ταπεινωση και κερδος στην εκτιμηση του υ στο προσωπο τους μια και ο υ θα διαπιστωνει οτι εχει ενα Κ που ξερει να τον ανιχνευει εγκεφαλικα..
    Τωρα οσον αφορα τους τροπους που ειναι και το ζητημα του νηματος ..
    -συζητηση με φιλους τους χωρους οπου ο Κ θα εχει συνενοηθει με καποιον να αναφερει σκηνες ταπεινωσης ωστε να τσεκαρει αντιδρασεις(μεσω γλωσσας σωματος κλπ)
    - Στο ασχετο να δουν καποια ταινια οπου θα εχει φροντισει να υπαρχουν αναλογες σκηνες.Εκει μπορει επισης να τσεκαρει..
    --Διαβασμα σχετικων αρθρων-μαζι με αλλα βεβαια- που θα αναφερονται στο αντικειμενο..
    Αν με κατι δειχνει να ενοχληθει πολυ ο/η υ καλο ειναι να αποφευχθει τουλαχιστον αρχικα..

    Θελει ισως καποιο χρονο αλλα σιγα σιγα σιγουρα θα αποκτησει ο Κ εκεινες τις πληροφοριες για να κανει οτι ειναι να κανει με την μεγαλυτερη δυνατη ασφαλεια..
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Συμφωνώ σε όσα έγραψες
    Πολλά άλλωστε μπορούν να χαθούν από την ανυπομονησία και τη βιασύνη του Κ να "εκπορθήσει" τις πόρτες
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Σταμάτα να με παρενοχλείς! Θα στείλω report!!!  
     
  11. cider

    cider Kitchen master

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Ρεπ να 'ναι, κι ό,τι να 'ναι.
     
  12. female

    female Contributor



    Μέσα ακριβώς σ' αυτόν τον προβληματισμό, να ρωτήσω --

    για ποιους λόγους επιδιώκεται ο εξευτελισμός; Με τι κίνητρα;