Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 1 Μαρτίου 2007.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ποτέ μην αγγίζεις σκατά, ούτε με γάντι. Το γάντι γίνεται πιο σκατένιο, το σκατό δεν γίνεται πιο γαντένιο. ~ Όρσον Ουέλς ~
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το μέτριο και το άθλιο μοιάζουν. Κρατήστε αποστάσεις. Απορρίψτε.
    dk
     
  3. βιώνουμε πλεον το πολίτευμα της "κηδεμονευομένης Δημοκρατίας"
    (ή μήπως της κηδευομενομένης Δημοκρατίας.......)
     
  4. brenda

    brenda FU very much

  5. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αυτό ισχύει και για την ΕΡΤ;  
     
  6. Διάλογος από την ταινιά "Και Αυτός το Βιολί του" 1984

    Ο Μουστάκας (Λευτέρης στην ταινία) παίζει βιολί σε κάποιο στάδιο (προς το τέλος, με zoom out βλέπουμε το στάδιο να είναι εντελώς άδειο).
    Ο Μουστάκας πάει μπροστά στον καθαριστή του σταδίου και πιάνουν διάλογο.
    Καθαριστής - A, ρε κακομοίρη!
    Μουστάκας Βιολιστής - Αποτυχία!
    Καθαριστής - Δεν ήρθε και πολύς κόσμος...
    Μουστάκας Βιολιστής - Τι πολύς δεν ήρθε καθόλου. Περίεργο κι εγώ είμαι βιρτουόζος!
    Καθαριστής - Βιρτουόζος είσαι του Καπακάπα είσαι?
    Μουστάκας Βιολιστής - Όχι!
    Καθαριστής - Αααααααα!

    Μετά από λίγο πάει στην ΕΡΤ (Ραδιομέγαρο) με ένα φάκελο στο χέρι και μπαίνει μέσα. Ο κλητήρας τον σταματάει.

    Κλητήρας ΕΡΤ - Παρακαλώ, ο Κύριος?
    Μουστάκας Βιολιστής - Ζητάνε σολίστ για την συμφωνική, γι' αυτό ήρθα, έφερα και τα δικαιολογητικά.
    Κλητήρας ΕΡΤ - (πέρνει το φάκελο) Φέρε να τα δούμε.
    Μουστάκας Βιολιστής - Κοιτάχτε έχω δίπλωμα ωδείου, έχω βραβείο Τσαικόφσκι, κριτικές μουσικολόγων και ήμουνα και πρώτο βιολί της κρατικής.
    Κλητήρας ΕΡΤ - Ρε άσε την κρατική της κλαδικής είσαι?
    Μουστάκας Βιολιστής - Όχι πρέπει να είμαι της κλαδικής δεν καταλαβαίνω?

    Εκείνη την ώρα ένας συνάδελφος (μουσικός) προσπερνάει τον Μουστάκα και εκείνος τον σταματάει:

    Φίλος Μουστάκα - Λευτέρη τι κάνεις?
    Μουστάκας Βιολιστής - Μίλτο πως από εδώ?
    Φίλος Μουστάκα - Είμαι της συμφωνικής.
    Μουστάκας Βιολιστής - Μα, δεξιός δεν ήσουνα τώρα έγινες της κλαδικής?
    Φίλος Μουστάκα - Λευτέρη όπου φυσάει ο άνεμος.
    Μουστάκας Βιολιστής - Όπου φυσάει ο άνεμος, το παίζεις Μητσοτάκης δηλαδή?
    Φίλος Μουστάκα - Ναι, ναι (και φεύγει)
    Μουστάκας Βιολιστής - Μπράβο Μίλτο, μπράβο.

    Ο Μουστάκας πέρνει το φάκελο από τον κλητήρα της ΕΡΤ και αποχωρεί.

    Μουστάκας Βιολιστής - Απολύομαι, χαίρεται!
     
  7. BitterSweat

    BitterSweat Regular Member

    "Αντρας ειναι αυτος που παιρνει την αποφαση", Χαινης Αποστολακης
     
  8. gaby

    gaby Guest

  9. Κατηγορούν τον τύραννο κι όχι τον λαό που κάνει τους τύραννους ισχυρούς.
    Κατηγορούν τον νομοθέτη κι όχι τους ανθρώπους, η αδιαφορία των οποίων κάνει εφαρμόσιμους τους απλούς νόμους.
    Καταδικάζουν τον τοκογλύφο μα δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να τον εμποδίσουν.
    Γιατί να μπουν στον κόπο;
    Χειροκροτούν τον Χριστό για την επίθεσή του ενάντια στους εμπόρους, μα αυτοί οι ίδιοι περνούσαν δίπλα από τα τραπέζια των εμπόρων χρόνια ολόκληρα χωρίς να πουν ούτε μια κουβέντα.

    Wilhelm Reich.
     
  10. "Αν είναι εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο, γαντζωμένοι, κτητικοί, αν δεν επιτρέπουν ο ένας στον άλλο να είναι μόνοι, αν δεν επιτρέπουν ο ένας στον άλλο να έχει αρκετό χώρο ώστε να μεγαλώσει, τότε είναι εχθροί, όχι εραστές΄ είναι καταστροφικοί ο ένας για τον άλλο, δεν βοηθούν ο ένας τον άλλο να βρει την ψυχή του, την ύπαρξή του. Τι είδους αγάπη είναι αυτή; Ίσως να είναι απλώς φόβος μήπως μείνουν μόνοι΄ κι έτσι μένουν προσκολλημένοι μεταξύ τους. Όμως η πραγματική αγάπη δεν γνωρίζει από φόβο. Στην πραγματική αγάπη μπορείς να είσαι μόνος, εντελώς μόνος, και μέσα από αυτή τη μοναχικότητα προβάλλει η συνύπαρξη."
     
  11. Πώς τα πας; Είναι οι μέρες σου γρήγορες σαν αστραπή; Ζεις μέσα σε μια μέρα, χιλιάδες χρόνια; Είναι παράξενο το πόσο πραγματικό πρόβλημα είναι για τους περισσότερους ανθρώπους η βαρεμάρα. Πρέπει να κάνουν κάτι συνέχεια, να απασχολούνται με κάτι, κάποια δραστηριότητα, μ' ένα βιβλίο, στην κουζίνα, με τα παιδιά ή με το Θεό. Αλλιώς, μένουν μόνοι τους με τους εαυτούς τους, πράγμα πολύ βαρετό. Όταν μένουν με τον εαυτό τους γίνονται εγωκεντρικοί, μπλέκονται, αρρωσταίνουν ή γίνονται βαρύθυμοι. Ένας νους που δεν είναι απασχολημένος -όχι ένας αρνητικός άδειος νους, αλλά ένας ουδέτερος, ξύπνιος νους- είναι ένας πράος νους που έχει άπειρες δυνατότητες. Οι σκέψεις δεν είναι δημιουργικές, είναι πληκτικές, μάλλον κουτές. Μπορεί μια σκέψη να είναι έξυπνη, αλλά η εξυπνάδα είναι το ίδιο μ' ένα κοφτερό εργαλείο: γρήγορα φθείρεται· γι' αυτό οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ανιαροί.
    Άφησε το νου σου χωρίς καμιά απασχόληση, χωρίς να του δίνεις σκόπιμα δουλειά· αυτό μην το καλλιεργείς, αλλά άφηνέ το να συμβαίνει. Διάβασέ το ετούτο συνειδητά κι άφησέ το να συμβεί. Το να σου πουν ή να διαβάσεις για τον μη απασχολημένο νου είναι σπουδαίο, αλλά είναι και πώς το διαβάζεις και πώς τ' ακούς.
    Εκείνο που έχει σημασία είναι να κάνεις το σωστό είδος ασκήσεων, να κοιμάσαι καλά και η μέρα σου να έχει νόημα. Αλλά γλιστράει κανείς τόσο εύκολα στη ρουτίνα, κι ύστερα λειτουργεί με βάση το εύκολο μοντέλο της αυταρέσκειας ή με το μοντέλο του να εξαναγκάζεις το εαυτό σου να κάνει το σωστό. Όλα όμως τα μοντέλα απονεκρώνουν, οδηγούν σε αργό μαρασμό. Να είσαι δημιουργική σημαίνει να περάσεις μια πλούσια μέρα, έχοντας απλώς επίγνωση όσων κάνεις και συμβαίνουν· χωρίς κανέναν εξαναγκασμό· χωρίς σύγκρουση, φόβο ή σύγκριση.
    Βλέπεις, υπάρχουν σπάνιες στιγμές που νιώθουμε έτσι και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας είναι φτιαγμένο από διαβρωτικές αναμνήσεις, απογοητεύσεις, μάταιες προσπάθειες κι εκείνο που είναι αληθινό, να προσπερνάει. Το σύννεφο της μονοτονίας καλύπτει τα πάντα κι εκείνο που είναι αληθινό, σβήνει. Είναι πράγματι αρκετά κοπιαστικό να διαπεράσεις αυτό το σύννεφο και να βρεθείς στο απλό, καθαρό φως. Απλώς δες τα όλα τούτα κι αυτό είναι όλο. Μην προσπαθήσεις να είσαι απλή. Αυτή η προσπάθεια το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννάει περιπλοκές και δυστυχία. Προσπάθεια σημαίνει ότι θέλεις να γίνεις κάτι και το να θέλεις να γίνεις κάτι σημαίνει πάντοτε επιθυμία — με όλες της τις απογοητεύσεις.
    Είναι πολύ σημαντικό να ελευθερώσει κανείς τον εαυτό του από κάθε συναισθηματική, ψυχολογική ταραχή, πράγμα που δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκληρύνει απέναντι στη ζωή. Αυτού του είδους οι ταραχές χτίζουν σταδιακά ποικίλες ψυχολογικές αντιστάσεις που επηρεάζουν και το σώμα, φέρνοντας διάφορες αρρώστιες. Η ζωή είναι μια σειρά από γεγονότα (επιθυμητά και ανεπιθύμητα)· και όσο μαζεύουμε, όσο ξεδιαλέγουμε εκείνα που θα κρατήσουμε κι εκείνα που θα πετάξουμε, θα υπάρχει αναπόφευκτα η σύγκρουση (της δυαδικότητας) που αυτή η είναι η ταραχή. Αυτή η σειρά από ταραχές σκληραίνει το νου, την καρδιά· είναι μια διαδικασία κλεισίματος στον εαυτό, οπότε υπάρχει πόνος. Χρειάζεται τεράστια επίγνωση για να επιτρέψεις στην κίνηση της ζωής να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία επιλογή, χωρίς καμία κίνηση προς οτιδήποτε επιθυμητό ή ανεπιθύμητο. Το θέμα δεν είναι να προσπαθείς όλη την ώρα να έχεις επίγνωση, πράγμα που είναι κουραστικό, αλλά να δεις την αναγκαιότητα της αλήθειας που φέρνει η επίγνωση, οπότε θ' ανακαλύψεις ότι αυτή η ίδια η αναγκαιότητα ενεργεί χωρίς να πιέζεσαι να έχεις επίγνωση.
    Μπορεί κανείς να ταξιδεύει, να έχει μορφωθεί στα καλύτερα σχολεία σε διάφορα μέρη του κόσμου· να έχει τις καλύτερες κατευθύνσεις, την καλύτερη τροφή, να ζει στο καλύτερο κλίμα· όλα αυτά, όμως, φέρνουν νοημοσύνη; Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους· είναι νοήμονες; Οι Κομμουνιστές, όπως κι άλλοι, όπως οι Καθολικοί, προσπαθούν να ελέγχουν και να πλάθουν το νου. Αυτό ακριβώς το πλάσιμο του νου έχει κάποια ολοφάνερα αποτελέσματα: ένα νου περισσότερο αποδοτικό και κάπως πιο γρήγορο και ξύπνιο. Αλλά όλες αυτές οι ικανότητες φέρνουν πράγματι νοημοσύνη; Οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι, εκείνοι που κατέχουν ατέλειωτες πληροφορίες και γνώση, κι εκείνοι που έχουν επιστημονική μόρφωση, έχουν νοημοσύνη; Δεν νομίζεις ότι η νοημοσύνη είναι κάτι τελείως διαφορετικό; Στη πραγματικότητα είναι ολοκληρωτική ελευθερία από το φόβο. Εκείνοι που η ηθική τους βασίζεται στο να νιώθουν ασφάλεια, κάθε είδους ασφάλεια, δεν είναι ηθικοί, γιατί η επιθυμία για ασφάλεια είναι αποτέλεσμα του φόβου. Ο φόβος και η συγκράτηση από φόβο, πράγμα που το ονομάζουμε ηθική, στην πραγματικότητα δεν είναι ηθική. Νοημοσύνη είναι η ολοκληρωτική ελευθερία από το φόβο· νοημοσύνη δεν είναι να είσαι καθωσπρέπει ούτε οι διάφορες αρετές που έχουν καλλιεργηθεί από φόβο. Στην κατανόηση του φόβου υπάρχει κάτι που είναι τελείως διαφορετικό από τις θεωρίες του νου.Κ

    Γράμμα 16, από το βιβλίο γράμματα σε μία νεαρή φίλη
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    "I'd tell them that you don't have to be anybody. Because I'd know that being somebody doesn't make you anybody anyway." ‪#‎angelinajolie‬