Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δυσκολια διαλογου με σκλάβα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος masterattilas, στις 13 Οκτωβρίου 2007.

Tags:
  1. masterattilas

    masterattilas Regular Member

    Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    οπου υπαρχει βλ.υπαρχουν.

    Μερικεs οπερεs του Verdi ειναι οντωs πολυ υποβαθμισμενεs.Oπωs η Ι ωαννα τηs Λωρραινηs.
     
    Last edited: 20 Οκτωβρίου 2007
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    Μια παράσταση αντανακλά την αξία της στον θεατή, αναβαθμίζοντας ή υποβιβάζοντας το επίπεδό του (είτε αισθητικά, είτε ως νοήμονα). Όταν η "παράσταση" αυτή μεταφέρεται στην καθημερινότητά κάποιου, άμεσα τον επηρεάζει προς το επίπεδό της (ανθρώπινη προσαρμοστικότητα).

    Η φράση - κλειδί, την οποία και κρατάω, είναι "για εμένα". Αυτό δίνει το προσωπικό σου στίγμα μεν, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι όντως "ο αληθινός Αφέντης". Ετυμολογικά, Αφέντης είναι Εκείνος που έχει και μπορεί να διαφεντεύει και να διαχειρίζεται την ιδιοκτησία Του. Θεωρείς πως μόνο το μαστίγιο είναι αρκετό ως μέσο για να το επιτύχει;

    Προσωπικά δεν νομίζω... κάθε άλλο. Με την λογική αυτή, Κάποιος που κρατάει flogger είναι "μικροαστός", έναντι Κάποιου που - ως "large τύπος" - χρησιμοποιεί bullwhip; Με το συμπάθειο, αστειότητες...

    Δυναμική υπάρχει στην φύση, όπως και στις ανθρώπινες σχέσεις, πλην όμως έχουν σημαντικές διαφορές η μια με την άλλη. Ας μην ξεχνάμε πως η δυναμική στην φύση επιβάλλεται λόγω σωματικής ισχύος και επιβάλλεται ως αποτέλεσμα της αλυσίδας επιβίωσης. Εδώ η δυναμική υπάρχει λόγω (δια)προσωπικής ισχύος, η οποία δεν εγκαθίσταται δια της βίας, αλλά κατόπιν συνειδητής επιλογής.

    Χαίρομαι που το ακούω, όμως βλέπω δύο αντιφάσεις:
    α) Δέχεσαι να κάνεις κοινωνό του οράματός σου μια ύπαρξη κατώτατη;
    β) Το όραμά σου περνά μέσα από μια σκλάβα, συνεπώς φθίνει η αξία του. Εντελώς φιλικά: μήπως βλέποντας το δέντρο, χάνεις το δάσος;
     
  3. Seduction

    Seduction Regular Member

    Κατ' αρχήν η λέξη "δυσκολεύομαι" μάλλον έχει χάσει την πραγματική της έννοια σε αυτό που ήθελες να γράψεις (μάλλον δεν γουστάρεις "ηθελες" να γράψεις). Αν όμως αυτή η λέξη εκφράζει την κατάσταση που θέλησες να αποτυπώσεις, δεν εκφράζει το status που δηλώνεις.

    Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να θέλει κάτι, όπως θεωρεί αυτός ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που τον ικανοποιει, αλλά θα σου συνιστούσα να σκεφτείς την περίπτωση, μια πάρα πολύ ενδαφέρουσα από πολλές απόψεις και πλευρές ύπαρξη, να την έχεις κάνει να εξαρτάται απόλυτα από σένα! Πολύ καλύτερο δεν είναι? Σκέψου το

    Αληθινός αφέντης? (!) Εχουν χάσει τι έννοιες τους οι λέξεις! Οπως λένε ας πούμε "αληθινό" αρσενικό? Αρσενικό ή είσαι ή δεν είσαι. Αφέντης ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν υπάρχει αληθινός ή ψεύτικος και αυτό είναι απόλυτο. Δεν χωράνε ούτε αμφισβητήσεις, ούτε παρανοήσεις, ούτε οξύμωρα σε αυτό!

    Είσαι στον χώρο του BDSM και έχεις απορίες για το τι και πως γουστάρουν να κινούνται κάποιοι?! Η σκλάβα δεν είναι μόνο το αντικείμενο που καταλήγει το μαστίγιο σου! (Γιατί δεν παίρνεις ένα σάκο του box? Ενας πολύ καλός σάκος πυγμαχίας αντέχει περισσότερο) Αν το καταλάβεις αυτό, πιστεύω πως και θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και όσες θα υπάρξουν μαζί σου θα νιώσουν την χαρά της ηδονής. Ηδονή και μέσα από τον πόνο? ΦΥΣΙΚΑ! Αλλά ΟΧΙ μόνο αυτό! Γιατί να έχεις ένα μαραμένο λουλούδι στη γλάστρα σου, όταν μπορεις να χαρείς την ομορφιά και την ευοδία που έχει ανθισμένο?

    Αφού ξεκαθαρίσαμε το άχρηστο της λέξης "αληθινός", ενας κυρίαρχος είναι και παραμένει κυρίαρχος όλο το 24ωρο. Οτι και αν κάνει. Οταν χαιδεύει τρυφερά τα μαλλιά της σκλάβας του, η αύρα του, ούτε μειώνεται ούτε αλλάζει. Παραμένει ίδια. Η σκλάβα κυριαρχείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εγκεφαλικά. Αν αυτό δεν μπορείς να το καταφέρεις, όσο και να την μαστιγωσεις θα εισπράξεις μόνο την ψεύτικη ή πρόσκαιρη χαρά του ακούσματος "μάλιστα κύριε", "σας ευχαριστώ κύριε". Και τότε δεν έχεις χάσει μόνο το δάσος, ούτε το δένδρο δεν έχεις πλησιάσει!

    BDSM ΔΕΝ είναι "Στήσου, φάε 10 βουρδουλιές ενώ ακούς τα γαμοσταυρίδια σου και ευχαρίστησε με που ασχολήθηκα μαζί σου"!!! Αλοίμονο αν ήταν αυτό και κρίμα για όσους νομίζουν ότι είναι αυτό!

    (Διάβασε τα σχόλια της syrah. Θα βοηθήσουν την σκέψη σου)
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    To oτι εσυ τις αγνοεις και ως εκ τουτου καποιες τις θεωρεις υποβαθμισμενες δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν.. και ανεβαινουν και παιζονται και θαυμαζονται απο το κοινο.

    Αν θελεις να σου πω σε ποια διεθνη φεστιβαλ εχει ανεβει ειδικα αυτη η οπερα, μη διστασεις να με ρωτησεις   Θα χαρω να σε πληροφορησω
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    Το ανώτατο και κατώτατο υπάρχει παντού στη φύση και, κατά συνέπεια και στους ανθρώπους (συμπέρασμα που έβγαλα από τα λεγόμενά σου). Θαυμασμός απέναντι στο προσωπικό σου όραμα, το οποίο θα 'θελα πολύ να ακούσω. Ο τελευταίος που 'χε τέτοιες απόψεις ζούσε σε μία χώρα που λεγόταν Τρίτο Ράιχ. Το μικρό του ήταν Αδόλφος, αν σου λέει κάτι αυτό...
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    Μια υπενθυμιση. Αν δεν υπαρχει το "κατωτατο" πως θα υπαρξει το "ανωτατο"? Το ενα κουμπωνει στο αλλο για να υπαρξει ισορροπια χωρις υποτιμηση γιατι η φυση εκδικειται οποιους το κανουν.

    ΥΓ προσεχε αυτες τις αυτοκρατορικες ματιες γιατι , τι να τις κανεις, αμα ο αυτοκρατορας μεινει γυμνος και χωρις υπηκοους να τον προσκυνουν...
     
  7. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Λίγο προτού αυτοκτονήσει ένας τρελός πριν από 67 περίπου χρόνια είχε δηλώσει ότι ο Γερμανικός λαός αποδείχθηκε πολύ λίγος για τον φύρερ του.Οι 'υπάνθρωποι' κατώτεροι του,Σοβιετικοί κατάφεραν και τον κέρδισαν.Συμπέρασμα?Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνθρωπο είναι ο πρώτος που απομυθοποιείται,πέφτει στα μάτια όλων και τελικά εισπράττει την χλεύη και κατακραυγή.Είναι εκείνος που αποδεικνύεται ένας μισάνθρωπος ζώντας στην παραίσθηση και ψευδαίσθηση του,ότι είναι υπεράνθρωπος,ο οποίος αποδεικνύεται τελικά πολύ λίγος εν αντιθέσει με ότι πίστευε.Και αυτό μάλλον δεν αντέχεται εύκολα
     
  8. επίσης.. για την Ιστορία τον Κόναν τον δημιούργησε ο Αμερικάνος συγγραφέας Κος Robert E. Howard, ο οποίος παρόλη την φασιστική (άκρα δεξιά μεριά) στάση ζωής που διατυμπάνιζε, τον ελιτισμό, το νιτσεικό πρότυπο (και ο ίδιος ήτανε όχι τόσο γυμνασμένος, όσο ο Ήρωάς του, αλλά εξίσου θηριώδης), αυτοκτόνησε με revolver σε ηλικία 30 ετών από την (μη ευρύτερα γνωστή) κατάθλιψη που τον κατέτρωγε από τα μικράτα του και που κορυφώθηκε όταν έμαθε ότι η μάνα του δεν θα γλύτωνε το θάνατο (πέθανε λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του γιού της). Τι ειρωνιά ε?
    Και όμως τα έργα του βρίθουν αναφορών σε (μέσα στο φαντασιακό πλαίσιο που εξελίσονται) απόλυτες και δυσκοίλιες απόψεις και τοποθετήσεις γύρω από ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ στα περί ανθρώπου.
    Πάντως αποτελούνε την αφρόκρεμα της Ηρωικής Φαντασίας (στο λογοτεχνικό τομέα) και είναι πράγματι συναρπαστικά (τα προτείνω ανεπιφύλακτα όπως και τις μεταφορές κόμικ και καμία 2 από τις ταινίες) για τον αναγνώστη, αρκεί να μείνει εκεί (και όχι σαν άλλους παλαβούς να ψάχνει απώτερες αλήθειες που είναι τόσο ψεύτικες όσο και το Νεκρονομικόν του Λάβκραφτ).
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Συγνώμη φίλε Seirios αλλά εδώ δεν μπορώ να μην παρέμβω κι ας βγαίνω λίγο off topic. Δεν προτείνεις ως πολύ καλή ταινία την πρώτη από τη σειρά; (Conan The Barbarian) Ιεροσυλία βρε φίλε. Συμφωνώ πως τα comics (τα παλαιότερα τουλάχιστον) είναι εξίσου καλά (αν δεις βέβαια τα νεώτερα θα αλλάξεις γνώμη), αλλά η πρώτη ταινία αποτελεί ταινία σταθμό κι έχει μείνει πλέον ως κλασσική για τα τον κινηματογράφο. Και μόνο για την μουσική της επένδυση (Πολεδούρης) αξίζει να τη δει κανείς.

    Για να επανέλθουμε-συνδυάσουμε όμως τα παραπάνω που αφορούν το Conan με το νήμα, εκεί να δεις δυσκολία διαλόγου του Κιμμέριου με τους υπόλοιπους. Άντε να τον κατηγορήσει κανείς πως βλέπει σαν κατώτερους τους υπόλοιπους ανθρώπους.
    Ποιος έχει δικαίωμα να κατηγορεί κάποιον μόνο και μόνο για τον τρόπο που βλέπει τους άλλους και τα πράγματα γύρω του, όταν η ματιά του αυτή δεν επηρεάζει κανέναν;
    Ποιος είναι ο φασίστας σε αυτήν την περίπτωση;

    Υ.Γ. Είναι αλήθεια πως ο Lovecraft συνετρίβη ψυχικά από το θάνατο του φίλου του Robert E. Howard. Κοινές αντιλήψεις;
     
  10. Gwen

    Gwen Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Δυσκολια διαλογου

    Εγώ δεν θα αντιλέξω σε αυτά που γράφει και δηλώνει ο συγγραφέας αυτού του νήματος,έτσι το βλέπει αυτός και πολύ καλά κάνει.Συμφωνώ όμως με όλα αυτά που λες εσύ εδώ σε αυτό το ποστ σου,ήταν λες και τα έγραψα εγώ!

     
  11. Photographer

    Photographer Regular Member

    Απάντηση: Δυσκολια διαλογου

    To bdsm σαν σύστημα σεξουαλικής έκφρασης μπορεί ναι μεν να έχει αρκετούς κανόνες και πρωτόκολλα και τα άτομα που το εξασκούν να υιοθετούν τους γνωστούς αυτοπροσδιορισμούς ως Κυρίαρχος ή υποτακτικός, switch, Top ή bottom ή ακόμα και διάφορους τίτλους όπως Αφέντης, σκλάβα/ος, Goddess, slut, pet, Rope Master κ.α. αλλά παρόλα αυτά είναι αρκετά ελεύθερο και ευέλικτο και δεν υποφέρει από ολοκληρωτισμό.

    Κανένας δεν θεωρείτε σύμφωνα με το bdsm κατώτερος ή ανώτερος ανάλογα με το φύλλο του, ή τον αυτοπροσδιορισμό η τίτλο που υιοθετεί.
    Απόψεις περί γυναικείας ή αντρικής υπεροχής είναι απόψεις και μόνο.
    Σεβαστές αλλά δεν αφορούν το bdsm παρά μόνο αυτούς που τις ενστερνίζονται, όπως και απόψεις περί ανωτερότητας Αφεντών έναντι σκλάβων.

    Αυτό που μας ενώνει όλους είναι αυτό που προέρχεται από μέσα μας και ζητά να εκφραστεί.
    Έτσι ανάλογος πρέπει να είναι και ο αυτοπροσδιορισμός μας.

    Ο διάλογος είναι βασικό εργαλείο επικοινωνίας σε μια σχέση οποιασδήποτε μορφής και να έχει αυτή, και αν κάποιος από τους δυο δυσκολεύεται και έτσι αρνείτε συστηματικά το διάλογο τότε σημαίνει ή ότι έχει πολύ καλό αυτί και ακούει (αφουγκράζεται, καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται πράγματα πέρα από το διάλογο) αλλά ακόμα κι έτσι υπάρχει πάντα η ανάγκη να εκφραστούν λεκτικά ή συζητηθούν πράγματα.
    Ή μπορεί και να σημαίνει ότι δεν συζητεί ποτέ και τίποτα παρά μόνο διατάζει, αλλά τότε δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη μια σχέση.

    Τι γίνεται με τα όρια; Tι γίνεται με ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
    Όλα αυτά δεν πρέπει να συζητηθούν; Αφού αποφασιστούν δεν θα προκύψει τίποτα ξανά;

    Σχετικά με τις έννοιες του “αληθινού” Κυρίαρχου υπάρχουν διάφορα είδη κυριαρχίας τα οποία ισχύουν ανάλογα με το πώς του ταιριάζει κάποιου να Κυριαρχεί.
    Κυρίαρχος είναι αυτός που γαμάει και δέρνει (αυτό το κάνουν όλοι), Κυρίαρχος είναι και όταν αργότερα θα σκουπίσει δάκρυα και θα χαϊδέψει τρυφερά, όταν θα “ακούσει” (λάβει υπόψη του) επιθυμίες και προβληματισμούς, όταν θα τιμωρήσει ή επιβραβεύσει, όταν θα διατάξει ή όταν είναι άρρωστος και δεν έχει τον έλεγχο.

    Δείτε και το νήμα για τους διάφορους τύπους των Κυρίαρχων:

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=5564

    Οτιδήποτε και αν πω εγώ η όποιος άλλος αν κάποια τον τιτλοφορεί σαν τον Αφέντη της τότε αυτός είναι αληθινός γι’ αυτήν και αυτό είναι που μετράει.
    Από κει και πέρα η όποια δηλώνει υποτακτική αφιερώνεται μόνη της σε αυτόν που πιστεύει ότι της ταιριάζει.
    Οι Κυρίαρχοι δεν είναι απαραίτητο να είναι στα δικά μας μέτρα και σταθμά.
    Ψεύτικος “fake” Κυρίαρχος ή υποτακτική ή οτιδήποτε είναι μόνο αυτός που υιοθετεί άλλο αυτοπροσδιορισμό από αυτό που τον εκφράζει πραγματικά για διάφορους λόγους.
    ________________________________________________________

    Depeche Mode - In Your Room
     
    Last edited: 21 Οκτωβρίου 2007
  12. paraktios

    paraktios New Member

    Απάντηση: Δυσκολια διαλογου

    ... η αληθεια ειναι οτι, μπορει να συμβαινει, δεν ειναι ο κανονας ομως!