Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. striggla

    striggla Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις


    πορνόγερε!  
     
  2. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Δημοσίευση: 02 Ιαν. 2011, 13:46

    Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

    Συνελήφθη 46χρονη μητέρα που εξέδιδε την ανήλικη κόρη της στο Ηράκλειο Κρήτης

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται η μητέρα και η αδελφή ενός 12χρονου κοριτσιού στο Ηράκλειο Κρήτης, με την κατηγορία ότι εξωθούσαν την ανήλικη στην πορνεία έναντι χρηματικής αμοιβής και υλικών ανταλλαγμάτων. Συνελήφθη, επίσης, ένας 66χρονος για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, σε απομονωμένο και σκοτεινό σημείο περιοχής του Ηρακλείου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 66χρονο εντός του ΙΧ αυτοκινήτου του, μαζί με τη 12χρονη ανήλικη και να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

    Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της ανήλικης και κατασχέθηκαν ένα πακέτο τσιγάρα, μία πορτοκαλάδα, ένα ποτό βότκα, ένα πακέτο σποράκια και τέσσερις τυποποιημένους στιγμιαίους καφέδες.

    Τα παραπάνω είδη τα προσέφερε στην ανήλικη ο 66χρονος, ως υλικό αντάλλαγμα για τις ασελγείς του πράξεις.

    Από την προανάκριση προέκυψε, ότι η 46χρονη μητέρα της ανήλικης, με την άμεση συνδρομή της 23χρονης κόρη της, εξωθούσε στην πορνεία την μικρή κόρη της, έναντι χρηματικής αμοιβής και υλικών ανταλλαγμάτων.

    Όπως διαπιστώθηκε, η 46χρονη αφού επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 66χρονο -μέσω του κινητού τηλεφώνου της 23χρονης και μετά από προκαθορισμένο ραντεβού μαζί του- παρέδιδε η ίδια την ανήλικη κόρη της, προκειμένου ο 66χρονος να ενεργήσει ασελγείς πράξεις σε βάρος της, έναντι του χρηματικού ποσού των σαράντα ευρώ και διαφόρων υλικών ανταλλαγμάτων (τσιγάρα και φαγώσιμα είδη). Στη συνέχεια, ο 66χρονος επέστρεφε την ανήλικη στο σπίτι της και την παρέδιδε στην μητέρα της.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

    Ηθελαν «κινητικότητα» αλλά όχι λύση του Κυπριακού το 1980

    Οι Βρετανοί συνέδεαν πάντα τις διακοινοτικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού με το μέλλον των βάσεων που διατηρούν στο νησί, αλλά και γιατί η σημαντική αυτή πτυχή στις σχέσεις τους με τους Αμερικανούς δεν ήθελαν επ' ουδενί να διαταραχθεί.
    Γι' αυτό και δεν επείγονταν για λύση, φοβούμενοι ότι μια τέτοια προοπτική θα απειλούσε το καθεστώς των βάσεων, ακόμη και όταν προέκυπτε ανάγκη για έξωθεν πρωτοβουλίες και ενώ γινόταν λόγος για αποτυχία των συνομιλιών των δύο κοινοτήτων, όπως τον Δεκέμβριο του 1980.

    «Κινητικότητα χωρίς προοπτική»

    Σύμφωνα με εμπιστευτικά, για τότε, έγγραφα του Φόρεϊν Οφις, που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σε επιστολή του ανώτερου αξιωματούχου του υπουργείου Ε. Φέργκουσον προς τον Βρετανό αρμοστή (το 1980) στη Λευκωσία, Ρόουτς, τονιζόταν: «Τα οφέλη που αποκομίζουμε από τις βάσεις είναι τεράστιας σημασίας καθώς είναι ουσιαστικά αναντικατάστατες».

    Το υπουργείο, εξηγούσε ο Φέργκουσον, «συχνά διαβουλεύεται με όσους ανησυχούν ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για την απερίσπαστη χρησιμοποίηση των βάσεων» και υπογράμμιζε: «Το συμπέρασμα που εξάγουμε είναι ότι μια γρήγορη "λύση" πιθανό να μη βοηθήσει, αφού οι πιέσεις εναντίον των βάσεων πιθανό να ενταθούν με την ομαλοποίηση της κατάστασης. Τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται καλύτερα με κινητικότητα προς την εξεύρεση λύσης, χωρίς τη γρήγορη προοπτική για την επίτευξή της».

    Οι Βρετανοί θεωρούσαν τότε αποσταθεροποιητική ενέργεια πιθανή ανακήρυξη ψευδοκράτους, η οποία, σύμφωνα με έγγραφο του βρετανικού ΥΠΕΞ, τον Μάρτιο του 1980, θα προκαλούσε οξεία επίσημη αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς, δυνητικά θα έβλαπτε τα βρετανικά συμφέροντα στην Κύπρο.

    «Μια τέτοια μονομερής ανακήρυξη "κράτους" δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συγκατάθεση της τουρκικής κυβέρνησης», εκτιμούσε το έγγραφο και διασαφήνιζε ότι «στόχος της Βρετανίας πρέπει να είναι η πρόληψη της ανακήρυξης ανεξάρτητου κράτους, εάν αυτό ήταν καθόλου δυνατόν».

    Σύμφωνα με το έγγραφο, «τόσο στην Τουρκία όσο και στην "τουρκική Κύπρο" η ιδέα ότι ένα ανεξάρτητο κράτος θα ήταν σε καλύτερη θέση να διαπραγματευθεί λύση του Κυπριακού, ίσως ήταν πεποίθηση πολλών. Ομως οι κύριοι παίκτες και ιδίως ο Ντενκτάς, θα ήταν απίθανο να έτρεφαν οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις».

    Τα βρετανικά συμφέροντα

    Είτε θα στόχευαν «στην ύπαρξη ενός μίνι-κράτους, αποδεχόμενοι ότι θα υπήρχε η ελπίδα για μελλοντική διεθνή αναγνώρισή του ή θα ενεργήσουν προς κάποιας μορφής συνταγματική σχέση με την Τουρκία». Τα κυριότερα βρετανικά συμφέροντα που θα έπρεπε να προφυλαχθούν έπειτα από μια πιθανή μονομερή ανακήρυξη ψευδοκράτους, όπως καθορίζονται στο έγγραφο, ήταν:

    * Οι περιοχές των κυρίαρχων βάσεων, ανύπαρκτων χωρίς ελληνοκυπριακή συγκατάθεση.

    * Τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα, όσον αφορά την πρόληψη αυξημένης ελληνοτουρκικής έντασης και στην παρεμπόδιση ανάμιξης της ΕΣΣΔ.

    * Η θέση της Βρετανίας ως πρώην αποικιακής δύναμης με ιδιαίτερο καθεστώς λόγω της Συνθήκης Εγγύησης του 1960.

    * Η θέση της Βρετανίας στον ΟΗΕ και ως της χώρας με το μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη.

    Ομως, οι Βρετανοί, όπως προκύπτει από το έγγραφο, σαφώς εκτιμούσαν ότι για να προφυλαχθούν τα συμφέροντά τους, δεν έπρεπε να τα χαλάσουν με τους Τούρκους. Σημείωναν χαρακτηριστικά:

    «Η προφύλαξη των συμφερόντων μας απαιτεί τη συντήρηση μιας φιλικής σχέσης με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του ελληνοκυπριακού πληθυσμού».
     
  6. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Αλλάζουν πόθεν έσχες και χρηματόδοτηση κομμάτων


    Νέο νομοθετικό πλαίσιο – σκούπα για τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες» των βουλευτών αλλά και τη χρηματοδότηση των κομμάτων εισάγει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, με βάση το νέο νομοσχέδιο, η επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών θα στελεχώνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από δικαστικούς.

    Παράλληλα, ο ασκούμενος έλεγχος δεν θα αφορά μόνο στις δηλώσεις που υποβάλλονται κάθε έτος, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή με πόσα χρήματα εισέρχεται και εξέρχεται από την πολιτική ένας βουλευτής. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης, όλες οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν γνώση για τα οικονομικά πεπραγμένα των βουλευτών που ψηφίζουν.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θέτει αυστηρές διατάξεις σε ό,τι αφορά τους τρόπους με τους οποίους επέρχεται η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

    Μειώνεται η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά


    Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι θα «ψαλιδιστεί» σημαντικά και η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.

    Μάλιστα, βάσει των διατάξεων του νομοσχεδίου, τα κόμματα θα υποχρεούνται στο εξής να διατηρούν λογιστικά βιβλία γ’ κατηγορίας αλλά και πλήρη κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν από ιδιώτες. Παράλληλα, όλα τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, για καθαρά ευνόητους λόγους. Επιπλέον, θα λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τη διαδικασία δανεισμού τους, καθώς όλα σχεδόν τα κόμματα εμφανίζουν οικονομική ζημία.

    Σε δημόσια διαβούλευση οι διατάξεις του νομοσχεδίου

    Θέτοντας τις κατευθυντήριες γραμμές του νομοσχεδίου για την ρύθμιση του «πόθεν έσχες», ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λάβει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, θέτοντας τις διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου σε διαβούλευση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Επεσήμανε, μάλιστα, πώς σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του νέου κανονιστικού πλαισίου αναμένεται να διαδραματίσει και η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, με τις παρατηρήσεις της.

    «Σκοπός είναι η ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής. Και η αναμόρφωση του κράτους και της πολιτείας απαιτεί σύγκρουση με την γκρίζα πλευρά της πολιτικής», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Εσωτερικών

    Zougla online - Αλλάζουν πόθεν έσχες και χρηματόδοτηση κομμάτων
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Μακελειό στην Αριζόνα – 6 νεκροί, τραυματίας βουλευτής των Δημοκρατικών

    Το προφίλ του δράστη, σύμφωνα με τις αρχές, έχει να κάνει με ασταθή και ανώμαλο ψυχολογικό χαρακτήρα. Σε κρίσιμη κατάσταση πέντε τραυματίες. Στην εντατική η βουλευτής των Δημοκρατικών, Γκαμπριέλα Γκίφορντ.

    «Εξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας δικαστής κι ένα 9χρονο παιδί, έχασαν χθες Σάββατο στην Τουσόν της Αριζόνα τη ζωή τους, ενώ άλλοι 13 τραυματίστηκαν (οι πέντε είναι σε «κρίσιμη» κατάσταση), από τα απανωτά πυρά ενός περίπου 20χρονου ενόπλου, με άγνωστο κίνητρο, που έχει συλληφθεί», ανακοίνωσε την Κυριακή, περίπου στις 02.00 ώρα Ελλάδας, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

    Στους τραυματίες του μακελειού συγκαταλέγεται η βουλευτής των Δημοκρατικών, Γκαμπριέλα Γκίφορντ, 40 ετών, που έχει εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο περί μεταναστών. Θεράποντας γιατρός παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της βουλευτίνας εκφράζει «αισιοδοξία» γιά μελλοντική αποκατάσταση της υγείας της. Υποβλήθηκε ήδη σε εγχείρηση από νευροχειρουργό. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ιατρικού Κέντρου» της Τουσόν, μαζί με άλλους 10 τραυματίες του συμβάντος. Εξ αυτών, η κατάσταση των πέντε κρίνεται «κρίσιμη».

    Ο ύποπτος ως δράστης του μακελειού στην Αριζόνα που τραυμάτισε σοβαρά την βουλευτίνα Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία παλεύει για τα ζωή της σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, και σκότωσε έξι ανθρώπους, είναι ‘ασταθής’ και είχε προβεί σε θανατικές απειλές στο παρελθόν, σύμφωνα με σερίφη στην Τουσόν.

    To προφίλ του δράστη

    Το FBI ερευνά το κατά πόσον πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ανάρτησε στον Διαδικτυακό ιστοτόπο YouTube ένα παραληρηματικό ‘μανιφέστο’ περί ελέγχου του νου από την κυβέρνηση και περί της ανάγκης να υπάρξει νέο νόμισμα.

    Ο Τζάρεντ Λι Λόουνερ, 22 ετών, κάτοικος Τουσόν, συνελήφθη μερικές στιγμές αφότου άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο σε πολιτική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε η Γκίφορντς, στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ. Εκτός των έξι νεκρών και του τραυματισμού της Γκίφορντς, τα πυρά του τραυμάτισαν άλλα 9 άτομα.

    Ο σερίφης Κλάρενς Ντάπνικ της κομητείας Πίμα, όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο συλληφθείς αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν. ‘Μπορώ να σας πω ότι αυτό το άτομο ίσως έχει ψυχολογικό πρόβλημα’, δήλωσε ο Ντάπνικ.

    Ο σερίφης πρόσθεσε ότι είχε υπάρξει επαφή στο παρελθόν ανάμεσα σε ανθρώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και το Λόουνερ όταν είχε προβεί σε απειλές δολοφονίας, αν και δεν ήταν κατά της Γκίφορντς. Πρόσθεσε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να μην έδρασε μόνος.

    Σε μια σειρά βίντεο αναρτημένα στο YouTube [στην διεύθυνση [media=youtube]Classitup10[/media]] ο Λόουνερ αναφέρεται στον ‘έλεγχο της σκέψης’ από την κυβέρνηση, τους ‘προδοτικούς’ νόμους, τους αγράμματους ονειροπόλους, το νόμισμα των ΗΠΑ, και άλλα θέματα.

    Η κυβέρνηση ‘επιβάλλει τον έλεγχο του μυαλού και κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους ελέγχοντας τη γραμματική’, υποστηρίζει ένα από τα βίντεο, με μουσική και λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο.

    Τα βίντεο δεν παραπέμπουν σε κάποια συνεκτική πολιτική ιδεολογία, σύμφωνα με τον Μαρκ Πότοκ, ερευνητή μιας οργάνωσης η οποία παρακολουθεί βίαιους εξτρεμιστές. Ο Λόουνερ δεν βρίσκεται στη βάση δεδομένων του Southern Poverty Law Center που περιλαμβάνει εγγραφές για οργανώσεις μίσους, εξτρεμιστές και ριζοσπαστικοποιημένα πρόσωπα. Στο κανάλι του στο YouTube, ο Λόουνερ γράφει ότι πήγε σχολείο στην περιοχή της Τουσόν και αναφέρει ότι τα ‘αγαπημένα του βιβλία’ είναι, μεταξύ άλλων, η Φάρμα των Ζώων του Όργουελ, η Οδύσσεια του Ομήρου, το Κεφάλαιο του Μαρξ, Ο Αγών Μου του Χίτλερ, το Σιντάρτα του Χέσσε, Η φωλιά του Κούκου του Κέσεϊ, κ.λπ.

    Ο εργάτης Ρότζερ Ουάιτεντ, 52 ετών, γείτονας του Λόουνερ, τον περιέγραψε ως ‘έναν τύπο λίγο περιθωριακό, με μπλου-τζιν, καπελάκι του μπέιζμπολ, που δεν έχει καταλάβει και πολλά ακόμα. . . με εμφάνιση εξεγερμένου. . . δεν δούλευε ούτε έμοιαζε να κάνει τίποτε παραγωγικό’.

    Ο Γκραντ Ουάιενς, 22 ετών, ένα χρόνο μεγαλύτερος από το Λόουνερ, που πήγε στο ίδιο γυμνάσιο, το Μάουντεν Βιου, και παρακολούθησε πρόσφατα μαθήματα βιολογίας στο κολέγιο μαζί του, θυμάται ότι κάπνιζε πολύ, ενίοτε και μαριχουάνα. ‘Δεν περιμένεις ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο, όσο καλά κι αν ξέρεις κάποιον. Νομίζω ότι θα έλεγα πως αυτός ήταν πιο πιθανό να κάνει κάτι τέτοιο από μερικούς άλλους, από ένστικτο και μόνο’, είπε. ‘Υπήρχε κάτι σχετικά με αυτόν, αλλά όχι κάτι απτό. Ήταν έξυπνος, είχε άποψη, αλλά ίσως ήταν λίγο προβληματικός’. Δεν αναφέρθηκε ποτέ στην Γκίφορντς, σε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τα όπλα ή την πολιτική. Όμως ‘ποτέ δεν έμοιαζε να τον ενδιαφέρει τι σκέφτονταν οι άλλοι’, πρόσθεσε.

    Μια ταραχώδης χρονιά για την Αριζόνα

    Ακόμα και πριν την επίθεση εναντίον της Aμερικανίδας πολιτικού Γκαμπριέλ Γκίφορντς χθες, η Αριζόνα ετοιμαζόταν για ταραχώδη μια χρονιά με σκληρές πολιτικές αναμετρήσεις, εν μέσω της κλιμάκωσης των «πικρών» κομματικών διενέξεων στην Ουάσινγκτον και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

    Η Αριζόνα βρέθηκε προκάλεσε θύελλα αντιπαραθέσεων στην πολιτική ζωή της χώρας με το νομοθέτημα για την πάταξη της μετανάστευσης το καλοκαίρι του 2010, με νομοσχέδιο που κατέθεσαν συντηρητικοί βουλευτές στην πολιτειακή βουλή και κύρωσε η Ρεπουμπλικάνα κυβερνήτης Τζαν Μπρούερ.

    Ο νόμος, γνωστός ως SB 1070, ‘πυροδότησε τον πολιτικό διχασμό περισσότερο από ποτέ στην Αριζόνα’ σημειώνει ο πολιτικός αναλυτής και δημοσκόπος του πανεπιστημίου της πολιτείας Μπρους Μέριλ. Η πλειοψηφία στην Αριζόνα τάχθηκε υπέρ του νόμου αλλά οι πολέμιοί του και πολλοί ισπανόφωνοι το χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό και ρατσιστικό. Όταν ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή ο Πολ Γκριχάλβα, Δημοκρατικός πολιτικός, μέλος του Κογκρέσου και πολέμιος του SB 1070, έκλεισε το περιφερειακό του γραφείο στη Γιούμα καθώς οι υπάλληλοί του σε αυτό βρήκαν ένα τζάμι σπασμένο και μια σφαίρα στο εσωτερικό του.

    Η Γκίφορντς ήταν υπέρ μιας μετριοπαθέστερης πολιτικής στο μεταναστευτικό κι αναμενόταν να προωθήσει μέτρα με στόχο τη συνεκτική μεταρρύθμισή του στο Κογκρέσο από αυτή την εβδομάδα.

    Υπάρχουν κι άλλα θέματα που διχάζουν στην Αριζόνα. Η οικονομική κρίση προκαλεί οργή--η άλλοτε ραγδαία αναπτυσσόμενη πολιτεία επλήγη πολύ άσχημα από την κρίση των στεγαστικών δανείων και το κύμα κατασχέσεων. Η μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης προκάλεσε επίσης αντιδράσεις από συντηρητικούς στην πολιτεία που έκαναν σημαία την αντίθεσή τους σε αυτήν, ειδικά όσοι ανήκουν στο λεγόμενο κόμμα του Τσαγιού. Η Γκίφορντς εξελέγη με μικρή διαφορά το Νοέμβριο έναντι υποψηφίου που υποστήριζε το κόμμα του Τσαγιού.

    ‘Δεν υπήρχε ποτέ τόση οργή, δεν υπήρχε ποτέ τόσος διχασμός’, σχολιάζει ο Αλφρέδο Γκουτιέρες, πρώην πολιτειακός βουλευτής.

    Υπάρχουν επίσης τα όπλα, σε μεγάλη αφθονία και διαθέσιμα παντού σε μια πολιτεία με ιδιαίτερα χαλαρή νομοθεσία ελέγχου της οπλοκατοχής. ‘Ο αριθμός των όπλων και των έξαλλων ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σ' αυτά είναι απίστευτος’, λέει ο Γκουτιέρες. ‘Ο συνδυασμός αυτός. . . περίπου προσκαλεί το ξέσπασμα βίας’.

    Ομπάμα: «Απερίγραπτη τραγωδία»

    «Μολονότι εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι κάποιοι πέθαναν και ότι η βουλευτής Γκίφορντς είναι σοβαρά τραυματισμένη», σημειώνει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει το γεγονός ως μια «απερίγραπτη τραγωδία».

    kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Καθαρό κατά 99,5% το Ελληνικό DNA

    Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

    Καθαρό κατά 99,5% το Ελληνικό DNA

    Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
    Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
    Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για ... καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)!
    Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο... του 0,5%!
    To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα,
    δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν
    υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί
    «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά
    επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι …ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς-
    θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά
    διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών
    ερευνητών. Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής
    Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του
    ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος
    στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών
    πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη
    γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο
    του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το
    Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.
    Η ταυτότητα της έρευνας.
    Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη
    Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο
    αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου». Τίτλος της έρευνας «Η
    προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του
    χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και
    μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην
    εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και
    προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από
    29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία,
    την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση
    143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J
    του χρωμοσώματος Υ.
    Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε
    μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία,
    διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα
    περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν
    έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.
    «Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική
    υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία
    μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που
    βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων
    ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν
    αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο, όμως,
    δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες
    τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους
    και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό
    ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η
    μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως
    οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα,
    ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του
    ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει
    και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:
    «Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη
    Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα,
    μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των
    Τούρκων.
    Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες
    περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως,
    χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες
    ασθένειες».
    Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.
    Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:
    «Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική,
    δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και
    της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την
    κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και
    έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν
    στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον
    πολιτισμό τους και το DNA τους στη
    Δυτική Ευρώπη».
    Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε
    επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:
    «Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα.
    To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα
    στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει
    μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση
    είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες
    ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή
    συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες
    DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του
    DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο
    των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας,
    -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους
    Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς
    χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η
    γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς
    νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το
    χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22%
    της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.
    Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως,
    από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η
    υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από
    2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».


    tromaktiko: Καθαρό κατά 99,5% το Ελληνικό DNA
     
  9. echo

    echo ***

    “Φυλετικό κράμα Σλάβων και Αρβανιτόβλαχων οι σημερινοί Έλληνες”

    Του Νάσου Θεοδωρίδη

    ΤO πολύκροτο έργο του διάσημου Γερμανού ιστορικού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλμεράϋερ (Jakob Philip Fallmerayer 1790-1861) "Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων" που τυπώθηκε στην Γερμανία το 1835, και προ ετών κυκλοφόρησε δειλά στην Ελλάδα έπειτα από 150 ολόκληρα χρόνια, δεν εμφανίσθηκε ποτέ στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων.

    Aιτία η ενοχλητική για το κατεστημένο αλλά πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη του Φαλμεράϋερ πως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους. Ωστόσο το σημαντικό αυτό έργο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάσθηκε στην Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών.

    Ο Φαλμεράϋερ κατέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε οριστικά το 589 μΧ στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602), λόγω της γενικευμένης επιδρομής των Αβαροσλάβων που κατέκλυσαν την Βαλκανική, όπως μαρτυρεί ο Σύριος ιστορικός του 7ου μΧ αι., Ευάγριος ο Σχολαστικός.

    Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήλθε το 746 μΧ με την σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κων/νο Πορφυρογένητο (905-969 μΧ) που εξιστορεί στα "Θεματικά".

    Σημαντική ιστορική πηγή για τον εκσλαβισμό της Ελλάδος αποτελεί και το περίφημο χρονικό της Μονεμβασίας. Όλα τα τοπωνύμια της Πελοποννήσου ήσαν Σλαβικά μέχρι και τον 19ο αιώνα. Το 1840, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κρατιδίου, μεταλλάχθηκαν σε ελληνικά.

    Ο Φαλμεράϋερ αναφερόταν στην Ελλάδα του 1835 που αποτελείτο από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα δηλ. την Ρούμελη και τον Μωριά. Το "αιρετικό" αυτό έργο δέχθηκε το ανάθεμα του επίσημου ελληνικού κράτους αλλά και της ποδηγετούμενης τάξης των νεοελλήνων διανοουμένων που το αποκήρυξαν με βαρύτατες ύβρεις. Στο εξωτερικό βρήκε πολλούς υποστηρικτές που δημιούργησαν Σχολή.

    Τον 6ο αι. μΧ πολυάριθμα Σλαβικά φύλα κατέκλυσαν ειρηνικά το Βυζάντιο. Οι Σλαβικοί εποικισμοί έφθασαν μέχρι την νότια Πελοπόννησο. Σμολιάνοι, Ριγχίνοι, Σαγουδάτες, Βελεζίτες, Εζερίτες και Μιλιγγοί ήσαν μερικά από τα Σλαβικά φύλλα που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Βυζαντινή Ελλάδα που απώλεσε οριστικά κάθε ίχνος Ελληνικότητας. Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μια τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε ως την πιο απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου μια νέα φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες-Σλάβοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι ουσιαστικά εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Έλληνες.

    Οι Μηλιγγοί ήταν Σλαβική φυλή που εγκαταστάθηκε τον 7ο μ.Χ. αι. στη νότια Πελοπόννησο. Κυρίως στις δυτικές πλαγιές του Ταϋγέτου. Το ίδιο διάστημα οι Εζερίτες, μία συγγενική τους φυλή, εγκαταστάθηκαν στις ανατολικές περιοχές του νομού Λακωνίας, από την πεδιάδα του Έλους μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας και κάποιοι από αυτούς στην Αχαΐα στην περιοχή που σήμερα αποκαλείται Νεζερά.

    Όπως οι περισσότεροι Σλάβοι ζούσαν ως κτηνοτρόφοι και γεωργοί. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζ΄ Πορφυρογέννητο, ζούσαν άτακτα και απείθαρχα, και δημιουργούσαν προβλήματα στους ντόπιους με τις αρπαγές και τους εμπρησμούς που έκαναν. Εξεγέρθηκαν αρκετές φορές κατά των Βυζαντινών. Το 842 στάλθηκε από το Μιχαήλ Γ΄ στην περιοχή ο Θεοφύλακτος Βρυέννιος για να υποτάξει τους εξεγερμένους του θέματος Πελοποννήσου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Μηλιγγοί και οι Εζερίτες, οι οποίοι υποτάχθηκαν και αναγκάστηκαν να πληρώνουν ετήσιο φόρο 60 και 300 χρυσά νομίσματα αντίστοιχα.

    Η τελευταία τους εξέγερση, στα χρόνια του Ρωμανού Α΄ Λακαπηνού είχε δυσμενή κατάληξη. Το 921 ο στρατηγός Κρινίτης Αροτράς διατάχθηκε να τους υποτάξει. Η εκστρατεία διήρκησε από την άνοιξη μέχρι το Νοέμβριο του ιδίου έτους. Οι Μηλιγγοί νικήθηκαν και υποχρεώθηκαν να πληρώνουν ετήσιο φόρο στην αυτοκρατορία 540 χρυσά νομίσματα, ποσό που αργότερα ελαττώθηκε. Ήσαν ειδωλολάτρες και ο εκχριστιανισμός τους άρχισε τον 10ο μ.Χ. αιώνα με τη συμμετοχή φανατικών ιεραποστόλων, όπως του «Νίκωνος του Μετανοείτε».

    Οι Μηλιγγοί αντιστάθηκαν σθεναρά στην κατάκτηση της Λακωνίας από τους Φράγγους λίγο μετά την Δ΄ Σταυροφορία (1204). Το περίφημο Κάστρο του Μυστρά στον Ταΰγετο κατασκευάσθηκε το 1249 από τον Φράγγο ηγεμόνα της Αχαΐας Γουλιέλμο Β΄ Βιλλεαρδουϊνο με σκοπό την υποταγή των Μηλιγγών.

    Οι Αβαροι ένας Ευρασιατικός λαός Τουρανικής καταγωγής, συγγενικός με Βούλγαρους, Ούνους και Τούρκους, εισέβαλαν στα Ρωμαϊκά Βαλκάνια τον 6ο αι. μΧ συνοδευόμενοι από πολυάριθμα στίφη Σλάβων που υπήρξαν υποτελείς τους. Κητίδα των Αβάρων θεωρείται η σημερινή δυτική Κίνα. Στις ιστορικές πηγές οι Αβαροι και οι Ινδοευρωπαϊκής καταγωγής Σλάβοι είχαν επισημανθεί από τον 4ο αι. μΧ. Η καθολική εγκατάσταση των Σλάβων στην Πελοπόννησο σηματοδότησε την οριστική εξαφάνιση του αρχαίου ελληνικού έθνους από το ιστορικό προσκήνιο.

    Το 532 μΧ οι Σλάβοι υποτάσσονται αρχικά στους Κοτριγούρους, ένα λαό Ουνοβουλγαρικό και αρχίζουν επιδρομές στην Βαλκανική. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πέτυχε με διπλωματικές μεθόδους να αναστείλει για λίγο μία γενικευμένη εισβολή. Ωστόσο το 540 μΧ μία νέα μαζική κάθοδος τους έφερε μέχρι τον ισθμό της Κορίνθου. Το 558 μΧ σε συμμαχία με τον ηγεμόνα των Κοτρογούρων Zaberga απείλησαν την ίδια την Κωνσταντινούπολη όπου αποκρούσθηκαν από τον στρατηγό Βελισάριο.

    Το 578 υποτάσσονται στους Αβαρους και αρχίζουν μεθοδευμένες εισβολές στα Ρωμαϊκά εδάφη κατακτώντας πολλές πόλεις της Θράκης και Ιλυρρίας. Τέλος το 600 μΧ οι Σλάβοι εγκαταλείπονται αβοήθητοι στις νέες τους εστίες από τον Χάνο των Αβάρων κατορθώνουν ωστόσο να επιβιώσουν και να επιβάλλουν την υποτυπώδη κουλτούρα τους εντός του Βυζαντίου. Ακολούθησαν νέα κύματα, ειρηνικών αυτή την φορά Σλαβικών εποικίσεων σε Ελλάδα και Πελοπόννησο που συνεχίσθηκαν μέχρι και το έτος 746 μΧ οπότε διεκόπησαν οριστικά λόγω του φοβερού λοιμού εκείνης της χρονιάς.

    Μάλιστα, το χρονικό της Μονεμβασίας είναι πολύτιμη ιστορική πηγή που γράφηκε από ανώνυμο ιστοριογράφο στα τέλη του 10ου αι. Βασίζεται σε ιστορικές πηγές προηγουμένων αιώνων κυρίως στην ιστορία του Ευάγριου Σχολαστικού, του Μένανδρου και στα Θαύμάτα του Αγίου Δημητρίου (6ος αι. μΧ). Εξιστορεί με παραστατικό τρόπο την μαζική Αβαροσλαβική εποίκηση του Ελληνικού χώρου, κυρίως της Πελοποννήσου, κατά τον 6ο μΧ αι. καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα κυριαρχίας του Σλαβικού έθνους στα Βυζαντινά εδάφη της Πελοποννήσου επί 218 χρόνια. Ο Ευάγριος Σχολαστικός (536- 594) ήταν εκκλησιαστικός ιστορικός Συριακής καταγωγής. Η ιστορία που συνέγραψε αφορά την περίοδο 431- 594. Η μεθοδική εξέταση των πηγών που χρησιμοποιεί και η παράθεση εγγράφων από τα αρχεία του πατριαρχείου Αντιοχείας καθιστούν το έργο του πολύτιμη ιστορική πηγή για τον 6ο αι. μΧ.

    Το σπάνιο Χρονικό ανακαλύφθηκε σε μορφή χειρογράφου στην Γεωργιανή Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και πρωτοδημοσιεύθηκε το 1909 από τον καθηγητή Βυζαντινολογίας Σπυρίδωνα Λάμπρου (1851–1919) με τίτλο “Ιβηριτικό απόγραφο του Χρονικού της Μονεμβασίας”. Ο Σπυρίδων Λάμπρου διετέλεσε αργότερα πρωθυπουργός της Ελλάδος στην 6μηνη περίοδο Σεπτέμβριος 1916 - Απρίλιος 1917. Προηγήθηκε η ανακάλυψη δύο ακόμα αντιγράφων (απόγραφα) του χρονικού που βρέθηκαν το πρώτο στην Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου όρους από τον ίδιο καθηγητή και δημοσιεύθηκε με τίτλο “Τον καιρό όπου οίκισεν η Μονεμβασία και πως", το δεύτερο στην Βασιλική βιβλςιοθήκη του Τορίνου από τον Giouseppe Pasini που το δημοσίευσε το 1749 με τίτλο “Περί κτίσεως Μονεμβασία”.

    Δημοσιεύτηκε στην ελληνοτουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης «Trakyan’nin Sesi» http://www.trakyaninsesi.com στις 9-12-2010.



    Φαλμεράυερ: Το αντίπαλο δέος του ελληνικού εθνικισμού

    Του Δημήτρη Λιθοξόου

    Στα τέλη του 1833, περιηγείται για δύο μήνες την Ελλάδα, ένας γερμανός καθηγητής (της παγκόσμιας ιστορίας και των κλασικών γλωσσών στο Λύκειο της πόλης Landshut στη Βαυαρία), συγγραφέας δύο βιβλίων για το μεσαιωνικό ελληνισμό, την Ιστορία της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (Geschichte des Kaisertums von Trapezunt, München 1827) και την Ιστορία της χερσονήσου του Μοριά κατά το μεσαίωνα (Geschichte der Halbinsel Morea während des Mittelalters, Stuttgart - Tübingen 1830).

    Ο καθηγητής αυτός, ο Jakob Philipp Fallmerayer (1790 – 1861), συνοδεύει στην περιοδεία του το ρώσο στρατηγό κόμη Alexander Ostermann Tolstoi. Ενδιαφέρεται και συλλέγει πληροφορίες για το τοπωνυμικό της χώρας. Ενθουσιάζεται με ένα παλιό χειρόγραφο για την ιστορία των Αθηνών, αντίγραφο του οποίου του πουλάει ο αρχαιολόγος Κυριάκος Πιττάκης (παραχαραγμένο έτσι ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του αγοραστή) [Σκοπετέα 1997, σ. 55 – 59]. Προκαλεί τόσο καλή εντύπωση, στους κύκλους της αθηναϊκής διανόησης, ώστε του προσφέρεται έδρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία αρνείται ευγενικά.

    Θα ξανάρθει στην Αθήνα το 1842, κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης περιήγησης στην Ανατολή. Τώρα έχει και την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Ακαδημίας Επιστημών του Μονάχου και του ανταποκριτή της εφημερίδας Augsburger Allgemeine Zeitung. Στο συγγραφικό έργο του έχουν προστεθεί δύο βιβλία. Μια ακαδημαϊκή πραγματεία περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων (Welchen Einfluß hatte die Besetzung Griechenlands durch die Slawen auf das Schicksal der Stadt Athen und der Landschaft Attika? Stuttgart - Tübingen 1835) και ο δεύτερος τόμος της Ιστορίας του Μοριά (1836).

    Ο Φαλμεράυερ θα μείνει στην Αθήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Στις συζητήσεις που έχει με έλληνες λόγιους, διαπιστώνει ότι ελάχιστοι γνωρίζουν το έργο του. Φεύγει από τη χώρα με την εντύπωση ότι υπήρξε πειστικός έναντι των συνομιλητών του.

    Πέντε χρόνια αργότερα, το Μάιο του 1847, κατά τη διάρκεια ενός τρίτου ταξιδιού, θα επισκεφτεί για λίγες μέρες την Αθήνα. Το κύρος του στη Βαυαρία είναι πια αναμφισβήτητο. Έχει εκδώσει ένα νέο δίτομο έργο, στο οποίο έχει συγκεντρώσει τις παλιές ανταποκρίσεις του, Τα αποσπάσματα από την Ανατολή (Fragmente aus dem Orient, Stuttgart – Tübingen 1843). Είναι πλέον επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστήμιου Tübingen και βρίσκεται λίγους μήνες πριν το διορισμό του στην έδρα της παγκόσμιας ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και την εκλογή του ως βουλευτού Μονάχου για τη γερμανική εθνοσυνέλευση της Φραγκφούρτης.

    Στην Αθήνα όμως, αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά άσχημη υποδοχή. Εφτά έλληνες λόγιοι, έχουν δημοσιεύσει έργα εναντίον των θέσεων του (οι: Ε. Βυβιλάκης, Δ. Σουρμελής, Γ. Πεντάδης Δάρβαρης, Σ. Οικονόμου, Α. Γεωργιάδης Λευκίας, Α. Παπαδόπουλος Βρετός, Κ. Παπαρρηγόπουλος). Οι εφημερίδες δημοσιεύουν πολεμικές και γελοιογραφίες εναντίον του. Ρήτορες τον κατακεραυνώνουν σε διαλέξεις, τα παιδιά τον γιουχαΐζουν στο δρόμο [Βελουδής 1982, σ. 46 – 66].

    Τι έχει συμβεί; Απλώς οι Έλληνες έχουν ανακαλύψει με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, τη γνώμη του Φαλμεράυερ για αυτούς. Ότι δηλαδή, σύμφωνα με τις μελέτες του, δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

    Είναι αλήθεια ότι ο Φαλμεράυερ, διατυπώνοντας τις απόψεις του, δεν είχε στο νου να χτυπήσει τη νεοελληνική διανόηση (την οποία δεν πήρε και ποτέ στα σοβαρά), αλλά τους αρχαιόπληκτους λόγιους και πολιτικούς της Βαυαρίας και τον προστάτη τους, ηγεμόνα - ποιητή Λουδοβίκο, που ζούσε με τη “σκέψη στην Ελλάδα, ρουφώντας την ιστορία της με λαχτάρα” [Ζάιντλ 1984, σ. 25] και παρότρυνε το γιο του Όθωνα, να μετατρέψει την Ακρόπολη των Αθηνών σε βασιλικό παλάτι [Ρος 1976, σ. 94].

    Οι έλληνες δεν θα γνωρίσουν το έργο του Φαλμεράυερ, στο οποίο θα προστεθεί το 1860 και μια εργασία για Το αλβανικό στοιχείο στην Ελλάδα (Das albanesische Element in Griechenland). Μόλις το 1872, θα διαβάσουν ένα απόσπασμά του δύο σελίδων, από τον πρόλογο του πρώτου τόμου της Ιστορία του Μοριά, που βρίσκεται σε μια μετάφραση ενός έργου εναντίον των απόψεών του [Χοπφ 1872, σ. 39 – 41].

    Σε αυτές τις δύο σελίδες έπρεπε να αρκεστούν οι έλληνες αναγνώστες. Για πέντε γενιές, οι έλληνες διανοούμενοι θα περάσουν γενεές δεκατέσσερες, το “διαβόητο” Φαλμεράυερ, αλλά ούτε ένας τους δεν θα αξιωθεί να φερθεί έντιμα στον αντίπαλο και να μεταφράσει κάποιο από τα καταραμένα βιβλία του.

    Έπρεπε να περάσουν 149 και 172 χρόνια αντίστοιχα, για να μεταφραστούν, από τους αιρετικούς Κωνσταντίνο Ρωμανό και τον Παντελή Σοφτζόγλου, τα έργα του Περί της Καταγωγής των σημερινών Ελλήνων [Φαλλμεράυερ 1984] και ο πρώτος τόμος της Ιστορίας της Χερσονήσου του Μοριά κατά το Μεσαίωνα [Φαλμεράιερ 2002].

    Ο Φαλμεράυερ, υπήρξε ο πρώτος ευρωπαίος διανοούμενος, που υποστήριξε με απόλυτο τρόπο, την ασυνέχεια μεταξύ αρχαίων και νέων Ελλήνων. Ο Γερμανός Pauw, ο Πρώσος Bartholdy και οι Άγγλοι Gell και Thornton, που προηγήθηκαν, υπήρξαν μπροστά του απλώς “μισέλληνες” [Σιμόπουλος 1975, σ. 180].

    Στο ίδιο το ελληνικό κράτος βέβαια, μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, γινόταν σποραδικά λόγος, περί του τέλους της αρχαίας Ελλάδας. Για παράδειγμα, ο Νικόλαος Σαρίπολος στον εναρκτήριο λόγο των πανεπιστημιακών παραδόσεων, στις 21 Οκτωβρίου 1848, τόνισε πως “μετά την εν Χαιρωνεία μάχην πέπλος μέγας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα” [Ζακυθηνός 1974, σ. 100]. Πιο σκληρός υπήρξε στις εκφράσεις του, ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Ιακωβάκης Ρίζος Νερουλός, όταν σε λόγο του στην Ακρόπολη, στις 21 Μαϊου 1841, είπε πως ο Φίλιππος νίκησε την Ελλάδα στη Χαιρώνεια, αλλά “έπραξε άλλο της νίκης εκείνης ολεθριώτερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον” [Δημαράς 1986, σ. 71]. Αλλά ως εκεί.

    Ο Φαλμεράυερ θεωρεί την ήττα στη Χαιρώνεια, ένα θανάσιμο τραύμα, που το ακολουθούν η καταστροφή της Κορίνθου από το Μόμμιο, η εισβολή του Αλάριχου και ο πόλεμος του Βυζαντίου κατά της παλιάς θρησκείας. Όλα αυτά όμως, έφεραν μόνο τον πολιτικό και πολιτιστικό θάνατο της αρχαίας Ελλάδας.

    Ο βιολογικός θάνατος του μεγαλύτερου τμήματος του αρχαίου πληθυσμού της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου (όχι των νήσων), συντελείται με τη βίαιη υποδούλωση της χώρας από τους, υπό αβαρική ηγεμονία ευρισκόμενους, Σλάβους και την επί δύο αιώνες κυριαρχία τους πάνω σ’ αυτή [Φαλμεράιερ 2002, σ. 170 – 225].

    Ο Φαλμεράυερ, που χρησιμοποιεί τους βυζαντινούς συγγραφείς για να θεμελιώσει την άποψή του, θεωρεί ότι το μέγα πλήθος των σλαβικών τοπωνυμίων που συναντώνται στην περιοχή, αποτελούν κατάλοιπο του εκσλαβισμού εκείνου, αλλά και απόδειξη της ύπαρξής του [Φαλμεράιερ 2002, σ. 249 – 336] και [Φαλλμεράυερ 1984, σ. 88 – 114].

    Σύμφωνα με τον Φαλμεράυερ, την υποταγή των Σλάβων στους Βυζαντινούς, ακολουθεί εποικισμός πληθυσμού χριστιανών ελληνοφώνων, από διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας, που πραγματοποιείται στα χρόνια της βασιλείας του Νικηφόρου Α΄. Από την επιμειξία εκείνη, Σλάβων και ελληνόφωνων εποίκων, προκύπτει ο λαός των Μοραϊτών και των Ρωμιών της ηπειρωτικής χώρας [Φαλμεράιερ 2002, σ. 227 – 246] και [Φαλλμεράυερ 1984, σ. 119 – 122].

    Οι θέσεις του Φαλμεράυερ, και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, υπήρξαν αντικειμενικά, ευθεία βολή στην ιδέα περί ιστορικής συνέχειας αρχαίων και νέων Ελλήνων, την ιδέα που θα αποτελέσει το σκληρό πυρήνα, την ψυχή, του ελληνικού εθνικού μύθου.

    Το γεγονός αυτό, αναδυκνύει το Φαλμεράυερ σε αντίπαλο δέος του ελληνικού εθνικισμού, τη δε θεωρία του περί εκσλαβισμού, σε “επικίνδυνο” ιστορικό κεφάλαιο. Η απόρριψη του μεσαιωνικού εκσλαβισμού της Ελλάδας, γίνεται έκτοτε υπόθεση εθνική και προσφιλές πεδίο άσκησης εθνικοφροσύνης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες “πατριώτες”.

    ___________________________________________________________________________

    Βελουδής 1982: Γιώργου Βελουδή, Ο Jakob Philipp Fallmerayer και η γένεση του ελληνικού ιστορισμού, Αθήνα 1982.

    Δημαράς 1986: Κ.Θ. Δημαρά, Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος / Η εποχή του – η ζωή του – το έργο του, Αθήνα 1986.

    Ζακυθηνός 1974: Διονυσίου Ζακυθηνού, Μεταβυζαντινή και νεωτέρα ελληνική ιστοριογραφία, μέρος Ε΄, στα Πρακτικά της Ακαδημίας Αθηνών, 1974.

    Ζάιντλ 1984: Βολφ Ζάιντλ, Βαυαροί στην Ελλάδα / Η γένεση του νεοελληνικού κράτους και το καθεστώς του Όθωνα, μετάφραση Δημ. Ηλιόπουλου, Αθήνα 1984.

    Ρος 1976: Λουδοβίκου Ρος, Αναμνήσεις και ανακοινώσεις από την Ελλάδα (1832 – 1833), μετάφραση Α.Σπήλιου, Αθήνα 1976.

    Σιμόπουλος 1975: Κυριάκου Σιμόπουλου, Ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα, τόμος Γ1 1800 – 1810, Αθήνα 1975.

    Σκοπετέα 1997: Έλλη Σκοπετέα, Φαλμεράυερ / Τεχνάσματα του αντίπαλου δέους, Αθήνα 1997.

    Φαλμεράιερ 2002: Jac. Phil. Fallmerayer, Ιστορία της χερσονήσου του Μοριά κατά το Μεσαίωνα / πρώτο μέρος, μετάφραση Παντελή Σοφτζόγλου, Αθήνα 2002.

    Φαλλμεράυερ 1984: Ιακώβου Φιλίππου Φαλλμεράυερ, Περί καταγωγής των σημερινών Ελλήνων, μετάφραση Κωνσταντίνου Ρωμανού, Αθήνα 1984.

    Χοπφ 1872: Καρόλου Χοπφ, Οι Σλάβοι εν Ελλάδι / Ανασκευή των θεωριών Φαλλμεράυρ, μετάφραση Φραγκίσκου Ζαμβάλδη, Βενετία 1872.


    Αρχική - Lithoksou.net | Λιθοξόου - Lithoksou - Литоксоу - Αρχική - home
     
  10. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΔΕΗ: Παρουσίαση των νέων τιμολογίων

    Διαβεβαιώσεις ότι το 2011 δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, πέρα από τις αυξομειώσεις που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου παρέσχε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, παρουσιάζοντας επίσημα τα νέα τιμολόγια της επιχείρησης. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες επιστολή σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής τους σε αυτό, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 200.000 από το 1,2 εκατ. που υπολογίζεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Ο κ. Ζερβός δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής σε ιδιώτες θα καταλήξουν σύντομα σε αποτέλεσμα.

    Ο κ.Ζερβός και τα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης ανέφεραν ότι ο λόγος για τον οποίο η κλιμακωτή χρέωση των καταναλωτών αντικαταστάθηκε από ενιαία ήταν αφενός η απλοποίηση του συστήματος και αφετέρου το ότι το παλιό σύστημα ήταν άδικο στο βαθμό που οι μεγάλοι καταναλωτές χρεώνονταν με χαμηλή τιμή για τις πρώτες κιλοβατώρες που έκαιγαν. Με το σύστημα που ίσχυε έως πέρυσι, αν για παράδειγμα η κατανάλωση ενός νοικοκυριού ήταν 1700 κιλοβατώρες, υπήρχε διαφορετική χρέωση για τις πρώτες 800, υψηλότερη για τις επόμενες 800 και για τις τελευταίες 100.

    Με το νέο σύστημα όλες οι κιλοβατώρες (και οι 1700) θα χρεώνονται με την ίδια τιμή. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι ότι θα χρεώνεται ξεχωριστά το κόστος της ενέργειας από τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις, για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το τέλος των Ανανεώσιμων Πηγών και τους φόρους (Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ΔΕΤΕ και ΦΠΑ). Έτσι, τα νέα τιμολόγια σε ευρώ ανά κιλοβατώρα δεν είναι συγκρίσιμα με τα παλιά καθώς δεν περιλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι του κόστους.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε ακόμη ότι τα τιμολόγια διαμορφώνονται από την Πολιτεία, μετά από πρόταση της επιχείρησης, έλεγχο και εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενώ διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι λογαριασμοί που εκδίδονται από 1ης Ιανουαρίου επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13 %, ανεξάρτητα από το αν η κατανάλωση έγινε την προηγούμενη χρονιά, πριν αυξηθεί δηλαδή ο συντελεστής.

    Το τελικό αποτέλεσμα του διαχωρισμού των τιμολογίων σε μονοπωλιακά και ανταγωνιστικά, της εφαρμογής ενιαίας χρέωσης και της αύξησης των φόρων, τόνισε η διοίκηση της ΔΕΗ κινείται στα πλαίσια που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή:

    -Για 1,5 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκύπτουν μειώσεις από 3 - 17 %.

    -Για τα νοικοκυριά οι χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

    -Για κατανάλωση 0-800 kwh, αύξηση 11,1 %

    -Από 801-1000 kwh αύξηση 3,1 %.

    -Από 1001-1200 kwh, αύξηση 3,1 %.

    -Από 1201-1600 kwh, αύξηση 2,7 %.

    -Από 1601-2000 kwh, αύξηση 1,4 %.

    -Από 2001-3000 kwh, αύξηση 2,2 %.

    -Από 3000 kwh και πάνω, μείωση 8,5 %.

    -Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, μείωση 20 - 30 %.

    -Για το αγροτικό τιμολόγιο αύξηση 8 %.

    Συνολικά το 2011 η επιχείρηση θα εισπράξει 50 εκατ. ευρώ λιγότερα, για την ίδια ποσότητα ενέργειας σε σχέση με πέρυσι.

    Η διοίκηση της ΔΕΗ επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο μειώνονται τα τιμολόγια για τις επιχειρήσεις και τους οικιακούς καταναλωτές με υψηλή κατανάλωση, ενώ αντίθετα επιβαρύνονται τα νοικοκυριά με χαμηλή κατανάλωση είναι η ανάγκη για σταδιακή άρση των στρεβλώσεων και των επιδοτήσεων μιας κατηγορίας καταναλωτών από άλλη. Πρακτικά, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με υψηλή κατανάλωση επιδοτούσαν ως τώρα τα χαμηλά, κάτω του κόστους, τιμολόγια όσων είχαν μικρή κατανάλωση ρεύματος. Σημειώνει ακόμη ότι το εμπορικό τιμολόγιο, που μειώνεται, εφαρμόζεται και στα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του λογαριασμού των κοινοχρήστων.

    Η ΔΕΗ έδωσε σήμερα παραδείγματα των παλιών και νέων χρεώσεων για ενδεικτικές καταναλώσεις. Σύμφωνα με αυτά:

    -Για κατανάλωση 800 kwh (εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου) η παλιά χρέωση ήταν 70,13 ευρώ το τετράμηνο χωρίς φόρους και 82,92 ευρώ τελική τιμή με φόρους. Η νέα χρέωση είναι 76,89 ευρώ χωρίς φόρους και 91,04 ευρώ με φόρους (αύξηση 8,12 ευρώ ή 9,8 %).

    -Για κατανάλωση 900 kwh την ημέρα και 54 kwh τη νύχτα η χρέωση ήταν 99,52 ευρώ το τετράμηνο (χωρίς φόρους) και 116,61 ευρώ η τελική τιμή με φόρους. Οι νέες τιμές είναι 102,39 ευρώ χωρίς φόρους και 120,71 με φόρους, δηλαδή αύξηση 4,1 ευρώ ή 3,5 %.

    -Για κατανάλωση 1200 kwh την ημέρα και 60 kwh τη νύχτα η χρέωση ήταν 133,34 ευρώ χωρίς φόρους και 156,11 με φόρους και γίνεται 136,24 και 160,56 ευρώ αντίστοιχα (αύξηση 4,45 % ή 2,8 %).

    -Και για κατανάλωση 1600 kwh συν 60 kwh τη νύχτα οι παλιές τιμές ήταν 178 και 208,27 ευρώ, και γίνονται 180,75 και 212,97 ευρώ (αύξηση 4,7 ευρώ ή 2,3 %).

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής ο κ. Ζερβός εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν επί της πρότασης της κυβέρνησης και της ΔΕΗ το άνοιγμα να γίνει με ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ευρωπαϊκών εταιριών. Η λύση αυτή εφόσον γίνει αποδεκτή, θα δοκιμαστεί στην πράξη από την ΕΕ αν προσελκύει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών εταιριών πριν δοθεί το τελικό ΟΚ. Ο κ. Ζερβός επανέλαβε πάντως ότι η επιλογή της μίσθωσης λιγνιτικών μονάδων είναι χειρότερη ακόμη και από την πώληση, την οποία έχει απορρίψει η κυβέρνηση.

    -Την «απόλυτη διασφάλιση» των εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ, δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ που θα μετακινηθούν στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής ρεύματος ζητά η ΓΕΝΟΠ με αποψινή ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιήσει «όλα τα όπλα».

    Για όσους επίσης μετακινηθούν από τις κεντρικές υπηρεσίες προς τις θυγατρικές η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι:

    «Αφού πρώτα ενημερωθεί πλήρως ο κάθε συνάδελφος για το γιατί και πως και αφού επίσης ερωτηθεί εάν επιθυμεί να μετακινηθεί (πάντα εντός του αστικού ιστού) και εάν και εφόσον μετά και από αυτή την διαδικασία δεν πληρωθούν οι θέσεις τότε θα εξεταστούν κανόνες και κριτήρια ώστε κανείς να μην αυθαιρετήσει και αδικήσει κανέναν».

    kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
     
  11. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Δεν θα κάτσω τώρα να αμφισβητώ τον Φαλμεράυερ και τις θεωρίες του - είμαι κάθετα αντίθετος και συντάσσομαι με το από πάνω μήνυμα από τη Thaleia, αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες οι γνώμες.

    Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι να βλέπω link σε φυλλάδα - όργανο του γνωστού Προξενείου και άρθρο από τον "αξιότιμο" κύριο Νάσο Θεοδωρίδη που σε ένα άλλο μεγαλούργημά του έγραψε (21.10.2010):

    Καταρρέει το οικοδόμημα του ελληνικού εθνικισμού

    Ένα είναι, κατά τη γνώμη μου, το συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις : ο Ερντογάν συνεχίζει τις κινήσεις καλής θέλησης ενώ η Ελλάδα δυστυχώς αδιαφορεί προκλητικά.

    ...

    Ακόμη και ο πιο δύσπιστος Έλληνας αναλυτής, αν δεν είναι τυφλωμένος από εθνικιστικός μίσος ή αν δεν τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία από το υπουργείο εξωτερικών, θα έπρεπε πλέον να αντιληφθεί ότι η πολιτική του Ερντογάν δεν αποτελεί μια στιγμιαία συγκυριακή οπορτουνιστική τακτική.

    ...

    Στη συνέχεια αραδιάζει ένα σωρό δηλώσεις του"κουμπάρου" Ερντογάν και συνεχίζει: Σημαντικότατη στροφή παρατηρείται και στο θέμα των δώδεκα μιλιών, παρόλο που και σε αυτό η Ελλάδα δεν έκανε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ θεωρώντας ότι είναι δικαίωμα της να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη!!

    ...

    ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, που συνέβαλαν στο να γαλουχηθούν γενεές ολόκληρες Ελλήνων πολιτικών με την ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ περί τουρκικού κινδύνου?

    ΕΛΕΟΣ!!!    
     
  12. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Το Πατρινό Καρναβάλι του 2011 είναι προ των πυλών και σε λίγες ημέρες ανοίγει τα φτερά του στο 2011 !

    Η Τελετή Εναρξηςς έχει καθοριστεί για το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 21:15, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

    Ηδη από τη Δευτέρα 3 Ια;νουαρίου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα καρναβαλικά πληρώματα που θα συμμετασχουν στον Κρυμμένο Θησαυρό και στις μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου διημέρου.

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο Καρναβαλικό Γραφεί (Ακτή Δυμαίων 50 – πρώην Λαδόπουλου, 2ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 13.00.
    Όσοι Εκπρόσωποι θέλουν να κρατήσουν τον περσινό αριθμό του Πληρώματός τους, πρέπει να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους από τις 3 Ιανουαρίου 2011 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2011.

    Προσκαλούμε όσους θέλουν να έρθουν και δεν προκαλούμε οσους δε θέλουν να έρθουν !

    Το Καρναβαλικό Συνεργείο της πόλης μας βρισκεται σε πυρετώδη ρυθμό προετοιμασίας με επικεφαλής τον κύριο Πέτρο Βρυώνη όπου και φέτος θα κατασκευάσει τα εντυπωσιακά mammoth-sized άρματα του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού.

    Tην Τετάρτη ο νέος Δημαρχος της πόλης κύριος Γιάννης Δημαράς θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις για το φετινό καρναβαλι, αλλά και σε γενικές πρώτες διατυπώσεις περί τη φιλοσοφία του για την εξέλιξη του θεσμού αυτή τη δεκαετία.

    Σας περιμένουμε στην Πάτρα και φέτος !

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014