Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Πως βρέθηκε να συνδέεται η χρήση αργκό με την δυναμικότητα?
    Από που βγαίνει ακριβώς το συμπέρασμα, βάση ποιας εξίσωσης, πως μια υποτακτική είναι δυναμική όταν βωμολοχεί και σκυλοβρίζει.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Με βοήθησε φίλη φιλόλογος, αν και δεν είναι εδώ την ευχαριστώ τα μάλα  

    Θουκιδίδη Ιστορία, Τρίτο Βιβλίο, εδάφιο 37, ο δημαγωγός Κλέων προσπαθεί να πείσει τους Αθηναίους να σφάξουν τους Μυτιληναίους, που είχαν φύγει από τη συμμαχία.

    [...]"καὶ ὅτι ἂν ἢ λόγῳ πεισθέντες ὑπ᾿ αὐτῶν ἁμάρτητε ἢ οἴκτῳ ἐνδῶτε, οὐκ ἐπικινδύνως ἡγεῖσθε ἐς ὑμᾶς καὶ οὐκ ἐς τὴν τῶν ξυμμάχων χάριν μαλακίζεσθαι, οὐ σκοποῦντες ὅτι τυραννίδα ἔχετε τὴν ἀρχὴν" [...]

    αυτό το τμήμα του εδαφίου ο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεταφράζει έτσι:

    [...]και οσάκις περιπίπτετε εις σφάλματα, είτε παραπειθόμενοι από τα επιχειρήματά των, είτε ενδίδοντες απέναντί των από οίκτον, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι η αδυναμία σας αυτή αποβαίνει επικίνδυνος δια σας, χωρίς να σας εξασφαλίζη την ευγνωμοσύνην των συμμάχων. Ούτε συλλογίζεστε ότι η ηγεμονία σας είναι εξουσία δεσποτική,[...]

    Έτσι βρίσκεται άκρη με τη λόγια δημοτική NobodyKP   Βρίσκεις πού το είχαν γράψει οι Αρχαίοι και πώς, το μεταφράζεις νοηματικά ή βρίσκεις τις μεταφράσεις του e voila  )))

    Ο Βενιζέλος το μεταφράζει σε αδυναμία που δεν εξασφαλίζει την ευγνωμοσύνη, η δική μας φιλόλογος, τότε που μας το είχε δώσει άγνωστο θέμα, μετά που το αναλύσαμε το μετάφρασε ως "επιείκεια χωρίς λόγο", "υπερβολική ανοχή και επιείκεια", "αδικαιολόγητη ευπείθεια".

    "Ραδίως καταμαντεύειν", να μπορεί να βγάζει συμπεράσματα με ευκολία δηλαδή, έλεγαν οι παλιοί ότι ήταν το κύριο ταλέντο του κλασικού φιλολόγου.

    Όλα αυτά είναι καλά για να τα γράψω σε μια αναφορά, αυτό αναζητούσα άλλωστε, για μένα.

    Όμως, ο σκοπός της ερώτησής μου ως προς το νήμα ήταν άλλος. Ήθελα να δείξω ότι κάποιες έννοιες δεν μεταδίδονται εκτός του πλαισίου που τις γέννησε. Κατ΄επέκταση, όταν κάποιος ελέγχει την εκφορά λόγου της υποτακτικής, ελέγχει ουσιαστικά το πλαίσιο αναφοράς της.

    Δηλαδή, μια υποτακτική, αν θέλει να πει ότι κάποιος είναι μαλάκας δεν έχει άλλον τρόπο να το πει, πέραν του να χρησιμοποιήσει την κακιά τη λέξη. Αν δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει, μακροπρόθεσμα ούτε να την σκεφτεί θα μπορεί.
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Ο βενιζέλος μπορεί να το μετέφρασε έτσι αλλά έτσι τον βόλευε και γιαυτό το μετέφρασε ελεύθερα (εξάλλου Ελευθέριος ήταν αυτός). ;-)

    Αλλά χωρίς πρόθεση να μετατρέψω το thread σε μάθημα αρχαίων (εξ άλλου δεν είμαι ο κατάλληλος), αν βάλουμε στην άκρη την "λόγια δημοτική", τότε το "μαλακίζεσθαι" έχοντας την κατάληξη "-σθαι", μάλλον είναι απαρέμφατον ενεστώτος, στην μέση-παθητική φωνή του ρήματος "μαλακίζω" (καθιστώ κάτι μαλακότερο, κατ' επέκταση ευάλωτο, ευπαθές, αδύναμο). Φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και στο επίμαχο ανδρικό "εργαλείο", μετά το πέρας της γνωστής ενέργειας, ευρυτέρως γνωστής ως "μαλακία". ;-)

    Γλωσσικό παράδειγμα του ανωτέρω ορισμού αποτελεί και η ρήση "...ἐξαποστείλας, ἰώμενον πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν,..." (απόσπασμα από την ακολουθία του ευχελαίου κοινώς "Ευχέλαιο").

    Σε αυτό συμφωνούμε!

    M KOstas
     
  4. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    "Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας..."
    Αγαπάμε το ωραίο με λιτότητα και φιλοσοφούμε χωρίς να γινόμαστε μαλθακοί. Η ενασχόληση με τη φιλοσοφία δε μας κάνει θεωρητικούς ανθρώπους και δεν μας απομακρύνει από την πρακτική δράση, λέει ο Θουκυδίδης δια στόματος Περικλή.
     
  5. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Τεστάκια και πάλι τεστάκια...Και το αγαπημένο παιχνίδι των υ στο επίπεδο του ποιος θα με σταματήσει.Ποιος θα με αντιμετωπίσει.Κατά τη προσωπική μου εμπειρία , αρκεί ένα σχόλιο του τύπου "παρ' το αλλιώς και σβέλτα" με το ανάλογο ύφος κι όλα επανέρχονται.
    Μετά ξεκινούν τα δύσκολα..  
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Κατά τη γνώμη μου είναι λίγο λιγότερο απλό από ένα "παρ΄το αλλιώς και σβέλτα", το οποίο ίσως να έχει τη χάρη του, την πρώτη φορά που ακούγεται, άντε και τη δεύτερη.

    Δεν είναι τα πάντα θέμα τεστ Κυρίαρχων, το οποίο γίνεται σε κάποιο στάδιο συνέχεια αλλά σε άλλο επίπεδο. Επίσης γνωρίζω υποτακτικές που δεν σήκωναν και πολλές μύγες στο σπαθί τους αλλά απ όσο ξέρω ουδέποτε προκάλεσαν Κυρίαρχο να ασχοληθεί να "τις σταματήσει" για τον οποιοδήποτε λόγο.

    Η ελευθερόστομη υποτακτική που μου ενέπνευσε το νήμα αυτό δεν έχει θέμα πρόκλησης της προσοχής του οποιουδήποτε, είναι πέρα ως πέρα καλυμμένη από αυτή την άποψη.

    Πλεόνασμα ανάγκης έκφρασης και ανάγκη επικοινωνίας εκτός πλαισίου D/s έχει.
     
  7. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Όπως το είπες.Τη πρώτη , άντε και τη δεύτερη φορά.Κι όπως φρόντισα να προσθέσω, μετά αρχίζουν τα "δύσκολα".Φαντάζομαι να γίνεται περισσότερο αντιληπτό ότι δε διαφωνούμε στη συνθετότητα του ζητήματος.

    Αλλά γιατί θεωρείς αλήθεια , ότι αυτό που είπα εντάσσεται εκ των πραγμάτων σε ένα επίπεδο d/s ? Και ρωτάω γιατί ,εκτός του ότι δεν έχω χουι να κυκλοφορώ μοιράζοντας απαγορευτικά δεξιά κι αριστερά , ακόμη κι όταν μπαίνω στη διαδικασία , δε θεωρώ ότι μετέχω σε έναν τέτοιας υφής συσχετισμό.Για την ακρίβεια το μόνο στο οποίο λειτουργώ είναι η στάθμιση ορίων από πλευράς μου πάνω σε κάτι το οποίο με ενοχλεί.Επανέρχομαι στο θέμα...

    Αυτό στο οποίο διαφωνώ , είναι η αναγωγή της ελευθεροστομίας σε πλεόνασμα ανάγκης έκφρασης κι επικοινωνίας.Κι αυτό που με χαλάει είναι το "πλεόνασμα" της υπόθεσης και τίποτε άλλο.Πολύ εύκολο μου κάνει και λίγο εξωραϊστικό.Όλοι έχουμε και αισθανόμαστε την ίδια ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας.Το πως το βγάζουμε είναι που διαφοροποιεί τα πράγματα και γιατί επιλέγουμε έναν άλφα τρόπο.Οπότε επαναφέρω το ζήτημα στο επίπεδο της πρόκλησης ενδιαφέροντος.Κακή επιλογή πρόκλησης , αλλά πάντως πρόκλησης.Κι αυτό καταδεικνύεται κι από το γεγονός ότι όπως είπες κι εσύ , δεν αφορά d/s καταστάσεις , αλλά ένα γενικότερο άγχος επικοινωνίας.Δε σχετίζεται με το αν απολαμβάνει ήδη τη προσοχή κάποιου.

    Εκτός αυτού όμως η αναφορά σου στο γεγονός ότι απολαμβάνει ήδη "προσοχής", μου δημιουργεί ερωτήματα.Γιατί αν όντως είχε την προσοχή κάποιου , φαντάζομαι ότι αυτός θα είχε προσέξει αυτή τη συμπεριφορά και την αναγκαιότητα που εκφράζει και αν μη τι άλλο θα είχε ασχοληθεί με το ζήτημα.Και θα είχε βρει τρόπους και μεθόδους να μετουσιώσει αυτή την εικόνα σε μια άλλη ,θετική για την ίδια κοινωνική υπόσταση.Εκτός κι αν η κάλυψη που αισθάνεται η ίδια έχει αυτοαναφορικό χαρακτήρα.Σε αυτή τη περίπτωση , είναι άσχημα τα πράγματα.Μέχρι να βρεθεί κάποιος φυσικά να ενδιαφερθεί ουσιωδώς γι' αυτή.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Δια της εις άτοπον επαγωγής προκύπτει ότι αποζητά την προσοχή η ανοικονόμητη υποτακτική;

    Τελικά καλό θα ήταν να μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο που μου ενέπνευσε το νήμα. Εκεί διαγράφονται πολύ περισσότεροι ερμηνευτικοί παράγοντες από αυτούς που έχω καταφέρει να δώσω εδώ  

    Εις αύριον γιατί σήμερα έπεσα, έχω χτυπήσει τη μύτη μου και πονάω.
     
  9. Έλλειψη παιδείας, υπομονής, θηλυκότητας. Δε νομίζω πως για κανένα στάτους δείχνει κάτι θετικό η χρήση της αργκό.
    Μειονέκτημα θαρρώ πως είναι μεγάλο και στις σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να μου συμβεί το σκυλομετανιώνω διότι περισσοτερο κακό κάνει σε μένα την ίδια.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ελευθερία και ελευθεροστομία.-
     
  11. aethereal

    aethereal Guest

    αλλο βωμολοχια αλλο ελευθερια εκφρασης..
    η ελευθεροστομια εχει διττη σημασια και για μενα που ειμαι υποτακτικιζων βανιλοειδες λειτουργει ξενερωτικα ιδιως οταν προερχεται απο καποιον που θελω (με πεισμα) να θαυμαζω.
    ακομη χειροτερο γινεται το σεναριο οταν η αργκο "ελευθεροστομια"του,λειτουργησει καταλυτικα ιδιως στα βανιλοειδη 2/3 μου,ωθωντας τα σε καποιες καπως οργισμενες "δηλωσεις" περιστασιακης και θλιμμενης ελευθεροστομιας.
     


  12. Όταν μιλάνε όπως η λεγάμενη στην ταινία του Οικονομίδη είναι ξενέρωμα μεγάλο