Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ευρώπη ώρα μηδέν

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dapom, στις 14 Νοεμβρίου 2015.

1. brenda

brenda FU very much

Δεν αντέχετε στον πειρασμό να εμπλέξετε την θρησκεία στη μέση, έτσι δεν είναι? Ο προσωπικός μου αποτροπιασμός για τις διδαχές του Μωάμεθ, τμήματα του Κορανίου και συγκεκριμένες νοοτροπίες, πρακτικές, την θέση της γυναίκας κλπ κλπ σε συνάρτηση με την μικρή εμπειρία μου δια ζώσης δεν με θολώνουν τόσο, ώστε να πιστεύω ότι πρέπει να προτάσσεται το θέμα της θρησκείας πάνω από όλα τα υπόλοιπα. Τον ίδιο αποτροπιασμό νιώθω και για κάποιες χριστιανικές διδαχές. Αυτό τι σημαίνει?
    Θα ήθελα να μάθω τα ποσοστά αθεϊας στο Παρίσι. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί δεν είχαν κανέναν θεό (καλό ή κακό) να απευθυνθούν. So what?
    Το μίσος εκτρέφεται συστηματικά με πάτημα τις θρησκευτικές διαφορές, ενώ από κάτω κάνουν πάρτυ τα οικονομικά συμφέροντα, helloooooooooooooooooo...

2. gaby

gaby Guest

Έχω την εντύπωση πως πλην Αλβανών Μουσουλμάνων οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι των Βαλκανίων ήρθαν με τους Οθωμανούς. Κάνω λάθος;

3. λαθος ....... οι αλβανοι την εποχη χοντζα ηταν αθεοι......και οι περισσοτεροι εξακολουθουν......οι αλβανοφωνοι του κοσσοβου εξετιας του τιτου και του χαλαρου καθεστος που υπηρχε στην γιουγκοσλαβια κρατησαν την θρησκεια τους....οι υπολοιποι δεν ηρθαν με τους οθομανους..... εξισλαμιστηκαν με το ζορι....

4. gaby

gaby Guest

Για μένα δεν είναι ούτε πειρασμός ούτε απωθημένο η θρησκεία @brenda, είναι ένα κομμάτι της πολυτισμικής μας οικοσκευής. Ασφαλώς τον οποιονδήποτε εξτρεμισμό δεν θα τον κρίνω θρησκευτικά για τον λόγο ότι μόνο πρόφαση είναι τότε η θρησκεία. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει. Τώρα, σε περίπτωση που μας εγκαλείς ότι παραβαίνουμε τους κανόνες του φόρουμ, ούτε πολιτικές ούτε θρησκευτικές συζητήσεις επιτρέπονται, αλλά το κοινό περί δικαίου αίσθημα πάντα υπερισχύει  

5. whisperer

whisperer Regular Member

Νομιζω οτι εχεις λαθος.Εκει ηταν οι παντες,ως Αλβανοι η Σερβοι η Κροατες η Βουλγαροι κλπ....απλα με την επεκταση της Οθωμανικης αυτοκρατοριας και τη κατακτηση εδαφων απο αυτη,αρκετος ντοπιος πληθυσμος αναγκαστηκε για να εχει το κεφαλι του ησυχο να ασπαστει το Ισλαμ.

6. gaby

gaby Guest

Ο Αλή Πασάς τι ήταν;

7. διαφωνω μια χαρα ειναι το οθωμανικον.......    

8. whisperer

whisperer Regular Member

εξισλαμισμενος αλβανος
    (μεσω της οικογενεια του δλδ...αυτος εκει γεννηθηκε)

9. elfcat

elfcat . Contributor

@brenda , @Tenebra_Silente ,
    Συνυπογράφω τις μέχρι τωρα τοποθετήσεις σας, στο σύνολο τους.

10. Πασας στα γιαννενα..!!   

11. τουρκαλβανος ηταν απο μανα τουρκαλα και γυφτοαρβανιτη πατερα....

12. brenda

brenda FU very much

Δεν είναι δική μου δουλειά να εγκαλώ κανέναν, σε κανέναν κανονισμό, αυτό είναι αλλωνών υποχρέωση...
    Αυτό που λέω είναι ότι η μέχρι τώρα ανάγνωση των στοιχείων δεν αφορά τις θρησκείες αυτές καθεαυτές, αλλά τον φονταμενταλισμό, τις ακρότητες και την μισαλλοδοξία.
    Δεν με νοιάζει ποιανού ο θεός την έχει μεγαλύτερη όμως...
    Με ενδιαφέρει να έρθει φως σ΄αυτόν τον κόσμο και να γίνει καλύτερος, όχι να πηγαίνει προς τα πίσω...
    Αναμασώντας άσχετα περιστατικά, τι κάνουμε? Πως βοηθάμε στην διαμόρφωση μιας αμερόληπτης και αντικειμενικής άποψης?
    Δεν ξέρω. Κι εγώ μέσα στην ιδεοληψία είμαι, όπως όλοι μας, απλά αφήνω τις θρησκείες απέξω...