Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. BitterSweat

    BitterSweat Regular Member

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Δε νομίζω οτι χωρούν ταμπέλες και περιορισμοί τόσο στην ερωτική ζωή όσο και γενικότερα στη ζωή καθενός. Αν κάποιος κατάφερε να εξερευνήσει και ενστερνιστεί από νεαρή ηλικία το χώρο του σαδομαζοχισμού αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο. Το μόνον που θα έπρεπε να απασχολεί όμως τόσο τον σαδιστή όσο και τον υποτασσόμενο σε αυτόν, είναι η σωματική ακεραιότητα του δεύτερου. Και εμένα δε μου αρέσει να ακούω ότι πλέον τα παιδιά από 12 και 13 χρονών ολοκληρώνουν τις σχέσεις τους, αλλά συμβαίνει. Όπως σε αυτές τις ηλικίες λοιπόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε για προφυλάξεις, έτσι και στις σχέσεις bdsm θα πρέπει και οι 2 πλευρές να ψάξουν τι είναι ασφαλές και τι όχι και μέχρι που μπορούν κάθε φορά να φτάνουν χαλιναγωγώντας οι ίδιοι τις ορμές τους. Γιατί στην περίπτωση των 12-χρονων από ελλειπή ενημέρωση πιθανόν να προκύψει μία εγκυμοσύνη. Σε ένα λάθος δέσιμο όμως ή σε ένα υπερβολικό και μη ελεγχόμενο παιχνίδι ασφυξίας, μπορούν να επέλθουν πολύ χειρότερα..
     
    Last edited: 28 Νοεμβρίου 2011
  2. Tommakos

    Tommakos Mich interessiert kein gleichgewicht

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Διάβασα πολλές απόψεις γι' αυτό το θέμα και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Παρατήρησα ότι κυρίως μέλη ώριμης ηλικίας (το λέω αυτό με τη καλή έννοια)και με πολλές εμπειρίες διαφωνούν με την απόφαση της κοπέλας. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της άποψης αυτής. Έχοντας και εγώ την ίδια ηλικία (19) δε πιστεύω ότι θα προχωρούσα από τόσο νωρίς σε μια απόφαση τέτοιου επιπέδου χωρίς να έχω εμπειρίες και βιώματα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η αντίθετη άποψη είναι και λανθασμένη καθώς η ηλικία που ο καθένας θα κατασταλάξει στις προτιμήσεις του δεν είναι καθορισμένη. Απλά μου σχηματίστηκε η εντύπωση ότι η συγκεκριμένη κοπέλα στην ηλικία αυτή ήταν άπειρη και ότι εκμεταλλεύτηκαν αυτή ακριβώς την απειρία . Αυτό όμως έχει να κάνει και με την ωριμότητα του κάθε ατόμου. Για παράδειγμα υπάρχουν άτομα που έχουν την ωριμότητα ν' αποφασίσουν για το μέλλων τους από τα 17 τους ενώ άλλοι είναι επιπόλαιοι ακόμα και στα 20. Βέβαια η ωριμότητα ν' αποφασίζει κανείς για το μέλλον του δεν συνεπάγεται με το "δικαίωμα" του να το κάνει. Και εδώ ταιριάζει πολύ εύστοχα το δικαίωμα ψήφου που έθιξαν αρκετά μέλη. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση και καμία άποψη δε μπορεί να είναι απόλυτη.
     
  3. mmm

    mmm

    Εννοείς: αφού δεν υπάρχει κάποια να με κλωτσάει στο πρόσωπο, να αρκεστώ σε ένα χαστούκι? ειλικρινά δεν ξέρω αν θέλω να "τροποποιήσω" τα "θέλω" μου...γι'αυτό είπα ότι δεν μπορώ να ισορροπήσω...σίγουρα δυσκολεύουν την κοινωνική μου ζωή, αλλά από περιέργεια θέλω να κυλιστώ και στη λάσπη...εσύ? έκανες το συμβιβασμό σου και νιώθεις οκ?
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ποιος είναι ο ορισμός της ωριμότητας ; υπάρχει όντως το ηλικιακό ''φετίχ'';;;
     
     
  5. Χάρηκα πολύ, όταν είδα πρόσφατα 50άρη καθηγητή μου (καθ' όλα αξιόλογο στον τομέα του - εικαστικά) να τρολλάρει live μπροστά σε παρέα με το σκέρτσο ανώριμου εφήβου.
    Ώριμος αρκετά είσαι όταν έχεις συνείδηση πως κάποια στιγμή θα ψοφολογήσεις και όλο αυτό που βλέπουν τα μάτια σου θα χαθεί για σένα και μόνο.
     
  6. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Ειχα σκεφτει κατι πολυ ωραιο να γραψω αλλα ηταν μεγαλο και κουραστηκα μονο που το διαβασα εγω, ποσο μαλλον οι υπολοιποι.

    οσο ωριμο και να ναι ενα ατομο στα 20 του απο καταστασεις στη ζωη του, θα χρειαζεται τουλαχιστον για το τεχνικο του πραγματος(και το ψυχολογικο , γιατι μη ξεχναμε στο μυαλο ειναι ολα) καποιον ο οποιος να μπορει να δωσει μια συμβουλη παραπανω ή μια γνωμη. τωρα το ποιο ατομο θα ειναι αυτα κτλ, ενεχει ρισκο οπως ολα σε αυτη τη ζωη.

    το πιο σημαντικο για αυτα τα ατομα ειναι να εχουν το ενστικτο και τη διαισθηση τους ανοιχτα,
    ειναι τα μονα που μπορουν πραγματικα να τα καθοδηγησουν και δεν κανουν ποτε λαθος.
    Επισης να πηγαινουν πολυ αργα τα πραγματα, μεχρι να νιωσουν βεβαιοι για τον εαυτο τους πως κατεχουν μια τεχνικη/ παιχνιδι/ κλπ.
    Εκει μπαινει η ωριμοτητα και η λογικη , οπου σε αυτα δε παιζει ρολο κανενα η ηλικια , αλλα τα ερεθισματα που ελαβε απο οικογενειακο/ περιβαλλον, κοινωνια/τοπος που γαλουχηθηκε , η παιδεια που ελαβε καθως και τα γεγονοτα που εχουν διαδραματιστει στη ζωη του.

    Καθαρα υποκειμενικη γνωμη.  
     
  7. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    να ειναι δηλαδη κωλοπετσομενος 
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    βασικά να μην εμπιστεύεται κανέναν και να προσέχει πάρα πολύ σε θέματα ασφάλειας και υγείας.
     
  9. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Να εμπιστευεται, εναν... Τον εαυτο του , δηλαδη την διαισθηση και το ενστικτο του. να τα αφηνει να αντηχουν μεσα του, να μην τα πνιγει.
    κατ εμε μια μινι εκπαιδευσουλα περι πρωτων βοηθειων, ανατομια σωματος κλπ ειναι απολυτως απαραιτητη.
     
  10. aethereal

    aethereal Guest

    οσον αφορα την ωριμοτητα,η ηλικια ειναι ενας βασικος παραγοντας,αλλα οχι ο μοναδικος
    ουσιαστικοτεροι παραγοντες ωριμοτητας αποτελουν οι: νοημοσυνη,ρεαλισμος,ψυχικη ισορροπια,ηθικες αξιες/αρχες
    ωστοσο,εχω διαπιστωσει εντος και εκτος διαδικτυου,μια προκαταληψη σχετικα με τη μετεφηβικη ηλικια(στην οποια και ανηκω) ως κλισε ανωριμης και λοιπα,εξαιτιας ελλειψης εμπειριων(ιδιως σεξουαλικων)
    η ανωριμοτητα εγκειται ακριβως σ αυτη τη κριτικη αξιολογησης ανωριμοτητας βασει σεξουαλικων εμπειριων και τη περαιτερω αποτρεπτικη της εισοδο στο "χωρο του βδσμ"..
    ο χωρος του βδσμ για εμενα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενος με τους δεσμους που ενωνουν ενα ζευγαρι κι οχι με καποια αξιοζηλευτη τεχνικη δεσιματος απειρως ευκολοτερα προσβασιμη απο την αμοιβαιοτητα των επιθυμιων.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    οι δυσκολίες σε ωριμάζουν
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    (νέος = αφελής, γέρος = σοφός).

    ..ηλικιακός ρατσισμός;;;