Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Madeleine Rk : αφελής όχι, συνήθως τουλάχιστον, με άγνοια κινδύνου; ναι μέχρι μια κάποια ηλικία (~20), με μειωμένη αίσθηση κινδύνου; ναι μέχρι μεγαλύτερη ηλικία (~25), αίσθηση του αθάνατου (σιγά μωρέ τι θα πάθω) ; μέχρι ακόμη μεγαλύτερη ηλικία (ίσως και 30).

    Σαν ορισμό λοιπόν της ωριμότητας που ζητήσατε σε προηγούμενο ποστ, θα μπορούσα να δώσω το "ωριμότητα είναι η ηλικία κατά την οποία η αξιολόγηση του κινδύνου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε βαθμό ικανοποιητικό για την αποσόβηση του κινδύνου ή τουλάχιστον την ελαχιστοποίηση του".

    σοφός; συνήθως όχι, έμπειρος; πιθανά ναι συνήθως ποσοτικά, άλλο η γνώση άλλο η επίγνωση. με φόβο θανάτου άρα και προσεκτικότερος; σίγουρα ναι, όλο και περισσότερο.

    Σημ. Μη τανύζετε τόσο τα επιχειρήματά σας, θα τα ξεχειλώσετε και μετά θα κρέμονται.

    Βιωματική άποψη αναφορικά με το θέμα του νήματος: Κάποιοι το "έχουν" από τα γεννοφάσκια τους, κυριολεκτικά, και κάθε προσπάθεια να τους απαγορευτεί θα έχει από πενιχρά έως κακά αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι πως μόλις το ανακαλύψουν θα ενταχθούν, ασχέτως, ναι, ασχέτως, ηλικίας. Πιθανότερη λύση η καθοδήγηση με ανοιχτό μυαλό ώστε να αποφευχθεί το σύνδρομο του "είμαι άρρωστος και χρειάζομαι θεραπεία", που δυστυχώς είναι συχνότερο φαινόμενο απ' ότι πολλοί νομίζουν.
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2015
  2. Elune

    Elune Priceless

    Προφανώς η κάθε ηλικία έχει τα δικά της θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά. Οπως σε μία κοινότητα, έτσι και στο χώρο του BDSM (κατ' εμέ) υπάρχουν και οι άπειροι αλλά και οι έμπειροι, που ενεργούν κυρίως με τον ενθουσιασμό. Αυτό ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένας 20άρης ή 25άρης, οι οποίοι κατά τη γνώμη σας @MasterJp λειτουργούν και πράττουν με άγνοια κινδύνου, να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα από έναν πολύ γηραιότερο - σε ηλικία - άνθρωπο.

    Εγώ ας πούμε, παρότι βρίσκομαι πολύ λίγο καιρό στην παρέα σας, έχω διακρίνει πολλούς που υποτίθεται πως με βάση την ηλικία τους, έχουν την ωριμότητα προκειμένου να σκέφτονται και να πράττουν με βάση τη λογική, αντ' αυτού ενεργούν με άγνοια κινδύνου και με πράξεις που παραπέμπουν σε έφηβους. Αναφέρομαι φυσικά σε πράξεις, τις οποίες διατυμπανίζουν ότι έχουν κάνει πρόσφατα, αλλά και στην εν φόρουμ ζωή τους.

    Η ηλικία κατ' εμέ δεν παίζει ρόλο στο πως σκέφτεται και ενεργεί ένα ανθρώπινο ον. Το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο του καθενός του δίνει την "εμπειρία" (ακόμα και αν είναι 18) προκειμένου να σκεφτεί πριν ενεργήσει/μιλήσει. Υπάρχουν πολλοί νεαροί/νεαρές που δεν δέχονται να γίνουν υποχείριο και παιχνίδι στα χέρια κανενός.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Elune: Πρωτίστως, παρακαλώ, μην απολυτοποιείτε τα λεγόμενά μου βάζοντας στο στόμα μου κάτι που δεν έχω πει. Ανέφερα πως οι νέοι (στατιστικά επιβεβαιωμένο) έχουν άγνοια κινδύνου μέχρι μια ηλικία, αυτό δεν σημαίνει πως αντιδρούν πάντα με άγνοια κινδύνου, καθώς υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες (7/10 η γκρίνια της μαμάς, είτε αρέσει είτε όχι) που φρενάρουν την (υπέροχη) νεανική τους ορμή, αλλά πως οι πιθανότητες να πράξουν ωσαύτως είναι αυξημένες.

    Κατά δεύτερον, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην μπερδεύετε τις έννοιες. Η αποδοχή ρίσκου, που είναι ευδιάκριτη στις περιπτώσεις που αναφέρετε, δεν σημαίνει άγνοια κινδύνου. Πέραν του ότι υπάρχει κάλλιστα η πιθανότητα που αναφέρει ο Seirios_79 στο ποστ #13, αν η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει άτομο κάποιας ηλικίας σε τέτοια συμπεριφορά σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει σε κάποιο που, όντως η άγνοια του κινδύνου υφίσταται.

    Το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο αυτό καθ' εαυτό αδυνατεί να δώσει την οποιαδήποτε εμπειρία ή "εμπειρία" πριν από όλα γιατί ως υπόβαθρο δεν πράττει απλά δημιουργεί προϋποθέσεις. Το αν θα τις εκμεταλλευτεί κάποιος είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

    Περαιτέρω, γενικεύετε και γίνεστε απόλυτος για άλλη μια φορά λέγοντας πως "Η ηλικία κατ' εμέ δεν παίζει ρόλο στο πως σκέφτεται και ενεργεί ένα ανθρώπινο ον" αναιρώντας όλα τα ευρήματα της νευροφυσιολογίας του εγκεφάλου, που καταγράφει πως νευρώνες και συνάψεις αναπτύσσονται βαθμιαία. Αν ήταν όπως τα περιγράφετε και η εμπειρία επί του πρακτέου δεν έπαιζε ρόλο, η κατανομή των επιστημονικών και γενικά των πνευματικών επιτευγμάτων θα έπρεπε να είναι επίπεδη σε όλο το φάσμα των ηλικιών ή τουλάχιστον στο τμήμα μετά την αποφοίτηση από την ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης και δεν θα παρουσίαζε μέγιστα στην περιοχή 35 - 45 σε εξαρτηση με τον τομέα.

    Εν κατακλείδι, το γεγονός πως κάποιοι νέοι θα ενεργήσουν πιο ώριμα από κάποιους μεγαλύτερους δεν συνεισφέρει καμία πληροφορία στο θέμα που εξετάζουμε.

    Talking is different than walking and walking means practical experience.

    p.s. καλόν (και ευπρεπές) φρονώ πως είναι ν' αποφεύγονται είτε άμεσες είτε έμμεσες αναφορές στους παρεπιδημούντες το φόρουμ. Οι μεγάλοι άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες και έννοιες, οι μεσαίοι άνθρωποι ασχολούνται με καταστάσεις, οι μικροί άνθρωποι ασχολούνται με άλλους ανθρώπους.
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2015
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μακάρι η βιολογική ηλικία να ήτο ένα ασφαλές, αταθερό κι αντικειμενικό κριτήριο για την επιλογή των συμβίων μας (κι ουχί μόνον). Θα μας εξασφάλιζε την ακεραιότητα της μάπας μας απ'το να μην την κοπανάμε στον τοίχο ξανά και ξανά λόγω εσφαλμένων εκτιμήσεων.

    Καλά τα χιλιόμετρα αλλά προσοχή, ενδέχεται να διανύονται γύρω-γύρω απ'την πλατεία.
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Mου άρεσε το παραπάνω γι' αυτό και το κοτσάρω.

    Εν ολίγοις αυτό με το ηλικιακό, είναι θέμα και το καταλαβαίνω( H ζωή είναι ωραία... και στα 18, 42, 52 ) . Όλοι μα όλοι θέλουμε το αυτονόητο, ανεξαρτήτου ηλικίας, να αφήσουμε την Θεωρία και να πάμε επί του Πρακτέου, σωστά;
    To ποιος είναι ώριμος και ποιος είναι ανώριμος, θα φανεί στην πορεία/ταξίδι στο βδσμ. Εγώ από τα πρώτα δικά μου βήματα στο bdsm, ενεργούσα με βάση τον ενθουσιασμό/ με άγνοια κινδύνου etc.

    Καταρχάς από τα βιώματα μου έπαθα και έμαθα, δεν μου έκανε κακό. Το ότι κάποιοι ''το έχουν''( στο βδσμ ) θα φανεί και αυτό επί του πρακτέου, σαφέστατα τη γνώση/ εμπειρία την παίρνεις από παντού( για μένα, υπήρξαν 2-3 άνθρωποι που με ''καθοδήγησαν'' τι και πως ) . Για ποιο λόγο να αποδεικνύω στον καθένα το τι είμαι; (είμαι 33 και είμαι καλά) ( ! )
    Θα το ξαναπώ ποιος είπε ότι είναι εύκολο, το Bdsm;;;



    1. p.s: ''Don't compare your progress with that of others. We all need our own time to travel our own distance + Too many people are trying to find the right person instead of being the right person'' .

    2. p.s : Kαλή συνέχεια σε όλους :- )
     
    Last edited by a moderator: 24 Φεβρουαρίου 2015
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @MasterJp ως προς το ηλικιακο δειγμα σε ερευνητικα θεματα θετικων κατευθυνσεων το ηλικιακο διαστημα 35-45 ειναι εσφαλμενο κι εξαρταται απο διαφορους παραγοντες. Φιλικη συμβουλη, γενικα, οταν χρησιμοποει κανεις στατιστικες ερευνες να προτιμα αυτες με α μικροτερο ισο του 0,05, αν δεν δημοσιευεται το α να σας προβληματιζει για την εγκυροτητα του συμπερασματος.

    Κατα τ´αλλα η ωριμοτητα χτιζεται απο διαφορους παραγοντες, ομως η εμπειρια και οι εικονες αποκτουνται παντα υπο το πρισμα μιας και μονο διαστασης, του χρονου.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    @guruni, αν και κατά βάση συμφωνώ με αυτό που λες, πρέπει να ομολογήσω ότι βάσει της δικής μου εμπειρίας, οι μικρότεροι ηλικιακά, αν θέλω να είμαι αμερόληπτη, είναι ενίοτε πιο απενοχοποιημένοι από την δική μου γενιά, καθώς μεγάλωσαν σε άλλες συνθήκες και βοηθήθηκαν από την πληροφόρηση και το περιβάλλον τους, που γενικά αποδέχεται πιο εύκολα τις διαφορετικές επιλογές, μπορεί να μην τις ενθαρρύνει, αλλά δεν τις πολεμά...Ο χρόνος λοιπόν είναι πολύ σχετική έννοια, σε όλα τα ζητήματα, και εμένα πάλι θα πω, ότι με εντυπωσιάζουν οι πολύ νέοι άνθρωποι που είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι και το βιώνουν υγιέστατα κατ΄εμέ, με επίγνωση και σεβασμό στον εαυτό τους και στους άλλους...
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Χαιρομαι που με επιβεβαιωνεις. Η νεοτερη γενια για να ειναι απενεχοποιημενη επρεπε να υπαρξει η προηγουμενη και η ωριμανση αυτης και αυτο ειναι παλι χρονος. Μιλησα για την διασταση του χρονου, οχι για τις εκαστοτε εφαρμογες
    αυτης.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @guruni: Αναφέρθηκα σε επιτεύγματα, δηλαδή αποτελέσματα, όχι τυχαία, οι στατιστικές έρευνες πάντα με προβληματίζουν ως προς την εγκυρότητα του συμπεράσματος, ιδιαίτερα όταν δεν αναφέρεται το μείγμα του δείγματος και οι συνθήκες. Δεκτή η παραίνεση εμμένω όμως στην ορθότητα του συγκεκριμένου παρ' ότι δέχομαι ότι διαφοροποιείται αισθητά σε εξάρτηση με τον τομέα, κάτι που ήδη ανέφερα αρχικά.

    Θα με ενδιέφερε μια επεξήγηση του "...υπο το πρισμα μιας και μονο διαστασης, του χρονου", ό χρόνος είναι διάσταση, ως εκ τούτου αδιάστατος, αλλά υποπτεύομαι πως δεν αναφέρεσαι στη σημασία του στην Φυσική.

    Edit: Άκυρη ή ως άνω ερώτηση, μόλις πρόσεξα το κόμμα, ου γαρ...
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2015
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Κι εγω αναφερθηκα σε συγκεκριμενο τομεα που αφορα την τεχνολογια κατα βαση. Ομως η επεκταση επ´ αυτου θα αποπροσανατολισει την κουβεντα. Θα σου δωσω μονο ενα μικρο αντιπαραδειγμα. Το fields medal εχει χρονικο οριο τα 40 ετη. Αυτο μονο και μονο τροφη για σκεψη.


    Η διασταση του χρονου ειναι ισως η πιο αντιληπτη διασταση για τον ανθρωπινο νου

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Ο-χώρος-και-ο-χρόνος.44862/#post-462394


    Εδω υπαρχει μια πιο σαφη αποψη μου περι χρονου και χωρου (η οποια αποτελει αντιγραφη απο δικη μου παρελθοντικη εργασια-δημοσιευση)

    Ομως νομιζω οτι θα "παει μακρυα η βαλιτσα" προσπαθωντας να εξηγησω την διασταση του χρονου για αυτο θα πω το εξης, η εξελιξη του ανθρωπου, οι εμπειριες του, η γνωση και οχι απαραιτητα η μορφωση, η παιδεια και ορισμενες ακομη παραμετροι διαμορφωνουν τον εσωτερικο κοσμο του ολα αυτα γινονται σε συναρτηση με τον χρονο. Η αντιληπτικοτητα και η αποκωδικοποιηση ολων αυτων των μηνυματων εξαρταται απο τον καθε εναν ξεχωριστα. Αρα ο χρονος παιζει καθοριστικο ρολο στην ωριμοτητα εξαρτωμενος παντα απο αλλους παραγοντες.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @guruni : Fields medal: Its purpose is to give recognition and support to younger mathematical researchers who have made major contributions., Ως γνωστόν οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν τον αναιρούν.

    Περί του χρόνου, όπως προανέφερα, διέκρινα το κόμμα καθυστερημένα, απλά δεν ήθελα να μεταβάλλω το αρχικό μου πόστ.

    p.s. Η τεχνολογία είναι διαφορετικό "θηρίο" από τις "κλασικές" επιστήμες και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την γενικότητα βασισμένα σε επί μέρους περιπτώσεις, ως επιστήμων, κρίνοντας από την περί χρόνου δημοσίευση, φρονώ πως το γνωρίζετε.
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Εφ´οσων επιθυμεις να το επεκτεινουμε το θεμα λοιπον το αντιπαραδειγμα μονο απιθανο δεν ηταν. Δυσκολευομαι να κατανοησω την εννοια της τυχης. (Ουτε καν την αναγνωριζω) το fields medal ειναι η υψιστη αναγνωριση με την οποια μπορει να διακριθει ενας μαθηματικος, ειναι αντιστοιχο του Νομπελ.






    Τα μαθηματικα ειναι κλασικη επιστημη και οχι μονο. Ειναι η βαση για τα περισσοτερα αν οχι ολα τα τεχνολογικα επιτευγματα. Ακομα κι εδω που γραφουμε, οι συσκευες που χρησιμοποιουμε ειναι μαθηματικα. Δεν καταλαβαινω λοιπον προς τι ο διαχωρισμος τους απο την τεχνολογια. Και αυτα ειναι μονο πολυ μικρα παραδειγματα. Δινω λοιπον αλλο ενα ονομα-στοιχειο Μινκοφσκι.