Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Γυναίκα κυρίαρχη μέσα από την υποταγή της

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 21 Απριλίου 2007.

  1. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Ζητώ συγνώμη για το σφάλμα μου δημόσια από την anasia. Η συγγραφέας του thread ήταν η zoyzoy.
    Επιμένω πως οι τόνοι πρέπει να πέσουν!
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Re:

    Αναφορικά με το θέμα του thread γράφω και τη δική μου άποψη, η οποία αναφέρεται σε μόνιμες 24/7 D/s σχέσεις:

    Πιστεύω ότι σε κάθε ζευγάρι οι επιμέρους εξουσίες (και ευθύνες) είναι ισορροπημένες. Πιο ειδικά στα D/s ζευγάρια, η δύναμη του σκλάβου αφορά στην εξουσία, την επικαρπία της οποίας παραχωρεί στον κυρίαρχο για το διάστημα που επιθυμεί. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το φύλο των δύο μελών.

    Για ό,τι αφορά πιο ειδικά στη δυνατότητα μίας γυναίκας να χειρίζεται έναν άνδρα από τη θέση της υποτακτικής:

    α) Αν οι χειρισμοί γίνονται με σκοπό να αντιστραφούν οι ρόλοι, ή να τον εκμεταλλευτεί (συναισθηματικά, οικονομικά, κοινωνικά κλπ), ή να ικανοποιήσει την κενοδοξία της, θεωρώ πως μαρτυρούν όχι την υποτακτικότητά της τελικά, αλλά την προσπάθειά της να επιτυγχάνει ό,τι επιθυμεί με έμμεσο τρόπο, για να αποφεύγει τις ευθύνες των χειρισμών της, και για να βρίσκεται πάντοτε στην θέση εκείνου που κάνει να λάβει, επειδή αδικήθηκε, έστω και αυτοβούλως. Η κυριαρχία όμως δεν είναι μονάχα πονηριά, ενέχει και ευθύνη, και αίσθημα ευθύνης δεν έχει μία υποτακτική που πίεζει με έμμεσο τρόπο στη λήψη μίας απόφασης, για τις επιπτώσεις της οποίας δεν είναι υπόλογη εκείνη. Μην ξεχνάμε πως οι ηγετικές τάσεις και οι ηγετικές ικανότητες είναι δύο διαφορετικές ιδιότητες που δεν πρέπει να εξισώνονται.

    β) Αν οι χειρισμοί γίνονται για να είναι η σχέση πιο βιώσιμη για την υποτακτική θεωρώ πως καλώς γίνονται. Η MPslave είδε το θέμα του thread ανάλαφρα και ουσιαστικά ταυτόχρονα. Για τον κυρίαρχο, η αγορά ενός καλσόν για την υποτακτική του δεν είναι σπουδαία παραχώρηση όμως για την υποτακτική το γεγονός ότι έπεισε τον κύριό της να της το αγοράσει ίσως να είναι ένα κατόρθωμα, κάτι που τονώνει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, και που την κάνει να αισθάνεται χαρούμενη. Και ο κυρίαρχος καλώς αποδέχεται το χειρισμό. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, ο σαδισμός μου εκφράζεται συγκεκριμένες στιγμές για λόγους εσωτερικούς. Ο σαδισμός μου δεν είναι ένα μόνιμο "όχι" στρατηγικής απέναντι σε κάθε επιθυμία του σκλάβου μου. Πέρα από το ανάλαφρο κομμάτι του θέματος, επειδή όπως είπα οι εξουσίες και οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, είναι λογικό να υπάρξουν στιγμές όπου ο κυρίαρχος και ο σκλάβος θα διαφωνήσουν, όμως ο κυρίαρχος θα υποχωρήσει, διότι το αντικείμενο της διαφωνίας, δεν εμπεριέχεται στον τόπο της κυριαρχίας του. Για παράδειγμα μία υποτακτική που έχει αναλάβει λόγω επιστημονικών γνώσεων την οικονομική διαχείριση του ζευγαριού, οφείλει να πράττει επί του θέματος όπως της υπαγορεύει η λογική της, και όχι όπως της υπαγορεύει ο κύριός της, για το καλό και των δύο.
    Τα παραπάνω όμως, θα μπορούσαν να διατυπωθούν και για την περίπτωση όπου ο άνδρας είναι υποτακτικός και η γυναίκα κυρίαρχη.

    Αισθάνομαι ότι στο παρόν νήμα δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο μαζοχισμός είναι μία κλίση που αντιτίθεται στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και τα ότι τα συναισθήματα που γεννά σε συνάρτηση με αυτό είναι αναγκαστικά ανάμεικτα.

    Επίσης αισθάνομαι ότι ενώ το νήμα έχει ένα ενδιαφέρον θέμα, (την επιβίωση και) την κυριαρχία μέσω από το ρόλο του υποτακτικού, το γεγονός ότι προσανατολίστηκε αποκλειστικά στις γυναίκες και ο τρόπος με τον οποίο το διαπραγματεύτηκε, το κάνει να μοιάζει με (αποτυχημένη) προσπάθεια κυριαρχίας των γυναικών έναντι των ανδρών. Αν όμως το θέμα του νήματος, δεν είναι η κυρίαρχία μέσα από το ρόλο του υποτακτικού, αλλά πράγματι, η γυναικεία κυριαρχία επί παντός επιστητού, σκέπτομαι ότι θα πρέπει να βρεθούν πιο αξιόλογα επιχειρήματα για να στηριχθεί αυτή η θέση.
     
  3. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Aνάλαφρα το είδα, γιατι ανάλαφρα σηκώνει το "κλίμα" αγαπητή Syrah   
    και γιατί η ζωή μας είναι πολύ σύντομη και έχει πολλά περισσότερο δύσκολα και δυσάρεστα !(δυστυχώς)

    Αλλα και για έναν ακόμα λόγο που κανείς δεν έθιξε νομίζω.
    Εχει διαφορά αν μιλάμε για σχέσεις περιστασιακές, ενα -δυο βράδια, ή σχέσεις ονλαίν ή σχέσεις εξ αποστάσεως, με το αν μιλάμε για σχέσεις συγκατοίκησης και24/7 -χμμ καπου νομίζω ότι αναφέρθηκε τελικά-

    my point is ότι σαφώς όπως οι ερωτευμένοι είναι μες τις γλύκες σε κατάσταση μνηστείας ή στην περίοδο που 'τα έχουν' και οι διακοπές ειναι υπέροχες και ενα ΣΚ στην εξοχή είναι όλα μαγικά και ονειρεμένα, όταν συγκατοικουν ή παντρεύονται αλλάζουν πολύ οι συνθήκες.

    Ετσι και στο Bdsm νομίζω. Όταν είσαι σε μια σχέση τέτοια 3,4,5 χρονια και μαθαίνει o E/ένας τον Α/άλλο και όπως σωστά ανφέρθηκε για την επιβίωση της σχέσης αλλα και για λόγους πρακτικούς , καθημερινότητας γίνονται διάφορες "ανταλλαγές εξουσίας" ουσιαστικά άτυπες και που απλά διευκολύνουν τη σχέση και την καθημερινότητα και που ΚΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν αλλάζουν τους ρόλους!
    Αξιολογουνται τα πλην και τα συν του Κ/καθενός και αξιοποιούνται αναλόγως για την διευκόλυνση και των Δ/δύο. Ο Κυρίαρχος (που ποτε δεν είναι τέλειος ...)αλλα είναι Κυρίαρχος , σημαίνει ότι εχει πλήρη επίγνωση και των δυνατοτήτων του αλλα και των Αδυναμιών Του, το ίδιο και του/της υποτακτικού Του. Επομένως... ξαναλέω με αλλα λόγια:
    Οι πραγματικοί Κυρίαρχοι , δεν φοβούνται την "κυριαρχία" της/του υποτακτικής (υπο την έννοια που την ανέλυσα και εδώ και παραπάνω) Ξέρουν να εκτιμούν, να αξιοποιούν να αξιολογουν και κυρίως επειδή η φύση τους έκανε Κυρίαρχους και οχι η μυική τους δύναμη, ξέρουν να κουμαντάρουν το καράβι καλά και να το οδηγούν  

    Στις άλλες περιπτώσεις που οι σχέσεις δεν είναι "συγκατοίκισης", γιατι πολλοι μιλούν για 24/7 χωρις να ζουν μαζί όμως, οι κανόνες και οι λογικές νομίζω ότι διαφέρουν αρκετά (και πάλι για λόγους πρακτικούς θεωρώ).

    ΣΗΜ. : δεν ισχυρίζομαι οτι δεν υπάρχει 24/7 χωρίς συγκατοίκηση, απλά λέω πως διαφέρουν οι συνθήκες (για να μην παρεξηγηθώ)
     
    Last edited: 25 Απριλίου 2007
  4. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Η Γυναίκα κυρίαρχη μέσα από την υποταγή της

    Γιατί υπάρχει 24/7 χωρίς συγκατοίκηση? 24/7 εξ αποστασεως?
     
  5. Gandalf

    Gandalf Storyteller, Rebel, Mentor

    Απάντηση: Re: Η Γυναίκα κυρίαρχη μέσα από την υποταγή της

    Πως γίνετε αυτό;
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    αχ τρυφερό μου κρυσταλάκι...   

    πολύ πιθανόν! !
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Να τονώσει την αυτοπεποίθησή της βάσει κοινωνικών κριτηρίων ή βάσει του τι επέλεξε να είναι σύμφωνα με αυτό που την εκφράζει;

    Αν το να πείθει να γίνει το δικό της (όσο μικρό και αν είναι αυτό) τονώνει την αυτοπεποίθηση της αναφορικά με τον ρόλο της (αυτοπεποίθηση = μπορώ να τα καταφέρω), μήπως θα έπρεπε να επανεξετάσει τα κριτήρια βάσει των οποίων επέλεξε τον ρόλο της και τα κριτήρια του τι αποτελεί κατόρθωμα;

    Ειναι όμορφο να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους <χ>
     
  8. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Η Γυναίκα κυρίαρχη μέσα από την υποταγή της

    Πολύ ωραίο θέμα για thread για να το ανοίξουμε λοιπόν. 
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Εικάζω, συναρτήσει και των δύο. Ο ρόλος που την εκφράζει, είναι ένας ρόλος που από πολλούς ανθρώπους αντιμετωπίζεται με οίκτο. Πιθανώς κάθε μικρό κατόρθωμα να είναι μία άμυνα απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση.

    Γράφοντας "κατόρθωμα" κάνω λόγο για επίτευξη στόχου, όχι για ανδραγάθημα. Δεν το χρησιμοποίησα ειρωνικά, σου γράφω πάραυτα τί σκέπτομαι και σχετικά με τη δική σου απόδοση. Αν θεωρεί ανδραγάθημα το γεγονός ότι απέσπασε με έμμεσο τρόπο το καλσόν του παραδείγματος, νομίζω ότι θα έπρεπε να ενταχθεί η περίπτωσή της στο σκέλος (α) του αρχικού μου post. Για ό,τι αφορά την επενεξέταση των κριτηρίων αναφορικά με το τί αποτελεί κατόρθωμα (ανδραγάθημα), πιστεύω ότι είναι θεμιτή αλλά σχεδόν ανέφικτη από την πλευρά της, γιατί τα κριτήρια αυτά είναι προιόντα των οικογενειακών της καταβολών.
    Πέρα από αυτό όμως, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα έλλειψης υποτακτικότητας, μπορεί να είναι μία καλοπροαίρετη υποτακτική και ταυτόχρονα να έχει μία λανθασμένη αντίληψη αναφορικά με το τί είναι ανθρώπινη δύναμη, τί ηγετική ικανότητα, τί κουτοπονηριά.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Syrah: <γελάει φιλικά> συγχωρείς περισσότερα απ' ότι εγω (υποθέτω).

    Συμφωνώ σε όσα αναφέρεις ως αιτίες, αν ο έχων τον έλεγχο δεν φροντίσει να "χειρισθεί" (to address) τις (όποιες) οικογενειακές (και κοινωνικές) καταβολές, τότε ... ηθελέστα και παθέστα.

    Όσον αφορά το θέμα της υποτακτικότητος, προθεσή μου δεν ήταν η αμφισβήτησή της αλλά περισσότερο η κατάδειξη των αιτιών.
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Περίμενα από εσένα Εύα μία κίνηση καλής θέλησης.
    Αφαίρεσα την φράση από τα περισσότερα ποστ και σε αυτό απλώς την χρωμάτισα , στιγματίζοντας την . Την αποχρωμάτισες και την άφησες . Την θεωρώ προσβλητική και επιθετική. Θεωρώ το γεγονός ότι συνέχιζες να την αφηνεις , πρόκληση για flame.
    Δεν έχω άλλη επιλογή…
     
  12. Mistress_Despoina

    Mistress_Despoina Regular Member

    Απάντηση: Re: Η Γυναίκα κυρίαρχη μέσα από την υποταγή της

    Ήταν σίγουρο ότι δεν θα είχες άλλη επιλογή. Επιλογές έχουν μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι και κατά τα φαινόμενα ελεύθερος δεν είσαι. Με την κίνηση σου αυτή δεν έκανες ban την Εύα. Πολύ απλά και σχετικά εύκολα έθεσες τον εαυτό σου σε νοητή δοκιμασία.