Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η διαχείριση της υποτακτικότητας σε περίοδο έλλειψης Κυριάρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Αγαπητέ @MasterJp ,
    Η ρίγανη είναι χιούμορ. Τα υπόλοιπα είναι άποψη. Ισχυρίζομαι ότι η υποτακτικότητα δεν υπάρχει αφ' εαυτής. Χρειάζεται την παρουσία κυρίαρχου. Αυτό δηλώνει το "υπο".

    Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι υποτακτικός ως χαρακτήρας, αλλά εκτός σχέσης οφείλει να μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του, αν θέλει φυσικά να επιβιώσει. Αν δεν έχει στοιχειώδη γνώση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του, αν δεν αποκτήσει επικοινωνιακές δεξιότητες και ευθύνη των πράξεών του, θα γίνεται υποχείριο του κάθε επιτήδειου, ανεξαρτήτως στάτους.
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2015
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Φίλτατη, Κ δεν σημαίνει ψυχολόγος, ούτε επιλυτής παντός θέματος του υ.
    Μετά κι ένας Κ έχει την ζωή του πέρα απ' την σχέση του.
    Έχει τα προβλήματα του κι έχει την υπομονή του.
    Θεωρούσα, ότι δεν χρειαζόταν να γράψω, ότι δεν θα σήκωνε τα χέρια ψηλά με την "μια".
    Μάλλον γίνομαι αλαζόνας ( που δεν το πιστεύω ), αν γράψω, ότι για να καταλάβω κάποια πράγματα, δεν θα χρειαζόμουν μήνες, όχι πια.
    Και ότι κάποια "φιλμάκια" τα έχω δει άπειρες φορές και γνωρίζω την κατάληξη τους.
    Να κάνει κάποιος το ίδιο λάθος ( αν και με διαφορετικά άτομα ) και να περιμένει διαφορετικό - θετικό - αποτέλεσμα.
    Σχωράτε με, αλλά δεν τον κάνει "καλό" Κυρίαρχο, μα αιθεροβάμων ( αν όχι βλάκα ).
    Να σας πω και κάτι άλλο?
    Εγώ δεν περιμένω τον κομήτη του Χάλεϋ, μην και ανακύψουν κάποια "θέματα" ως δια μαγείας.
    Αλλά προσπαθώ - αν είναι δυνατόν -, να "σκάψω" και να τα "ξεθάψω", όσο γίνεται γρηγορότερα.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @peleas: η απολυτότητα του λόγου σας με ωθεί να συμπεράνω πως φρονείτε πως αν δυσκολεύεται, λόγω υποτακτικότητας, να πετύχει το "οφείλει" χρήζει επαγγελματικής βοήθειας και ψυχοθεραπείας.

    Δεν εκπλήσσομαι, περεταίρω η θέση μου είναι αυτή που εξέφρασα προς τον φίλτατο @Tenebra_Silente : Το αν δέχεται κάποιος κάτι σαν υπαρκτό δεν το καθιστά λιγότερο υπαρκτό.

    Δεν αμφισβήτησα πως διατυπώσατε άποψη, απλώς την χαρακτήρισα υπέρ του δέοντος αφοριστική. Με τα δικά μου κριτήρια πάντα.
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

  5. Οφείλει στον εαυτό του. Το αν χρήζει επαγγελματικής βοήθειας, μόνον ο ίδιος θα το αποφασίσει, αν δε νιώθει καλά με τις επιλογές του και δυσκολεύεται στη διαχείριση του βίου. Αν είναι καλά κι ευτυχισμένος, δεν έχει λόγο να το κάνει, όποια και αν είναι η γνώμη των άλλων. Και αυτό όμως είναι δική του ευθύνη και απόφαση.

    Πόσο πιθανό είναι όμως ένας άνθρωπος απόλυτα εξαρτημένος από τους άλλους να είναι ευτυχισμένος...
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2015
  6. Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ κάτι ως υπαρκτό. Εκφράζω επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να είναι λειτουργικό (για τον ίδιο πάντα).

    Δεν ήταν πρόθεσή μου να αφορίσω την αντίθετη άποψη. Ποτέ δεν είναι. Απλά εκφράζω τη δική μου με πάθος.
    Είμαι ψύχραιμος, αλλά όχι ψυχρόαιμος  
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @peleas: Κατανοώ τις επιφυλάξεις σας, και αυτή την πιθανή δισλειτουργικότητα πραγματεύεται το παρόν νήμα. Ο ισχυρισμός μου είναι πως απορρίπτοντας την προφανή, περισσότερο συχνή, απ' ότι εικάζω από την απολυτότητα του λόγου σας πριν πως πιστεύετε, αιτία, δεν οδηγείται ο "φέρων" στη λύση του προβλήματος αλλά στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

    Πιστέψτε με, το "ο υποτακτικός οφείλει να εκδηλώνει / επιτρέπει την υποτακτικότητά του μόνο στα πλαίσια μιας σχέσης", το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να οδηγήσει κάποιο βαθειά υποτακτικό άτομο να απορρίψει τον εαυτό του θεωρώντας τον ασθενή και προβληματικό κάτι που σίγουρα δεν ισχύει.

    Παράπλευρη απώλεια: οι θεωρίες περί των ιαματικών ιδιοτήτων του BDSM.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @margarita_nikolayevna : πόσο εξοικειωμένη είστε με την ψυχοδυναμική των σχέσεων Dady / daughter, Mother / daughter, Dady / son, Mother /son ; Των σχέσεων, όχι του play.

    Δεν θα ήθελα να εικάσω πως δεν τις θεωρείτε "υγιείς" ή ανήκουσες στο BDSM.
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δεν τις έχω ζήσει καθώς είναι κάτι έξω από μένα. Θεωρώ όμως αυτό το κομμάτι ένα ρόλο που παίρνει κάποιος, έστω σε μια σχέση.
    Θεωρώ ότι αν προσπαθείς π.χ. να βρεις το μπαμπά σου στο πρόσωπο του Κυριάρχου που είσαι σε σχέση μαζί του έχεις θέματα να λύσεις.
    Φυσικά αναγνωρίζω ότι πάντα στο πρόσωπο του άντρα που έχω απέναντι μου βλέπω κάτι από το μπαμπά μου (που είναι ο άνθρωπος που έχω τη μεγαλύτερη αδυναμία από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή μου), κάτι από τη σχέση που έχτισε εκείνος μαζί μου αρχικά κι εγώ μαζί του στη συνέχεια. Όμως το θεωρώ εντελώς άλλο από το να ψάχνω το μπαμπά μου στην ερωτική μου σχέση.
     
  10. Προσπαθώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο ο υποτακτικός εκδηλώνει την υποτακτικότητά του εκτός σχέσης. Ας δούμε πρώτα αυτό και εν συνεχεία μπορούμε να εξετάσουμε τα περί ενδεχομένου προβλήματος λειτουργικότητας.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  12. Αγαπητέ @MasterJp ,

    Η παρουσίαση της υποτακτικής όπως ξεδιπλώνεται στα κείμενα αυτά μου είναι γνωστή. Μόνο που αντί του "υποτακτικός" αναφέρεται ο όρος "άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση". Τα άτομα αυτά βρίσκουν πολλούς τρόπους να διαχειριστούν το θέμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Σύμφωνα με την Κάρεν Χόρνευ οι τρόποι αυτοί εντάσσονται σε δύο κατηγοριες: Εξωστρεφείς (ναρκισσισμός, αντικοινωνική συμπεριφορά) και εσωστρεφείς (αυτολύπηση, αυτοαπομόνωση). Και οι δύο κατηγορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τρόπους περισσότερο υγιείς. Ένας εξωστρεφής μπορεί να γίνει καλός επιστήμονας. Ένας εσωστρεφής μπορεί να αφιερωθεί στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

    Αυτό που έχουν κοινό τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις, που προκύπτουν από την ασυμβατότητα της εικόνας του ιδεατού εαυτού με την εικόνα που πιστεύουν πως έχουν οι άλλοι γι αυτούς . Η υποτακτικότητα είναι ένας από τους τρόπους που επιλέγουν ορισμένοι για να διαχειριστούν τις συγκρούσεις τους: Αναθέτουν την ευθύνη της ζωής τους σε άλλους. Αυτή η λύση όμως λειτουργεί μόνο μέσα στη σχέση. Εκτός σχέσης τα άτομα αυτά είναι ανερμάτιστα και δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις. Αναζητούν επομένως διαρκώς μια σχέση εξάρτησης.

    Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι όλοι οι υποτακτικοί άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πως υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν και επιλέγουν συνειδητά μια σχέση υποταγής για άλλους λόγους (εξερεύνησης των ορίων, πειραματισμού, εσωτερικής παρόρμησης). Αυτοί οι άνθρωποι είναι υποτακτικοί όταν σχετίζονται ερωτικά, αλλά μπορούν να σταθούν μια χαρά και εκτός σχέσης και προτιμούν να είναι μόνοι παρά να κάνουν σχέσεις δεκανίκια.

    Νομίζω λοιπόν ότι η υποτακτικότητα δε συνδέεται κατ' ανάγκη με την ψυχοπαθογένεια. Πάντως είναι καλό και επωφελές για οποιονδήποτε έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και το γνωρίζει, να κάνει κάτι γι αυτό -όχι κατ' ανάγκη ψυχοθεραπεία- ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσει να σχετίζεται ερωτικά από τη θέση του υποτακτικού.
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2015