Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Η πρώτη πρόταση δεν συνάδει με την τρίτη, καθώς στην τελευταία φαίνεται πώς έχεις σχεδόν αποκρυσταλλώσει άποψη αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνομαι το εν λόγω ποίημα (όσο παράδοξο και αν είναι αυτό ένεκα του ότι δεν έκανα τον κόπο να παραθέσω σχετική ανάλυση).

    Η συζήτηση περί (μη τεχνικής φύσης) ανάλυσης ενός ποιήματος δεν προκαλεί το ενδιαφέρον μου. Όχι πως απαξιώνω τη δική σου ερμηνεία, μα προσωπικά δεν προσπελάζω τα έργα τέχνης αναζητώντας το νου του δημιουργού τους, αλλά τις δικές μου σκέψεις που εκφράζονται μέσα από αυτά. Βρίσκω ελαφρώς ρηχή την ανάλυση που προσανατολίζεται στην κατανόηση του τί σκέπτεται ο ποιητής, τι βλέπει ο ζωγράφος. Βρίσκω από την άλλη πλευρά γόνιμη την σάρωση της τέχνης που οδηγεί τον παρατηρητή πιο κοντά στον εαυτό του, και όχι πιο κοντά στο δημιουργό του έργου.

    Πέραν, α) αξιολογώ την τέχνη (όπως και την τροφή), συναρτήσει του τι μου προσφέρει η κατανάλωσή τους και β) εξέλαβα τα ποιήματα περί νεκρής φύσης του Neruda, όπως ακριβώς υποπτεύεται κανείς ό,τι τα εξέλαβα, συνολογίζοντας το γεγονός πως θεώρησα ότι η ανάρτηση ενός, αρμόζει στο παρόν νήμα. (Το κυνικό της διάθεσής μου ενδεχομένως οφείλεται στο ότι πεινάω, συνεπώς επιφυλάσσομαι για αντικατάστασή του με ένα νηφαλιότερο, μετά το γεύμα μου.)
     

  2. Μα σε ποια εταιρεια εργαζεσαι και με ποια ειδικοτητα???
    Εχω σκασει να μαθω. Αν θελεις μπορεις να μου απαντησεις και με πμ
     
  3. female

    female Contributor





    Πάντα ήμουν κυρίως εξωστρεφής στις αναγνώσεις μου. Και υπέρ της κλοπής. Β-)


    Αντιθέτως, η θρησκευτική αίρεση στη οποία ανήκω, δεν μου επιτρέπει ουδόλως την κατ-ανάλωση. (Mafalda diciera, "¡ Que papa frita...!" ¿ No? )


    Καλή χώνεψη.

     


     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Και εγώ. Δανείζομαι συχνά βιβλία από τον εργοδότη μου έχοντας "ξεχάσει" να τον ρωτήσω.  

    Κορνήλιε είμαι εσωστρεφής άνθρωπος. Εκ πεποιθήσεως.
     
  5. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Μια ωραια σως για μπριζολα!
    Λιωνουμε λιγο βουτυρο σε ενα τηγανι και προσθετουμε μια σκελιδα σκορδου αφηνοντας την να ροδισει.
    Αφαιρουμε την σκελιδα και προσθετουμε τυρι φετα τριμμενο ανακατευοντας μεχρι η φετα να λιωσει.
    Περιχυνουμε με το μιγμα την μπριζολα που εχουμε ηδη τηγανισει.
     
  6. kali crow

    kali crow Guest

    Oρεκτικο:
    Τυροκαυτερή Θρακιώτικη
    * Τυρί Φέτα
    * Ελαιόλαδο
    * Καυτερή πράσινη πιπεριά


    -Με ένα πηρούνι θρυμματίζετε την φέτα σε ένα μπώλ

    -Ρίχνετε σταδιακά το λάδι, την λιωμένη πιπεριά και δουλεύετε το μείγμα να γίνει ομοιογενές

    -Η αναλογία της πιπεριάς με το τυρί είναι ανάλογη με το πόσο καυτερή θέλετε την σαλάτα


    Σαλατα:
    Τουρσί
    * 2 καρότα
    * 3 ρίζες σέλινο
    * 4 μικρές πιπεριές
    * 6-7 κορφές από κουνουπίδι
    * 5 αγγουράκια μικρά
    * 1 φλυτζάνι ξύδι
    * αλάτι
    * πιπέρι ολόκληρο


    -Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει

    -Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά για 3 λεπτά

    -Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

    -Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει

    -Ρίχνετε το ξύδι

    -Αλατίζετε

    -Ρίχνετε τις μπάλλες πιπεριού

    -Σκεπάζετε και αφήνετε να γίνει το τουρσί περίπου 48 ώρες

    -Φυλάσεται σε βάζο

    -Καταναλώστε σε δύο μήνες περίπου

    Πιτα:
    Πρασόπιτα
    * 1 κιλό πράσα
    * 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    * 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    * 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
    * 1 ματσάκι άνιθο
    * αλάτι και πιπέρι
    * 4 αυγά
    * 1/4 κιλό τυρί φέτα
    * 1 φλυτζάνι βούτυρο
    * 1/2 κιλό φύλλο


    -Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

    -Προσθέτετε τα πράσα ψιλοκομμένα

    -Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

    -Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

    -Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Λιώνετε το βούτυρο

    -Βουτυρώνετε το ταψί

    -Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

    -Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

    -Ρίχνετε τα πράσα και τα απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

    -Από πάνω ρίχνετε τη φέτα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεχτικά

    -Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

    -Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

    -Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

    -Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

    Κυριως πιατα:
    Παστιτσαδα Κερκυραικη
    * 1 κιλό Μοσχαράκι σε μερίδες
    * 100 γρ. Λάδι
    * 1 κουταλιά Βούτυρο
    * 3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    * 2 σκελίδες Σκόρδο
    * 1/2 κουταλάκι γλυκού Κανελογαρύφαλλα σκόνη
    * Μπαχάρι σκόνη
    * Μοσχοκάρυδο
    * 100 γρ. άσπρο Κρασί ξηρό
    * 300γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
    * 1/2κιλο Μακαρόνια χοντρά το 4-5 νούμερο
    * Παρμεζάνα τριμμένη
    * Λίγη Ζάχαρη
    ε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να μαλακώσει.

    Προσθέτετε το σκόρδο και το κρέας και ροδίζετε καλά από όλες τις πλευρές.

    Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 50-60 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του.

    Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα σουρώνετε καλά, τα σερβίρετε και τα (αν θέλετε τα τσιγαρίζετε) πασπαλίζετε με παρμεζάνα, ρίχνετε πάνω το κρέας και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

    Γλυκα:
    Κυδώνι Ψητό
    * 4 κυδώνια ίδιου μεγέθους
    * 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
    * 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


    -Πλένετε τα κυδώνια και τα σκουπίζετε

    -Βάζετε τα κυδώνια σε ένα ταψί

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

    -Μόλις ψηθούν τα κόβετε στη μέση

    -Καθαρίζετε τα κουκούτσια

    -Σε ένα μπωλάκι ανακατεύετε την κανέλλα και την ζάχαρη

    -Πασπαλίζετε τα κυδώνια με την κανελλοζάχαρη


    ειπα να βαλω λιγο απ'ολα....
     
  7. llazouli

    llazouli Contributor

    Δροσερό, νόστιμο και ελαφρύ, τώρα που τα ροδάκινα οργιάζουν...αγγίζει την τελειότητα!

    Γιαουρτογλυκό γεμιστό με ροδάκινα

    Υλικά :
    Για τη βάση
    200 γρμ μπισκότα ολικής με σοκολάτα
    2 κουταλιές μαργαρίνη
    κονιάκ

    Για την κρέμα:
    800 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
    200 γρμ τυρί κρέμα
    1 κουταλίτσα ζελατίνη σκόνη (προαιρετικά)
    2 κουταλιές άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
    το χυμό ενός λεμονιού

    Γέμιση :
    3-4 ροδάκινα μεγαλούτσικα
    2 κουταλιές ζάχαρη
    Κονιάκ

    Επικάλυψη :
    Μαρμελάδα ροδάκινο ή
    3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    2 κουταλιές νερό
    1 κούπα πουρέ ροδάκινου

    Εκτέλεση :

    Σε φόρμα κουμπωτή 24 εκ., έστρωσα τα μπισκότα αφού τα έτριψα στο μούλτι και τα μαλάκωσα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ. Χτύπησα το γιαούρτι και το τυρί να ενωθούν, πρόσθεσα το χυμό και τη ζελατίνη διαλυμένη σε λίγο ζεστό γάλα αρωματισμένο με λικέρ λεμόνι ευγενική χορηγεία της Κικίτσας . Έβαλα την βάση και την κρέμα στο ψυγείο και καθάρισα τα ροδάκινα. Τα έκοψα λεπτά φετάκια και τα "τηγάνισα" με 2 κουταλιές ζάχαρη. Μόλις μαλάκωσαν λίγο τα έσβησα με κονιάκ που το άναψα , εσείς αν θέλετε προσθέστε το χωρίς να το ανάψετε. Τα άφησα να κρυώσουν και ετοίμασα την καραμέλα ροδάκινο. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία και να βάλετε μαρμελάδα ροδάκινο στο γλυκό , απλά η καραμέλα έχει καταπληκτική υφή , όψη και μυρωδιά . Έριξα την ζάχαρη σε κατσαρολάκι , προσθεσα το νερό και μόλις αρχισε να χρυσίζει πρόσθεσα μια κούπα ροδάκινα που είχα χτυπήσει στο μούλτι με λίγο νεράκι και είχαν γινει πουρές. Απόσυρα απο την φωτιά , ανακάτεψα γρήγορα και την άφησα να κρυώσει. Συναρμολόγηση: Το ζουμάκι που είχαν βγάλει τα ροδάκινα στο τηγάνι το πρόσθεσα στο γιαουρτομείγμα και ανακάτεψα καλά. Έστρωσα το μισό μειγμα πάνω απο την βάση, έβαλα τα ροδακινάκια σε όλη την επιφάνεια και απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα προσεχτικά. Το άφησα στο ψυγείο και πριν σερβίρω το περιέλουσα με καραμέλα ροδάκινο. Αφήστε το να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο να "δέσει" καλά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    Πηγή : http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/07/blog-post_18.html (αξιοπρόσεκτη ιστοσελίδα!)
     
  8. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Μακαρονόπιτα ηπειρώτικη




    Για 20 κομμάτια

    -300 γραμμάρια μακαρόνια (περίπου 2/3 ενός πακέτου), σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε

    -300 γραμμάρια φέτα (σκέτη ή ανακατεμένη με άλλα τριμμένα τυριά)

    -4 αυγά χτυπημένα

    -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

    -8 φύλλα

    -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο αναμιγμένα

    -2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα για επικάλυψη


    Οδηγίες:

    Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα αυγά και το τυρί. Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα. Απλώνουμε το μισό από το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή τη στρώση και τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια. Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

    Για μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος: τοποθετούμε τα υλικά με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί με κενό στη μέση (τύπου σωσίβιο ή δαχτυλίδι). Τοποθετούμε το φύλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να κρέμεται στα πλάγια. Κόβουμε την πάνω στρώση φύλλων ώστε να χωρούν πάνω στα μακαρόνια και σκεπάζουμε με το φύλλο που κρέμεται στα πλάγια το επάνω μέρος. Κάνουμε εγκοπές στις επάνω στρώσεις και περιχύνουμε το μίγμα αυγών – γάλατος. Ψήνουμε όπως αναφέρεται παραπάνω και πριν το σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε την πίτα σε στρογγυλή πιατέλα. Για την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται εδώ χρειάζονται δύο στρογγυλά ταψιά.

     
     
  9. gaby

    gaby Guest

    ωραία η συνταγή llazouli, απολάμβανα να τη διαβάζω, λιγάκι σαν cheese cake.

    σε παρακαλώ είναι εύκολο να μου πεις πώς ανάβεις το κονιάκ; μονίμως φοβάμαι μην τσουρουφλιστώ. έχει σημασία το πόσο κονιάκ θα βάλεις αν είναι να το ανάψεις, μπορεί μετά να πετάει φλόγες επί ώρα; μια φορά κάτι τέτοιο μου είχε συμβεί, όσο και να προσπαθώ να το ξεχάσω, δεν μπορώ...  
     
  10. llazouli

    llazouli Contributor

    Ναι, χρειάζεται να τηρηθούν κάποιοι κανόνες, για να μην καταλήξει το φλαμπέ, σε πυρανάλωμα, ω, μη γένοιτο! Κονιάκ συνήθως βάζουμε μισό ποτηράκι του κρασιού. Δεν έχω ακούσει για παραπάνω δόση.
    Πρώτα, απομακρύνεις το σκεύος από την εστία και το ακουμπάς σε σημείο που από πάνω δεν έχει κάτι εύφλεκτο. Περιμένεις λίγα λεπτά ώστε το υλικό να σταματήσει να καίει, να είναι δηλαδή λιγάκι χλιαρό. Κατόπιν, ρίχνεις το κονιάκ και αμέσως ανάβεις τον αναπτήρα κοντά στις αναθυμιάσεις.
    Τέλος, όταν το υλικό "ανάψει", το κουνάς με το σκεύος, μέχρι που οι φλόγες σβήνουν από μόνες τους.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να κρυώσει κάπως για να "πέσουν" οι υδρατμοί που ανάβουν αμέσως με το κονιάκ και τη φωτιά...μην ξεχνώντας βέβαια, ότι παίζουμε με τη φωτιά  
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2008
  11. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Το κεικ της Μιρελλας, ετσι για να το τρωτε να με θυμαστε.
    160 γραμ. βιταμ
    2 καλα γεματα ποτηρια του νερου ζαχαρη.
    3 κουταλακια του γλυκου baking powder
    ξυσμα απο την φλουδα ενος πορτοκαλιου η λεμονιου.
    1 ποτηρι γαλα φρεσκο η αραιωμενο εβαπορε, ελαφρα χλιαρο η σε θερμοκρασια περιβαλλοντος
    6 αυγα ολοκληρα (χωρις τα τσοφλια εννοειται)
    3 ποτηρια του νερου αλευρι που φουσκωνει μονο του.
    3 κουταλιες της σουπας κακαο.
    Πριν ξεκινησω την εκτελεση θα γραψω κατι σημαντικο.
    Εχει σημασια αν εχετε μιξερ ανοιχτου η κλειστου τυπου. Και αυτο γιατι στο μιξερ κλειστου τυπου ριχνουμε ΟΛΑ τα υλικα μαζι εκτος απο το αλευρι και το κακαο που τα προσθετουμε στο τελος.
    Στο μιξερ ανοιχτου τυπου ριχνουμε τα υλικα με την σειρα που τα εγραψα και η διαφορα ειναι οτι πρωτα ριχνουμε τους κροκους των αυγων και μετα τα ασπραδια που με ενα πηρουνι και μια πρεζα αλατι τα εχουμε χτυπησει ωστε να γινουν μαρεγκα.
    Και στις 2 περιπτωσεις τελευταιο ριχνουμε το αλευρι λιγο-λιγο.
    Εχουμε ηδη προθερμανει τον φουρνο στους 175 βαθμους και εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει το σκευος στο οποιο θα βαλουμε το μιγμα.
    Οταν η αναμειξη στο μιξερ ολοκληρωθει αδειαζουμε με προσοχη το ΜΙΣΟ μιγμα του μιξερ στο σκευος.
    Στο αλλο μισο προσθετουμε το κακαο και το ξαναχτυπαμε.
    Μολις το κακαο απορροφηθει πληρως αδειαζουμε και το υπολοιπο μιγμα στο σκευος πανω απο το αλλο ωστε να δημιουργηθουν κατα το ψησιμο αυτα τα ωραια σχηματα σοκολατας.
    Βαζουμε το κεικ στον φουρνο και....
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οταν ψηνουμε γλυκο που φουσκωνει ΠΟΤΕ δεν ανοιγουμε την πορτα του φουρνου αν δεν εχουν περασει τουλαχιστον 40 λεπτα, διαφορετικα κινδυνευουμε να "κατσει" το γλυκο.
    Οτα το κεικ θα ειναι ετοιμο θα φουσκωσει και θα "σκασει" στην επιφανεια του και οταν το αγγιξουμε στιγμιαια θα μας θυμιζει φρατζολα ψωμι στην αφη.
    Βγαλτε το κεικ απ τον φουρνο και περιμενετε το σκευος να γινει χλιαρο πριν ξεφορμαρετε.
    ΜΗΝ αφησετε το σκευος να κρυωσει, εκτος και αν θελετε να σερβιρετε απο το σκευος χωρις να χρησιμοποιησετε πιατελα.
    Προαιρετικα αν θελετε πασπαλιστε το κεικ με ζαχαρη αχνη με την μεδοδο του σουρωτηριου για το τσαι.
    Η μπορειτε να φτιαξετε ενα υπεροχο γλασσο λεμονι η πορτοκαλι ως εξης.
    Στιψτε ενα λεμονι, προσθεστε 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και ζεστανετε σε σημειο βρασμου αυτο το μιγμα ανακατευοντας συνεχεια. Μολις ξεκινησει να βραζει σβηστε την φωτια, και περιχυστε με αυτο το μιγμα το ΚΡΥΟ κεικ.
    Καλη επιτυχια.
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2008
  12. gaby

    gaby Guest

    πολύ σ ευχαριστώ llazouli που απο δω κι εμπρός θα ξέρω πώς να το καίω... στην κουζίνα  

    απόλαυση το κεηκ Mirella, πολύ ωραία συνταγή, γκλάσο γίνεται εύκολα και με γλυκό υποβρύχιο που ζεσταίνουμε για να γίνει ρευστό.