Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. Maley

    Maley Contributor

    που τα βρισκεις βρε φιλε μου...νασαι καλα..
     
  2. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Υπεροχη σαλατα ....

    Μακαρονοσαλάτα

    500γρ. Μακαρόνια κοφτά
    200γρ. Αρακά
    1 κουτάκι Τόνο
    1 Μαγιονέζα
    λίγη Μουστάρδα
    1 κούπα Κρέμα Γάλακτος
    1 Κρεμμύδι λιωμένο
    1 κουτάκι Μανιτάρια


    Βράζουμε τα μακαρόνια.

    Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα,
    το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, λίγο μαυροπίπερο και τα ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά ξύδι, τα ανακατεύουμε και αυτά.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κρέμα αυτή, τον αρακά, τον τόνο, τα μανιτάρια και τα μακαρόνια.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
     
  3. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    ΑΛΕΚΑΑΑΑΑΑΑΑ , ΠΕΤΡΟΟΟΟΟΟ , ΜΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙ

    Κάλιο αργά παρά ποτέ !

    Γι αυτό θα σας το δώσω σε δυο βερσιον

    Α.

    5-6 μακριές μελιτζάνες σε φέτες
    2-3 πατάτες σε φέτες
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    3-4 σκελίδες σκόρδο
    3 κούπες ντομάτα κονκασ
    λίγο δυόσμο·
    1 κούπα λάδι
    300 γρ. κεφαλοτύρι
    αλάτι και πιπέρι
    κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση

    Τηγανίζετε τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
    Μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.
    Προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
    Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα σκεύος πυρέξ, από πάνω τις πατάτες και προσθέτετε τη σάλτσα. Από πάνω βάζετε σε κομμάτια το κεφαλοτύρι. Προσθέτετε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες με τη σάλτσα και κρέμα γάλακτος και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο.


    Β.

    4 μεγάλες μελιτζάνες
    2 κουταλιές βούτυρο και 2 ελαιόλαδο ή 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 1/2 κούπας γάλα
    1/2 κούπας αλεύρι
    4 κουταλιές ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    6 κροκάδια από μεγάλα αυγά
    1/4 κούπας χυμό λεμονιού
    7 ασπράδια από μεγάλα αυγά

    1. Ψήστε τις μελιτζάνες, καλυμμένες με αλουμινόχαρτο στο γκριλ, στα κάρβουνα ή σε μαντεμένιο τηγάνι, για να γίνουν καπνιστές. Αφού μαλακώσουν, αφαιρέστε αμέσως το αλουμινόχαρτο, βάλτε τες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και καθαρίστε τες όσο είναι ακόμη ζεστές. Βάλτε τη σάρκα σε τρυπητό κι αφήστε να στραγγίσει. Λιώστε τες μ΄ ένα πιρούνι.
    2. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με το λάδι. Σοτάρετε σ΄ αυτό το αλεύρι. Ρίξτε μεμιάς το γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να πήξει και να γίνει μια πηκτή μπεσαμέλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σκόρδο. Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε πρώτα το ταχίνι, μετά τον πουρέ μελιτζάνας και το χυμό λεμονιού και τελευταία τα κροκάδια. Ως αυτό το στάδιο μπορείτε να ετοιμάσετε το μίγμα από την προηγούμενη ημέρα και να το φυλάξετε στο ψυγείο.
    3. Χτυπήστε τα ασπράδια με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού σε μαρέγκα σφιχτή. Ανακατέψτε απαλά το προηγούμενο μίγμα με τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Αδειάστε το μίγμα σε ένα σκεύος σουφλέ καλά βουτυρωμένο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, 45΄, στο κάτω ράφι του φούρνου.
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ειληκρινα θα ηθελα να μου κανουν το τραπεζι καποια ατομα απο εδω! 
     
  5. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    δεν μαγειρεύω δυστηχώς...
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ορεξη να εχεις και ολα γινονται.Εγω ειμαι της καλλιτεχνιας(ζαχαροπλαστης) 
     
  7. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Aφιερωμενο σε εκεινη που θα φυγει στα ξενα για να παντρευτει !  


    Καζάν Ντιπί ή Καζάν Ντιμπί (Kazan Dibi)


    Υλικά
    5 κούπες φρέσκο γάλα με όλα του τα λιπαρά
    2 κούπες ζάχαρη
    1 κουταλιά βούτυρο (κατά προτίμηση πρόβιο)
    1 κούπα αλεύρι μαλακό
    2 κουταλιές corn flour
    6-7 βανίλιες
    Κανέλλα

    Ετοιμασία

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια ζάχαρη, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και το βγάζουμε από το φούρνο.
    Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το corn flour και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά .Προσέχουμε όμως να μην κολλήσει, για αυτό το ανακατεύουμε συνέχεια με απαλές κινήσεις (είναι ευαίσθητο).
    Περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό το πολύ σε χαμηλή φωτιά.
    Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ξανά ανακατεύουμε απαλά.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο αντικολλητικό σκεύος που έχουμε την καραμελωμένη ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά το πολύ. Αν θέλετε η γεύση να είναι λιγότερο ¨καμένη¨ ψήνετε σε λιγότερο και το αντίθετο αν θέλετε η γεύση να είναι έντονα ¨καμένη¨.
    Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε με το σκεύος σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφού πλέον έχει κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά το καζάν ντιμπί από το σκεύος και πασπαλίζουμε με κανέλα.
    Kazan, στα Τουρκικά σημαίνει ένα πολύ μεγάλο σκεύος που χρησιμοποιείται στη fωτιά, Dibi, σημαίνει ο πάτος…άρα Kazan Dibi είναι ο πυθμένας ένας πολύ μεγάλου σκεύους. Αποτελεί την ανατολίτικη εκδοχή της crème brulle. Γλυκό που κατάγεται από την Ανατολία, πέρασε στις γαστρονομικές παραδόσεις των Οθωμανών και από εκεί σε μας. Από τα πιο δημοφιλή γλυκά τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως.

    Καλή απόλαυση και στα δικα μας οι ανυπαντρες !  
     
    Last edited: 20 Απριλίου 2007
  8. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    anasia!!!!
    Καλέ πια είναι αυτή που ξενιτεύεται για να παντρευτεί?
    Άντε και στα δικά μας οι ανύπαντρες. 
     
  9. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Χοιρινό γλυκόξινο

    Άτομα: 2
    Προετοιμασία: 15 λεπτά
    Μαγείρεμα: 15 λεπτά

    ΥΛΙΚΑ

    200γρ χοιρινό φιλέτο
    3 κουταλάκια κορνφλάουρ
    1 αυγό
    αλάτι
    5 κουταλιές σούπας κρασί από ρύζι
    50γρ αγγούρι με τη φλούδα
    1 πράσο
    1 κομμάτι 1 εκ. φρέσκια πιπερόριζα
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
    1 κουταλιά σούπας ξύδι
    1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
    2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
    100ml λάδι για τηγάνισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε ορθογώνιες λωρίδες 2 εκ. πάχους και 3 εκ. μήκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το κορνφλάουρ, 1 πρέζα αλάτι, ½ κουταλάκι κρασί και το ρίχνουμε στο κρέας.

    Κόβουμε το αγγούρι πρώτα σε φέτες, κατά μήκος, και μετά λοξά σε κομμάτια. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα και τα ψιλοκόβουμε.

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, το υπόλοιπο κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το υπόλοιπο κορνφλάουρ και 1 κουταλιά σούπας νερό και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο Wοκ και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, το βγάζουμε.

    Αδειάζουμε το λάδι από το Wοκ, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα και προσθέτουμε το κέτσαπ, πράσο, σκόρδο, πιπερόριζα και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα συνέχεια. Ρίχνουμε το αγγούρι, το γυρίζουμε μια-δυο φορές και προσθέτουμε τη σάλτσα. Την αφήνουμε να πάρει βράση και να πήξει.

    Προσθέτουμε το κρέας, το αφήνουμε να ζεσταθεί μες στη σάλτσα και το σερβίρουμε
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    anasia αν συνεχισεις ετσι μας βλεπω ολους με ακατασχετη σιελοροια   
     
  11. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας


     
     
  12. george

    george New Member

    η λεπτομέρια κάνει τη διαφορά!!!!
    ή όχι???