Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ψυχολογία του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 19 Φεβρουαρίου 2015.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Έχω φάει σκάλωμα με την τοποθέτησή σου...αναρωτιέμαι ποια είναι τελικά αυτή η τσούλα! Ορθότερα το επονομαζόμενο τσουλάκι...μια βανίλλα που της αρέσει να "παίζει" παιχνίδια υποταγής και υποτακτικότητας είναι τσούλα;

    Η μήπως η θεώρηση αυτή είναι τόσο επιφανειακή που είναι για την που-τσούλα;

    Προφανώς η αμφισβήτηση του κυρίαρχου είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του bdsm,
    but guess what, είτε έχει εκφραστεί, είτε όχι, στα πρώτα τουλάχιστον στάδια μίας αλληλεπίδρασης, η αμφισβήτηση ελλοχεύει...
    και πολύ καλά κάνει κατ´εμέ, γιατί δεν κυκλοφορούν μόνο γιαλαντζί σούμπες, αλλά και παντελώς fake κυρίαρχοι!

    Όπως λοιπόν θα προστατευθεί ο κυρίαρχος από την απλή βανιλλοκίνκυ "τσουλίτσα", ρίχνοντας της κι έναν για τον δρόμο, έτσι θαρρώ πάνω-κάτω θα πράξει και σουμπίτσα αμφισβητίας...

    Δεν εξισώνεται η αμφισβήτηση με την unoriginality της υποτακτικής, εδώ θαρρώ ότι περνάει λάθος μήνυμα!

    Εγώ θα ήμουν στον αντίποδα αυτής της άποψης! Το συνειδητοποιημένο υ θα αμφισβητεί, ειδικά στην αρχή, έως ότου βρεθούν όρια και ισορροπίες και αυτό εμένα μου φαίνεται υγιές και θεμιτό!
     
  2. whisperer

    whisperer Regular Member

    Το Α και Ω μιας D/s σχεσης ειναι η επικοινωνια,πρωτα θα επικοινωνησεις και μετα θα βγαλεις τις χειροπαιδες ,τα γκαγκ και τα φλογγερ.
    Η φαση ειναι πρωτα αλλαγη στασης και μετα οτιδηποτε αλλο.
    Κι η επικοινωνια αναμεσα σε ανθρωπους που προχωρουν σε τετοιες σχεσεις δεν εχει καλουπια,ειναι διαφορετικη αναλογα με τους εμπλεκομενους.
    Δεν υπαρχει οδηγια,προχωρας,εξερευνας,μαθαινεις τον αλλο.
    Στο συγκεκριμενο παραδειγμα μια so called βανιλοκινκυ τσουλιτσα ειναι σα να κολυμπαει σε τρικυμια τρικυμια συναισθηματων,καυλας,αποριων για τον ιδιο της τον εαυτο,ξοδευει και αναλωνεται .
    Εκει ερχεται ο Κ και βαζει σε σειρα ολο αυτο που της συμβαινει γιατι δε βλεπει κοντοφθαλμα,δεν επηρρεαζεται συναισθηματικα,χαλιναγωγει τις επιθυμιες της,της δειχνει ενα δρομο,την αλλαζει.
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Exactly, to the point, keep going.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Μπορεί και να 'ναι, ποιο είναι το κακό σε αυτό; Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεται κανείς την τσούλα, αν την βλέπει ώς ένα άτομο με έντονη σεξουαλικότητα, αμεσότητα έκφρασης και όχι άλλη ατζέντα πέραν της δικής της ευχαρίστησης είναι κακό;

    Πολύ ευχαρίστως να μας πεις τη δική σου θεώρηση να τη δούμε και να τη σχολιάσουμε  

    Παραβλέποντας το ειρωνικό ύφος προς όλο το φόρουμ θα έλεγα ότι είναι άλλο να αμφισβητηθεί και να μελετηθεί ο συγκεκριμένος Κυρίαρχος πριν τη συναίνεση και άλλο τελείως να αμφισβητείται η έννοια του Κυρίαρχου που ασφαλώς δεν τη φοράνε όλοι full metal jacket αλλά περιλαμβάνει κάποια θεμελιώδη πράγματα που καλό είναι να έχει υπόψη της μια υποτακτική, μετά τη συναίνεση. Τέλος, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι αντεγκλήσεις για το ποιος είναι fake και ποιος είναι ντεμέκ, γιαλατζί και λοιπά, ουκ BDSMer τυπικού. Απλά δεν ασχολείται κανείς.

    Γιατί αυτό με τόσο υποτιμητική διάθεση; Όλες πρέπει να αναζητούν τον πρίγκηπα με το δυνατό κοντάρι στο λευκό άτι ανεβασμένο; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε!

    Δες και πιο πάνω τη σχετική απάντηση.

    Μπράβο! Να είσαι, καμία αντίρρηση από μένα και πιστεύω ούτε από το σύνολο εδώ. Κάτι δεν μας έλεγες χθες περί ανεκτικότητας;  
     
  5. Ντούζ πουάν
     
  6. Αυτό το "O Μέγας Αλέξανδρος και ο Καταραμένος Όφις" "κατέστρεψε" πολύ κόσμο
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Πουθενά δεν ανέφερα ότι είναι κακό....ο τρόπος άντλησης ευχαρίστησης είναι προσωπικό θέμα του καθένα...



    Δεν κατηγόρησα κανέναν ότι είναι fake, στο quote φαίνεται αυτό, το ανέφερα σε αντιστοιχία με την ψευδο-σούμπα... Θα παραβλέψω κι εγώ ότι αυτή τελικά είναι η δική σας άποψη ως προς τον ορισμό της ειρωνείας, την οποία σέβομαι, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν ειρωνεύομαι, απλά μιλάω ανοιχτά και ολίγον ανθηρόστομα...Αν το χιούμορ είναι ποινικό αδίκημα, το δέχομαι επίσης ότι έσφαλα...Ωστόσο θαρρώ ότι πολλά μέλη ασκούν ακόμη και καυστικότερη και χιουμοριστικότερη κριτική στους ''θεσμούς'', αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν...Σαφώς δεν ενοχλεί εμένα...


    Ο καθείς έχει δικαίωμα στην άποψή του, εσείς στην δική σας κι εγώ στην δική μου, με όλον τον σεβασμό...το ότι είμαστε σχεδόν συνομήλικοι ή στην ίδια ηλικιακή ομάδα δεν σημαίνει ότι σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο...Δεν υποτιμώ τίποτα και κανέναν...έχω ποικιλοτρόπως εκφράσει τις απόψεις μου περί εντροπίας...δεν είπα σε κανέναν γνωρίζω πιο πολλά από αυτόν, άρα δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει, αυτά είναι λόγια άλλων, όχι δικά μου, οι τοποθετήσεις είναι γενικές και όχι προσωπικές....με ανθρώπους που δεν γνωρίζω για ποιο λόγο να είναι προσωπικές?



    Ομοίως...


    Πάντα την άποψή μου εκφράζω, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στα φόρα που συμμετέχω, (όποιος με γνωρίζει προσωπικά το ξέρει αυτό) η ανεκτικότητά μου σε ουσιαστικά ζητήματα είναι παροιμιώδης και το διευκρινίζω, δεν έχω πρόβλημα με τις απόψεις κανενός, απλά προβληματίζομαι με κάποια πράγματα και τα εξετάζω από την δική μου προσωπική και υποκειμενική σκοπιά, με βάση τον χαρακτήρα, τις εμπειρίες και τον ρόλο μου....δεν θα πρεπε? 
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    2 .
    και λίγο πιο πάνω γράφεις το εξής:

    1 .

    Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε! όταν λέμε πολλά, λέμε και μ@@@ίες.

    p.s: αυτό πάλι με τις ''ηλικιακές ομάδες'', είναι κάτι καινούριο;
     
    Last edited by a moderator: 23 Φεβρουαρίου 2015
  9. Αλήθεια την έννοια του fake (ντεμέκ) την ορίζουμε όλοι βάση γούστου στην τελική?
    Εγώ θεωρώ πως υπάρχουν κάποια αναγνωριστικά κριτήρια στο να μην χαρακτηρίζουμε κάποιον / κάποια fake
    (άλλο αν δεν μας κάνει για εμάς  .

    Kαι ο γράφων έχει γνωρίσει ανθρώπους του χώρου (BDSM) που ενώ δεν είναι fake είναι "μπαγλαμάδες" (κατά την άποψή του)

    Εδώ θέλω να πω πως η κάθε μια / καθένας κρίνει βάση του δικού του αρχέτυπου, δυστυχώς και όχι αντικειμενικά (εξού και το Κυρίαρχοι στα μέτρα μας LOL - ακούγεται τόσο γελοίο).
     
  10. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Fake ειτε Κ , ειτε υ , ειτε ανθρωπος γενικοτερα ειναι αυτος ο οποιος , με πολυ απλα λογια , αλλα λεει και αλλα κανει .

    Οποιοσδηποτε παρεκκλινει απο τις προσωπικες μας θεωρησεις -θελω-αναζητησεις ειναι απλα "μη συμβατος" με εμας .
     
  11. Elune

    Elune Priceless

    Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ είναι μία παράμετρος του εαυτού μας. Δεν είναι λογικό να είσαι cool τύπος με... cosmopolitan σκέψη και στο κρεβάτι σου να σου βγαίνει ο Κυρίαρχος (που γαμάει και δέρνει). Κατ' εμέ ο Κυρίαρχος θα πρέπει να είναι αποφασιστικός και να έχει το θάρρος της γνώμης του, αλλά και των πράξεών του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Σε αντίθεση περίπτωση, είναι απλά fake.

    Ο κάθε άνθρωπος έχει τα πάθη του και - ευτυχώς ή δυστυχώς - κάνει τα λάθη του. Εγώ απολαμβάνω τα πάθη μου και μαθαίνω από τα λάθη μου. Αλλωστε αυτό είναι το αλατοπίπερο της ζωής. «Δεν έχει αξία να ζήσουμε πολύ, αλλά να ζήσουμε καλά», αυτό είναι το μότο μου και προσπαθώ να το τηρώ σε όλες τις φάσεις μου.

    Οσο για το πως, αλλά και πως, αντλώ ευχαρίστηση; Αυτό έχει να κάνει με την εκάστοτε υποτακτική. Τη δεδομένη στιγμή αρκούμαι στο να απολαμβάνω την κάθε στιγμή που ζω με την sub μου. Κάθε ημέρα είναι και μια μικρή ζωή, γι' αυτό και φροντίζω να "αγοράζω" την μέγιστη απόλαυση από την γυναίκα που έχω δίπλα μου.

    Ο πόνος είναι διεγερτικός μεν, αλλά με μέτρο. Βέβαια η δικιά μου είναι μαζοχίστρια, γι' αυτό φροντίζω μερικές φορές να της στερώ εν μέρει αυτή την ικανοποίηση. Την φτάνω πρώτα στα όριά της και βλέποντας την να μου προσφέρει αυτά που ζητάω, τότε παίρνει και αυτή την ικανοποίηση της, μέσω του Κυρίου της.
     
  12. Janine

    Janine Regular Member

    Διάβασα όλες τις απαντήσεις στο νήμα κι αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είδα λίγες απαντήσεις σχετικά τις ερωτήσεις που έθεσε ο @guruni για τους Κυριαρχικούς ''Η ψυχολογία του κυριαρχικού, τί είναι αυτό που τον καθοδηγεί, πώς πιστεύει ότι διακατέχει την γνώση για να προχωρήσει στην εκπαίδευση ενός άλλου ατόμου; Πώς γίνεται κάποιος κυριαρχικός; Ως άνθρωπος διακατέχεται από πάθη, πώς τα ελέγχει; Από τι αντλεί ευχαρίστηση; Τι σημαίνει φορώ σε κάποιον το κολλάρο μου; τι σημαίνει δέσμευση του κυριαρχικού;''
    Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ευρύ φάσμα ερωτήσεων αλλά, δεδομένου ότι με έχουν απασχολήσει και μένα στο παρελθόν, ομολογώ ότι απογοητεύτηκα λίγο. Θα περίμενα περισσότερους Κυριαρχικούς να καταθέσουν την προσωπική τους θέση και άποψη και να μην είναι τόσο φειδωλοί ή ...ντροπαλοί;   Θέλουμε και μεις οι υπόλοιποι να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην ψυχολογία σας, ξέρετε  
    Δεν ξέρω, φυσικά, αν αυτά έχουν συζητηθεί σε άλλο νήμα παλαιότερο.