Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ψυχολογία του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 19 Φεβρουαρίου 2015.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Janine : Τα θέλω του, by trial, error (αναπόφευκτα) & honnesty to himself, βήμα βήμα αν υπάρχει προδιάθεση, με αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία ακόμη και όταν φαίνεται το αντίθετο, από την ικανοποίηση των θέλω του, κυριότητα, τήρηση του λόγου του.

    Σημ. κατέχει δεν διακατέχει
     
  2. Noardos

    Noardos Regular Member

    Ως στόχοι ορίζονται οι ανάγκες και τα θέλω του, άμεσα ή έμμεσα.
    Η γνώση ποτέ δεν είναι αρκετή, (και ποτέ δεν θα είναι, ένας μόνιμα ανασταλτικός παράγοντας) ωστόσο το πάντρεμα της εμπειρίας, γνώσης, σκέψης, ευρηματικότητας, της αντίληψης και της εφαρμογής επί του πρακτέου βοηθούν στο να προχωρήσει.
    Επιπρόσθετα ας λάβουμε υπόψιν πως η γνώση ενέχει απαισιοδοξία, η βούληση για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να λειτουργεί κυρίως με την αισιοδοξία, άλλο ένα σημείο που πολλούς σταματά, άλλους τους κάνει περισσότερο επιπόλαιους κι άλλους τους δίνει κίνητρο...
    Το πως γίνεται κάποιες Κυρίαρχος, νομίζω πως δεν γίνεται αν ομιλούμε για ηλικίες άνω των 18ετών.
    Άπαντες έχουν πάθη, άλλοι φανερά, άλλοι κρυφά, ωστόσο το "σύστημα" διαχείρισής τους είναι τόσο προσωπικό που δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος γενικός οδηγός.
    Ευχαρίστηση αντλεί από την επιβολή των θέλω του, και την επίτευξη των στόχων του, κάνοντας την ζωή του ποιοτικότερη, ευκολότερη, και απολαυστικότερη.
    Περί των "Τι σημαίνει φορώ σε κάποιον το κολλάρο μου; τι σημαίνει δέσμευση του κυριαρχικού" υπάρχουν πολλές απαντήσεις αν κρίνω από τις συμπεριφορές, χρήζουν σκλάβα κάποια που την ξέρουν λιγότερο από ένα μήνα, συχνά λιγότερο κι από 10 ημέρες....
    Ωστόσο το να φέρει κάποια/ος το όνομά σου (πόσο μάλλον το κολλάρο σου), εις ελάχιστον σημαίνει τον εναρμονισμό και με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο δότης, (ενίοτε) και αξιακά/ποιοτικά, πέραν της ιδιοκτησίας.
    Δέσμευση του Κυρίαρχου υφίσταται μόνο ενώπιον των αρχών, επιθυμιών και στόχων του, κατόπιν μπορούμε να μακρηγορήσουμε.....
     
  3. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Νομίζω ότι έτσι όπως το ζητάς είναι πολύ δύσκολο να το εκφράσει κάποιος, γιατί δεν είναι
    το ίδιο κάθε φορά και με κάθε υ για τον Κ. Βρίσκω πολύ ρηχό τον ισοπεδωτικό κανόνα του
    τύπου, βρίσκω μια υ και βγάζω τα απωθημένα μου πάνω της.

    Αυτός που φιλοδοξεί να κυριαρχήσει πάνω σε κάποιον , πρέπει πρωτίστως να τα έχει βρει
    με τον εαυτό του και να ξέρει τι θέλει ο ίδιος.Να ξέρει που θέλει να οδηγήσει το καράβι.
    Φυσικά ο προορισμός δεν είναι για όλους ο ίδιος. Το να ελέγχει τα πάθη του τον βοηθάει
    να είναι δίκαιος και να αποφασίζει σωστά. Το να νοιάζεται την υ του δεν τον κάνει λειψό,
    αλλά άρτιο.Το να επιζητά την ηδονή από την υ του δεν σημαίνει ότι δεν της δίνει αντίστοιχη.

    Ο τρόπος να τα πετύχει όλα αυτά κανείς, διαφέρει από Κ σε Κ και από την κάθε υ που
    συμμετέχει στην προσπάθεια.Γιαυτό πιστεύω δεν υπάρχει συγκεκριμένη ψυχολογία Κ , που να μπορεί να αναγνωριστεί. Τα λάθη συνήθως πολλά και αναμενόμενα , αν όμως διδάσκουν δεν
    είναι καλοδεχούμενα;.
     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    Κατ' αρχάς, να πω ότι η φράση σου "Το να νοιάζεται την υ του δεν τον κάνει λειψό,
    αλλά άρτιο.Το να επιζητά την ηδονή από την υ του δεν σημαίνει ότι δεν της δίνει αντίστοιχη." είναι εξαιρετική κατά τη γνώμη μου κι εκφράζει πλήρως την έννοια της προστατευτικότητας των Κυριάρχων.
    Έχεις δίκιο όταν λες ότι στις ερωτήσεις αυτές δύσκολα δίνεται απάντηση με έναν γενικόλογο κανόνα. Θα επικεντρωθώ, λοιπόν, τουλάχιστον για αρχή, σε κάτι που με έχει κάνει κατά καιρούς να απορήσω. Ποια είναι ακριβώς η πηγή της ευχαρίστησης ενός Κυριαρχικού. @Vakhos αναφέρεις ως πηγή ικανοποίησης την αναζήτηση και προσφορά ηδονής, σωστά; @MasterJp και @Noardos , αν καταλαβαίνω σωστά, επικεντρώνεστε και οι δύο στην επίτευξη των στόχων και την ικανοποίηση των θέλω του Κυριάρχου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που ένας Κυρίαρχος θα ασχοληθεί με τις ώρες με κάτι, με μια σκηνή, με ένα πρόβλημα, χωρίς να παίρνει καμία φανερή ικανοποίηση, πολλές φορές χωρίς καμία σεξουαλική ευχαρίστηση. Υπάρχουν άλλες φορές που θα κάνει ακόμα και πίσω για κάτι που θέλει, αν θεωρήσει ότι ο υποτακτικός του έχει ανάγκη από κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή. Το κάνει αυτό επειδή ποντάρει στο μέλλον; Είναι η δύναμη που παίρνει από την επιβολή σε κάποιον άλλον και η προσπάθεια διατήρησης αυτής της επιβολής;
    Μερικές φορές, σ' αυτό το θέμα, σκέφτομαι ότι Κυρίαρχοι και υποτακτικοί δεν διαφέρουν και τόσο πολύ τελικά. Όταν νοιάζεσαι για κάποιον, και θεωρώ αυτονόητο ότι Κ και υ θα πρέπει να νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, είσαι πάντα διατεθειμένος να αφιερώσεις χρόνο, να κάνεις θυσίες, να βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου. Απλά είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
     
  5. Noardos

    Noardos Regular Member

    Σωστά.
    Η αντίληψη της ικανοποίησης από Κ σε υ διαφέρει, όπως και από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο μια άλλη πλευρά είναι πως κάθε πρόβλημα είναι και μία πρόκληση....
    Η λύση του προβλήματος οδηγεί κοντύτερα στην επίτευξη του στόχου και στην προσδοκώμενη ικανοποίηση.
    Δύο όψεις μπορεί (και) να είναι, "απλά του ίδιου νομίσματος" δεν είναι, τουλάχιστον όχι τόσο απλά και όχι τόσο δισδιάστατα.
     
    Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2015
  6. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Η πηγή ικανοποίησης ενός Κυρίαρχου (θα μου επιτρέψεις και όχι Κυριαρχικού) δεν έχει να κάνει μόνο με την ηδονή, ερωτική ή οποιαδήποτε άλλη, αλλά θα έλεγα είναι πιο πολύ εγκεφαλική για μένα.
    Η δυνατότητα να ασκείς επιρροή σε ένα άτομο που δεν είναι εξαρτημένο από εσένα παρά μόνο
    εγκεφαλικά και να απολαμβάνεις την εκούσια υποταγή του , την εξέλιξή του , την προσφορά του
    να καμαρώνεις ή και να απογοητεύεσαι.

    Πολλές φορές γίνονται κινήσεις που αποσκοπούν στο μέλλον και δε φαίνεται άμεσα το αποτέλεσμά τους , γιατί σου κάνει εντύπωση ;.

    Όχι δεν είναι όψεις του ίδιου νομίσματος Κυρίαρχος και υποτακτικός. Θα τους παρομοίαζα με
    δύο διαφορετικά αλλά διπλανά κομμάτια του ίδιου παζλ .
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Το έθεσες άψογα. Νομίζω η σύνοψη της ισορροπημένης bdsm (και όχι μόνο) σχέσης. (Ανεξαρτήτως συναισθηματισμών...)
     
  8. aethereal

    aethereal Guest

    σχετικα με το πρωτο λινκ...το επισκεφθηκα κι εγω
    (για ευνοητους λογους)
    στην αρχη της αναγνωσης του...σχεδον συγκινηθηκα
    ενιωσα να συμφωνω σε αρκετα σημεια,ενιωσα τη βανιλοταμπελα να ωχρια (σε 50 αποχρωσεις τουλαχιστο)
    ετσι λοιπον πηρα και το θαρρος
    και τον e-οδηγο σε cp και αναρτησα μια αποψη πανω σε νημα προσφιλες
    μαζι με ενα κομματι απο τον οδηγο,που μου κινησε εξισου το ενδιαφερον

    και καπως ετσι η συζητηση πηρε τη διαφωτιστικη τροπη της σελιδας 15 του κατωθι λινκ
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Αγαπας-και-υποτασσεσαι-ή-υποτασσεσαι-και-αγαπας.5424/page-15#post-464573

    (απο τον οδηγο για αρχαριους πανω στο bdsm
    στον οδηγο για αρχαριους πανω στην αναγκαστικη ρεαλιστικη "προσγειωση" του bdsm..)

     
     

  9. Η κουβέντα πήρε τη διαφωτιστική τροπή της σελίδας 15, για πολλούς λόγους, ενδεικτικά αναφέρω:

    1ον) Η @Madeleine Rk αποφάσισε να ανοίξει τις ντουλάπες του φόρουμ και να δοκιμάσει παλαιά πράγματα να δει αν μας κάνουν. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ'ανάγκην κακό, πολλές φορές βγαίνει από διασκεδαστικό έως χρήσιμο. Εμπεριέχει, όμως, δυσκολίες και παγίδες ένα τέτοιο εγχείρημα. Κι αυτό επειδή

    2ον) ένα νήμα 10(!) και βάλε ετών, πέρα από το καλώς ή κακώς τεθειμένο του και την εξέλιξή του, αποτελεί ιστορία, αναφέρεται στο παρελθόν και ως τέτοιο κουβαλά μέσα του τις απόψειςκαι τις φορτίσεις μιας δεδομένης χρονικήσ στγμής ή περιόδου. Πολλοί από τους αρχικούς γράφοντες ενδεχομένως να μην περιτριγυρίζουν πια στα λημέρα μας (π.χ. το νηματοθέτη έχω να το δω δια ζώσης 3 χρόνια), κάποιοι μπορεί να έχουν αλλάξει άποψη, άλλοι να μη γουστάρουν να το ξαναπιάσουν. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με παλαιούς παρακολουθούντες το νήμα, αλλά και με νέα μέλη.

    3ον) Το ίδιο το νήμα στο οποίο αναφέρεσαι πήρε μια τροπή που δεν σε ικανοποιεί.

    Λοιπόν, δικαίωμά σου να μην σε ικανοποιεί, δικαίωμά σου να θες να το επανακινήσεις. Κάντο, όμως εκεί που πρέπει, δηλαδή στο χώρο του! Όχι με παρεμβολή σε άλλα νήματα, διότι δηλώνει έλλειψη σεβασμού προς όσους γράφουν ή διαβάζουν εδώ πέρα.

    Κοντολογίς, το φίλτατο @guruni άνοιξε εδώ ένα νήμα που περιέχει το μισό και βάλε μπουντουσουμου. Είναι νέος ενθουσιώδης κι ορμητικός και φιλόδοξος και καλά κάνει. Η πορεία δείχνει οτι ο κόσμος στο φόρουμ προτιμά προς το παρόν να ασχοληθεί με αυτό κι όχι με το θέμα που καίει εσένα. Κι ο κόσμος καλά κάνει. Εσύ δεν κάνεις καλά που θες να μας τραβήξεις την προσοχή, πετώντας μια πορδή στο σαββατιάτικο τραπέζι. Μη συνεχίζεις, εκτίθεσαι.
     
  10. Ασε ρε Aldur, και εμένα με έχει πρήξει με τις ασυναρτησίες της. Το κακό (η το καλό) είναι πως συνήθως δεν είμαι σίγουρος για τι τι ακριβώς υποστηρίζει αυτή η aetherea. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι πως μου έχει αδυναμία .
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Ας μεινουμε εντος θεματος.
     
  12. Ποιό είναι το θέμα;