Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα σεβαστώ εγώ ο/η Κ τη θρησκεία σου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 8 Νοεμβρίου 2018.

1. mad_hatter

mad_hatter You can always take more than nothing

Θεοσεβουμενος και θεοφοβουμενος. Δυο διαφορετικοι ορισμοι που αφορουν τον οποιο θεο αλλαχ και βουδα

2. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Mπαααα... ποσοτικό είναι το θέμα... πώς λέμε επιτόκιο, ένα πράμα...

3. mad_hatter

mad_hatter You can always take more than nothing

Δεν ασχοληθηκα δηλώνω αθεη και πιστη στο φαδερ σαταν.... Εξάλλου μπορεί στο παράδεισο να χει ησυχια αλλα στη κολαση ειναι οι μεγάλες μορφές

4. jasmin sg

jasmin sg My Way Contributor

Πίστη δεν σημαίνει υπακοή, σημαίνει ισχυρή πεποίθηση .Θρησκευόμενος είναι αυτος που ακολουθεί το λατρευτικο σύστημα της πίστης του. Μια χαρά μπορεί να βρεθεί σε καταστάσεις κινκυ, βδσμ κτλ και κάποιος θρησκευόμενος . Ειδικά αν τον εξιτάρει η ταπείνωση ή αν επιθυμεί να του επιβάλλουν να ξεπεράσει ορια ...Το θέμα είναι ποσο συνδέεται η πιστη με το λατρευτικο σύστημα στην συνείδηση του καθένα και ποσο στερεη είναι η πιστη ,από που αντλεί τη δύναμη της κ.α που δεν ξερω αν είναι τελικά καυλωτικο για κάποιον/α Κ να ασχοληθεί ...

5. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Στη ζωή μας αναζητάμε το νόημα. Κανείς δεν κάνει κάτι που θεωρεί (υποκειμενικό το μέτρο) α-νόητο και ανόητο.

Τα πράγματα (ιδεολογίες, πίστεις, αρχές κλπ) που βγάζουν καλύτερο νόημα (για μας), γίνονται τα κυρίαρχα της ζωής μας.

Η πίστη σε έναν, πολλούς ή κανέναν θεό είναι αυτή που δίνει νόημα στο νόημα ή το νόημα πίσω από το νόημα, όπως θέλει το λέει ο καθένας. Για έναν άνθρωπο πχ που πιστεύει σε θεό ο Κόσμος είναι κάτι που διαπνέεται και λειτουργεί με βάση τη θεία πρόνοια, για έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει σε θεό ο Κόσμος προέκυψε από ένα πρωταρχικό γεγονός και διαπνέεται και λειτουργεί με βάση τους νόμους της τύχης, της φυσικής, της χημείας και άλλων φυσικών επιστημών.

Αν ένας Κυρίαρχος αλλάξει την πίστη (σε θεό ή μη) ενός υποτακτικού σημαίνει ότι ο υποτακτικός αντιλαμβάνεται αυτό που «προτείνει» ο Κ ως κάτι που βγάζει καλύτερο ή περισσότερο νόημα από αυτό που πίστευε εκείνος (ο υ) πριν. Αν όχι, σημαίνει ότι ο υποτακτικός κρατά τη δική του πίστη ως αυτή που βγάζει/ έχει μεγαλύτερο νόημα και όχι αυτό που προτείνει ο Κ.

Στην πρώτη περίπτωση είναι σαφές ότι υπάρχει ισχύς και ασυμμετρία, στη δεύτερη ότι δεν μπορεί να προκύψει.

Το αυτό και για περιπτώσεις Κ που πιστεύει σε θεό και υ που δεν πιστεύει.  

6. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

... η "ισχυρη πεποιθηση" είναι μονο το κερασακι από την τουρτα ... οι στρωσεις με το παντεσπανι από κατω είναι - όχι απλα υπακοή - αλλα η τυφλη καργα καρα-υπακοή .. (τα λεω διοτι 4 χρονια εκανα 2ωρη μελετη της Αγιας Γραφης καθημερινα στην Μητροπολη) . Αν θελεις να αυτοαποκαλείσαι πιστος της ταδε θρησκειας , βεβαίως και μπορεις να το κανεις , όμως δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να σε παρει στα σοβαρα . Διοτι με την λογικη αυτή θα πρεπει να παρω στα σοβαρα και την/τον υ που υποστηριζει πως ειδε σμηνος γάιδαρων να κανουν ακροβατικα στους αιθερες και τον/την υ που ψαρευει μπακαλιάρους στην ερημο της σαχαρας κτλ ... Πρεπει να κατανοησουμε (οσο και αν δεν θελουνε πολλοι) ότι θρησκεια αλα-καρτ ΔΕΝ γινεται . Πεποιθησεις του στυλ : "ο καλος θεουλης ξερει ποιος είμαι και με αγαπάει (και ας εχω γραμμενο στα αρχιδια μου τα 9/10 του βιβλιου Του)" ωφελουν μονο τις προσωπικες ψευδαισθησεις . Μπορειτε λοιπον να ΞΕΧΑΣΕΤΕ την παραμικρη περιπτωση , να βρεθείτε απέναντι σε έναν θρησκευομενο , πχ Μουσουλμανο ή Χριστιανο και να επιδίδεται σε "κινκυ" και "bdsmικα" παιχνίδια .. ειναι σαφέστατες οι εντολες και στην Αγια Γραφη και στην Τορα και στο Κορανι και όταν παραιβενονται αυτές , αυτόματα τοποθετείς τον εαυτο σου απ'εξω .
    Η πραγματικη λοιπον ερωτηση που υφισταται στο νημα αυτό , ειναι : "Ο υ μου , εχει την ψευδαισθηση ότι ανηκει σε καποια θρησκεια . Πρεπει να το σεβαστω αυτό και να τον αφήσω να πιστευει ότι θελει ή θα πρεπει να του πω την αποψη μου και να του υποδείξω την (αντικειμενικη) αληθεια ? " ...

7. RAIN

RAIN nefelibata

@isnogood

Ποια αντικειμενική αλήθεια...;;;;

8. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

ότι δεν γινεται και με τον Γιάννη και με το θεριό ...

9. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Αυτή των Sex Pistols.

10. tithon

tithon Contributor

λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός οτι ακόμη κι οι πιό «αυστηρές», δογματικές και «απαιτητικές» θρησκείες, σαν αυτές που αναφέρατε, έχουν καμμιά εβδομηνταριά αναγνώσεις των αφηγηματικών και αντιφατικών ιερών τους κειμένων, οι οποίες αναγνώσεις αλληλοαποκαλούνται μεταξύ τους αιρέσεις, υποθέτω οτι περιγράφετε μια πολύ προσωπική σας ανάλυση γιά την υπακοή (ή ίσως την συνέπεια). οι θρησκείες είναι πεποιθήσεις. πίστη. μεταξύ άλλων.

11. espimain

espimain Contributor

Θα σας ήμουν ευγνώμων, αν μπορούσατε να υποδείξετε ένα σημείο στην Αγία Γραφή, όπου υπάρχει μια σαφέστατη εντολή που να απαγορεύει έναν Χριστιανό να επιδίδεται σε "κίνκυ" παιχνίδια. όπως λέτε.

12. Queen87

Queen87 Contributor

Ευχαριστώ! Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο σημείο.

Μιας και δηλώνω θρησκευόμενη και έχω διαβάσει την Αγία Γραφή θα ήθελα και εγώ να δώ που λέει οτι δεν επιτρέπεται να κάνεις kinky sex. Το οτι είναι κάποιος θρησκευόμενος δεν σημαίνει οτι κάνει μόνο το ιεραποστολικό... Ότι συμφωνηθεί ανάμεσα στο ζευγάρι επιτρέπεται. Γι'αυτό και λέει ο καθένας να έχετε την εαυτού γυναίκα δια τας πορνείας σας... Υπάρχουν κάποια ερωτιματικά όσον αφορά το s/m και γι'αυτό και εγραψά παραπάνω οτι μια θρησκευόμενη δεν μπορεί να κάνει εξ'ολοκλήρου BDSM.