Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θηλυκός Οργασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός




    Όπως σωστά αναφέρεις, ο τρόπος που περιγράφεις είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους* (μεταξύ των οποίων είναι και οι ηθικοί).

    Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να μελετούμε ορισμένα βιολογικά φαινόμενα εξάγοντας συμπεράσματα με κάποια ποσοστά αβεβαιότητας. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου μελέτες που έχουν προκύψει κατά το παρελθόν συχνά αναιρούνται ή συμπληρώνονται μετά από λίγο καιρό αφού προστεθούν νέα δεδομένα ή αναθεωρηθούν πρακτικές.




    *Ο Ιωσήφ βέβαια θέλησε να το πραγματοποιήσει μελετώντας κυρίως δίδυμους.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    16 Ιουλίου, 2010
    Οργασμός Μόνο μέσω της Σκέψης: Είναι Ιατρικά Εφικτός;

    Είναι δυνατόν να φτάσουμε σε οργασμό μόνο με τη σκέψη μας;

    Η Barbara Carrellas το πιστεύει αυτό και με το παραπάνω. Λέει πως το γνωρίζει, επειδή το κάνει εδώ και είκοσι χρόνια.

    Είναι μία τεχνική που έμαθε στο τέλος της δεκαετίας του ΄80, όταν ήταν μάνατζερ σε θεατρικά έργα off-Broadway στη Νέα Υόρκη. Ήταν στην εποχή έξαρσης της κρίσης του AIDS, που χτύπησε την θεατρική κοινότητα ιδιαίτερα σκληρά. Έβλεπε φίλους της να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν κάθε μέρα.

    Η Carrellas λέει ότι ήθελε να εξερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους σεξουαλικότητας. Πήγε σε ένα άτυπο σεμινάριο για να μάθει να έρχεται σε οργασμό χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό της.

    «Δεν ντρεπόμουν», λέει η Carrellas, που ήξερε τους περισσότερους από τους άλλους συμμετέχοντες από μία ομάδα στήριξης ατόμων με AIDS και φίλων τους. «Απλά φοβόμουν ότι δεν θα τόπιανα ενώ όλοι οι άλλοι θα τα κατάφερναν».

    Αλλά «τόπιασε» και τώρα είναι μία πραγματική πιστή. «Μου αρέσει πολύ το σόλο σεξ», λέει στο CBS News. «Δεν είμαι κολλημένη πάνω στο να έχω σύντροφο. Η κοινωνία έχει μία εξαιρετικά περιορισμένη άποψη σχετικά με το τί είναι σεξουαλικότητα».

    Η Carrellas παρουσιάζεται σε μία νέα σειρά, το "Strange Sex", στο κανάλι TLC, αλλά το είδος της σεξουαλικής ευχαρίστησης που πρεσβεύει ίσως δεν είναι τόσο παράξενο όσο μας φαίνεται. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rutgers εδώ και καιρό ερευνούν τον σύνδεσμο ανάμεσα στο μυαλό, το σώμα και το σεξ και ανακάλυψαν ότι φαίνεται να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς της Carrellas. Την τοποθέτησαν μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο, την έβαλαν να τελειώσει με τη σκέψη της και βρήκαν ότι τα σημεία του εγκεφάλου της που έπρεπε να φωτιστούν όταν έρθει σε οργασμό έκαναν αυτό ακριβώς.

    Η ιδέα να φτάνουμε σε οργασμό με τη σκέψη μας δεν είναι καινούργια. Στην αρχή της δεκαετίας του ΄70, η ερευνητική ομάδα Masters and Johnson κατέγραψε τον δυνατό σύνδεσμο ανάμεσα στη σεξουαλικότητα και στη σκέψη.

    Ο σύνδεσμος αυτός είναι ιδιαίτερα δυνατός στις γυναίκες, λέει ο Dr. Ian Kerner, συγγραφέας και σεξοθεραπευτής. «Το μυαλό είναι το πιο δυνατό σεξουαλικό όργανο», λέει. Οι άντρες, προσθέτει, το βρίσκουν πολύ δυσκολότερο να έρθουν σε οργασμό χωρίς κανένα απολύτως άγγιγμα, αλλά στις γυναίκες υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

    «Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την αναπνοή τους, την αυτοσυγκέντρωση και τη φαντασία τους, αλλά περισσότερο να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, και όχι τόσο να το χρησιμοποιούν σαν μέσο επίτευξης συγκεκριμένου στόχου», λέει ο Kerner. Αυτό επειδή οι περισσότεροι θα απογοητευθούν, αφού δεν θα μπορέσουν να φτάσουν τόσο μακριά όσο έφτασε η Carrellas, λέει.

    Η Carrellas, που προτιμά τον ηπιότερο όρο «οργασμός αναπνοής και ενέργειας», έχει διαφορετική γνώμη.

    «Όλοι μπορούν να το μάθουν αυτό», λέει. «Πρέπει απλά να ξε-μάθετε αυτά που κατά πάσα πιθανότητα αφομοιώσατε όλη σας τη ζωή», εξηγεί. Ξεκινάει από τις πρώτες μας εμπειρίες όταν χαϊδευτήκαμε ως παιδιά.

    «Όταν είμαστε μικρά, μαθαίνουμε τον κανόνα ‘σιωπηλά και γρήγορα’ – έτσι ώστε να μη μας πιάσουν. Και ο μόνος τρόπος να φτάσουμε σε οργασμό έτσι είναι να κρατήσουμε την αναπνοή μας». Αλλά στην πραγματικότητα, λέει, μπορούμε να έχουμε πιο πλούσιους, πιο απολαυστικούς οργασμούς, ανασαίνοντας βαθιά, που είναι μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί όταν τελειώνει με τη σκέψη.

    Η Carrellas, η οποία βρίσκεται σε σχέση, δεν χρησιμοποιεί μόνο την ανάσα και την ενέργεια αποκλείοντας το συμβατικό σεξ. «Ο ορισμός μου σχετικά με το τί είναι σεξ έχει επεκταθεί έτσι ώστε το σεξ των γεννητικών οργάνων είναι ακόμη ένα κομμάτι του ρεπερτορίου», λέει. Πάντως, λέει, μπορείτε να τελειώσετε με τη σκέψη και μαζί με τον σύντροφο. Ένας τρόπος είναι να κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου, να διατηρείτε την οπτική επαφή και να αναπνέετε μαζί, ντυμένοι με όλα σας τα ρούχα.

    «Μπορεί να σας απογειώσει κυριολεκτικά», λέει. Η Carrellas δεν το κάνει αυτό μόνο στο σπίτι της, δίνει και διαλέξεις σε πανεπιστήμια. “Θέλω οι νέοι να έχουν περισσότερες επιλογές για ασφαλές σεξ», λέει.

    Orgasm Just by Thinking: Is it Medically Possible? - Health Blog - CBS News
    Μετάφραση: dora_salonica
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    @ dora_salonica,

    συνειδητοποιείς ασφαλώς ότι μια γυναίκα, διαστρέφοντας την επιθυμία της εκεί που μπορεί, αφού για κάποιον λόγο (θεωρεί ότι) δεν μπορεί να την αντλήσει από το αιδοίο της, παίρνει ρόλο άντρα;

    ________________________

    Ιδέες τύπου Barbara Carrellas κυκλοφορούν στις ΗΠΑ αρκετά πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο της Joyce Brothers "What every woman should know about men", το οποίο εγώ είχα αγοράσει το καλοκαίρι του 84.

    Η συγκεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα συμβούλου γάμου είχε πει ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της άκουγαν καθημερινά από ζευγάρια το παράπονο ότι προσπαθούν να χύσουν με αυτόν τον ωραίο τρόπο που κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι υπάρχει αλλά δεν τα καταφέρνουν παρόλο που κοιτάζονται στα μάτια επί ώρες και κρατιούνται χεράκι χεράκι μέχρι πια να ματώσει το χέρι τους.

    Μετά, εξήγησε πώς γίνεται το ακίνητο σεξ και πώς μπορεί να κρατάει δυο τρεις ώρες η διείσδυση αλλά αυτό, λέει, για άντρες μέχρι τα σαράντα το πολύ, να μην τρέχουμε σε τπτ νοσοκομεία μετά...
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εξερευνώντας τον Οργασμό του Μυαλού και του Σώματος

    Οπλισμένοι με μαγνητικούς τομογράφους και πρόθυμους εθελοντές, μία αποφασισμένη ομάδα ερευνητών του σεξ εξερευνεί το εδώ και πολλά χρόνια παρεξηγημένο όργανο που βρίσκεται στο κέντρο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας – τον εγκέφαλο.

    Τρείς από τους πρωτοπόρους της έρευνας της σεξουαλικότητας έχουν συλλέξει γνώση που αντιστοιχεί σε αρκετές δεκαετίες, σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο Η Επιστήμη του Οργασμού (The Science of Orgasm).

    Οι συγγραφείς είναι η επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers, Beverly Whipple (που έφερε στο προσκήνιο το σημείο G τη δεκαετία του ΄70), ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Barry Komisaruk, και ο Carlos Beyer-Flores, επικεφαλής του Εργαστηρίου Tlaxcala στο Μεξικό.

    Σε μια συνέντευξη στο Wired News, η Whipple και ο Komisaruk συζήτησαν αυτά που μαθαίνουμε σχετικά με το αιώνιο μυστικό του Μεγάλου Ο.

    Wired News: Τί έχουμε μάθει για τους οργασμούς τα τελευταία 5 με 10 χρόνια;

    Beverly Whipple: Με τη νέα τεχνολογία και με τις γυναίκες να είναι πιο ανοιχτές σχετικά με το θέμα, είμαστε σε θέση να καταγράψουμε το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν οργασμούς μέσα από πολλές διαφορετικές μορφές διέγερσης. Δεν υπάρχει μόνο μία οδός στο νευρικό μας σύστημα που ενέχεται στον οργασμό: Ο οργασμός δεν είναι ανακλαστική αντίδραση.

    Barry Komisaruk: Έχουμε εντοπίσει 4 διαφορετικές οδούς νεύρων που μεταφέρουν αισθητήρια σήματα από τον κόλπο, τον τράχηλο, την κλειτορίδα και τη μήτρα και όλα συνεισφέρουν στους οργασμούς. Αυτή είναι μία νέα ανακάλυψη.

    WN: Βρήκατε ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμούς όταν διαφορετικά σημεία διεγείρονται στο σώμα τους, έτσι δεν είναι;

    Komisaruk: Οι οργασμοί μπορούν να προκληθούν από οποιοδήποτε σημείο του σώματος – το στόμα, τις ρώγες, τον πρωκτό, το χέρι. Αυτό μας οδήγησε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μία γενική οργασμική αρχή της κλιμάκωσης της διέγερσης από διάφορα σημεία του σώματος, που οδηγεί στο υψηλότερο σημείο και μετά στη χαλάρωση της διέγερσης – όχι αναγκαία σε εκσπερμάτιση, αλλά σε μία αίσθηση της οργασμικής εμπειρίας.

    Whipple: Έχουμε καταγράψει στο εργαστήριό μας ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμούς μόνο βλέποντας εικόνες χωρίς να αγγίζουν το σώμα τους. Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμούς και σεξουαλική απόλαυση μέσα από πολλές μορφές ερεθισμάτων. Δεν χρειάζεται να είναι μέσω του ερεθισμού των γεννητικών οργάνων.

    WN: Τί μαθαίνουμε από αυτούς τους μη γενετήσιους οργασμούς.

    Whipple: Ότι είναι πραγματικοί. Ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τί ορίζουν οι άνθρωποι ως οργασμό και να μην τους ορίζουμε μόνο σε σχέση με τα γεννητικά όργανα. Βρήκαμε ότι συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια των οργασμών που βιώνονται βλέποντας μόνο εικόνες (όπως και κατά τη διάρκεια των γενετήσιων οργασμών).

    Komisaruk: Διευρύνει την οπτική μας σχετικά με τις δυνατότητες του σώματος και του μυαλού. Αν καταλάβουμε καλύτερα πώς να προκαλέσουμε τέτοια ευχαρίστηση από διάφορα μέρη του σώματός μας, αυτό αυξάνει τις δυνατότητές μας για αισθητηριακές εμπειρίες.

    WN: Πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει η στιγμή που οι οργασμοί θα αποκοπούν πράγματι από τα γεννητικά όργανα;

    Komisaruk: Συμβαίνει ήδη. Οι άνθρωποι περιγράφουν οργασμούς μέσα από εικόνες, από τη μύτη, από το γόνατο. Αν και ακούγεται παράξενο, οι αναφορές είναι αξιόπιστες. Τώρα οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν το βιβλίο μας σε όποιον το αμφισβητεί και μπορεί να χρησιμεύσει σαν μία επικύρωση. Ο χρόνος θα δείξει πόσο είναι διαδεδομένοι οι μη γενετήσιοι οργασμοί.

    WN: Βρήκατε ότι ακόμη και γυναίκες χωρίς καμία αίσθηση κάτω από τη μέση μπορούν να έχουν γενετήσιους οργασμούς χωρίς γενετήσιο ερεθισμό.

    Whipple: Έχουμε καταδείξει με την έρευνά μας ότι γυναίκες που έχουν υποστεί παντελή διακοπή του νωτιαίου μυελού μπορούν να βιώσουν οργασμούς.

    Komisaruk: Η οδός στο νευρικό σύστημα είναι μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου (vagus nerve), το οποίο μπορεί να πάει απευθείας από τον τράχηλο και τη μήτρα στον εγκέφαλο, περνώντας έξω από το νωτιαίο μυελό. Γυναίκες με βλάβη στο νωτιαίο μυελό μας είπαν ότι οι γιατροί τους είχαν πει ότι δεν ήταν δυνατόν να βιώσουν καμία γενετήσια αίσθηση, ότι ήταν αδύνατον να βιώσουν γενετήσια απόλαυση. Πίστευαν ότι κάτι τους συνέβαινε όταν τη βίωσαν και τους ανησύχησε.

    WN: Τί είναι το πνευμονογαστρικό νεύρο;

    Whipple: "Vagus" σημαίνει περιπλανώμενο – το νεύρο αυτό περιπλανιέται μέσα στο σώμα. Παλαιότερα, πίστευαν ότι φτάνει μόνο μέχρι την πυελική χώρα. Αλλά η έρευνά μας, όπως και έρευνες σε άλλα εργαστήρια, δείχνει ότι φτάνει μέχρι τον τράχηλο και τη μήτρα και μάλλον μέχρι τον κόλπο. Μεταφέρει τους ερεθισμούς από αυτές τις περιοχές, ταξιδεύει μέσω της στομαχικής χώρας, περνάει από το διάφραγμα, από τη θωρακική κοιλότητα, μέχρι το λαιμό έξω από τον νωτιαίο μυελό και φτάνει στον εγκέφαλο.

    Komisaruk: Άντρες και γυναίκες περιέγραψαν μία οργασμική εμπειρία από τον ερεθισμό της επιδερμικής περιοχής περίπου στο επίπεδο της βλάβης του νωτιαίου μυελού. Η βλάβη δημιουργεί μία περιοχή με αυξημένη ευαισθησία. Μας είπαν ότι αν το κατάλληλο άτομο ερεθίσει το δέρμα εκεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προκαλέσει μία πολύ ευχάριστη αίσθηση, που συμπεριλαμβάνει αυτό που περιγράφουν ως οργασμό.

    Μελετήσαμε μία τέτοια γυναίκα που είχε βλάβη στο νωτιαίο μυελό κοντά στους ώμους της. Διέγειρε τον ώμο της με έναν δονητή και είπε ότι έφτασε έτσι σε οργασμό. Παρατηρήσαμε την πίεσή της και τους παλμούς της καρδιάς της και ανέβηκαν ακριβώς σαν να επρόκειτο για έναν γενετήσιο οργασμό.

    WN: Καθηγήτρια Whipple, είχατε μία πολύ συγκινητική στιγμή με μία ασθενή που είχε υποστεί βλάβη στο νωτιαίο μυελό.

    Whipple: Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε δοκιμάσει καθόλου σεξουαλική διέγερση, ούτε μόνη της ούτε με κάποιο σύντροφο, στα δύο χρόνια από τότε που είχε υποστεί τη βλάβη. Μέσα στο εργαστήριο, αυτή η γυναίκα είχε έξι οργασμούς μέσω αυτο-διέγερσης. Ήταν φοβερά συγκινητικό. Η γυναίκα έκλαιγε, έκλαιγα κι εγώ. Πίστευε ότι δεν ήταν δυνατόν και ήταν τόσο ευτυχισμένη ώστε προσφέρθηκε εθελοντικά να συμμετέχει στις έρευνες. Αυτό την βοήθησε να ανοίξει και πάλι την πόρτα στη βασική της απόλαυση.

    WN: Και οι δυο σας χρησιμοποιήσατε και μαγνητικό τομογράφο και τομογραφίες εκπομπής ποζιτρονίων (PET scan) για να καταγράψετε τις αντιδράσεις ανθρώπων που βιώνουν σεξουαλική ευχαρίστηση. Τί μάθατε από αυτά;

    Whipple: Ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια του οργασμού σε γυναίκες που είτε έχουν είτε δεν έχουν υποστεί βλάβη στο νωτιαίο μυελό, όπως και κατά τη διάρκεια του οργασμού σε γυναίκες που τελειώνουν κοιτάζοντας μόνο εικόνες, χωρίς κανένας να αγγίζει το σώμα τους, ούτε καν οι ίδιες.

    Komisaruk: Κάποιες από τις περιοχές του εγκεφάλου...που δραστηριοποιούνται κατά τον οργασμό στις γυναίκες είναι κλασικά γνωστό ότι δραστηριοποιούνται και κατά την αντίδραση στον πόνο. Είδαμε ότι υπάρχει ισχυρή άρση του πόνου κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι υπάρχει κάποια πολύ σημαντική σχέση ανάμεσα στο βίωμα του οργασμού και σε αυτό του πόνου.
    Μία άλλη περιοχή του εγκεφάλου (nucleus accumbens) που βλέπουμε να δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια του οργασμού στις γυναίκες, έχει αποδειχτεί από άλλους ερευνητές ότι δραστηριοποιείται από ναρκωτικά που προκαλούν ευχαρίστηση.

    Μία άλλη περιοχή του εγκεφάλου που βλέπουμε να δραστηριοποιείται με τον οργασμό της γυναίκας [στον υποθάλαμο] – παράγει οξυτοκίνη, που εκλύεται σε μεγάλες δόσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού της γυναίκας και προκαλεί συσπάσεις της μήτρας.

    WN: Τί είναι το επόμενο που θέλετε να βρείτε;

    Komisaruk: Έχουμε φτιάξει έναν μηχανισμό όπου η γυναίκα μέσα στον τομογράφο μπορεί να δει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου της την ώρα σχεδόν αμέσως την ώρα που γίνεται. Προβάλλουμε την εικόνα του εγκεφάλου της γυναίκας την ώρα που είναι μέσα στον τομογράφο.

    Θέλουμε να μελετήσουμε τον χρόνιο πόνο και την σχετική έλλειψη ευαισθησίας στον γενετήσιο ερεθισμό. Για όσους υποφέρουν από πόνο, η ερώτηση είναι αν μπορούν με τη βούλησή τους να κατευνάσουν τα σημεία πόνου, βλέποντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Θα σταματήσει άραγε αυτό τον πόνο;

    Για κάποιο άτομο που έχει σχετικά ασθενείς αντιδράσεις στη σεξουαλική διέγερση, μπορούν άραγε να μάθουν να εντείνουν τη δραστηριοποίηση του σημείου του εγκεφάλου που αντιδρά και αυτό θα εντείνει την γενετήσια αίσθηση; Υπάρχουν και κάποιες γυναίκες που έχουν πολύ υψηλή γενετήσια ευαισθησία την οποία δεν επιθυμούν. Θα ήθελαν να την μειώσουν. Μπορούν άραγε να το κάνουν αυτό μειώνοντας με τη βούλησή τους τη δραστηριότητα του εγκεφάλου;

    WN: Υπάρχει το δισκοπότηρο της σεξουαλικής έρευνας;

    Komisaruk: Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, το δισκοπότηρο είναι το εξής: Γιατί ο οργασμός μας κάνει και νιώθουμε τόσο υπέροχα; Νομίζω πως είμαστε στο σωστό δρόμο.

    Exploring the Mind-Body Orgasm
    Μετάφραση: dora_salonica
     
  5. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Ετσι ετσι,βλεπω ειμαστε σε καλο δρομο να μην αφησουμε κανενα πεδιο στη μαγεια,φαντασια να φουντωσει...ολα στο τομογραφο!!!
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Οι χρυσές δουλειές του μέλλοντος
    της Annalee Newitz

    Η Big Pharma κέρδισε εκατομμύρια φουσκώνοντας το πέος του ανδρικού πληθυσμού. Τώρα οι νευροεπιστήμονες ερευνούν το μηχανισμό του θηλυκού οργασμού.

    Είμαι στο Newark, στο New Jersey, σε ένα μικρό δωμάτιο όπου δεσπόζει ένα μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων. Δεν υπάρχουν παράθυρα και κανένας ήχος, εκτός από το βόμβο του συστήματος εξαερισμού. «Αυτό θα είναι τέλειο», λέει χαμογελώντας ο οικοδεσπότης μου, ο νευροψυχολόγος του Πανεπιστημίου Rutgers, Barry Komisaruk.[...]

    Το Viagra έφερε την επανάσταση στον χώρο τη δεκαετία του ΄90. Το μπλε χαπάκι που κάνει το αίμα να ρέει στα σωστά σημεία τη σωστή στιγμή έγινε μία μεγάλη επιτυχία για την Pfizer, δίνοντας ώθηση και στη δημιουργία του Cialis της Eli Lilly και του Levitra της GlaxoSmithKline. Εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν πλέον αυτά τα φάρμακα για να ξεκινήσουν ένα απόγευμα προσωπικής διασκέδασης.

    Ενθουσιασμένη από την επιτυχία της στον αγώνα ενάντια στη «στυτική δυσλειτουργία», οι φαρμακoβιομηχανίες έβαλαν στόχο τους να φτιάξουν ένα Viagra για γυναίκες. Πρώτα, οι ερευνητές απλά έδωσαν στις γυναίκες το ίδιο χάπι που δούλευε τόσο καλά για τους άντρες. Τα καλά νέα: το φάρμακο γεμίζει τα γεννητικά όργανα της γυναίκας με αίμα. Αλλά δεν την κάνει απαραίτητα να διεγερθεί.

    Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και απογοήτευσαν τις φαρμακοβιομηχανίες, που είχαν υποθέσει πως ότι κάνει καλό στον έναν θα κάνει καλό και στην άλλη. Η Julia Heiman, μία καθηγήτρια ψυχολογίας και διευθύντρια του Ινστιτούτου Kinsey, διεξήγαγε μερικές από τις έρευνες της Pfizer για το Viagra και βρήκε ότι αν και μερικές γυναίκες «πραγματικά ένιωθαν τα γεννητικά τους όργανα» και ένοιωσαν διέγερση, άλλες «ούτε καν τα πρόσεχαν» και δεν διεγέρθηκαν καθόλου. Με άλλα λόγια, τα σινιάλα που έστελναν τα γεννητικά τους όργανα απλά δεν μεταφράζονταν σε συνειδητές επιθυμίες. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό, οι ερευνητές έβαλαν στο στόχαστρο κάτι άλλο: τον ίδιο τον θηλυκό εγκέφαλο. «Ο εγκέφαλος είναι ο τόπος όπου οι καταστάσεις μετατρέπονται σε σεξουαλικές», εξηγεί η Heiman. «Είναι το όργανο που μας κάνει να νιώθουμε έλξη προς κάποιο συγκεκριμένο σωματότυπο ή εμφάνιση. Αυτού του είδους οι προτιμήσεις δεν αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τα γεννητικά όργανα».

    Πριν ακόμη η Pfizer εγκαταλείψει την προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω το 2004, η βιομηχανία άρχισε να ερευνά τις εναλλακτικές από πάνω προς τα κάτω. Η σοφία των ημερών μας υπαγορεύει ότι η εξέλιξη φαρμάκων διέγερσης για τις γυναίκες θα έχει ως στόχο της τον θηλυκό εγκέφαλο, όπως το Viagra έχει στόχο του το αρσενικό αγγειακό σύστημα.

    Τα πρώτα φάρμακα διέγερσης που στοχεύουν στη φαιά ουσία της γυναίκας αναμένονται στην αγορά μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Το ενεργό συστατικό: τεστοστερόνη, μία «ανδρική» ορμόνη που υπάρχει από μόνη της και στο σώμα της γυναίκας σε μικρότερες ποσότητες[...]Πάντως, οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι η τεστοστερόνη δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος. Τα φάρμακα τεστοστερόνης ποτέ δεν θα έχουν ένα άμεσο, γρήγορο αποτέλεσμα στις γυναίκες με τον τρόπο που το Viagra έχει για τους άντρες, γιατί είναι μία ορμόνη που ενισχύει μία γενική αίσθηση δύναμης και ευεξίας αντί να είναι ο καταλύτης της σεξουαλικής διέγερσης. Ακόμη πιο πολλά υποσχόμενο είναι ένα φάρμακο που λέγεται PT-141, το οποίο αναπτύσσει η Palatin Technologies στο New Jersey. Το πρώτο από αυτό το νέο είδος φαρμάκων που λέγονται melanocortin agonists, το PT-141, έχει για στόχο του το κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν και γενετήσια διέγερση και αυξημένη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες που το παίρνουν. Αλλά ακόμη πιο συγκεκριμένο στόχο θα έχουν τα φάρμακα του μέλλοντος – αυτά που δεν θα ανάβουν όλο το νευρικό σύστημα με την τυφλή ελπίδα ότι θα πετύχουν και τα κουμπιά της απόλαυσης, αλλά θα επικεντρώνονται σε σημεία του εγκεφάλου που συνδέονται άμεσα με τη διέγερση και τον οργασμό.

    Η συνολική αγορά για τα φάρμακα της αντρικής διέγερσης είναι $2.7 δις το χρόνο και αυξάνεται. Με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the American Medical Association να υπολογίζει ότι 43% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες από το σεξ – σε αντίθεση με 31% των αντρών – η αγορά για ένα ροζ Viagra θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Προς το παρόν, αυτά τα μελλοντικά δις είναι κλειδωμένα στα εργαστήρια όπου οι επιστήμονες επιχειρούν να ερευνήσουν το μηχανισμό του θηλυκού οργασμού.

    Ο Ken Maravilla είναι μικροκαμωμένος, αξιοπρεπής και σιωπηλός. Δίνει την εντύπωση ατόμου που δεν θα έλεγε ποτέ κάποιο σόκιν ανέκδοτο και γι αυτό είναι τέλειος στο ρόλο του ως ένας από τους μοναδικούς ραδιολόγους στην Αμερική που εξειδικεύεται στην εξέταση εγκεφαλικών scan σεξουαλικά διεγερμένων γυναικών[...]

    Στη συνεργασία του με την Heiman του Ινστιτούτου Κinsey και άλλους ψυχολόγους, ο Maravilla παρακολουθεί στο μόνιτορ τί συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών που βλέπουν αυτό που ο ίδιος ονομάζει «οπτικό υλικό».

    Η Heiman είναι λιγότερο αβρή. «Πρόκειται για ερωτικά βίντεο», λέει. «Ταινίες φιλικές προς τις γυναίκες από την Candida Royale».

    Ο σκοπός του πειράματος είναι να κατανοήσουμε τί συμβαίνει στον θηλυκό εγκέφαλο κατά τη διέγερση. «Πολλοί πίστευαν ότι υπάρχει μόνο ένα σεξουαλικό κέντρο στον εγκέφαλο αλλά δεν είναι έτσι», λέει ο Maravilla. «Στην πραγματικότητα, πολλές περιοχές δραστηριοποιούνται»[...]

    Μπορεί λοιπόν η θηλυκή διέγερση να υπολογιστεί; Η απάντηση, συμπεραίνει η ομάδα του Maravilla, είναι πως ναι. Ο εγκέφαλος που βρίσκεται σε φάση διέγερσης φωτίζεται με συγκεκριμένους, μετρήσιμους τρόπους. Επιπλέον, φαίνεται πως ο εγκέφαλος των διεγερμένων γυναικών είναι ίδιος με τον εγκέφαλο διεγερμένων αντρών[...]

    [Ακολουθεί απόσπασμα σχετικά με γυναίκες που πετυχαίνουν οργασμό μόνο με τη σκέψη. Επειδή οι κινήσεις του σώματος παρεμποδίζουν ένα ξεκάθαρο scan του εγκεφάλου, μία φοιτήτρια αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη για την έρευνα. Η κοπέλα σφίγγει τον κόλπο της ρυθμικά και ελέγχει την αναπνοή της για 26 λεπτά πριν φτάσει σε οργασμό. Είναι μία από τις 12 κοπέλες στην έρευνα που τελειώνουν μόνο με τη σκέψη. Ακολουθεί αναφορά στις γυναίκες που πάσχουν από βλάβη στο νωτιαίο μυελό και στην έρευνα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Rutgers, Beverly Whipple, με γυναίκες που δεν έχουν καμία αίσθηση από τη μέση και κάτω. Σε αυτές τις έρευνες η υπόθεση της Whipple και του Komisaruk είναι ότι για τον οργασμό ευθύνεται το vagus nerve. Αυτό μεταφέρει τις αισθήσεις που δεν νιώθουν καν, από τα γεννητικά τους όργανα που είναι εντελώς νεκρά, στον εγκέφαλό τους όπου βιώνουν έναν κανονικό οργασμό!]

    Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Komisaruk, η Breen, συνεχίζει να ερευνά το vagus nerve. Δεν είναι μόνο μία οδός οργασμού, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίσει ερεθίσματα πόνου. Αυτό το μαθαίνω με τον δύσκολο τρόπο.

    Παίζω με το μηχάνημα ερεθισμού του κόλπου όταν η Breen μου δείχνει ένα άλλο μαραφέτι. Στο πλάι του γράφει μετρητής αναλγησίας. «Χρησιμεύει στο να μετράει τον πόνο», εξηγεί η Breen.

    Αν και δεν μου προσφέρει δωρεάν δοκιμή του ερεθιστή, η Breen προτείνει να δοκιμάσω τον μετρητή αναλγησίας. Μοιάζει με μία παλιομοδίτικη ζυγαριά ταχυδρομείου, αλλά αντί για το πιατάκι όπου βάζαμε τα γράμματα, υπάρχει ένα κομμάτι μυτερό πλαστικό με ένα καπάκι. Το μαλακό μέρος του δαχτύλου μου ακουμπάει πάνω στην ακίδα και το καπάκι πιέζει προς τα κάτω το νύχι μου. Καθώς η Breen μετατοπίζει έναν μοχλό που πηγαίνει από το 1 στο 20, το δάχτυλό μου πιέζεται προς τα κάτω όλο και περισσότερο. «Πες μου πότε είναι πολύ», μου λέει.

    Φτάνει περίπου στο 13 πριν φωνάξω. «Εντάξει, φτάνει!»

    Τα μάτια της Breen λάμπουν. «Ένα από τα πράγματα που ανακάλυψε ο Dr. Komisaruk είναι ότι οι γυναίκες που ερεθίζουν το άνω τοίχωμα του κόλπου τους μπορούν να αντέξουν 50% περισσότερο πόνο από ότι αν δεν το κάνουν», μου λέει ενθουσιασμένη. «Αν έχουν οργασμό, το κατώφλι του πόνου τους αυξάνεται 100%».

    Δυστυχώς ούτε ερεθίζω τον κόλπο μου ούτε έχω οργασμό και το δάχτυλό μου είναι ακόμη στη μέγγενη. «Μπορείς να αφήσεις το δάχτυλό μου σε παρακαλώ;» γρυλίζω.

    «Ω συγνώμη!» λέει η Breen, ελευθερώνοντάς με και συνεχίζοντας πάλι με την κουβέντα. Η εργασία της για το διδακτορικό της ασχολείται με γυναίκες που υποφέρουν από πόνους μετά από τραυματισμό στην πλάτη και πώς μπορούν να ανακουφίσουν τον εαυτό τους για όλη την ημέρα, χρησιμοποιώντας τον ερεθιστή για λίγα λεπτά καθημερινά.

    [Ακολουθεί αναφορά στο αναλγητικό που σκοπεύουν να εξελίξουν μία μέρα, βασισμένο σε αυτό το χαρακτηριστικό του γυναικείου σώματος. Αναφορά γίνεται και στην πατέντα του Komisaruk για το αναλγητικό που εξέλιξε μετά από έρευνες σε θηλυκούς αρουραίους, στους οποίους το αναλγητικό ήταν πιο αποτελεσματικό και από τη μορφίνη.]

    Ένα νέο φάρμακο για τον πόνο θα ήταν υπέροχο, αλλά εγώ ψάχνω για έναν οργασμό στο μπουκαλάκι. Πότε θα μπορώ να πάρω το χάπι της απόλαυσης και πώς θα λειτουργεί; Το άτομο που έχει την γενική επισκόπηση των πραγμάτων και που έχει την πιο κοντινή απάντηση στο ερώτημα είναι η Gemma O'Brien. Ίσως η μόνη θεωρητικός του οργασμού στον κόσμο, η O'Brien είναι μία Αυστραλή ερευνήτρια βιο-ιατρικής στο University of New England στο New South Wales. Έχει ακολουθήσει την τελευταία δεκαετία κάθε έρευνα που υπάρχει διαθέσιμη για τον οργασμό και τον εγκέφαλο. Έχει ένα είδος ενοποιημένης θεωρίας πεδίου για τον θηλυκό οργασμό, την οποία περιγράφει συνοπτικά με ένα περίπλοκο διάγραμμα Venn. Οι τρεις κύκλοι που αλληλεπικαλύπτονται αντιπροσωπεύουν το συναίσθημα, την απόλαυση και την ευφορία, μαζί με τις ορμόνες και τις περιοχές του εγκεφάλου που τους αντιστοιχούν.

    [Ακολουθεί αναφορά στις αιτίες που η O'Brien πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο ικανοποιημένες σεξουαλικά από ότι οι άντρες. Οι αιτίες είναι δύο κατά την άποψή της: α) κοινωνικές εμπειρίες στην παιδική – εφηβική ηλικία και ένα σεξουαλικά καταπιεστικό περιβάλλον που εμποδίζουν τη διάνοιξη αντίστοιχων εγκεφαλικών οδών, και β) γενετικοί λόγοι, όπως η απορρόφηση από τον εγκέφαλο μεγάλων ποσοτήτων οξυτοκίνης ή ντοπαμίνης, όπως οι καταθλιπτικοί απορροφούν μεγάλες ποσότητες σεροτονίνης. Γι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να εξελιχθεί ένα χάπι.]

    Ο Andreas Bartels, ένας ερευνητής του εγκεφάλου στο Max Planck Institute for Biological Cybernetics στο Tόbingen της Γερμανίας, έχει κάνει έρευνες που φαίνεται να στηρίζουν τη θεωρία της O'Brien. Αποτύπωσε τις εικόνες εγκεφάλων γυναικών που σκέφτονται τους σεξουαλικούς τους συντρόφους. Ο Bartels λέει ότι ο υποθάλαμος φαίνεται να είναι το κλειδί της ρομαντικής αγάπης και επίσης είναι η βασική περιοχή του εγκεφάλου όπου απορροφάται η οξυτοκίνη. Αυτή η χημική ουσία εκλύεται κατά τον οργασμό και σε άλλες τελετουργίες του ζευγαρώματος.

    «Η αγάπη είναι απλά ένας βιολογικός μηχανισμός», λέει ο Bartels γελώντας. Είναι βέβαιος ότι ένα φάρμακο που θα ρυθμίζει την οξυτοκίνη δεν βρίσκεται πολύ μακριά στο μέλλον. «Μπορούμε να κάνουμε μία ένεση οξυτοκίνης σε ένα ζώο και να το κάνουμε να δημιουργήσει δεσμούς ζευγαρώματος με έναν άγνωστο», λέει. «Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να το εφαρμόσουμε στους ανθρώπους».*

    Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα αληθινά αποτελεσματικό αφροδισιακό για γυναίκες θα βγει στην αγορά μέσα στην επόμενη δεκαετία[...]

    Πηγή: Wired
    Ιούλιος 2005

    Reverse engineering the female orgasm
    Μετάφραση: dora_salonica

    *Μία αναφορά σε πειράματα με οξυτοκίνη στα ζώα βρίσκεται εδώ (άρθρο στα ελληνικά):

    Medlook - :
     
    Last edited: 9 Ιανουαρίου 2011
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Μα… το Viagra δεν λειτουργεί καθόλου έτσι όπως περιγράφεται στο άρθρο! Δεν προκαλεί καν στύση αν δεν υπάρξει σεξουαλικό ερέθισμα! Δηλαδή αν πιεις λόγου χάρη το χάπι κι ύστερα πας στο… γήπεδο, θα σου σηκωθεί; Με τίποτα! Από μόνο του αυτό το γεγονός αποδεικνύει πως και στον άντρα η στυτική λειτουργία δεν είναι αποκλειστικά θέμα υδραυλικής ή χημείας, αλλά σχετίζεται επίσης είτε με την ύπαρξη φαντασιώσεων, είτε με την παρουσία ερεθισμάτων των αισθήσεων.
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός



    @ dora (επιγραμματικά μεν γιά να μην σε αποσπώ από το έργο σου, αλλά...):

    1) Ο vautrin έχει απόλυτο δίκιο, ως προς τον τρόπο που λειτουργεί το Viagra και τα ομόλογά του χάπια. Το άρθρο δεν τα λέει καλά:

    "Το φάρμακο δεν προκαλεί στύση από μόνο του και εάν δεν υπάρχουν σεξουαλικοί ερεθισμοί. Επιπρόσθετα δεν επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή των ανδρών (λίμπιντο) και δεν προκαλεί αλλαγές των αισθήσεων στα γεννητικά όργανα...".

    (Medlook - , :)



    2) Κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ, όταν παραλείπεις κομμάτια από τα κείμενα που παραθέτεις, να είναι σαφές πως λείπει κομμάτι (δεν αρκούν τα αποσιωπητικά στο τέλος μιάς λεξούλας, κι εγώ προσωπικά κάθομαι και συγκρίνω αγγλικό με ελληνικό κείμενο, γιά να βγάζω άκρη).


    - - - - - - - -

    Το παρακάτω με ανατρίχιασε, το βρήκα οδυνηρά Οργουελικό (έως και Καφκικό):

    «Η αγάπη είναι απλά ένας βιολογικός μηχανισμός», λέει ο Bartels γελώντας. Είναι βέβαιος ότι ένα φάρμακο που θα ρυθμίζει την οξυτοκίνη δεν βρίσκεται πολύ μακριά στο μέλλον. «Μπορούμε να κάνουμε μία ένεση οξυτοκίνης σε ένα ζώο και να το κάνουμε να δημιουργήσει δεσμούς ζευγαρώματος με έναν άγνωστο», λέει. «Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να το εφαρμόσουμε στους ανθρώπους».


     

     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Τί εννοείς; Έχει στόχο τον αντρικό εγκέφαλο;

    @ΜΜ, Θα βάζω και αγκύλες γύρω από τα αποσιωπητικά, προς διευκόλυνσή σου. 'Ετσι: [...]
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    Όχι, βέβαια... Το πουλί μας, έχει στόχο. Αυτό είναι γεγονός.

    Το λάθος του άρθρου έγγειται στο ότι υπονοεί πως με μέσο το επαρκώς αιματωμένο πουλί, τα χάπια δημιουργούν ερεθισμό στους άντρες, πράγμα που είναι ανακριβές. Ο ερεθισμός (που προέρχεται βέβαια από τον εγκέφαλο, δες το link που σου έδωσα) πρέπει να προϋπάρχει, γιά να υπάρξει και στύση. Και όχι το αντίθετο...

    Τώρα από πού κι ως πού μπορεί να περίμεναν -όπως λέει το άρθρο- οι υπεύθυνοι των φαρμακοβιομηχανιών πως το viagra (που δεν δημιουργεί όπως είπαμε ερεθισμό στους άντρες) θα μπορούσε να δημιουργήσει ερεθισμό στις γυναίκες, αυτό είναι ένα μυστήριο... Προφανώς τα χάπια τά 'χουν πολλά και τσάμπα, πειραματόζωα επίσης δεν τους λείπουν, οπότε θα είπαν να το δοκιμάσουν, κι ό,τι βγει...

    ΟΚ, ευχαριστώ.


     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    Κανένας δεν είπε το αντίθετο. Δεν είδα πουθενά να υπονοεί κάτι τέτοιο το άρθρο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερευνητές γνωρίζουν τον ρόλο του εγκεφάλου στον ανθρώπινο οργασμό, πράγμα που παραδέχονται ξανά και ξανά σε όλα τα άρθρα που παρέθεσα, χωρίς να κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Στο τελευταίο άρθρο μάλιστα, υπάρχει η εξής ενδιαφέρουσα αναφορά:

    Θα ακολουθήσουν άλλα άρθρα με τις διαφορές ανάμεσα σε αυτά που σκέφτονται οι άντρες και σε αυτά που σκέφτονται οι γυναίκες και με το πώς ο μηχανισμός της απόλαυσης διαφέρει τελικά και σε τί, ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες. Μέχρι τώρα είδαμε ότι αρκετές γυναίκες μπορούν να χύσουν χωρίς να αγγίζονται, μόνο με τη σκέψη τους, ενώ ελάχιστοι άντρες μπορούν να το καταφέρουν αυτό. Επίσης είδαμε έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό ανάμεσα στον οργασμό και στην άρση του πόνου (αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη εμβέλεια στο BDSM). Αλλά ας μην προτρέχω...Έχουμε δρόμο ακόμη...
     
  12. Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Σαφώς έχετε δίκιο. Το viagra λύνει ένα πρόβλημα του κυκλοφορικού και δεν προκαλεί καμίας μορφής διέγερση. Γι' αυτό, εάν κάποιος υγιής πάρει viagra, δε θα έχει καμία απολύτως βελτίωση στη σεξουαλική/ στυτική του λειτουργία. Γιατί όμως τότε (όλοι το έχουμε ακούσει), υπάρχουν υγιείς άνθρωποι που αναφέρουν ότι πηδάνε με τις ώρες και απανωτά μετά τη λήψη του φαρμάκου? Η απάντηση είναι, κατά τη γνώμη μου, μια, εξηγεί την τάχα διέγερση που προκαλεί το φάρμακο και ίσως να εξηγεί και το πως σκέφτηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες για το γυναικείο viagra.Το placebo effect. Οι άνθρωποι που παίρνουν viagra νομίζουν ότι θα τους φέρει διέγερση και τελικά έχουν αυξημένη διέγερση, απλά επειδή το περιμένουν. Όλα τα φάρμακα έχουν ένα ποσοστό placebo effect, αλλά όσο πιο δύσκολο είναι να μετρηθεί κάτι (όσο πιο υποκειμενικό είναι) τόσο αυτό μεγαλώνει. Σε ένα αναλγητικό επί παραδείγματι (ο πόνος είναι ένα εξαιρετικά υποκειμενικό και δύσκολα μετρήσιμο συναίσθημα, φαντάζομαι όπως και η ποιότητα του πηδήματος ), το placebo effect μπορεί να φτάσει το 40% (4 στους 10 ασθενείς που πήραν ζάχαρη και νόμιζαν ότι πήραν αναλγητικό, τελικά σταμάτησαν να πονάνε. Αυτό, σε περιπτώσεις χειρουργείων, όπου ο πόνος είναι δεδομένος - σκέψου με τον πονοκέφαλο...).