Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 24 Ιουλίου 2013.

1. Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Πω πω, που να πρωτοδιαφωνησω, λολ  .
    Όχι, δεν πιστεύω ότι μια γυναίκα για να κυριαρχήσει πρέπει να είναι ίση ή ανώτερη από τον σκλάβο της. Καταρχήν δεν πιστεύω σε αυτούς τους όρους, καν. Τι σημαίνει ανώτερη; η κυριαρχία έχει να κάνει πρωτίστως με το χαρακτήρα, πιστεύω, όχι με τα πτυχία. Ούτε με την ηλικία. Ο δυναμισμός που μπορεί να εκπέμπει μια νεότερη δεν μπορεί να συγκινήσει έναν υποτακτικο 55αρη; όσο για το '' καλλιεργημένη '', η καλλιέργεια, θεωρώ, δεν εχει να κάνει αποκλειστικά με το πόσες άριες ακούς καθημερινά, αλλά με τη συμπεριφορά σου στους συνανθρώπους σου και στο περιβάλλον. Άρα πώς μπορείς να τη μετρήσεις;

κ εννοείται ότι ο σκλάβος δε θα περιμένει να τις βγάλουν έξω κ να τις μετρησουνε (τις φορολογικές δηλώσεις τους) με τη γκομενα, ώστε να υποταχθεί ή όχι. Καταλήγω ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι η μιστρες '' ανώτερη ''. Είναι απλά διαφορετική  . Φυσικά, όπως στις περισσότερες διαπροσωπικες σχέσεις, μια σύμπνοια γενικότερη συνήθως υπάρχει.

Πράγματι, καμμία ισχυρή γυναίκα δεν έχει ΑΝΑΓΚΗ από ένα σκλάβο. Αλλά γουστάρει, γουσταρίζει, καυλωνει, θέλει να δώσει και να πάρει δια της μαστεροσλειβ οδού, πώς να το κάνουμε; Ανάγκη δεν έχει και τον βανιλα σύντροφο, εξάλλου. Μια μιστρες δεν αυτοχριζεται αφέντρα για να πέφτουν οι άντρες στα πόδια της. Αν γνώρισες εσύ τέτοιες, κακώς γενικεύεις.

Όσον αφορά τις φεμινίστριες (δε θυμάμαι από προηγούμενα ποστς πού κολλάνε στην κουβέντα, σχωρνάτε με), ενδιαφέρει άραγε στο χώρο του βδσμ κανέναν τι λένε οι φεμινίστριες για τις μιστρέσες; άσχετο, εντελώς! Άλλο πράγμα τα ίσα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία κλπ κ άλλο πράγμα στο κρεβάτι (κ στις ''ανισες'' σχέσεις). Συμπαθάτε με, αλλά απ τα λίγα που έχω καταλάβει, νομίζω το βδσμ κ ο φεμινισμος είναι σα να προσπαθείς να συσχετισεις πχ το παστίτσιο με μια ηλεκτρική εκκένωση.

Τέλος, ο σκλάβος μπορεί να φύγει όποτε θέλει από τη σχέση. Όπως μπορεί κ ο βανιλα δυσαρεστημενος να φύγει. Αν δε φεύγει, είναι άλλοι λόγοι στη μέση, πιο '' ανθρώπινοι '' κ λιγότερο βδσμικοι. Βαρεμάρα, συνήθεια, βόλεμα, ανασφάλεια κλπ. Ακριβώς όπως κ ο βανιλα.

2. Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Ακόμη κ στην αισθητική να μην είναι '' ίσοι '', όπως όλες οι σχέσεις και το Μ/σ λειτουργεί αμφίδρομα. Αλίμονο στο μαστερ που δε μαθαίνει από το σλειβ του κ από τη σχέση του με το σλειβ. Στις υγιείς σχέσεις γενικά (κ στις Μ/σ υγιείς) υπάρχει πάρε δώσε σε όλους τους τομείς.

Η κυριαρχία δεν είναι γνώσεις, ούτε βιογραφικό σημείωμα. Αν ήταν έτσι, τότε μόνο οι καλλιτέχνες, οι πλούσιοι κ οι καθηγητές πανεπιστημίου θα ήταν οι μόνοι πιθανοί/θα έπρεπε να νιώθουν μαστερς.

Σε έναν μαστερ μπορείς να βρεις πράγματα που να σε κρατήσουν άσχετα αν δεν έχει όλο το πακέτο. Όπως και στις βανιλα σχέσεις.

Συμφωνώ με την dark explorer και τον lucozade. Διαφωνώ με τον Etoile flamboyante.  

Last edited: 18 Αυγούστου 2013
  3. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Mικρή λουλού, μίλησα μόνο για M/s και το τόνισα. Αν ξέρεις την διαφορά και γνωρίσεις μια μέρα άνθρωπο που απέχει κάτι έτη φωτός από εσένα πολιτισμικά, ηθικά, πνευματικά, αξιακά και αισθητικά, και αν έχεις την αξιοπρέπεια να επιτρέπεις να σε καθοδηγεί και να μανατζάρει την ζωή σου ένας πολύ κατώτερος άνθρωπος σε όλα, καλώς. Και δεν σου αρέσει η λέξη "κατώτερος" ? Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την λέξη "αδύναμος" που θέλει πολύ δουλειά με τον εαυτό του. Ο αδύναμος λοιπόν δεν μπορεί να είναι Master ή Mistress. Εγώ τουλάχιστον δεν το επιτρέπω. Ο αδύναμος πρέπει να γίνει δυνατός και αυτό το έργο θα το αναλάβει ένας Master, όχι ένα κοριτσάκι που θα ερωτευθεί τον 55αρη όπως ανέφερες. Το M/s δεν είναι απλή κυριαρχία, είναι πολλά περισσότερα. Απαιτεί γνώση, ικανότητα, ηθική, ισορροπία και πραγματική δύναμη και ανωτερότητα από την πλευρά του/της Μ σε όλα σε σχέση με το σκλαβάκι, γιατί η εξουσία στα χέρια ενός αδύναμου μπορεί να αποβεί καταστροφική για τους σκλάβους, και ιδίως στα χέρια των γυναικών, και ακόμα περισσότερο όταν την έχουν τα "κοριτσάκια". Θα σου πω τώρα και που κολλάνε οι φεμινίστριες στο θέμα. Πολλές "αφέντρες", σου τσαμπουνάνε όλη την ώρα για τον φεμινισμό και ότι είναι φεμινίστριες ενώ δεν έχουν ιδέα τι είναι φεμινισμός. Μια φεμινίστρια είναι χειραφετημένη και ισχυρή, δεν περιμένει κανέναν άντρα να την ποδηγετήσει, να την ελέγχει και ούτε η ίδια ενδιαφέρεται να το κάνει αυτό. Μια πραγματική φεμινίστρια όπως και μια αυθεντική αναρχική, απορρίπτει κάθε είδος εξουσίας. Μια φεμινίστρια ενδιαφέρεται για την ισότητα και την ελευθερία, όχι τους κανόνες και τα πρωτόκολλα. Όταν ακούσει λοιπόν για M/s την πιάνουν τα γέλια στην καλύτερη περίπτωση.

4. Elysium

Elysium Contributor

Μα ο δυναμισμός προέρχεται συνήθως από αίσθημα ανωτερότητας.

5. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Μια φεμινίστρια ενδιαφέρεται για την κοινωνικοπολιτική ισότητα και για την καταστρατήγηση των σάπιων στερεοτύπων περί κοινωνικής ταυτότητας των φύλων. Η ερωτική ζωή καθώς και το πώς επιλέγει καθένας και καθεμία να τη βιώνει, είναι διαφορετικό πακέτο. Οπότε, μια Κυρίαρχη Γυναίκα (με τους όρους του BDSM) μπορεί να είναι φεμινίστρια, μπορεί όμως και να μην είναι. Είναι ανεξάρτητο κομμάτι γενικώς...

6. Dark_Explorer

Χαίρομαι που συμφωνείς!
    Άλλωστε, οι αφορισμοί και οι αυθαίρετες γενικεύσεις, καταλήγουν σε αδιέξοδους μονοδρόμους...

7. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Για δες που φτασαμε μετα την ευρεση εργασιας στην Ελλαδα και το κλισε οβερκουαλιφαιντ ελληνιστι θα πρεπει να κρυβουμε κ τα πτυχια μας στο bdsm

Προσωπικα πιστευω οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει το κινημα του φεμινισμου για τον αυτονοητο λογο οτι θα επρεπε να υπαρχει ισοτητα αλλα αυτα ειναι μονο ουτοπιες..

8. happyhellcat

happyhellcat Regular Member

Το M/s κατ'εμέ μπορεί να αποτελεί μόνο χαρακτηριστικό μιας σχέσης και όχι όλη τη σχέση.
    Όλη η σχέση συμπεριλαμβάνει 2 ανθρώπους (και παραπάνω, αν θέλουν), συμπεριφορές, 24 ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες του έτους.
    Είναι σαν να λέμε, π.χ., ότι κάνεις σεξ μόνο ιεραποστολικά. Καλό το σεξ, αλλά κάθε μέρα φασόλια, ε, βαριέσαι. Θες μια ποικιλία, λίγο αλατοπίπερο, κρεατάκι, κάτι διαφορετικό!
    Το ίδιο συμβαίνει και στις Μ/s σχέσεις λογικά. Κανένας άνθρωπος δεν έχει 24 ώρες την ημέρα την ίδια απαράλλακτη διάθεση. Θα κουραζόταν ο εγκέφαλος και η ψυχή.
    Συνεπώς, αν η Κ δεν είναι ρομπότ να είναι επί 24ώρου βάσεως σε λειτουργία dommina, τότε κάποια στιγμή θα χαλαρώσει. Κάποια στιγμή θα ζητήσει κάτι άλλο. Κάποια στιγμή θα κουρνιάσει στον καναπέ της με ένα καλό βιβλίο και το σκλάβο της στα πόδια της και απλά θα... συνυπάρχουν.
    Όσο αυστηρή και να είναι μια Κ και όσο και να της αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, το M/s, έχει κι άλλες πλευρές στο χαρακτήρα της. Και όταν έχεις σχέση, αν αυτές οι πλευρές δεν χρησιμοποιούνται, τότε πώς είναι δυνατόν να μην κουραστείς;
    Και να πω και το άλλο. Με ποιον κάνεις μια σχέση M/s; Αυτό δεν παίζει ρόλο;
    Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου λοιπόν.
    Αν μια σχέση είναι μόνο M/s αυτό σημαίνει πως κάθε λεπτό της ημέρας είναι μια ανταλλαγή ενεργειών μεταξύ των 2 μελών της που υπογραμμίζει αυτό τo M/s; Ποιοι φυσιολογικοί άνθρωποι το κάνουν αυτό;
    Αν αυτό εννοείς, τότε ναι, για μένα η ψυχική κόπωση και μόνο είναι αρκετή. Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις μία και μόνο συμπεριφορά για πάντα.
    Φυσιολογικό είναι να μπορείς και να χαλαρώσεις και να αλλάξεις τη δυναμική της σχέσης έστω και για λίγο ώστε και οι δύο να αισθάνονται άνετα και καλά μεταξύ τους.
    Δεν υπάρχει, άλλωστε, μεγαλύτερη απόλαυση από το να "σπάνε" τα πρωτόκολλα και να ανακαλύπτεις νέες πλευρές και άλλου είδους ευχαρίστηση μέσα στη σχέση σου. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο lucozade, "θα πρέπει να υπάρχει ροή, φυσικότητα".
    Επίσης, να αναφέρω κάτι πάνω σε αυτό που είπες Etoile "Δεν υπάρχει συναίνεση σε μια σχέση M/s. Υπάρχει απόλυτη, τυφλή υπακοή. Αν σε προστάξει να κουρευτείς γουλί, θα το κάνεις είτε συναινείς είτε όχι αν η σχέση έχει προχωρήσει αρκετά, αν έχει περάσει ήδη πολύς καιρός που είστε μαζί."
    Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι πως το να διατάξεις κάποιον να κουρευτεί γουλί θα το κάνεις για κάποιο σημαντικό λόγο που θα έχει και νόημα, όχι γιατί απλά σου καύλωσε. Διαταγές όλοι ξέρουν να δίνουν. Θα το κάνεις και ο σκλάβος θα το δεχτεί γιατί θα έχει καταλάβει κι εκείνος το λόγο και θα το θέλει εξίσου. Περισσότερο αξίζει να καταφέρεις τον άλλον να δεχτεί κάτι γιατί έχεις δίκιο παρά επειδή τον διέταξες να το κάνει.
    Η διαφορά είναι η εξής: όπως τον διέταξες εσύ, έτσι μπορούν να τον διατάξουν και ένα σωρό άλλες Κυρίες. Το να θέλει όμως να το κάνει γιατί ΕΣΥ το είπες και μόνο, έχει διαφορά.
    Τέλος,να πω κάτι στο θέμα με τις φεμινίστριες. Όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω, ΔΕΝ υπάρχει ισότητα σε μια σχέση, αλλά ισορροπία. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τρύπες με το τρυπάνι σε μπετό, γιατί δεν έχω τη μυϊκή δύναμη. Ξέρω πώς γίνεται, αλλά δεν το σηκώνουν οι μύες μου. Ο άντρας δεν διαθέτει την πολύπλοκη ψυχολογία της γυναίκας. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ισορροπία. Δεν θα βάλουμε και οι δύο αλάτι στο φαί, θα γίνει λύσσα. Εγώ το αλάτι κι εσύ το πιπέρι. Ισορροπία. Το ίδιο και με τις M/s σχέσεις. Άμα σε κάνω να θες να αυτοκτονήσεις, έχω αποτύχει στο σκοπό μου.Έχω διαταράξει την ισορροπία. Δεν μπορείς μόνο να παίρνεις και να μη δίνεις. Χαλάει η ισορροπία. Γι'αυτό και το λέμε Power exchange. Για να μπορείς να έχεις exchange για χρόνια, δεν αδειάζεις τις δεξαμενές του άλλου με τη μία.
    Και στο κάτω-κάτω, τι θα πει "κανονικότητα"; Το πώς βιώνει ο καθείς τη σχέση του διαφέρει. Κανονικό για μένα μπορεί να σημαίνει παρανοϊκό για τον δίπλα ή ανάποδα.
    Από όσα έχεις γράψει μήπως απλά έχεις απογοητευτεί που δεν βρίσκεις αυτό που σου ταιριάζει; Αποκλειστικά εσένα όμως. Λες "στα 40-42 κουράζεσαι να δέχεσαι 24/7 διαταγές και εντολές και να είσαι σούζα όλη μέρα σαν στρατιωτάκι, και αναζητάς πιο βιώσιμα μοντέλα σχέσεων ή εκείνη που θα σε πείσει ότι το M/s μπορεί να είναι πιο ξεκούραστο και πιο βιώσιμο, με σεβασμό στην προσωπικότητά σου και αληθινή αγάπη, και όχι λαμογιές και υποκρισία" και αυτό είναι το πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι πλέον το τι συμβαίνει, όχι το πώς το βλέπουν όλοι. Δεν είναι όλες οι Κ λαμόγια, μήπως τυγχάνει να μην έχεις γνωρίσει κάποια καλή; Και δεν έχουν κουραστεί όλοι οι 40άρηδες, άλλοι ακόμα το απολαμβάνουν. Και 50άρηδες και 70άρηδες.
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως, παρόλες τις φιλοσοφίες και τις ετικέτες και τα νήματα επί νημάτων, η "κανονικότητα" μιας σχέσης M/s και η διάρκειά της υπαγορεύονται από τα 2 άτομα που την έχουν. Προτιμώ να πω ότι εγώ είμαι δύσκολος άνθρωπος και έχω τα δικά μου "θέλω" παρά να χαρακτηρίσω τη σχέση μου "μη κανονική" ή "κανονική" βάσει γενικότερων αντιλήψεων. Η σχέση μου είναι αυτό που θέλω εγώ να είναι και αυτό που θέλει ο σύντροφός μου να είναι. Και θα κρατήσει όσο την κάνουμε εμείς να κρατήσει  

9. Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Βεβαίως. Απλά δε μου άρεσε η ''ανωτερότητα'' έτσι όπως την εννοεί (αν κατάλαβα καλά) ο Etoile : σα ''βιογραφικό''. Η ευφυΐα πχ μπορεί να υπάρχει και χωρίς μεταπτυχιακά. Το καλό γούστο μπορεί να υπάρχει και χωρίς σεμινάρια στην ιστορία της τέχνης. Σίγουρα τα παραπάνω βοηθάνε, αλλά προσωπικά δε συμφωνώ με τις απολυτοτητες.

10. Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Αγαπητό αστέρι κ γω για μιστρες/σλειβ μιλάω. Δεν ξέρω γιατί υπεθεσες ότι μιλουσα για κάτι άλλο. Αν μπορείς να μου βρεις το σημείο παρεξήγησης στο ποστ μου, σε παρακαλώ να μου το υποδείξεις για να το διορθώσω.

Όπως ανέφερα προηγουμένως κ όπως συμβαίνει στις περισσότερες σχέσεις κάθε είδους, μια σύμπνοια συνήθως υπάρχει. Κ όπως προείπα σε έτερο ποστ παραπάνω, όλο το πακέτο είναι αδύνατο να το βρεις. Κ σε Μ/σ σχέση κ σε βανιλα. Κάπου καλύτερος είναι ο ένας σε κάτι, κάπου ο άλλος. Αν περιμέναμε να βρούμε την απόλυτη θεά για να χρισουμε μόνο αυτή μιστρες, ζήτω που καήκαμε.
    Σίγουρα το μαστερινγκ θέλει ηθική, γνώση, ικανότητα, ωριμοτητα, υπομονή, καθοδήγηση κ άλλες αρετές. Αλλά αυτές τις αρετές δεν τις έχουν ντε και καλά μόνο οι μορφωμένοι ή οι καλλιεργημενοι. Έχω γνωρίσει τέτοιους που ήταν φοβερά κακοψυχοι, εγωιστες κ δε σεβοντουσαν τον σλειβ τους. Κ έχω γνωρίσει κ μέτριες σε πτυχία, καλλιέργεια, εισοδήματα μιστρέσες που εξεπεμπαν μια ήρεμη δύναμη στον σκλάβο τους (ο σκλάβος πιο μορφωμένος, πιο πλουσιος κ μεγαλύτερος), είχαν άριστη επικοινωνία και γενικά τον έκαναν ευτυχισμένο. Ποτέ δεν ξέρεις τι ανάγκες κ συνισθηματικα κενά μπορεί να σου καλύψει ένας άλλος άνθρωπος. Οι συγκεκριμενες είχαν, μεταξύ άλλων, αυξημένη συναισθηματικη νοημοσύνη. Ένας ακομπλεξαριστος κυριαρχικος δεν κυριαρχεί βάση τυπικων προσόντων μόνο.

Συμφωνώ λοιπόν με το ''ένας αδύναμος δεν μπορεί να γίνει μαστερ''. Διαφωνώ με το ''ένας νεώτερος'' ή ''ένας φτωχότερος'' κοκ. Οι αρετές του καλού μαστερ δε βρίσκονται στη χρονολογία γέννησης ή στα εισοδήματα αποκλειστικα, παρόλο που συχνά λειτουργούν υπέρ του. Στα παραδείγματα καταστροφικων Μ/σ σχέσεων που περιγράφεις, το πρόβλημα δεν ήταν στην ηλικία ή στα πτυχία ή στα λεφτά. Ήταν στο χαρακτήρα. Οι ίδιοι άνθρωποι θα ήταν ''προβληματικοι'' κ σε βανιλα σχέσεις. Μια νεαρή μιστρες σωστή, ακούει τον σλειβ της, νοιάζεται για αυτόν, μαθαίνει από τα λάθη της κλπ. Μια πλούσια, μορφωμενη, μεγάλη, κακοψυχη, εγωιστρια κ ξερολας μιστρες είναι συχνά πιο επικίνδυνη.
    Γιαυτό σου λέω, έχεις ξεχάσει ένα βασικό παράγοντα για το μαστερινγκ : την καλοσύνη+ενσυναισθηση, η οποία ούτε με την ηλικία, ούτε με τα βιβλία, ούτε με τα λεφτά έρχεται απαραίτητα.
    Είναι ικανή συνθήκη, αλλά όχι αναγκαία.

Last edited: 18 Αυγούστου 2013
  11. Απάντηση: "Κανονικότητα" και διάρκεια μιας M/s σχέσης

Ωραιότατα. Άρα κακώς οι συγκεκριμενες αφέντρες χώνουν το φεμινισμό στην βδσμ ζωή τους. Έτερον εκάτερον, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου. Δεν το κάνουν όμως όλες οι αφέντρες. Γιαυτό λέω να μην τσουβαλιαζουμε. Αν μου επιτρέπεις, προτείνω να κατακρίνεις συγκεκριμενες συμπεριφορές που έχεις δει σε αφέντρες, δήθεν αφέντρες ή γουατεβερ χωρίς να απαξιωνεις γενικώς κ αδιακρίτως  .

12. Dark_Explorer

Βαριά κουβέντα λες κι εσύ!

Ό,τι θέλει θα χώσει η καθεμία και όπου θέλει (αυτό ακούγεται κάπως τώρα αλλά τέλος πάντων lol). Δικαίωμά της!

Βρε παίδες, το θέμα έχει να κάνει με την συμβατότητα. Δεν σημαίνει πως κάποιος που δηλώνει slave και κάποια Mistress, αυτομάτως έγιναν και το ζευγάρι του αιώνα. Δεν ειναι ολοι οι slaves ίδιοι ούτε και όλες οι Κ ίδιες.
    Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των "θέλω" του και των αναγκών του. That's all guys