Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κ vs Υ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος smelly_cat, στις 12 Μαϊου 2016.

1. cadpmpc

cadpmpc Contributor

1. Μέτρια μετάφραση από την αρχαία σε ...κάποια ενδιάμεση δικιά μας και από κεί στην σημερινή. Έργον μετρίων. Υπόκειται εύκολα σε παρανοήσεις του Θούκη...
    2. Το Γ82 είναι κάπου χίλιες λέξεις. Αντιλαμβάνομαι την αποσπασματικότητα, εύκολα όμως οδηγεί σε παρανοήσεις.
    Με το μπαρδόν, ημέτερος, κλπ...
    Καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει. Τόλμα μὲν γὰρ ἀλόγιστος ἀνδρεία φιλέταιρος ἐνομίσθη, μέλλησις δὲ προμηθὴς δειλία εὐπρεπής, τὸ δὲ σῶφρον τοῦ ἀνάνδρου πρόσχημα, καὶ τὸ πρὸς ἅπαν ξυνετὸν ἐπὶ πᾶν ἀργόν· τὸ δ᾿ ἐμπλήκτως ὀξὺ ἀνδρὸς μοίρᾳ προσετέθη, ἀσφαλείᾳ δὲ τὸ ἐπιβουλεύσασθαι ἀποτροπῆς πρόφασις εὔλογος.
    Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου απ' οπου μεταφράστηκε στα Ελληνικά η έκδοση του NG για να αποφύγουν τα δικαιώματα (ας μείνουμε στο αρχαίο, λέω εγώ, ψιλά γράμματα θα μου πεις, ΟΚ,  )...:
    Και κατήντησαν να μεταβάλουν αυθαιρέτως την καθιερωμένην σημασίαν των λέξεων, δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα. Τωόντι η μεν παράλογος τόλμη εθεωρήθη ως ανδρεία, ετοίμη εις θυσίαν χάριν των πολιτικών ομοφρόνων, η προνοητική διστακτικότης ως εύσχημος δειλία, η σωφροσύνη ως πρόσχημα ανανδρίας, η δια κάθε τι σύνεσις ως βραδυκινησία. Η τυφλή παραφορά εκρίθη ως ανδρική αρετή, ενώ η χάριν ασφαλείας περαιτέρω σκέψις ως εύσχημος πρόφασις υπεκφυγής.
    Ο Θούκης δεν πιστεύει, καταγράφει και ιστορεί γεγονότα ως παρατηρητής, δεν ισχυρίζεται καν πως λέει την απόλυτη "αλήθεια", δεν είναι ηλίθιος ο άνθρωπας, χεσμένους τους έχει όλους και τη πάρτη του μαζί, τόσο που και του κώλου του την τρύπα είδε και το πλήρωσε κι από πάνω...

Last edited: 24 Μαϊου 2016
  2. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

'Ντάξ΄τώρα, και του Βενιζέλου να΄βαζα τη μετάφραση πάλι το ίδιο θα επεδίωκα να καταλάβετε, και η @elfcat το ΄πιασε πάνω κάτω, αν και το περιόρισε μόνο στους δημαγωγούς, εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι αρθρωπες που λες και σύ αυτό έκαναν και κάνουν,παντού και πάντα...

3. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Η ζωή μας επιβεβαιώνει κυρία μου, ιδού!!!  

υ.γ και γω σ' ευχαριστώ για τον διάλογο, προσπάθησα να τον κλείσω όσο πιο ανάλαφρα κι ευχάριστα γινόταν!  

4. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Ζητώ συγνώμη, δεν διάβασα και τις 28 σελιδες, έτσι πιθανόν αυτά που θα γράψω, να έχουν ήδη αναφερθεί.

@smelly_cat πολυ χαιρομαι που σε "ξαναβλεπω".  
    Διαβάζοντας το εναρκτήριο σου ποστ, είδα το Υ με κεφαλαίο και ομολογώ έβαλα τα γέλια. Κι αυτό γιατί θυμήθηκα λίγο εμένα στην αρχή. Όταν πίστευα πως υποτακτικός=κατώτερος και όταν έπρεπε να επιλέξω ψευδώνυμο και με αρρώσταινε να ξεκινά με μικρό γράμμα, γιατί ήταν σαν να επιβεβαίωνε την κατωτερότητα μου.

Γέλασα επίσης γιατί είδα στο εναρκτήριο ποστ, μια προσπάθεια εξορθολογισμού και τροποποίησης της ίδιας της ουσίας του Ds, ίσως γιατί ένα κομμάτι μας ελκύεται απ αυτό, αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποδεκτούμε, πως όσο μοναδικοί κι ανεπανάληπτοι κι αν είμαστε -ή θεωρούμε πως είμαστε- κανένας από μας δεν έχει την δύναμη, όσο και να εξορθολογίζει και τροποποιεί θεωρητικά, να δημιουργήσει ένα Ds στο οποίο να οδηγεί και να ορίζει το υ.

Αν η υ κινει νηματα, τοτε δεν ειναι υ. Ή είναι εν δυναμει υ, που απλα ακομη δεν εμαθε να αποποιείται τον έλεγχο/εξουσια και πέφτει σε παγίδα η οποία αυτουπονομευει αυτό που διατείνεται πως είναι/έχει ανάγκη/επιθυμει. Μπαίνω σε τέτοιου είδους σχέση ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εχω αναγκη να τον αποποιηθω και οχι για να ελεγχω και καθοδηγω εμμεσα την σχεση. Αν μπορω να οδηγω, ελεγχω και καθοδηγω και το απολαμβανω, τοτε δεν ειμαι υποτακτική, που δεν είναι κακό εδω που τα λέμε.

@sokolata ομολογω πως κι εδω γέλασα με την καρδιά μου. Αυτο που αναφέρεις ειναι χαρακτηριστικό του υ και όχι του Κ μερους.

Καμάρι μου εσυ! <3 Εξαιρετικά διατυπωμένο.

Συμφωνόντας με όσα γράφεις, έχω μόνο μία ένσταση, κατά πόσο έχει νόημα να μπουμε στην ουσία.
    Η νηματοθετης προσπαθει να κατανοησει βαθυτερα καποια πραγματα. Αυτός είναι ο δικός της τρόπος να το κάνει.
    Αν δεν λαμβάνουμε προσωπικά και πατριωτικα το θέμα και δούμε πως επί της ουσίας, έτσι τα έχει στο παρόν στάδιο στο μυαλό της και γι αυτό ρωτάει και προσπαθεί να βρει άκρη και πως πιθανότατα και κάποιοι άλλοι τα έχουν μπερδεμένα ακόμη, τότε έχει νόημα να πουμε τις αποψεις μας και ο καθένας μπορεί να συνυπολογίσει στην δημιουργία δικής του, τις υπόλοιπες.

Κλεινοντας να πω, πως αν δεν νιωθεις κατωτερος, δεν εχεις αναγκη να βροντοφωναζεις και να απαιτεις ισοτιμια. Δεν εχεις αναγκη να διαδηλώσεις την αξία σου. Και δεν νιωθεις την αναγκη να αυτοπαραμυθιαζεσαι αναφορικα με το πως λειτουργει στην πραγματικότητα μια Ds σχέση, για να πείθεις εαυτό πως βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση.

5. angel42

angel42 Regular Member

Κάθε φορά που γράφεις @lara[E-p] ένα αεράκι ουσίας πνέει στους ξερότοπους... Είναι χαρά που επανήλθες... Α.

6. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Αγαπημένη μου αδελφή με συγκινεις. Σ ευχαριστω παρα πολυ <hug>.

7. esmarol

esmarol Regular Member

Κι εγω πιστευω ότι τα νηματα τα κινει ο υποτακτικος...Αυτος θετει τα ορια και τα πλαισια,αρα ο Κ μπορει να καταλαβει μονο οσο χωρο του αφησει ο Υ.Το πως θα διαχειριστεί το χωρο αυτό,ωστε να καταφερει να ενσαρκωσει την κυριαρχια του είναι άλλο θεμα,δυσκολο θεμα,και υπόκειται στην προσωπικοτητα του Κ.Πιστευω δηλαδή ότι το ολο θεμα της Κυριαρχιας,της πραγματικης κυριαρχιας έγκειται στο αν θα καταφερει ο Κ εν τελει να κινησει τα νηματα και να παρει τα "ηνια" από τον Υ.

8. esmarol

esmarol Regular Member

Και μετα τι??χανεται η ελευθερια??

9. gaby

gaby Guest

Για κάποιο διάστημα, ναι. Μετά, όταν στην υποταγή δεν υπάρχει πια απορία, ανασφάλεια, φόβος, ενοχή ή άλλοι "θόρυβοι" στην επικοινωνία μεταξύ Κ και Υ, τότε ξαναβρίσκεται η ελευθερία  

10. esmarol

esmarol Regular Member

Πως ξαναβρίσκεται η ελευθερια,όταν εχει περασει το μεσοδιάστημα της "ανελευθερίας"?Οταν εξουδετερωθουν ολοι αυτοι οι "θορυβοι",κι εχουμε περασει στην πληρη και ειλικρινη υποταγη πως ξαναβρίσκουμε την ελευθερια?

11. angel42

angel42 Regular Member

Μέσα από και μέσα στην πλήρη και ειλικρινή υποταγή... Αυτό δεν ήταν και το ζητούμενο; Α.

12. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

@esmarol, θα ήθελες να διευκρινίσεις τι εννοείς όταν μιλάς για "ελευθερία" και "ανελευθερία" στην περίπτωση μιας D/s; Ποια ελευθερία χάνεται, πως, που;
    Θεωρητικά, με παραδείγματα, όπως προτιμάς.

Last edited: 26 Μαϊου 2016