Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λογοκρίνεται η σκέψη ενός υποτακτικού από τον Κυρίαρχο του;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 4 Φεβρουαρίου 2009.

1. cider

cider Kitchen master

Ας προσθέσουμε, λοιπόν, ένα ακόμα εργαλείο στη συζήτηση, καλύπτοντας ακόμα πιο σφαιρικά τη λεξικογραφική διάσταση του ζητήματος. Ιδού τι λέει το Μείζον:

εκλογίκευση: (η) ουσ. η πράξη του να καθιστά κανείς κάτι ορθολογικό ή κατανοητό | (ψυχολ.) διαδικασία επινοήσεως δικαιολογιών για πράξεις και ιδέες που πηγάζουν από κίνητρα, τα οποία το υποκείμενο επιδιώκει να αποκρύψει τόσο από τον εαυτό του όσο και από τους άλλους

και το ρήμα

εκλογικεύω: ρ. καθιστώ κάτι ορθολογικό ή κατανοητό.

Διαλέγετε και παίρνετε.

2. female

female Contributor

Όλα τα λεξικά λένε το ίδιο με άλλα λόγια -- αυτό που αρνείσαι να δεχτείς. Η λέξη δεν αντίκειται της λογικής, ούτε κι εγώ. Απλώς εισάγει ΚΑΙ μια έννοια ακόμα. Πολιτική θεώρηση ; Ειλικρινά δεν μπορώ να το δω αυτό... Χρήση λεξικών κατά το δοκούν; Ούτε αυτό το βλέπω από τη πλευρά μου. Άστοχη βλέπω την άρνησή σου να δεχτείς τον ορισμό τριών λεξικών και του φροϋδικού ορισμού επίσης. ( Rationalization , Rationalization (psychology) - Wikipedia, the free encyclopedia , Defense Mechanisms | in Chapter 11: Personality | from Psychology: An Introduction by Russ Dewey , κλπ... )

Όσον αφορά το ποστ μου με τους πίνακες του Νταλί -- ΔΕΝ αφορά θέματα τέχνης, δεν σου ζήτησα να τους αξιολογήσεις,να τους απολαύσεις, να τους αποτιμήσεις, ή κάτι ανάλογο. Είναι παραδείγματα, κι αν διαβάσεις με περισσότερη προσοχή το ποστ εκείνο θα καταλάβεις. Παραδείγματα του πώς κάτι λογικοφανές είναι κάλλιστα λάθος. Είναι εικόνες ψυχολογικής εκλογίκευσης. Ο Νταλί είχε επηρεαστεί και από τον Φρόιντ και συχνά εικονογραφεί τις θεωρίες του εξαιρετικά.

3. Syrah

Syrah Contributor

Αγαπητή female έχω εξηγήσει ότι η Λογική είναι από μόνη της μία Επιστήμη. Σαφώς μπορεί άλλη Επιστήμη/Τέχνη/Οντότητα να δανείζεται όρους και να τους καθιστά στα δικά της και μόνο πλαίσια δόκιμους με διαφορετική έννοια, πλην όμως η κυριολεκτική σημασία ενός όρου παραμένει η αρχική.

Πέραν τούτου, αν έχεις την καλοσύνη θα επιτρέψεις να κλείσω την παρένθετη συζήτηση γιατί όπως διευκρίνισα δεν είχα συναίσθηση ότι το νήμα εξελίσσεται στο BDSM Duscussion και δεν επιθυμώ να επιβαρυνω περαιτέρω το παρόν thread.

Και γιατί πιστεύω ότι η έκρηξή σου που ακολούθησε τη δήλωσή μου πως βρήκα πολύ όμορφα τα έργα που παρέθεσες καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε επικοινωνία, επί του θέματος τουλάχιστον.

4. Master V

Master V Regular Member

Re: Απάντηση: Λογοκρίνεται η σκέψη ενός υποτακτικού από τον Κυρίαρχο του;

Η Σαπφώ τα είπε όλα.. απορώ γιατί το συζητάτε ακόμα.. Η σκέψη δεν μπορεί να λογοκριθεί. Οι πράξεις και αυτά που λέει μπορούν.. Αλλά αν χρειάζεται να κάνει ενας Master κατι τέτοιο, σημαίνει ότι δεν έχει κανει καλά τη δουλειά του ως Master...
    Η σκέψη του-της σκλάβου-ας πρέπει να εναρμονίζεται με αυτή του Master... Αν δεν συμβαίνει αυτό, τις περισσότερες φορές ο Master δεν εμπνέει επαρκώς "το υποκείμενο"...