Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μανία-υπομανία και σκλαβιά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 29 Αυγούστου 2022.

1. Brt

Brt #ολαπολυ

Αυτος πάντα περνάει ζάχαρη, αν είναι καθαρόαιμος νάρκισσος, δηλαδή με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Αλλά δεν είναι τόσο σύνηθες. Πιο σύνηθες είναι να είναι υβρίδιο, με ναρκισσιστικά στοιχεία (έντονα βέβαια). Κ αφού  

πολλες διαδικτυακές αγκαλιές, αν και δεν σε ξέρω, και εύχομαι πάντα τα καλύτερα.

2. Seras Victoria

Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

Αχ, τα ξέρω τα ξέρω αυτά, λες να μου ξέφυγαν; Λολ!
    Αφού όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει πράγματι έλξη.

Σε ευχαριστώ. ❤️

3. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Καλή συνέχεια.   

4. tithon

tithon Contributor

μιά απ τις αιτίες εκδήλωσης της κατάθλιψης είναι κι η έλλειψη κ/υ. αλλά και το υπόλοιπο βδσμ φαίνεται να λειτουργεί καταπραϋντικά, κι άλλες σχέσεις ίσως  

5. E. Dantes

E. Dantes Uno, nessuno e centomila

Πρωτα κατι γενικο, απο όσα ξέρω κι όσα έχω ζήσει απο borderline:

Οι borderline ειναι γαμω τα παιδιά αν μπορει κανεις να αντεξει τις καταιγίδες, την ασταθεια (σε ολα) τις μεταπτώσεις, την αυτοηττωμενη συμπεριφορά, τα ξεσπάσματα θυμου και το αγχοε τους, καθώς και το"i hate you but don't leave me". Και κυριως κάποιες τάσεις τους (ενίοτε εντονες) για αυτοκαταστροφη.
    Έναι πολυ ταλαιοωρημενες ψυχες που εχουν αυθεντική ενδυναίσθηση, συχνά αυθεντική καλοσύνη, έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μεγάλες έως τεράστιες αναξιοποιητες δυνατότητες.
    Κι ένα μεγάλο ποσοστό borderline, στην αρχη της σχέσης τουλαχιστον, ειναι οτι πιο συγκλονιστικό μπορει να σου τύχει στο σεξ. Μετα μπορει να μην το ξαναζήσεις το έργο αλλα δεν θα το ξεχάσεις ποτέ.
    Όταν κυλάει ο τεντζερης και βρίσκει το καπακι, για τους borderline ειναο αυτο που περιεγραψε η @Brt . Απο ναρκισσιζοντες έως κλασσικοί ναρκισσοι με τη Βούλα Υπάρχουν συγκεκριμένοι ψυχοδυναμικοι λόγοι γι αυτο(δεν είναι της παρούσης αλλα ας πούμε ότι είναι καρποί από το ιδιο δέντρο και ταυτόχρονα ο ένας έχει μονο αυτος κάτι που θελει πολυ ο αλλος ψυχοδυναμικα, αλμα ταυτόχρονα και την εγγυηση ότι αυτο δεν θα το έχει πληρως), ειναι δε το τέλειο χορευτικό ζευγάρι, ξερουν τον χορό και τα βήματα απεξω σε πλήρη συγχρονισμό, και στην υπέροχη αρχη,, και στο δυσκολο τελος.
    Επίσης το BDSM
    λειτουργεί θεραπευτικα γι αυτους:
    εκτονωνει δινει διέξοδο η χαλιναγωγεί τα έντονα αρνητικά συναισθήματα, αποκτά αποδοχή.εαυτού, κανόνες και πλαίσιο που περιορίζουν την ασταθεια την παρορμητικοτητα και το χαος, υπάρχει κάποιος να τους πάρει από το χέρι όταν βγαίνουν εκτος ελέγχου, ο φυσικός πόνος μπορει να ανακουφίζει εντελως τον εντονο συναισθηματικο πονο, μπορούν μέσω του BDSM να τιμωρησουν τον εαυτό τους οποτε τον αντιπαθούν πολυ, εξιεεοροπει, δίνει αίσθηση σκοπου, διώχνει το κενο και αλλα πολλα.

Όσον αφορά τη διαγνωση:
    Στα προηγούμενα διαγνωστικά μοντέλα του DSM IV αρκούσαν 5 απο τα 9 κριτήρια για τη διάγνωση.
    Το μοντέλο έχει αλλάξει αρκετά στο ICD 11 το διαγνωστικό εγχειριδιο για τον υπόλοιπο κόσμο πλην Αμερικής (με εξαίρεση την Κίνα που εδει δικο της, τη Ρωσία και μερικές άλλες.χωρες).
    Για όποιον θέλει να εμβαθύνει, μια περίληψη εδω:

Πιθανότατα θα αλλάξει και στο DSM VI οπως δείχνουν αλλες αλλαγές στο DSM-V-TR.

Ωστόσο βασικό θέμα παραμένει το ΠΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ειναι τα συμπτώματα.
    Υπάρχουν πληρως λειτουργικοί borderline κι άλλοι που κοινωνικά επαγγελματικά και προσωπικά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ισως πολυ μεγαλύτερα από αυτό το (άγνωστο μου) κοριτσι που ανοιξε το θέμα.
    Αλλο ο πυρετός 37,5 που τον παλεύεις κμονος σου στο σπίτι κι αλλο ο 41 που θελει νοσοκομειο.
    Αλλο η εποχική δυστθυμία κι αλλο η κλινικη καταθλιψη με αυτοκτονικο ιδεασμο η η καταθλιπτική εμβροντησία.
    Και παειι λεγοντας.

Στο προκειμενο:
    @Seras Victoria
    1. Κανένας δε εχει βγει από manual η απο εργοστάσιο με ποιοτικό έλεγχο.
    Κανενας μας δεν εχει πιστοποιητικό ψυχολογικής ""νορμαλοσυνης" (ας μου επιτραπεί η γλωσσοπλασια παρότι είναι συμπτωμα ορισμένων ψυχωσεων).
    Καποιοι πιο λειτουργικοί, με πιο ήπια θεματα η σε πλήρη άρνηση, μπορει να λένε ότι θέλουν, αλλα λίγοι οι "αθικτοι". Δεδομένου δε οτι αυτα τα θέματα ξεκινάνε από την παιδική ακομα και απο τη βρεφικη ηλικία, ακομα και οι λίγοι "αθικτοι" ήταν σε μεγαλο βαθμο απλως πιο τυχεροί.

2. Οποιος σε δεχτεί με τα κουρέλια σου, αξίζει και τα κρυμμενα χρυσαφια σου ( που έχουν συχνά οι borderline και πιθανόν κι εσυ). Μπορει να νιωθεις δυσκολο καράβι,και να εισαι όντως, αλλα παντα υπάρχει ένας Μαγγελάνος, ενας Κολόμβος, ενας Βασκο ντε Γκαμα, ενας Αμουδσεν να σε ταξιδεψει μέχρι τις πιο ανεξερεύνητες θάλασσες με κάθε καιρο.
    Τουλαχιστον αυτο δείχνει η ιστορία...

3. Τα εχεις ως τώρα καταφέρει σε μια πολυ δυσκολη και δύσβατη ανηφόρα. Κι εχεις βελτιωθεί απ ότι λες. Μπορεις να πας και παραπέρα παρα τα πισω-μπρος.. Πολυ παραπέρα.

Last edited: 31 Αυγούστου 2022
  6. Dracon

Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

Κυκλοφορεί, ανεξέλεγκτα, η πολύ εσφαλμένη αντίληψη πως το BDSM είναι η θεραπεία από ψυχικές ασθένειες, νευρώσεις, διαταραχές. Εδώ το θέμα που πρέπει να απασχολήσει είναι η έλλειψη υπευθυνότητας. Πολλές φορές, τα εν λόγω άτομα βρίσκονται σε τόσο εστιασμένο mode αποφυγής της μοναξιάς που ελάχιστα τα ενδιαφέρει τι θα φέρουν στην εξίσωση. Συνήθως, αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικές/τοξικές συμπεριφορές.

Σαφώς, δεν κατηγορείται κάνεις για το γεγονός πως νοσεί. Το ατόπημα έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλές φορές, στην αναζήτηση συμβατού δότη, δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής ή σαφήνειας προς το άλλο πρόσωπο. "Θα φέρω τα μπαγκαζια μου, αρκεί να μην είμαι μόνο".

Πρώτα προσπαθούμε να είμαστε υγιείς, μετά διερευνούμε σχετικές παρουσίες. Κανένας δε χρωστάει να υποστεί καταστροφικές τάσεις στο περιβάλλον του, ειδικά όταν γίνεται με γνώση του ασθενούς.

7. Seras Victoria

Δεν ξέρω αν όλοι είμαστε και γαμω τα παιδιά   αλλά πιστεύω πως έχουμε κάποια καλά χαρακτηριστικά που απορρέουν από το είδος αυτών των προσωπικοτήτων. Θα βάλω ως σημαντικότερο την συναισθηματική αντίληψη και κατανόηση.

Με ένα πράγμα που δεν ταιριάζω στα χαρακτηριστικά της BPD είναι ότι έχω καταφέρει να αναπτύσσω μακροχρόνιες φιλίες και σχέσεις. Όταν αυτές ήταν ήρεμες ήμουν ήρεμη κι εγώ, όταν ήταν ταραχώδεις και πατούσαν τα υπερυεαισθητα κουμπιά της απόρριψης τότε ερχόταν το χάος. Όταν δε, δύο φορές ήμουν με άνθρωπους που είχαν ναρκισσιστικά στοιχεία (όχι διαταραχη) το αποτέλεσμα για εμένα ήταν καταστροφικό.

Για αυτό λέω μακρυά μου, προτιμώ το μέλλον να μου επιφυλάσσει κάτι ήρεμο, γλυκό, καλό, με πολλή καύλα, και αφοσίωση από μεριάς μου αλλιώς είμαι μια χαρά με την γάτα μου, με τους φίλους μου, ήρεμη ως επί τω πλείστον και χωρίς μπελάδες. Και το εννοώ αυτό.

Αυτό που γράφεις για το βδσμ και το κατά πόσο βοηθάει συμφωνώ κατά πολύ εκτός από το να τιμωρουμαι προς ανακούφιση μου. Οι τιμωρίες είτε σωματικές είτε ψυχικές έχουν περισσότερο ως αποτέλεσμα να αυξάνουν τις ενοχές μου, και δεν το θέλω αυτο. Αυτομαστιγωνομαι τόσο πολύ που δεν χρειάζομαι ένα πραγματικό μαστίγιο να δημιουργήσει περαιτέρω πληγες. Το προτιμώ ως ερωτική σύνδεση, ως προσφορά, ως αμοιβαία καύλα. Γενικά ως τέτοιο το προτιμώ το βδσμ και όχι ως δεκανικι είτε ως μέσω αυτοτιμωριας.

8. Brt

Brt #ολαπολυ

Με πραγματικό σεβασμό, θα πω ότι το πρόβλημα στο bdsm είναι οι άνθρωποι που ποτέ δεν έχουν κοιτάξει στον καθρέπτη τους με γενναιότητα και στα μέσα τους, να ξεδιπλώσουν τον δικό τους ψυχισμό, και απλά σαν αρπακτικά, προσπαθούν να διαλύσουν και να φάνε άλλες ψυχές, φορτώνοντας όλα τα άλυτα θέματα τους στον χώρο. Χωρίς διάγνωση, με ξεκάθαρα κόμπλεξ και ξεκάθαρα στοιχεία διαταραχών. Και όχι οι άνθρωποι με θέματα υγείας.

Και πραγματικά είναι πααααρα πολλοί αυτοί. Σε ένα προφίλ στο φετ, είχα διαβάσει «αν δεν έχεις λύσει τα προβλήματα σου, μην στείλεις καν μήνυμα» και σκέφτομαι πραγματικά να το βάλω disclaimer παντού.  

9. Seras Victoria

Γνωρίζω "κ" τα οποία ξερογλείφονται όταν βρίσκουν στον δρόμο τους τα εν λόγω άτομα καθώς γνωρίζουν ότι μόνο σε αυτά μπορούν να "επικυριαρχησουν".

Αλλά ας μην πάμε τώρα σε μια τέτοια συζήτηση...

10. Dracon

Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

Συμφωνώ 100%.

11. kinvara

kinvara Δική Του

Ένα νήμα μόνο του ..

12. tithon

tithon Contributor

στις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, ένα πρόβλημα είναι οποιαδήποτε παρασκευή, οποιαδήποτε προετοιμασία, οποιαδήποτε δηθενιά, μ' άλλα λόγια.
    πρόβλημα συνιστά συχνότερα η "προσπάθεια να είσαι υγιής", ο,τι κι αν σημαίνει, η προετοιμασία και η σπουδή να μην είσαι ο,τι είσαι, παρά η έλλειψη ορθότητας. ποικίλες δαιμονοποιήσεις λαμβάνουν χώρα οπουδήποτε, προς ιδίαν απενοχοποίηση και ιεροποίηση, όπως οτι οι πάσχοντες από ναρκισσιστική περνάν ζάχαρη. γιά το φετ δεν έχω σχόλιο, αποφεύγω τις χυδαίες εκφράσεις  

εύστοχα ειπώθηκε οτι όποιος περιμένει να ..τελειοποιηθεί γιά να γαμήσει ή να γαμηθεί, πιθανότατα δεν θα γαμήσει ή δεν θα γαμηθεί ποτέ, και ίσως καλώς αναβάλλει.
    περί ορέξεως ...