Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 29 Μαϊου 2013.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Πραγματικά ενδιαφέρον ...
     
  2. Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Η αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με vanilla ή σοκολάτα.
    Όπως είδατε υπάρχει η ΔΕΝ υπάρχει παντού.
    Λυπάμαι μόνο που υποτίθεται πως μεγαλώνουμε με ότι αυτό συνεπάγεται..  
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Χαίρομαι, ειλικρινά, παρατηρώντας το ενδιαφέρον που προκάλεσε το νήμα αυτό. Και χαίρομαι διπλα. Αφ’ενός διότι θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα που πραγματεύεται. Αφ’ετέρου, δε, γιατί –όπως διαφαίνεται από τα posts τους- όλοι όσοι εισήλθαν στην συζήτηση αυτή, δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον και εκφράζουν σοβαρές απόψεις και ειλικρινείς προβληματισμούς.

    Με δεδομένο –όχι, φυσικά, πως διαθέτω καλύτερη αντίληψη από άλλους- αλλά το ότι η έναρξη του νήματος από την lara έγινε κάτω από την δική μου επίβλεψη, και άρα -ίσως- γνωρίζω εκ των προτέρων τα όσα ήθελε το νήμα αυτό να εκφράσει, ας μου επιτραπεί να παρέμβω διορθωτικά/επεξηγηματικά σε ένα-δύο ζητήματα. Κατ’αρχήν, οφείλω να ομολογήσω πως -όντως- το αρχικό post θα μπορούσε να αφήσει την εντύπωση πως το πρόβλημα αποτελούν οι vanilla και οι άσχετοι με τον χώρο. Όπως - πολύ σωστά- παρατήρησε ο SadisticD:

    Ομολογώ πως η υιοθέτηση μίας τέτοιας άποψης δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μας και, φυσικά, καταλογίζω την απουσία της απαραίτητης αποσαφήνισης σε εμάς και μόνο. Όμως, πέραν αυτής της παρανόησης, έχει δημιουργηθεί και άλλη μία, αυτή που προσανατολίζεται στο θέμα των “τσακωμών” μέσα στο forum. Αδυνατώ να καταλάβω το από που –το αρχικό post- δίνει την εντύπωση πως το θέμα (και το πρόβλημα) είναι αυτό. Τουναντίον, στην αρχική προσέγγιση, αναφέρεται πως τσακωμοί υπήρχαν ανέκαθεν και επιπροσθέτως, τονίζει πως τσακωμοί και “κλίκες” συνεχίζουν να υφίστανται έως σήμερα. Το ότι –όπως με σαφήνεια αναφέρεται- οι τσακωμοί και οι διχόνοιες δεν μας επιτρέπουν να διαφυλάξουμε τον χώρο από τις κακόβουλες επιθέσεις και την απαξίωση του BDSM, ίσως καταδεικνύει πως οι τσακωμοί είναι ένα πρόβλημα το οποίο χρήζει περαιτέρω αντιμετώπισης, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν το θέμα του νήματος. Οι κακόβουλες επιθέσεις και η απαξίωση είναι το θέμα. Οι τσακωμοί, ίσως, απλά δυσχεραίνουν την επίλυσή του –εάν αυτό είναι εφικτό-.

    Έτσι, όταν η Uther γράφει:

    δεν θα διαφωνήσω πως το πρόβλημα δημιουργείται ανεξαρτήτως του status που μπορεί να δηλώσει ο καθένας. Σίγουρα, όμως, το πρόβλημα που θελήσαμε να καταδείξουμε σε αυτό το νήμα ΔΕΝ είναι οι καυγάδες ή η έλλειψη ευγένειας. Γι αυτό Cornilios, όταν -καλοπροαίρετα- συμφωνείς με την Uther:
    ενόσω η ίδια δηλώνει πως:

    Δυστυχώς, δεν νόμιζε σωστά. Ήταν, όντως εκτός θέματος. Πιστεύω πως, μάλλον από παράλειψη δική μας δεν καταφέραμε να μεταφέρουμε με σαφήνεια το ποιό ακριβώς είναι το θέμα που επιθυμούμε να “καυτηριάσουμε”, και ζητώ συγγνώμη γι αυτό. Όμως, δεν είναι ούτε οι καυγάδες, ούτε οι vanilla.

    Νομίζω, πως σε πρώτη ανάγνωση, ο εντοπισμός και η περιγραφή του, εν λόγω, προβληματισμού, αποδίδεται πολύ καλά από τους SadisticD και MasterPerris:

    και
    Ειλικρινά, συγχαρητήρια!!! για λόγια και παραδείγματα που νιώθω πως θα έβγαιναν και από το δικό μου στόμα...

    Μου άρεσε, Cornilios, ιδιαίτερα ο γόνιμος σχολιασμός σου στα γραφόμενα από τον Lucozade. Συμφωνώ με όσα λες και τολμώ να πω πως η εμπειρία σου καθώς και η ενεργή ενασχόλησή σου με τον χώρο, δύσκολα κρύβονται. Επανερχόμενος, για λίγο, στα προηγούμενα και αποδεχόμενος, ξανά, πως η παρεξήγηση μάλλον έχει δημιουργηθεί από δική μας παράλειψη, θέλω –και πάλι- να διευκρινίσω, πως οι άσχετοι (όπως και οι vanilla) ΔΕΝ είναι το πρόβλημα:

    Δεν μας ενδιαφέρουν οι άσχετοι αλλά αυτοί που προσβάλλουν. Δεν μας ενδιαφέρει το lifestyle, αρκεί να σέβονται όλοι, όλους. Δεν είναι θέμα εμπειρίας, status, προτιμήσεων και πρωτοκόλλου. Απλά, όπως υποχρεούται ένας lifestyler, ένας βαθειά M/s ή ο, τιδήποτε άλλο, να σεβαστεί τον kinky, τον perv, τον switch, τον vanilla κ.λ.π., έτσι υποχρεούται και ο οποιοσδήποτε να σέβεται και τον strict, τον lifestyler και τον heavy M/s. Όχι ως άτομο. Ο καθένας ό,τι θέλει δηλώνει και άλλωστε ο κάθε δήθεν Αφεντάρας ή η κάθε “καρασκλαβάρα”, αργά ή γρήγορα ξεμπροστιάζονται. Όπως εγώ δεν έχω δικαίωμα να κρίνω την ζωή και τις επιλογές ενός vanilla ή και ενός (ευγενικού) άσχετου, έτσι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ότι σε έναν τέτοιο χώρο γράφονται ανάθεμα, όπως: “όποιος έχει 2 ή περισσότερες σκλάβες είναι ένας λιγούρης που ψάχνει άλλοθι για να ξενογαμήσει”, “τους Masters πρέπει να τους έχεις στο τρέξιμο και να μην τους καλομαθαίνεις”, ότι όλες οι σκλάβες “είναι κακόμοιρα που υποτάσσονται γιατί αλλιώς δεν θα είχαν ζωή και θα έμεναν και αγάμητες”, μέχρι το ανεκδιήγητο πως “καλύτερα να έχουμε προκαταλήψεις από το να μας οδηγούν οι ορμές μας”. Εδώ μέσα? Στον χώρο που φτιάχτηκε για να ξεπεραστούν, εν πολλοίς, οι προκαταλήψεις? Που, αν όχι οι ορμές μας, τότε τι μας οδήγησε εδώ μέσα (τουλάχιστον τους περισσότερους)? Μπήκα εγώ σε site εθελουσίας αποχής από το sex να τους πω ότι κάνουν μαλακείες και ότι πρέπει να γαμιούνται νυχθημερόν? Καλά κάνουν εκεί που το κάνουν. Γι αυτό επαναλαμβάνω: Δεν πρέπει να σεβαστούν εμένα. ΑΠΑΙΤΩ, όμως, να σεβαστούν το γενικό πλαίσιο του χώρου (δεν λεω: “αξιακό σύστημα ”, όπως σωστά σχολιάζει ο Cornilios) και ΟΛΑ τα lifestyles.

    Αν, λοιπόν, κάθε lifestyle και status (ακόμα και εκτός BDSM), δεν προσβάλλει τίποτα από όσα αγκαλιάζει ο χώρος του forum, ο χώρος του BDSM, τότε όχι Cornilios και Lucozade: δεν πιστεύω πως μια “γυάλα” είναι το ζητούμενο.

    Γι τον ίδιο, άλλωστε, λόγο Heretic_Angel, νομίζω το:

    μάλλον διακρίσεις και προβλήματα δημιουργεί. Άλλωστε, ποιοί να “ζητήσουμε” δικό μας χώρο? Αναφέρθήκαμε σε κάποια υποκατηγορία του BDSM που συγκεκριμένα πλήττεται? Όλες πλήττονται από τις συγκεκριμένες συμπεριφορές που αναφέραμε. Και εάν ανζητούσαμε νέο χώρο, τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πηγαίναμε σε αυτόν. Πλην βεβαίως των κακόβουλων για τους οποίους γίνεται και όλη αυτή η συζήτηση. Δεν υπάρχει “δικός μας” και “δικός σας” χώρος.
    Σε παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα, προηγουμένως, και στην ίδια και στον Cornilios. Καλή η ανάλυση, αλλά -δυστυχώς- εκτός θέματος.

    Όπως απάντησα και πριν, δεν μιλάμε για νέες ενότητες. Όλοι συνυπάρχουμε στο BDSM και όταν προσβάλλουν έναν (όχι άτομο, αλλά υπόσταση) εξ ημών, τότε προσβαλλόμεθα όλοι.

    Επαναλαμβάνω: Ίσως από δική μας αμέλεια, θεωρήθηκε λανθασμένα πως το θέμα του νήματος είναι οι τσακωμοί και οι φαγωμάρες.

    Εγώ προσωπικά δεν ενοχλήθηκα καθόλου. Σε σημείο, μάλιστα, που να αναρωτιέμαι γιατί θέλησες να το προσθέσεις αυτό στο post σου.
     
    Last edited: 31 Μαϊου 2013
  4. jusper

    jusper New Member

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Παρατηρω εδω και καιρο καποια θεματα σε σχεση με το bdsm και πολλοι απο τους μετεχοντες εκφραζουν τις αποψεις τοθς χωρις να ενοχλουντε η να προσβαλλουν Καποιοι αλλοι ενω τρεχει ενα θεμα εκφραζουν συναισθηματα απλετου κομπλεξισμου και παλιμπαιδισμου που αναρωτιεμαι εχουν πλοηγηθει σε αλλο site bdsm να διαβασουν αποψεις και ιστοριες (οχι παντα πιστευω αληθινες αυτο συμπεραινεται γρηγορα)να καταλαβουν πως σκεφτεται και λειτουργει ο κοσμος.Παρολ αυτα επιδιδονται σε λογιο ξεμαλλιασμα και κατιναζ.Επισης ειδα οτι καποια μελη θεωρουν οτι οι ιστιοσελιδες τους ανηκουν και δεν πρεπει να ακουγεται η να διαβαζεται η διαφορετικοτητα ουτε αν καποιοι εχουν εμπειρειες απο τη ζωη ετσι οι αντιδρασεις αυτων των ανθρωπων ειναι αυτες που βλεπουμε στο σαιτ (κατιναζ κλπ)Παιδια κουβαδακια σωσιβια στρωμ καν τουμπες κουλουτουμπες to another beach maybe Palm beach.This is EARTH not MARS(Soon will be able to you)         
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"


    Mε λίγες λέξεις τα είπες όλα ...!
    Tα σέβη μου ...!
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    @ Master Electro-pain

    Nομίζω ότι ο συλλογισμός σου έχει προϋποθέσει δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο 'χώρος' είναι αραγής και συντεταγμένος, τουλάχιστον στον πυρήνα του και αυτό σε οδηγεί στο δεύτερο, ότι όταν προσβάλλεται η υπόσταση ενός εκ των συμμετεχόντων οφείλει να προσβάλλεται το σύνολο.

    Αμφιβάλω τα μάλα αν αυτό ισχύει. Και προσωπικά προτιμώ να μην ισχύει.
    Για να το αναστρέψω, αν κάποιος άσχετος μπει σε αυτό το φόρουμ και αρχίσει να εκφράζεται σκαιά για το βδσμ, δεν έχω κανένα πρόβλημα αν αυτό το κάνει με επιχειρήματα. Αν το κάνει με τον τρόπο που ανέφερες, μου προκαλεί το ίδιο αίσθημα απέχθειας που μου δημιουργεί ένας βδσμ - ερ που λοιδωρεί έναν άλλον βδσμ-ερ και πάει και γράφει σε άσχετα νήματα και τον λοιδωρεί με τρόπους εξίσου χυδαίους, δήθεν ανώνυμα και νομίζει ότι είναι ηθικά και νομικά καλυμμένος. Και οι δύο αυτοί κατ εμέ βρίσκονται στον πάτο του πολιτισμού. Kαι οι δύο αυτές συμπεριφορές δεν είναι ικανές να με προσβάλλουν στο ελάχιστο, είναι πολύ αναδεικνύουν την αδυναμία αυτών που συμπεριφέρονται έτσι. Γι αυτό επιμένω ότι δεν είναι θέμα 'χώρου' δεν είναι καν θέμα 'καυγά' γιατί ο καυγάς και η μάχη έχουν και εκείνοι τους κανόνες τους, αλλά θέμα 'πολιτισμού' και αυτός ο πολιτισμός εκλείπει εκτός και εντός των τειχών. Κατανοώ ότι το νήμα ασχολείται με ένα συγκεκριμένο θέμα και δεν το πιάνει ολιστικά.

    Σε κάθε περίπτωση η βασική μου επιφύλαξη είναι ότι προϋποθέτεις κάτι που δεν νομίζω ότι υφίσταται. Σε αυτό όμως που με βρίσκεις σύμφωνη είναι ότι οι ασχολούμενοι με το βδσμ είναι πολύ ανεκτικοί με την όποια άλλη άποψη, πιθανότητα γιατί έχουν λίγο ως πολύ έρθει αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους και έτσι ξέρουν ότι και οι άλλοι έχουν δικούς τους δαίμονες.
     
    Last edited: 31 Μαϊου 2013
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    @ elfcat

    Χαίρομαι που αμφιβάλλεις για το εάν ισχύει και προσωπικά, θα μπορούσα ακόμη και να συνηγορήσω υπέρ της προτίμησής σου “να μην ισχύει”, εφόσον δεν νομίζω ότι η συλλογιστική μου θέτει ως προϋπόθεση κανένα εξ αυτών. Κατ’αρχήν, δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι σε έναν αρραγή και συντεταγμένο χώρο για να προσβληθείς εάν προσβάλλουν την υπόστασή σου. Είτε είσαι στη Ευρώπη, είτε στην Αίγυπτο, είτε είσαι σε μιά γυναικοπαρέα, είτε σε στρατόπεδο καταδρομέων, εάν κάποιος προσβάλλει μία γυναίκα ΑΚΡΙΒΩΣ για την γυναικεία φύση της, ε, ναι: και προσβεβλημένη θα νιώσεις και να διαμαρτυρηθείς έχεις δικαίωμα. Ποτέ δεν θα εξέταζα το εάν η Ελλάδα αποτελεί συμπαγή συνεκτικό χώρο, για να παρεξηγηθώ εάν κάποιοι επιτίθονταν φραστικά σε έναν Έλληνα, μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας.

    Σε δεύτερο λόγο, πιστεύω πως ένας χώρος δεν χρειάζεται να είναι αρραγής και/ή θωρακισμένος για να εντοπίσει και να αποβάλλει τις “κατά του χώρου” επιθέσεις. Άλλο οι διαφωνίες μεταξύ των μελών (κάτι, που παραλίγο να θεωρηθεί και ως θέμα αυτού του νήματος, όπως έγραψα παραπάνω) και άλλο η εν συνόλω απαξίωσή του.

    Εκτιμώ την συνεισφορά σου στα όσα ήθελα να πω. Γιατί ακριβώς τα “επιχειρήματα” που αναφέρεις αποτελούν την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε έναν ευγενικό και καλλιεργημένο διαφωνούντα (που φυσικά έχει θέση και εδώ μέσα και παντού) και σε κάποιον ολοκληρωτικής νοοτροπίας που ομαδοποιεί και απαξιώνει.

    Άλλωστε, χαίρομαι που εγκρίνεις και επαυξάνεις επί των παραδειγμάτων και επιχειρημάτων μου και σε ευχαριστώ γι αυτό. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά εννοούσα, όταν έγραφα πως:

    Καθώς, τα ίδια πρεσβεύει το εξαίσιο παράδειγμα του MasterPerris:

    Επίσης, thanks, για τα:

    Αφ’ενός διότι, όντως, δεν είναι θέμα “καυγά” και είναι καλό που το ξανατονίζεις για να μην δημιουργηθούν ξανά οι ίδιες παρερμηνείες του θέματος και αφ’ ετ’ερου γιατί -όντως- δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου χώρου, αλλά θέμα της κάθε έκφανσης της κοινωνικότητας του ανθρώπου που ως βασική συμπεριφορά ύπαρξης οφείλει να προστατεύει αυτήν ακριβώς την αιτία της συλλογικότητάς της.
    Άρα, θα συμφωνήσω απόλυτα με το συμπέρασμά σου περί “πολιτισμού”. Απλά, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι πως και οι “απολίτιστοι” έχουν καμιά φορά το δικαίωμα να προστατεύουν τα όρια του χωριού τους…  

    Χαίρομαι, τελικά, που οι απόψεις μας συμπίπτουν σε όσα αφορούν στην “ανοχή” και ελπίζω να εκλάβεις την απόπειρά μου να αποποιηθώ τις “προϋποθέσεις” που αναφέρεις, ως ειλικρινή απόπειρα να σε πείσω για το ότι πραγματικά δεν πιστεύω πως αυτό ισχύει και όχι ως μία επιθετική και στείρα άρνηση των όσων προτείνεις.
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Οποτε απο όσο καταλαβαίνω το θέμα το νήματος είναι
    - όχι η διάβρωση - αλλά η αμφισβήτηση και η προσβλητική στάση
    των βανίλλα.. και ζητούνται προτάσεις πάνω σε αυτο;
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Οχι, όπως έχουμε αναφέρει, δεν έχει να κάνει καθόλου με τους vanilla.

    Έχει να κάνει με τις επιθέσεις απαξίωσης (όχι ατόμων, αλλά του χώρου), ανεξαρτήτως status ή lifestyle.

    Όπως στο παράδειγμα Του Κυρίου μου, για προσβολή της γυναίκας ακριβώς για τη γυναικεία της φύση.
    Και ευχή μας δεν είναι μόνο η κατάθεση προτάσεων για τις επιθέσεις αυτές, αλλά και η από κοινού αντιμετώπισή τους.  
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    A μάλιστα. Ευχαριστώ. Τώρα κατάλαβα (νομίζω).
    Για να υπάρξει απο κοινού αντιμετώπιση νομίζω πρέπει να υπάρχει και ομόνοια.
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Είναι λάθος να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο.

    Όλοι μας έχουμε μια γνώμη σχεδόν για τα πάντα. Αυτή η γνώμη βασίζεται στις γνώσεις μας, στην εμπειρία μας, στην ημιμάθεια μας, στα κόμπλεξ μας, σε σκοτεινά ή λαμπρά κίνητρα, σε ένα βαγόνι άσχετα ή σχετικά πράγματα ως προς το αντικείμενο για το οποίο εκφράζουμε την άποψη μας.

    Αυτό έτσι είναι και δεν αλλάζει και δεν έχειν νόημα να εξεταστεί από την σκοπιά του σωστού/λάθους.

    Αυτό που αλλάζει όμως είναι ο τρόπος που εκφράζεται μια γνώμη και το πόσο ανεκτικός είναι ένας χώρος σε διάφορους τρόπους έκφρασης.

    Μη κατουράς σε.. ξένο τοίχο.
    Μα άμα έχει κάποιος κατούρημα, δεν βλέπει διαφορά στο να κατουράει τον τοίχο από το να κατουράει την λεκάνη και ο τοίχος είναι ήδη κατουρημένος εκεί δεν θα πάει να κατουρήσει ? Αφού τον έχουν κατουρήσει όσοι ήθελαν να κατουρήσουν και βαριόταν να πάνε στην τουαλέτα. Είτε ήταν του σπιτιού είτε μουσαφίρηδες.

    Εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιος να του καυτηριάσει την ουρήθρα την στιγμή που θα πέσουν οι πρώτες σταγόνες στον τοίχο.

    Και εκεί είναι που μπαίνει ο ξενοδόχος και οι απώτεροι σκοποί του στο παιχνίδι.

    Πάντα αναρωτιόμουν γιατί σε ένα bdsm φόρουμ είναι καλοδεχούμενα βανίλα μέλη.
    Αν πούμε ότι ένας bdsmer θα μπει σε ένα τέτοιο φόρουμ για να ρωτήσει, να μάθει, να γνωρίσει, να διαφημίσει τον εαυτό του και τις γνώσεις του σε άτομα τα οποία θέλουν να ψωνίσουν (και που για να θέλουν να ψωνίσουν θα είναι bdsmers) από ένα βανίλα άτομο τι έχει να κερδίσει ? Αφού είναι κατα βάσει ασύμβατοι σε αυτό το οποίο πραγματεύεται ο χώρος. Άντε κανα γαμησάκι από κανα αγάμητο βανίλα. Εκτός και αν ένας βανίλα έχει το capacity να τοποθετηθεί επί bdsm θέματα. Πόσοι το έχουν όμως ?
    Δεν θα έπρεπε όλοι να είναι το λιγότερο bdsm curious ή perv ?
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: "Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

    Εδώ και στα υπογραμμισμένα bold, συνοψίζεται όλο το νόημα της απάντησης στο ερώτημα του νήματος.
    To έπιασες σωστά το θέμα. Τα ίδια είπα και εγώ με άλλα λόγια.