Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Μαϊου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

Απάντηση: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

θα συμφωνησω με τον Ηλια και με τον SW σε οσα αναλυσε .....
    χωρις ωστοσο να διαφωνω επι της ουσιας και σε αλλα που ειπωθηκαν (Μαστερ Do)
    ομως ....
    αυτος που καταχραζεται συβολα , για οποιον λογο κατεβασει η κουτρα του , εστω και αν αυτο οπως ειπε ο Ηλιας , δεν ταραζει τον υπνο των δικαιων ..... πρεπει να κριθει και να τιμωρηθει αναλογα ...
    Αναρωτιεμαι ποια θα ηταν η τιμωρια "καλιτεχνη" που θα προωθουσε διαφημιστικη ιδεα για σαπουνια με την σβαστικα του ναζισμου τυπωμενη πανω τους .....
    προφανως θα τον εξαφανιζανε απο προσωπου γης και καλα θα του εκαναν , διοτι τα συμβολα ειναι συνδεδεμενα με μνημες που τους οφειλεται τουλαχιστο ο σεβασμος ...
    Εκεινοι δεν θα το επετρεπαν ... εμεις γιατι ?
    χτυπηματα κατω απο την μεση . ολοι μπορουμε να δωσουμε ....
    μηπως η προδρεος του Athens (b)pride αρεσκεται να μας υπενθυμιζει οτι εκεινη μπορει ενω εμεις οχι ? .....

2. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

Τα σύμβολα, ως σύμβολα, μπορούν να λατρευτούν, μισηθούν. συνεπάρουν, διχάσουν, εμπνεύσουν, συνοψίζουν....συν αποκαθηλωθούν. Αν τα σύμβολα ήταν στο απυρόβλητο, αυτό δεν θα ήταν φασισμός; Τούτου λεχθέντος, κι αυτός που χρησιμοποιεί σύμβολα για να κάνει ένα statement, υπόκειται κι αυτός στη βάσανο της κριτικής, έχοντας μάλιστα αναλάβει το ρίσκο να αναμετρηθεί μαζί τους και να βγεί στο ζύγι ελλιπής.
    Αλλά εγω την έχω ακόμη την απορία, για να δώ και πόσο στέκει ο τίτλος του θρέντ: αλήθεια, εκτός απ' την εσπρέσο, έσκισε τα ιμάτιά του εκεί έξω κανείς άλλος; ασχολήθηκε κανείς;

3. Konstantinos

Konstantinos Staff Member

Κοιτα ποσα sites ασχολουνται http://www.google.gr/search?q=αφισα+gay+parade

4. Απάντηση: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Μια χαρά θα πάει το event...

5. Dolcett_Cabana

Α, μάλιστα. Κόπυ πέηστ του εσπρεσικού δημοσιεύματος από παρεμβατικά σαιτς κύρους όπως "ιερός αγών" και "gossip tv" και "τράγκας νιουζ". Κανένας κανονικός άνθρωπος ασχολήθηκε, ή μόνο σκανδαλοθήρες bottom feeders του "βαθέως διαδικτύου";

6. Master DO

Master DO Regular Member

Απάντηση: Re: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Δεν αντελήφθην ποιό ακριβώς είναι το υπονοούμενο σου φίλτατε.
    Ότι κανένας "σοβαρός" δεν ασχολείται σε βάθος
    ή
    ότι οι όσοι ασχολούμαστε στο παρόν φόρουμ
    δεν είμαστε "κανονικοί" άνθρωποι;

Εφόσον είναι έτσι όπως τα περιγράφεις
    η παρούσα κοινότητα
    -που μάλιστα είναι και "συγγενής"
    των "Αθηναίων υπερήφανων"
    βρίσκεται στην πρωτοπορεία της σκέψης
    αφού είναι η μόνη που αρθρώνει εμπεριστατωμένο
    μη εσπρεσσικό λόγο.

Ας μην αυτοϋποτιμώμεθα.
    Μας επισκέπτονται πολλοί περισσότεροι απ' όσους
    δείχνουν τα κοντέρ.

Παρεμπιπτόντως,
    δεν γνωρίζω αν είναι σύμπτωση το γεγονός
    ότι μετά τις αντιδράσεις για το εμμετικό
    comercial της Vodafone,
    το σποτ "αποκλιμακώθηκε" πάραυτα.

7. Dolcett_Cabana

Re: Απάντηση: Re: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Το point μου είναι ότι η συζήτηση δεν ήταν πρωτογενής. Ξεκίνησε με αφορμή ένα δημοσίευμα της "Εσπρέσσο"-η οποία βρίσκει λόγους να "σκανδαλίζεται" σα βικτωριανή εσχατόγρια τετράκις ημερησιίως.
    Προσωπικά έμαθα για την ύπαρξη της αφίσας απ' το παρόν θρέντ. Απο πουθενά στον εγγύς, ευρύτερο και συνολικό κύκλο μου δεν έγινε κανείς αποδέκτης ή αποστολέας "θύελας αντιδράσεων".
    Πως να το πώ πιό απλά: επειδή της κάβλωσε της εσπρέσο ότι (ξανα)κινδυνεύουν τα ιερά και τα όσια και επειδή κάποιος είχε το κακόγουστο κριτήριο να αναπαράγει αυτό τον εμετό, εμείς πρέπει να χορεύουμε στο σκοπό της;

8. echo

echo ***

Εξαιρετικό το αφισάκι,ευστοχότατο πολιτικά,προάγει την βεβήλωση του αβεβήλωτου,διαβάλλοντας την ηθικοκανονικότητα των υπνωτισμένων νενέκων,προκαλώντας έντεχνο περισπασμό..Εύχομαι του χρόνου να διευρυνθεί το κίνημα ,να συμμετάσχουν και οι κοπρολάγνοι,εκθειάζοντας το φετίχ τους πάνω στην γαλανόλευκη.

Σημειωτέων ότι, νενέκοι,ανανοκέφαλοι και λοιποί μπουρζουάδες της πανεθνικής βλακείας, απειλούν με επιθέσεις το gay pride.

"Απειλητικά μηνύματα προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ διαφορετικότητας «Athens Pride» στέλνονται μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Στόχος». Αφορμή για τις απειλές αποτέλεσε η αφίσα του φεστιβάλ, στην οποία παρουσιάζεται ένας τσολιάς, μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Στην αφίσα αναγράφεται «Γκέι, Λεσβίες, Αμφί και Τρανς. Είμαστε παντού».

Η εφημερίδα στόχος σχολιάζει «Αν ακούνε, όποιοι ακούνε, αστυνομία, στρατός δικαιοσύνη και ότι μπορεί να υπάρχει όρθιο σε αυτόν τον τόπο. Μαζέψτε τους, συλλάβετέ τους, κάντε ότι νομίζετε, γιατί αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι. Το μοιραίο λάθος έγινε και θα απαντηθεί στις 5 Ιουνίου. Η παρέλασή τους αυτοκαταργήθηκε με αυτή την π...α που ονομάζουν αφίσα. Προειδοποιήσαμε εγκαίρως».

Ο τίτλος του σχολίου γράφει: «Μαζέψτε τα π...ριά γιατί αυτά που θα γίνουν στις 5 Ιουνίου δεν θα μαζεύονται με τίποτα».

Το Athens Pride διοργανώνεται στις 5 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 1.00 π.μ."

Ακροδεξιοί απειλούν να διαλύσουν την «Παρέλαση Περηφάνιας» | TVXS.gr

9. Konstantinos

Konstantinos Staff Member

Re: Απάντηση: Re: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Συζηταμε την επιλογη της αφισας για το συγκεκριμενο event. αυτο ειναι ολο, δεν χορευουμε στον σκοπο κανενος. ουτε εγω ηξερα πως ακροδεξιοι απειλησαν την διοργανωση και το εμαθα τωρα απο το λινκ του echo

10. Dolcett_Cabana

Εντάξει Κονσταντίνε, έτσι είναι, να βάλω κι εγώ κανένα κείμενο της "χρυσής αυγής" με τίτλο "τσεκούρι και φωτιά στα αλβανά σκυλιά" και μετά να λεώ "συζητάμε απλά το ζήτημα της ενσωμάτωσης του 'Αλλου σε μια σύγχρονη δημοκρατία, δεν χορεύουμε στο σκοπό κανενός", πώς αλλιώς να το εξηγήσω δηλαδή....

11. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Απάντηση: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια α! Και τα ίδια!

Τα τελευταία χρόνια πάντοτε ένα θέμα ανακύπτει, κάποιος ηθελημένα προκαλεί κάτι και οδηγεί σε ατέρμονους διαλόγους μεταξύ των μεν και των δε!

Τα λέω γενικά; Αλήθεια είναι, αλλά έτσι τα νοιώθω! Το επιχείρημα της μίας πλευράς είναι: "Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα στα πλαίσια του marketing" και το επιχείρημα της άλλης "Μικροαστικοί συντηρητισμοί! Δε χαλάει η συνοχή της κοινωνίας μας, επειδή κάποιος προσβάλει κάτι!".

Αναφέρομαι φυσικά στα επιχειρήματα των μετριοπαθών, αυτών που ξέρουν (τουλάχιστον) να συζητούν.

Τελικά πού καταλήγουμε; Κάνει ο καθείς τη δουλειά του και πηγαίνουμε όλοι σπίτια μας! Ξεχνάμε και προχωράμε μέχρι την επόμενη αφίσα, διαφήμιση, έκφραση!

Δε διαφωνώ καθόλου ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούν οι Υπουργοί και οι μεγαλοεργολάβοι και μετά να ποινικοποιηθεί το "βρώμικο" marketing!

Η περί ης ο λόγος αφίσα είναι καρακίτς που έλεγε και η προγιαγιά μου στο (από εκεί μεριά) παραλιακό χωριό της Μικρασίας από το οποίο εστάλη διακοπές με έξοδα του Τουρκικού κράτους.

Δεν είμαι από Αθήνα, δεν την είχα δει πουθενά (όπως είναι λογικό), δε διαβάζω εσπρέσσο και ως εκ τούτου, αν δεν την έβλεπα εδώ, δε θα την έβλεπα πουθενά! Τώρα, αν κέρδισα κάτι βλέποντάς την, τι να πω; Ίσως ναι, ίσως όχι! Πάντως στην παρέλαση δε θα πάω!

Μου επιτρέπετε να μπω και λίγο στην ουσία του θέματος; Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το τι αποτελεί σύμβολο, ποιο είναι το βαθύτερο νόημά του και τέλος πάντων, ποια είναι η θέση της σύγχρονης κοινωνίας απέναντί τους. Αμφότερες οι πλευρές προβάλλουν επιχειρήματα άλλοτε λογικά και άλλοτε κενά μεν, φασαριόζικα δε...

Η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι έχουμε ξεχάσει το σεβασμό στις πεποιθήσεις το άλλου! Ρε παιδί μου, για σενα η σημαία είναι ένα πανί, ο σταυρός ένα μέσο εξάσκησης πρακτικών bdsm, η ισλαμική ημισέληνος, απλή αποτύπωση μίας φάσης της σελήνης κλπ... Για εμένα όμως κάποια από αυτά σημαίνουν κάτι! Γιατί πρέπει να προσβάλεις αυτό που εγώ πιστεύω; Στο όνομα ποιας προόδου συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι πρόοδος να ξεφτιλίζουμε αντικείμενα ή ιδέες που κάποιοι πρεσβεύουν;

Δε θα μιλήσω καν για την αλητεία της προσβολής κάποιων καταστάσεων που όταν ήρθε η ώρα τους συνέβαλαν στο να μπορούμε να εκφράζουμε εμείς ελεύθερα εδώ τις απόψεις μας!

Τη φουστανέλα την προσβάλει η αφίσα εξίσου με τους Γερμανοτσολιάδες! Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός! Φυσικά δεν είμαι ούτε κεντρώος! (Δόξα τω Θεώ!). Δεν είμαι τίποτα παρά ένας άνθρωπος που παλεύει καθημερινά να γίνει μισό σκαλάκι καλύτερος, ώστε να βοηθήσει από το μετερίζι του ό,τι και όποιον μπορεί να βοηθήσει! Σας παρακαλώ όμως (δεν απευθύνομαι σε κάποιον εδώ μέσα φυσικά!) σεβαστείτε αυτό που είμαι και αυτό στο οποίο πιστεύω! Το κάνω κι εγώ για εσάς! Δεν πήρα ούτε τη σημαία με το ουράνιο τόξο, ούτε αυτήν με το "Α" να κάψω, εσείς γιατί καίτε τη δική μου;

Μικρές απορίες ενός μικρού ανθρώπου...

12. Dolcett_Cabana

Κι έτσι, φυσικώ τω τρόπω, απλά διάλεξες τη μία πλευρά του διλήμματος που "αενάως επαναλαμβάνεται". Είδες πόσο φυσικά έρχεται;
    Η απάντηση φυσικά και έχει εκφρασθεί-(τα πάντα έχουν εκφραστεί σ΄ αυτό το ντιμπέητ, όπως πολύ σωστά διαπίστωσες.) Και είναι ότι αυτό που μπορεί να είναι για σένα λάβαρο υπερηφάνειας, για τον άλλο μπορεί να είναι σύμβολο καταπίεσης.Χονδροειδές παράδειγμα η σημαία με τη σβάστικα, που apparently για κάποιους ήταν σύμβολο που φέραν υπερήφανα. Αν ήσουν Εβραίος εκεί και τότε πόσο "υποχρεωμένος" θα ήσουν να το σεβαστείς;

Α, και αγαπημένο μου σημείο σ' αυτές τις διενέξεις είναι όταν κάποιος θα πεί πάνω κάτω αυτό που εσύ εξέφρασες ως "Δε θα μιλήσω καν για την αλητεία της προσβολής κάποιων καταστάσεων που όταν ήρθε η ώρα τους συνέβαλαν στο να μπορούμε να εκφράζουμε εμείς ελεύθερα εδώ τις απόψεις μας!" το οποίο σόρυ, αλλά στα φτωχά ελληνικά μου μεταφράζεται σαν "δεν αγωνίστηκαν οι παππούδες μας για την ελευθερία για να έρχεστε εσείς μετά να την εξασκείτε". Προφανώς η ελευθερία είναι σαν τα μνημεία: βλέπετε, αλλά προς θεού μην ερχεστε σε επαφή μαζί της.

Thread Status:
Not open for further replies.