Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Μαϊου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Απάντηση: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Αγαπητέ Dolcett_Cabana, δε συνηθίζω να "επιλέγω πλευρές" στη ζωή μου αβρόχοις ποσί! Επιλέγω αυτό που η σκέψη, το ένστικτο και η παιδεία μου μου υποδεικνύουν, χωρίς βέβαια να θεωρώ ότι έχω το αλάθητο! Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να με ακολουθήσει! Προσπαθώ να υπερασπισθώ το δικαίωμά μου να πιστεύω σε κάτι! Έχει διαφορά...

Όσο για την ελευθερία, μπορώ να φέρω στο μυαλό μου σε ελάχιστο χρόνο, πολλές φράσεις θανόντων ανθρώπων που μιλούν για το νόημά της, αλλά δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα στην αυτολεξεί αναπαραγωγή της σκέψης των άλλων! Τι είναι ελευθερία τελικά; Έχει όρια η χρήση της ή πρέπει να γίνεται ασύδοτα; Έχουμε υπογράψει το περίφημο "κοινωνικό συμβόλαιο" ή μας επιβλήθηκε αυτό και άρα δε δεσμευόμαστε από τους όρους του; Δεν ξέρω... Δεν έχω απάντηση που ισχύει γενικά, παρά μόνο προσωπική αίσθηση!

Σχετικά με το αν έχουμε δικαίωμα να μιλούμε για τους παππούδες μας που πολέμησαν κ.τ.ο., λυπάμαι που έχω διαφορετική από εσένα άποψη, αλλά ναι! Θεωρώ ότι οφείλουμε να αποδίδουμε την ελάχιστη τιμή σε αυτούς που, όταν κλήθηκαν, επέδειξαν αυταπάρνηση σε τέτοιο βαθμό που εμείς δεν ξέρω, αν θα το κάνουμε! Όχι γιατί είναι κάποιου είδους "ιερές αγελάδες", αλλά επειδή μας έδωσαν το δικαίωμα να ζούμε σε μία κοινωνία, όπου δε διώκεται η σκέψη και όπου οι δυο μας μπορούμε να συνομιλούμε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να γράψουμε κάτι που θα οδηγήσει σε χτύπημα στην εξώπορτά μας! Σου φαίνεται κλισέ; Μπορεί και να είναι, αλλά εγώ έχω το θάρρος (θράσος για εσένα  να πω ότι αντιλαμβάνομαι κάθε λέξη του και την εννοώ!

Τέλος πάντων εξίσου κλισέ είναι για εμένα η δαιμονοποίηση ορισμένων λεκτικών νοημάτων ως κλισέ! Εάν λέγοντας αυτό θεωρούμαι "μικροαστός, λαϊκίζων, βλάχος, κολλημένος", δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω ότι είμαι!

Αντιπαρέρχομαι το χαρακτηρισθέν από εσένα τον ίδιο ως "χονδροειδές παράδειγμα", διότι δεν αρμόζει στο επίπεδο της συζητήσεώς μας να μπούμε σε στείρα παράθεση τέτοιων! Έτσι δεν είναι; Μην μπούμε στη λογική του Θεού και του βράχου! Ας αφήσουμε το διάλογο γόνιμο!

2. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

Για να είναι γόνιμος ο διάλογος, θα πρέπει τουλάχιστο να ανταποκρίνεται η απάντησή σου σ' αυτά που έχω γράψει, όχι σ' αυτά-που-θα ήθελες-να-είχα-γράψει" για να βάλεις την άπάντηση-κασέτα (λέγεται και "strawman argument" αυτό για συντομία).
    Ετσι, πολύ περιληπτικά:
    -πουθενά δεν έγραψα ότι προσπαθείς να πείσεις κάποιον να σε ακολουθήσει.
    -πουθενά δεν σου αρνήθηκα το δικαίωμα να μιλάς για τους παππούδες κλπ κλπ. ΄Το αξιοπερίεργο που σημείωσα (και εξακολουθείς να επιβεβαιώνεις) είναι το να τιμούν τις θυσίες τους για την ελευθερία άνθρωποι που κατα κανόνα τάσσονται υπέρ του να της μπαίνει χαλινάρι (της ελευθερίας).
    -το να λες οτι η υπόδειξη κάποιας ρήσης ως "κλισέ" αυτομάτως τη δαιμονοποιεί, είναι το λιγότερο τραβηγμένο απ΄ τα μαλιά.Ενδεικιτικό ωστόσο ανοχών αρκετά περιορισμένων που βάσιμα γεννά το ερώτημα πόση ελευθερία αντέχεις τελικά.
    -τέλος οι χαρακτηρισμοί "βλάχος, κολλημένος, λαικιστής" κλπ δε βγήκαν ποτέ απ΄ το στόμα μου, οπότε μην τους ανασύρεις επειδή έχεις συνηθίσει να συνοδεύουν άλλοι μ' αυτές τις απόψεις σου.Μια και αιτείσαι διάλογο επιπέδου, κάτι τέτοιο δεν είναι ψιλά γρλάμματα.

3. bodyfull69

bodyfull69 Regular Member

Ωραίο θέμα άνοιξε. Αποκαλύφτηκε η βαρβατίλα του bdsm.

Ίσως οι περισσότεροι εδώ μέσα θα αντιμετώπιζαν θετικά και ίσως χιουμοριστικά μία ίδια αφίσα αλλά με περιεχόμενο bdsm - για κάποια αντίστοιχη εκδήλωση - ξέρετε ένα τσολιαδάκι με αμφίεση vinyl και μέταλλο.
    Αλλά βέβαια πολλοί bdsmίτες όταν αφορά το κώλο τους, και στην ουσία την διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα, κατεβαίνουν στον πάτο της κοινωνίας και κυλιούνται στον βούρκο αγκαλιά με καθετί αντιδραστικό.
    Μείνετε στα μαστίγια, τις χειροπέδες και τα εξαρτήματά σας. Η σεξουαλικότητα είναι κάτι πολύ παραπάνω από μερικά χαστούκια και αυστηρές προσταγές.
    Και προς τιμή του Athens Pride parade, άλλαξε την ώρα διεξαγωγής για να συμμετάσχουν όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα.

Αγαπητοί bdsmίτες το κίνημα ΠΛΑΤ (LGBT), έχει κότσια που δεν φαντάζεστε, γιατί καθημερινά αντιμετωπίζει διακρίσεις και καταφρόνια, και σε πολλές χώρες φυλακίσεις και θανάτους. Δεν μας σκιάζουν ούτε τα υποτιμητικά σχόλια, ούτε οι κραυγές αμόρφωτων ελληναράδων.
    Αν τολμήσει και ενοχλήσει κανείς το pride parade θα είμαστε εκεί με τα νεροπίστολα μας γεμάτα καύλα.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να διαδηλώσουμε ενάντια στα οικονομικά μέτρα, για ίσα διακαιώματα πέραν προτιμήσεων, για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των κορμιών μας. Για ένα φιλί γαμώτο.

4. Mist

Mist New Member

εγώ αυτό που βλέπω και καταλαβαίνω είναι ότι η αφίσα κάνει μια χαρά τη δουλειά της...τελικά!αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πως απο μία αφίσα με χιουμοριστική προφανώς διάθεση,προσβάλει κάποιον η του θίγει τα εθνικά σύμβολα κλπ.

5. Master DO

Master DO Regular Member

Απάντηση: Re: Ξέσπασε θύελλα για την αφίσα του gay parade

Κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστείς με τον αντίστοιχο τρόπο.
    Τουτέστιν, ειρωνεία και χλευασμό (στη δική σου μάλιστα περίπτωση, απρόκλητη).
    Νομίζω όμως πως περισσότερο σου πρέπει κατανόηση,
    αν και η ηλικία σου δεν επιτρέπει να αντιμετωπίζεσαι ως οργίλος έφηβος.
    Λάθος υπόθεση.
    Ποιός σου είπε ότι αν βγάλουμε το bdsm στους δρόμους
    θα επιτύχουμε το οτιδήποτε;
    Αν γυρεύεις οπωσδήποτε άτομα που να καταδιώκονται από το σύνδρομο του κατατρεγμένου ήρθες σε λάθος τοποθεσία.
    Μάλλον το βλέμμα σου πρέπει να εστιάσει εγγύτερα…
    Αν πάλι έχεις την πεποίθηση ότι το επιδιωκόμενο αυτής της κοινότητας
    είναι η δημιουργία τάσεων, ρευμάτων και μόδας,
    τότε θα σου πω ότι η παρουσία σου εδώ ως μέλος από το 2006
    ελάχιστα σε ωφέλησε.
    Καλό είναι να ανατρέξεις στην πλούσια θεματολογία του φόρουμ.
    Πόσο καλά Μ/μας γνωρίζεις;
    Δεν γίνεσαι και πιο συγκεκριμένος πέραν της ανέξοδης μωρολογίας;
    Έχεις χτυπήσει λάθος πόρτα για τέτοιου είδους σχόλια.
    Αγαπητοί;
    Τίνι τρόπω;
    Τέτοια επίθεση αγάπης είχαμε καιρό να δούμε.
    Φαντάζομαι πως το επόμενο βήμα φιλίας θα είναι
    η πρόσκληση για συμμετοχή στην Athens Pride.
    Ξέρεις κάτι;
    Ευχαρίστως να συμμετείχαμε οι Ό/όσοι και Ό/όποιοι επιθυμούσαν.
    Η επικοινωνιακή σας πολιτική όμως πάσχει σφόδρα.
    Δημιουργείτε ανώφελες αντιπάθειες με τέτοιες μεθόδους.

Δικαίωμά σας και πρόβλημά σας.
    Συνεχίστε την αυτό- περιχαράκωση
    αφού κρίνετε ότι είναι προς το συμφέρον σας.
    Θα ήμουν κακεντρεχής εάν υπέθετα ότι η αλλαγή στην ώρα
    οφείλεται και σε λόγους …ασφαλείας;

Η Τιμή, τιμή δεν έχει αγαπητέ.(…)

Επανεξεταστέος.

Υ.Γ. Προς σκεπτόμενους.
    Είναι κατόρθωμα να μπορεί κάποιος να δυσφημεί
    αυτό που υποτίθεται πως ευαγγελίζεται.
    Είμαι βέβαιος πως τα περισσότερα μέλη της Athens Pride
    σκέπτονται και πράττουν διαφορετικά.

Υ.Γ. 2
    Επειδή στο παρόν ιδεοδρόμιο δεν υπάρχουν ούτε εκπρόσωποι, ούτε απολογητές,
    δεν προτίθεμαι να συμβάλλω σε φιλολογία περί ανύπαρκτων διενέξεων.
    Καθείς άξιος του εγκεφάλου του.

6. echo

echo ***

Ενα κείμενο για τις εθνικές ανησυχίες,και την (ασύμμετρη) απειλή που συνιστά στους ρέοντες το ελληνικό αίμα,το gay pride.

Περηφάνια και Επανάσταση

Στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ από πλευράς συμμετοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας οι ετεροφυλόφιλοι θα είναι περισσότεροι από τους ομοφυλόφιλους και ο λόγος είναι απλός:

Οι Αθηναίοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση τους τελευταίους μήνες και αναζητούν με αγωνία μια ευκαιρία να νιώσουν περήφανοι.

Μιας και οι μόνοι που είναι περήφανοι αυτές τις ημέρες στη χώρα μας είναι οι ομοφυλόφιλοι –και ο Ανδρέας Βγενόπουλος-, εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, για να ανυψωθεί το ηθικό τους και να νιώσουν κι αυτοί λίγο περήφανοι.

Το φετινό Athens Pride θα ξεκινήσει ως παρέλαση, αλλά γρήγορα θα μετατραπεί σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Χιλιάδες αναρχικοί και αντιεξουσιαστές θα εμφανιστούν ντυμένοι σαν τραβεστί, αλλά κάτω από τα φουστάνια θα κρύβουν βόμβες μολότοφ, σφυριά και βαριοπούλες.

Μόλις η παρέλαση θα φτάσει μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Γκέι Στρατιώτη–και ενώ οι μπάτσοι θα είναι εντελώς ανυποψίαστοι- οι αναρχικοί θα πετάξουν τις γόβες και θα αρχίσουν να τρέχουν προς τη Βουλή, ακολουθούμενοι από ένα πολύχρωμο πλήθος αποτελούμενο από γκέι, στρέιτ, λεσβίες, αμφί, τρανς και τον Λουκάνικο, τον σκύλο επαναστάτη.

Η Βουλή θα καταληφθεί μέσα σε λίγα λεπτά, η χούντα θα πέσει, τα μεγάφωνα του Κοινοβουλίου θα παίζουν Abba και όλη η Ελλάδα θα νιώσει περήφανη σαν γκέι.

Άντε να τελειώνουμε τις 5 Ιουνίου -την ημέρα του Athens Pride- με την Επανάσταση, γιατί στις 11 Ιουνίου ξεκινάει το Μουντιάλ και δεν θα μπορούμε να το απολαύσουμε με την ησυχία μας, αν έχουμε αφήσει ανοιχτές εκκρεμότητες.

πιτσιρίκος | Περηφάνια καιΕπανάσταση

7. katerina

katerina Regular Member

Τι να πω… το παραπάνω κείμενο μου φαίνεται τόσο μα τόσο «κουτό» σε σημείο που δεν ξέρω εάν θέλω να γελάσω ή να λυπηθώ αυτόν που το έγραψε!

...πως τον είπαμε να δεις… ααα ναι βέβαια «πιτσιρίκος» !!!!!!!! εεε αφού το έγραψε αυτός εντάξει !!!! Ούτε φαντασία δεν έχεις καημένε μου πιτσιρίκο...:retard:

Last edited: 31 Μαϊου 2010
  8. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Καλό σας απόγευμα. Ξεκίνησα από το πρωί να γράφω, αλλά λόγω δουλειάς (καταραμένο μεροκάματο, γιατί να μην είμαι γιος του υπερήφανου Βγενόπουλου;;; ), τελειώνω τώρα.

bodyfull69, καλέ μου άνθρωπε, ποιος είπε κάτι κατά των ομοφυλόφιλων στο συγκεκριμένο thread; Κρίνουμε την επιλογή της αφίσας που φτιάχτηκε για την προώθηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και όχι την επιλογή ανθρώπων για τους ερωτικούς τους συντρόφους! Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει! Η μόνη επιλογή συντρόφου που δε δέχομαι είναι αυτή του ανήλικου, κατά τ' άλλα περί ορέξεως....

Φίλτατε Dolcett_Cabana, δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να απαντήσω στα περί χαρακτηρισμών! Θέλω να ελπίζω ότι κατάλαβες τι εννοώ! Και ναι, είναι κλισέ κατά την άποψή μου η απόρριψη των αναφορών στο παρελθόν στο βωμό μίας προόδου που ποτέ δεν αντιλήφθηκα πώς θα έρθει τελικά! Εάν αντί να χτίσουμε πάνω στα θετικά του παρελθόντος έχοντας τη γνώση που μας έδωσαν οι κακοτεχνίες αυτού, κάθε φορά τα γκρεμίζουμε όλα συθέμελα και αρχίζουμε από το μηδέν, το καλύτερο που μπορούμε να φτιάξουμε είναι μία οικοδομή όμοια με το ελληνικό δημόσιο... Τεράστια, αχρείαστη βάση που αλλάζει κάθε (το πολύ) τέσσερα χρόνια διώχνοντας του υμέτερους και φέρνοντας του ημέτερους...

Σχετικά με την ελευθερία τώρα. Ρώτησες την άποψή μου και ευχαρίστως να σου τη δώσω! Ο όρος είναι πολυσύνθετος και λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει η κοινωνική ελευθερία, η εθνική ελευθερία, η ατομική ελευθερία, η θρησκευτική ελευθερία και αρκετά άλλα "είδη". Φαντάζομαι ότι εσύ αναφέρεσαι επί του παρόντος στην ατομική. Αυτή (πάντοτε κατά τη γνώμη του, έχω ξαναγράψει ότι δε διεκδικώ κανένος είδους αλάθητο) λειτουργεί από κοινού με την κοινωνική, για την ακρίβεια βρίσκεται σε μία σχέση σύγκρουσης. Κάθε ελευθερία που κερδίζει το άτομο, στερείται από το σύνολο και τούμπαλιν. Αυτό τουλάχιστον από τη στιγμή που επιλέγουμε ή υποχρεωνόμαστε να ζήσουμε σε οργανωμένες κοινότητες.

Αν και εδώ που τα λέμε, το ίδιο θα συνέβαινε, αν ζούσαμε ο καθένας σε διαφορετική βουνοκορφή! Δε σου επιτρέπει η ίδια η φύση να είσαι "απολύτως ελεύθερος"! Τι θα γινόταν, αν σκάβαμε τελείως το βουνό πάνω στο οποίο ήταν το σπίτι μας; Τι θα γινόταν, αν κόβαμε όλα τα δέντρα που προστάτευαν την καλύβα μας από το νερό της βροχής; Ξέρω, ακροβασίες της σκέψης... Θυμήθηκα κάτι που είχε πει ο Λάμα Τσόγκτρουπ Ντόρτζε (αχ αυτοί οι Βουδιστές): «Απόλυτη ελευθερία σημαίνει και ελευθερία από την ελευθερία...».

Εάν αυτό που υπαινίσσεσαι (γιατί ούτε εσύ λες κάτι ξεκάθαρα) είναι αυτοί που κάποτε πάλεψαν το έκαναν, για να μας εξασφαλίσουν την ελευθερία να προσβάλουμε ο ένας τις αξίες του άλλου, να κλέβουμε όσο μπορούμε, να φθονούμε, να εξυβρίζουμε ο,τιδήποτε διαφορετικό και να καταπατούμε κάθε αξιοπρέπεια, θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου!

Ασφαλώς και δεν είναι μουσειακό είδος, μνημείο, η ελευθερία! Είναι κάτι ζωντανό και εύπλαστο, καθημερινά αλλάζει, εξελίσσεται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ασύδοτη, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες! Όχι σε μία κοινότητα περισσοτέρων του ενός ανθρώπων τουλάχιστον!

Αυτή είναι η άποψή μου και ελπίζω να σε κάλυψα ως προς την ερώτησή σου!

9. Dolcett_Cabana

Βασικά πουθενά δε ρώτησα την άποψή σου για την ελευθερία, αλλά κατανοώ ότι απλώς σ' έτρωγε "να τα πείς". Σεβαστό.
    Αν θες ωστόσο να απαντήσεις σε μιά ερώτηση, απάντα σε αυτή: με ποιό τρόπο μια αφίσα (ή μια προσβολή συμβόλου-ή ακόμα κι ενα κάψιμο μιας σημαίας) σε απειλεί; Γιατί αν δε σε απειλεί, δε μιλάμε για αλληλοεπικάλυψη ελευθεριών, αλλά απλά για τη δυνατότητα να φιμώνουμε απόψεις που δε μας είναι αρεστές. Το οποίο όμως είναι κάτι άλλο-και να είσαι σίγουρος ότι ούτε γι αυτό αγωνιστήκαν οι παππούδες μας.

Με τρώει να ρωτήσω πως κυκλοφορείς με τέτοιο nick όντας φορέας τέτοιων απόψεων, αλλά... ελευθερία έχουμε!

10. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Καλέ μου άνθρωπε, προσπαθώ από χθες να παίρνω μία βαθιά ανάσα και κατόπιν να σου απαντώ! Ε, λοιπόν σήμερα δε θα την πάρω. Ξέρω, ξέρω: "28 ετών πιτσιρίκι, ας του την πούμε λίγο... Πώς μπορεί να έχει άποψη ακόμη δε βγήκε από το αυγό του;"

Ε. λοιπόν, το παιχνιδάκι με τις λέξεις δεν περνάει εδώ. Από αυτό βγάζω το ψωμί μου και πίστεψέ με, έχουμε πολύ στο σπίτι!

Εάν θέλεις να συζητήσεις, είμαι εδώ για να το κάνω, εάν θέλεις να προσβάλεις (έστω και συγκεκαλυμμένα, δε θα σε ακολουθήσω όχι από αδυναμία, αλλά από δύναμη!), εκτός πια κι αν έχεις όντως πρόβλημα να συνδέσεις την τοποθέτησή σου με το νόημά της, οπότε πάω πάσο και ζητώ συγγνώμη!

Πώς θίγει το κάψιμο μίας σημαίας την ελευθερία μου, ε; Θα χρησιμοποιήσω ένα τελείως απλουστευμένο παράδειγμα, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις: Πώς μπορεί το κάψιμο του σπιτιού κάποιου ανθρώπου να προσβάλει την ελευθερία του; Ίσα, ίσα τη διευρύνει, αφού μπορεί να κάνει κάμπινγκ όπου θέλει!

Είναι ο εξευτελισμός αυτού που συμβολίζει, όχι το κάψιμο της ύλης και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ! Εκτός κι αν όποιος καίει, το κάνει, για να ζεσταθεί ή στη συγκεκριμένη αφίσα έβαλαν εκτός από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και τις γάμπες του τσολιά, επειδή είναι όμορφες και πρέπει να μας φτιάχνουν!

Και με τη σειρά μου απορώ: Πολύ ενδιαφέρουσα η μείξη απόψεων και μονοπατιού στο οποίο οδηγεί με την πρώτη ματιά το ψευδώνυμό σου!

Πραγματικά, δεν ήξερα ότι οι ερωτικές προτιμήσεις ή φαντασιώσεις συνάδουν με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις! Μπορούμε να ξεκινήσουμε και σχετικό κίνημα!

Last edited: 31 Μαϊου 2010
  11. Dolcett_Cabana

...δεν ανέφερα πουθενα τη λέξη "πολιτικές" μιλώντας για τις απόψεις σου.
    Επίσης δεν κοίταξα καν την ηλικία σου.
    Τι είπαμε για τα "strawman arguments"?

12. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Τα "straw man arguments" καλέ μου φίλε είναι τρεις λέξεις και όχι δύο!

Κατά κάποιον (προφανώς για σενα περίεργο) τρόπο, έχω συνδέσει απόψεις που αφορούν τον κοινωνικό βίο και τις θέσεις των κοινωνών μεταξύ τους ως πολιτικές! Απλώς ενημερώνω ότι δεν το εννοώ με τη σύγχρονη έννοια, όπου "πολιτική = δράση συγκεκριμένου κόμματος", αλλά με την έννοια του πολίτη, ο οποίος έχει άποψη για ό,τι συμβαίνει στην πολιτεία της οποίας αποτελεί κοινωνό! Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Πλάτωνα.

Επίσης, δεν ξέρω, αν το πρόσεξες, αλλά εκτός από μονολεκτική απόρριψη των δικών μου θέσεων με το ευτελέστερο των επιχειρημάτων (αυτό του "εκτός θέματος), δεν είδα πουθενά δικές σου θέσεις.

Επαναλαμβάνω πάντως, εάν συμβαίνει αυτό που είπα προηγουμένως, ζητώ ταπεινά συγγνώμη!

Thread Status:
Not open for further replies.