Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. nellh__

    nellh__ New Member

    Το ότι εσύ προσωπικά δεν γνωρίζεις άτομα που χάνουν δουλειές εξαιτίας της σεξουαλικότητας τους,ή δε το έχεις βιώσει εσύ ο ίδιος δε σημαίνει ότι αυτό δεν υφίσταται Γενικά. Οπως αντίστοιχα το ότι εμένα μπορεί να μην με έχουν παρενοχλήσει στην εργασία δε σημαίνει ότι άλλες γυναίκες δε παρενοχλουνται. Επίσης και μόνο που λες ότι όντως πολλοί Απ' αυτούς βιώνουν αποκλεισμό από οικογένεια και φίλους δεν είναι από μόνο του ΑΡΚΕΤΟ για να έχει αιτία ύπαρξης το pride? Η ομοφοβία δεν θα εξαφανιστεί αν προσποιηθουμε απλώς ότι πλέον δεν υπάρχει σεξισμός.

    Ναι σίγουρα υπάρχουν άτομα που το εκμεταλλεύονται πολιτικά, αλλά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεις να πεις με αυτό. Να σταματήσουμε να στηρίζουμε το pride επειδή κάποιοι το χρησιμοποιουν για πολιτικοθς σκοπούς? Πολύ άτοπο επιχείρημα.

    Οι βανδαλισμοί τούβλων δεν είναι πιο σημαντικοί από το μίσος που δέχονται εδώ και αιώνες τόσες κοινωνικές ομάδες χωρίς λόγο, και θα επαναλάβω αυτό που ανέφερα και πιο πάνω, αν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια κυριολεκτικά ποτέ δεν θα αλλάξεις κάτι. Κι άλλωστε ας μην γελιόμαστε, ο λόγος που το pride ενοχλεί είναι ακριβώς αυτή η υποτιθέμενη '' έλλειψη αξιοπρέπειας '' δηλαδή η γυναικεία αμφίεση που προτιμούν να επιλέξουν ανδρες αντί της κλασσικής αρρενωπης. Είναι ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα που προκαλεί φθόνο στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει μια αρκετά συντηρητική ευρωπαϊκή χώρα.
     
  2. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Σε 3 ή 4 pride που έχω πάει, δημόσιο πήδηγμα δεν είδα. Εσείς που το είδατε;
    Το μόνο που έχω νιώσει σε pride είναι απίστευτα θετική ενέργεια και ανθρώπους που συνεχώς χαμογελούν, γελούν , χορεύουν, αγκαλιάζονται και φιλιούνται.
     
  3. nellh__

    nellh__ New Member

    Είναι το κλασικό επιχείρημα αυτών που να μωρέ δεν είναι ομοφοβικοι,ούτε σεξιστες, απλά τους χαλάνε την αισθητική τα πούπουλα,οι περλες και τα τακούνια ( στους άντρες πάντα), και φυσικά τα φιλιά και οι αγκαλιές ομοφυλοφυλων σε δημόσιους χώρους, που το pride είναι και για κάποιους ίσως η μόνη δυνατότητα να τολμήσουν να φιληθουν δημοσιως χωρίς να περιμενουν την δημοσιο χλευασμο μέχρι και σωματικές επιθέσεις.
    Στην ουσία τα άτομα αυτά αντί να ταχθουν με τους κοινωνικούς αγωνες που δίνουν τα pride παγκόσμιως ,προτιμούν να υιοθετήσουν μια στάση που καταλήγει να στηρίζει είτε άμεσα είτε έμμεσα ,πολιτικές που δυστυχως πάντοτε γέρνουν προς τα δεξιά.
     
  4. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    As expected.... βαρδα να τ αρμέξουμε πάλι.

    Δε διαβαζεις με προσοχή, γι αυτό τα σχόλια σου αποτυγχάνουν στο βαθμό ευστοχίας. Λες ότι επειδή εγώ δεν το βίωσα η επειδή δεν ξέρω κάποιον να το βίωσε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μα το έγραψα για να το διαβάσεις ειδικά εσυ ότι «αν συνέβη είναι από τα ελάχιστα περιστατικά» πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι κανόνας και επομένως δεν γενικεύεται. Δεν το διάβασες και με στενοχωρεις. Αλλα εφόσον μου πετάς το γάντι θα το σηκώσω και θα σου απευθύνω το δικό σου ερώτημα. Αν λοιπόν εσυ γνωρίζεις 1, 2 ,5 τέτοια περιστατικά, από που ως που διερμηνεύεις ότι γινεται γενικά;;; Φαντάζομαι εντοπίζεις το λογικό άλμα που έκανες με αυτό τον ισχυρισμό.

    Μη μου εμπλέκεις τώρα εμένα τα περί σεξουαλικης παρενόχλησης ούτε ως παράδειγμα διότι είναι εντελώς εκτός θέματος. Τώρα εδώ συζητάμε κάτι άλλο. Εκτός αν θέλεις να τα βάλουμε όλα στη συζήτηση και να γίνει μπλέντερ.

    Έπειτα πάλι διερμήνευσες λάθος ότι εγώ δήθεν δεν πιστεύω ότι έχει αιτία ύπαρξης το pride και με μόνη την αιτια του αποκλεισμού ομοφυλοφίλων από οικογένεια και φίλους. Σε προτρέπω να διαβάσεις ξανά, καλύτερα αυτή τη φορά, τον αρχικό μου σχολιασμό, όπου προκρίνω τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ως εκδηλώσεις εορτασμού της αγάπης (δεν το διάβασες  και αξιοπρεπούς διεκδίκησης (ούτε αυτό το διάβασες 

    Άλλο ένα λογικό άλμα που έκανες -γιατί δε θέλω να πιστεύω ότι εσκεμμένα διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα μου- είναι αυτό που είπες ότι εγώ ζήτω να σταματήσετε να στηρίζετε το pride επειδή κάποιοι το χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς. Ένα επιχείρημα που ουδέποτε επικαλέστηκα (πάλι σε παραπέμπω να διαβάσεις κι αν το βρεις τρύπησε μου τη μύτη) το οποίο χαρακτήρισες και άτοπο κιόλας.... οκ....

    Το ερώτημα που καλείσαι να απαντήσεις όμως είναι ότι ,εφόσον παραδέχεσαι ότι υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται πολιτικά το pride, εσυ τι κανεις ; Δέχεσαι να συγχρωτίζεσαι μαζί τους στην ίδια εκδήλωση; Καταδέχεσαι να εκδηλώνετε εσείς τα γνήσια (δεν το αμφισβητώ) αισθήματα σας και να σας καπελώνουν άλλοι που σας απευθύνονται υποκριτικά και ό,τι κάνουν το κάνουν για την αυτοπροβολή και την πολιτική τους επιβίωση;

    Ακομα, δεν έκανα καμία αναφορά σε γυναικειες αμφιέσεις. Εσυ την έκανες από μόνη σου. Εγώ σε δημόσια πηδήματα αναφέρθηκα. Εσυ έχεις την αντίληψη ότι μπορείς να απαιτείς το σεβασμό των άλλων, ασεβώντας επι των δικών τους πεποιθήσεων και την απαίτηση να μην αντιδρά κανεις. And that my dear είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει μια ιδιότυπη Ευρωπαϊκή μπανανία. θα αναγνωρίσεις στους άλλους το δικαίωμα που αναγνωρίζεις στο δικό σου εαυτό γιατι αλά καρτ αναγνώριση δικαιωμάτων δεν παίζει.

    Τέλος δεν καταδέχομαι να συζητήσω περί του τι είναι τούβλο. Αν θες οπωσδήποτε να βανδαλισεις τούβλο, τραβα καντο σε δικά σου ιδιόκτητα τούβλα που τα ορίζεις κιόλας. Έχεις το λόγο μου ότι θα σε επικροτήσω!
     
  5. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Και ύστερα ψάχνουμε να βρούμε ποιος εκμεταλλεύεται πολιτικά τα pride...

    Την καληνύχτα μου και τα φιλιά μου
     
  6. nellh__

    nellh__ New Member

    μια χαρά αντιλαμβάνομαι τα όσα γράφεις. Το θέμα είναι ότι αυτά που δίνεις ως '' επιχειρήματα '' δεν είναι επιχειρήματα. Λυπάμαι. Για τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφιστανται οι ομοφυλοφυλοι ΚΑΙ στην εργασία δεν χρειάζεται να μιλήσω μόνο εγώ. Μιλάνε οι χιλιάδες που κατεβαίνουν στα pride και ζητάνε να μην τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια στις εργασίες επειδή θυληπρεπιζουν ή δεν πληρούν τα πρότυπα θηλυκότητας, που ζητούν να έχουν κι εκείνοι το δικαιωμα επιτελους στον γάμο, το δικαιωμα να περπατάνε χέρι χέρι χωρίς να φοβούνται μη τους πετύχει κανας συγγενής τους και το πει στην οικογένειά λες και είναι το μυστικό του κράτους. Την δική σου ερμηνεία πάλι την υποστηριζει μια πολύ συγκεκριμένη πλευρά κόσμου( αρκετά πολιτικοποιημένη μαλιστα) την οποία προσωπικά καθολου δε γουστάρω.

    Μα αυτό ακριβώς είναι το pride. Εορτασμος αγάπης.

    Το ότι στο pride μπορεί να κατέβει ο Τσίπρας για να μαζέψει ψήφους από κοινωνικές ομάδες δεν αναιρεί τον σκοπό του pride, ούτε την διαφορετικότητα που προωθεί. Το ότι πολιτικοί εργαλοιοποιουν κοινωνικά προβλήματα για δικούς τους σκοπούς δεν σημαίνει ότι πρεπει εμείς ( να κλείσουμε τα μάτια)? Και να μην πατάμε στα pride π.χ . Και στο κάτω κάτω ας μη γελιόμαστε, μια κυβερνητική Δημοκρατία με πιο φιλελεύθερες απόψεις έστω κι αν καταπιεζει πάντοτε ταξικά π.χ τον πληθυσμό ( όπως άλλωστε ΚΑΘΕ κυβέρνηση) δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές και νομοθεσίες που θα προστατευουν κοινωνικές ομάδες αλλά και γενικότερα να συνεισφέρει στην συνειδηση και σε ολόκληρη την κουλτούρα ενός λαού, ( όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), και να βελτιώσει γενικότερα την ζωή των ΛΟΑΤΚΙ.

    Άντε πάλι οι ίδιες αερολογίες περί '' δημοσίων πηδηματων '' που παρουσιάζουν συνεχώς τους αγώνες αυτούς ως '' πανηγυρι '' και '' ξεφτιλικια ''. Τι να σου πω, αν σε χαλάει τόσο το pride κατέβα σε καμία διαδήλωση παρέα με τον Βελόπουλο τότε, θα είναι πιο κόσμια σίγουρα.
     
    Last edited: 1 Ιουνίου 2021
  7. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    Παρεμβάλλομαι εδώ για να θυμίσω σε όλους πως, από ό,τι συζητείται, το φετινό Πράηντ θα έχει έντονο άρωμα Αλληλεγγύης στο Δράμα του Ισραηλινού Λαού και το Δεύτερο Ολοκαύτωμα που έζησε τον προηγούμενο μήνα από τους πυραύλους των Παλαιστινίων.


     




    Στηρίζουμε * Συμμετέχουμε.
    Δεν ξεχνάμε τα μέτρα και το εμβόλιό μας.
     
  8. Rotoras

    Rotoras Regular Member

    Ελπίζουμε να έχει λεσβίες σε άρνηση...και να τις πετύχουμε σε switch!

     
     
  9. Rotoras

    Rotoras Regular Member

    Γράψτην...

     
     
  10. nellh__

    nellh__ New Member

    Έχεις παρεβρεθει ποτέ σε πραιντ γενικοτερα?

    Το πραιντ είναι και πάντοτε ήταν από μόνο του βαθιά πολιτικοποιημένο. Οι απόψεις που θέλουν τη ζωή μας βαθιά αποστειρωμένη από την πολιτική είναι πρωτον ανιστόρητες, καθώς οι φωνές χιλιαδων για να ακουστουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα χρειάστηκαν μια πολιτική ταυτότητα για να ενδυναμώθουν και να πάψουν να είναι αόρατες , ( ας μην ξεχνάμε άλλωστε Ποιοι καθόντουσαν στα αριστερά και ποιοι στα δεξιά στη γενική συνέλευση επί Γαλλικής επανάστασης), και δεύτερον είναι φυσικά κουτοπόνηρες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το pride, γιατί καταρχάς αγνοούν ότι ήταν πάντα η αριστερά αυτη που έδινε αγώνες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αυτή που έδωσε χώρο και φωνή στην επιστήμη έτσι ώστε να δώσει σοβαρές απαντήσεις σε θέματα που επί αιώνες βασιζοντουσαν πάνω σε απόψεις θρησκευτικών γκουρού, και ποτέ η δεξιά.

    Έχεις κάθε δικαίωμα να υποστηριζεις ότι γουστάρεις,αλλά αν έχεις την εντύπωση ότι το pride είναι απολιτικ, ότι το pride έχει ανάγκη από δεξιούς υποστηρικτές ( γελάω) , η ακόμα καλύτερα αν θεωρείς ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν συνδέονται με το ίδιο το σύστημα και επομένως με την πολιτική, εισαι βαθιά νυχτωμένος.

    Τώρα τα επιχειρήματα περί '' πολιτικών εκμεταλλεύσεων '' σε ένα κίνημα καθαρά πολιτικό, τα θεωρώ ένδειξη ημιμάθειας στην καλύτερη, στην χειρότερη εκτροχιασμό της συζήτησης, με σκοπό να κουκουλώθει η πηγή του προβλήματος που είναι φυσικά κι αυτή βαθιά πολιτική.
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2021
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Είδαμε τι πρόοδο υπήρχε στο θέμα τον ομοφυλοφίλων στην τότε αριστερή ΕΣΣΔ , στην σημερινή Κίνα (για να μην πάω στα πιο σκληροπυρηνικά Β . Κορέα ) . Να μην μιλήσουμε για προσωπικές - κοινωνικές ελευθερίες .
    Καλώς ή κακώς όλες οι προοδευτικές ιδέες γεννήθηκαν σε δεξιές κυβερνήσεις και στον καπιταλισμό .
    Το πρόβλημα δεν ήταν η γέννηση αλλά η αποδοχή τους από την κοινωνία.
    Τέλος καλό θα ήταν να μην το συνεχίσουμε πολιτικά γιατί απαγορεύεται και από τους κανόνες του φόρουμ.
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν γίνεται να κάνεις πρώτα τοποθέτηση με πολιτικό περιεχόμενο και μετά να προσπαθείς να τερματίσεις την συζήτηση με την αιτιολογία των κανονισμών.
    Ή δεν παίρνεις θέση λόγω κανονισμών ή παίρνεις θέση και περιμένεις την απάντηση.
    Ακόμα και η παρατυπία, θέλει την Δημοκρατία της.