Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πιθανές αιτίες αίτησης αποδέσμευσης, αιτιολόγησή τους, δυσκολίες στη λήψη της απόφασης αίτησης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος melted sugar, στις 13 Ιουνίου 2019.

1. lexy

lexy .ti.va.

Παααααρα πολύ ωραία είναι! Σαν παγωτό σοκολάτα  

Αναφορικά με τα : "κάνω ο,τι θέλω", "κάνω ό,τι χρειάζομαι", "κάνω ό,τι νομίζω" , πρακτικά νομίζω οτι εννοούμε όλοι το ίδιο.
    Η ένστασή μου αφορούσε στη συνολική διατύπωση της πρότασης του @espimain .

2. bumblebee

bumblebee Contributor

@lexy Ενα κατασταλαγμενο Κ ειναι στο βδσμ, για να εμπλακει με τετοιο τροπο ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι : να κανει οτι θελει. Η ηθικη του υποχρεωση εξαντλειται στο να διασφαλισει οτι το προσωπο στο οποιο θα κανει οτι θελει, μπορει να ανταπεξελθει ( μετα κριτηρια του) και οτι δεν εχει εξαπατηθει για το πως θα διαμορφωθει η κατασταση, η ακομα και αυτοαπατηθει ( και αυτο πιθανο ειναι) για το πως θα διαμορφωθει η κατασταση.

Απο κει και περα, θα κανει οτι θελει, αν και η @estelwen βρηκε πιο πιστη στην πραγματικοτητα φραση, δηλαδη οτι νομιζει.

Αλλιως το βδσμ ως πλαισιο, δεν εχει κανενα νοημα για ενα Κ.

Αλλωστε, καπως πρεπει να διασκεδαζει κιολας  , εκτος απο το να εκπαιδευει, να νουθετει και τα λοιπα και τα λοιπα

Last edited: 15 Ιουνίου 2019
  3. lexy

lexy .ti.va.

@bumblebee
    δε σε αποκάλεσα έφηβο πάντως, προσωπικά  

Και δεν είμαι σίγουρη οτι καταλαβα τι εννοείς εδώ:

4. Mr__despicable

Mr__despicable Regular Member

Δηλαδή το Κ επί της ουσίας κάνει προγραμματικές δηλώσεις. Αν κατάλαβα λάθος παρακαλώ διόρθωσε με.

@MasterJp η αρχική μου ένσταση στην φράση "στο μόνο πράγμα που δεσμεύεται ένα Κ είναι να κάνει ότι θέλει" έγκειται στο πόσο γενικό και αόριστο είναι αυτό. Πιστεύω πως ένα Κ κάνει "προγραμματικές δηλώσεις" τόσο με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της γνωριμίας/διερεύνησης, διαρκείς "προγραμματικές δηλώσεις" επίσης είναι η διαδικασία κατίσχυσης όπως και ρητά (γραπτά ή προφορικά) στο πλαίσιο της Κ/υ, Μ/σ που θέτει πως θα υπάρξει. (Επίσης αν κάνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με).

5. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

Πιθανόν, η σαφήνεια και η διασαφήνιση δεν έβλαψε ποτέ κάποιον όμως, έστω και αν ενίοτε μπορεί να προκαλέσει χασμουρητά στους "γνωρίζοντες", οι γνωρίζοντες (ανα)γνωρίζουν την αναγκαιότητά της.

6. MasterJp

Επιλέγω να διαβάσω τη συγκεκριμένη φράση ως "στο μόνο πράγμα που δεσμεύεται ένα Κ είναι να είναι Κ" (και κατ' επέκταση εφ' όσον συζητάμε για την αποδοχή αίτησης ανάληψης, Κ του αιτούμενου υ), εξ ίσου γενικό και αόριστο όταν "ο καθένας το βλέπει όπως θέλει". Η συζήτηση που ακολούθησε έχει σαν στόχο την μείωση της αοριστίας, την επιβεβαίωση ή όχι, του "ο Κ κάνει ότι θέλει" με την προσθήκη του "κάνει ότι κρίνει πως χρειάζεται για να μπορεί να κάνει ότι θέλει" που μειώνει την αοριστία, η ουσία όμως παραμένει: ο Κ επιθυμεί να μπορεί να κάνει ότι θέλει, εντός του πλαισίου που έχει συμφωνήσει, και δεσμεύεται γι' αυτό απέναντι στον εαυτό του. Η συζήτηση επ' αυτού όμως θα μας τραβήξει σε άλλα μονοπάτια άσχετα με το ήδη εσκεμμένα, όπως εξήγησα, γενικό θέμα του νήματος. Προτιμώ να συζητηθεί η επίδραση της θέσης "ο Κ επιθυμεί να μπορεί να κάνει ότι θέλει, εντός του πλαισίου που έχει συμφωνήσει, και δεσμεύεται γι' αυτό απέναντι στον εαυτό του" στις "πιθανές αιτίες αίτησης αποδέσμευσης".

Το ίδιο φρονώ πως λέει εδώ ο @bumblebee
    Αυτό που ειπώθηκε είναι
    το ίδιο το πλαίσιο αποτελεί προγραμματική δήλωση, εδώ δε
    εξηγείται γιατί αυτό δεν γίνεται "για να ρίξει".

*Η υπογράμμιση δική μου

7. espimain

espimain Contributor

Γιατί;

8. Κρουελα

Κρουελα Regular Member

Δεν γίνετε να μην εξαρτάται διότι ο καθένας έχει τη δική του οπτική , δεν γίνετε λοιπόν να επιβάλλω εγώ ή ο καθένας την άποψη του , αυτό που θα ήταν ιδεατό είναι να μπλέκουν άτομα με τις ίδιες απόψεις οπότε να μην γίνονται παρεξηγήσεις . Καλησπέρα

9. Mr__despicable

Mr__despicable Regular Member

@MasterJp κατανοητό.
    Σαφέστατο. Από το παραπάνω, θεωρώ ως μια πιθανή αιτία για αίτηση αποδέσμευσης, όταν το Κ πράττοντας το "επιθυμεί να μπορεί να κάνει ότι θέλει" ξεφεύγει του πλαισίου που έχει συμφωνήσει ή όταν το υ το αντιλαμβάνεται/βιώνει έτσι. Το δεύτερο μας οδηγεί στην επικοινωνία, στο
    την οποία βρίσκω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα μου άρεσε πολύ να παρακολουθήσω.

Last edited: 16 Ιουνίου 2019
  10. MasterJp

@Κρουελα : Δεν ρώτησα αυτό στο οποίο απαντήσατε, δεκτή φυσικά, αν και clichée, η απάντησή σας. Ανταποδίδω την καλησπέρα.

11. MasterJp

όταν το παραπάνω αφορά ένα άπειρο υ, όντως συνήθως αποτελεί , πιθανό, πρόβλημα επικοινωνίας, ένα αξιόλογο ερώτημα είναι αν μπορούμε να ισχυριστούμε / δεχθούμε το ίδιο και στην περίπτωση έμπειρου υ. Το "αιτιολόγησή τους" στον τίτλο του νήματος.

Η παράθεσή σας δείχνει κατά τη γνώμη μου περισσότερο πρόβλημα εκπαίδευσης (αίτιο) παρά επικοινωνίας (αποτέλεσμα).

12. Seras Victoria

Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

Το πώς νιώθει ένα υ δεν είναι προφανώς κάτι στατικό. Σε καταστάσεις Κυριαρχίας/υποταγής, σε βάθος χρόνου μπορούν να δημιουργηθούν πολλές εξελίξεις και αλλαγές. Μερική εκπαίδευση μπορεί να προκύπτει νομίζω μέχρι και για πάντα.

Το υ, ανάλογα με πολλά, που δεν θα αναφέρω τώρα, μπορεί να χρειαστεί λίγο ή πολύ χρόνο να προσαρμοστεί, με την έννοια να νιώθει καλά και ήρεμα.
    Σε αυτό το μεσοδιάστημα δεν μπορεί να του επιβληθεί το συναίσθημα (τώρα γίνε χαρούμενη), μπορεί να του επιβληθεί μόνο η συμπεριφορά και να υπάρξει καθοδήγηση.