Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    πράγματι συμφωνούμε και πραγματι βρίσκω τρομαχτικό το φαινόμενο δημιουργίας νομάδων αντί εθνών.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    και ομως ... εχουμε μια θαυμασια ευκαιρια να κανω τον Παζολινι και τον Ντε Σαντα να μοιαζουν για παραγωγοι κινουμενων σχεδιων ....
    αφηστε με να γυρισω τις "120 μερες στην Νομικη" ......
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Κάθε ενέργεια και κάθε μέτρο που λαμβάνεται θα παραμένει ατελέσφορο αν δεν συμπεριλαμβάνει τις χώρες προέλευσης. Αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν το μεταναστευτικό ρεύμα, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν μαζικά προς τις σχετικά ευημερούσες περιοχές του πλανήτη και κανένας φράχτης δεν θα τους αποτρέψει.

    Η υποκρισία κι η αλαζονεία κάνει τη Δύση να εθελοτυφλεί και να στρουθοκαμηλίζει μπροστά σ’ ένα πρόβλημα για το οποίο σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η ίδια. Κανείς συνομιλητής δεν αναρωτήθηκε αν ανάμεσα στον πλούτο και την αφθονία της Ευρώπης και την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου υπάρχει κάποια αιτιακή σχέση; Κανείς δεν άκουσε να γίνεται λόγος για αποικιοκρατία, νεοαποικιοκρατία, ληστρική εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πόρων, επεμβάσεις, εισβολές, βομβαρδισμούς, στήριξη δικτατορικών καθεστώτων; Γιατί έχουμε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν ή το Ιράκ; Μήπως επειδή εισβάλλαμε εκεί; Γιατί περνάν λαθραία τα σύνορα Κούρδοι και Παλαιστίνιοι; Μήπως επειδή δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ν’ αποκτήσουν δική τους πατρίδα;

    Χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού γιατί δυστυχώς δεν αποτελούμε στην πλειοψηφία μας εξαίρεση. Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από τη Ρωσία του 1918 ως την Κορέα του 1950 και τον Κόλπο ή την Καμπούλ σήμερα. Πάντοτε γύρευε ένα ψίχουλο από τη λεία. Δεν είμαστε τα θύματα της υπόθεσης, ανοίξτε κανένα βιβλίο ιστορίας, με τους θύτες συντασσόμαστε.

    Τέθηκε το θέμα του δημοψηφίσματος για το οποίο τη γνώμη μου την είπα ευθαρσώς. Δικαιούμαι νομίζω με τη σειρά μου να διατυπώσω ένα συναφές ερώτημα: στο μεγάλο δημοψήφισμα που διεξάγεται ανά τετραετία, ποια κόμματα επιβραβεύει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός; Μήπως τα κόμματα που στέλνουν ελληνικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο κι έλληνες φαντάρους στην Καμπούλ; Μήπως τα κόμματα που επιτρέπουν την διέλευση αεροσκαφών από τον εθνικό εναέριο χώρο και τη λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων; Μήπως τα κόμματα που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αλλά δεν αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος;

    Είναι δύσκολο να έχεις και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ολόκληρη. Αν η Δύση εξακολουθήσει να απομυζά και να εκμεταλλεύεται τον Τρίτο Κόσμο όπως κάνει επί αιώνες, πρέπει να αισθάνεται ευτυχής και τυχερή για όσο διάστημα η μαζική μετανάστευση γίνεται σχετικά ειρηνικά και δεν παίρνει τη μορφή μιας βαρβαρικής εισβολής.
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Μισό λεπτό γιατί παραμελείς να αναφέρεις παραμέτρους σημαντικότατες. Αφενός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το 40% απείχε και το 27, κάτι % ήταν λευκά. Αυτό σημαίνει ότι οι αντιπρόσωποι είναι παράνομοι.

    Αφετέρου, αν έχεις προσέξει σε αυτές τις χώρες υπο κατοχή και εκμετάλλευση, ευδοκιμεί η δημιουργία εμφυλίων και η εκμετάλλευση ανθρώπου προς άνθρωπο. "Διαίρει και βασίλευε", είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας ρητό ,το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται κατά σύστημα από τα ανεπτυγμένα κράτη στα υποανάπτυκτα, αλλά αν εγώ δεν έρθω να σε σφάξω γιατί κάποιος μου είπε ότι οφείλω να το κάνω για θρησκευτικούς, ιδεολογικούς ή οικονομικούς λόγους , δεν θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για εκμετάλλευση. Δεν υποστηρίζω ότι "τα θέλουνε". Αλλά ότι οι ίδιοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ, με εξαίρεση κάποια φωτεινά παραδείγματα, να κάνουν κάτι για να ευδοκιμήσουν σαν κράτη.

    Την ίδια κουλτούρα μας προωθούν κι εδώ τώρα που οι μισοί θέλουμε να φάμε τους άλλους μισούς που κλέβανε τόσα χρόνια. Είναι στο χέρι μας το τι θα κάνουμε τελικά.
     
  5. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Χθες στη νετ ειχε ενα κατατοπιστικο ντοκυμαντερ του Κουλογλου, 'οικονομικοι δολοφονοι' σε σχεση με τα δεινα του τριτου κοσμου και το ρολο των ΗΠΑ
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...



    Ένας βολικός μύθος κι η αποχή. Καταρχήν το πραγματικό της ποσοστό είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ανακοινώνεται. Ο λόγος; Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν χρόνια να εκκαθαριστούν με αποτέλεσμα στα χαρτιά το εκλογικό σώμα να αριθμεί κοντά στα 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους! Κι έπειτα είναι προφανές πως μίλησα για βουλευτικές και όχι δημοτικές εκλογές, όπου δεν διακυβεύεται η κυβερνητική εξουσία.

    National Elections October 2009

    Για την τακτική του «Διαίρει και βασίλευε», συμφωνούμε. Η ανάμιξη του ξένου δάκτυλου δεν απαλλάσσει τις ντόπιες ελίτ και πολιτικές ηγεσίες από τις ευθύνες τους. Μην πας μακριά, εμφύλιο γνώρισαν κι οι πατεράδες μας, μια μόλις γενιά πιο πριν. Πόσες χιλιάδες Έλληνες πέρασαν τότε τα σύνορα παράνομα, το θυμάται κανείς;



     


    The Refugees, 1931 - Tamara de Lempicka
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε και στα 2 σκέλη.

    Όσο αφορά τις εκλογές, Εγώ πιστεύω και πίστευα πάντα πως τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν ή αποτέλεσμα λαδώματος ή απλά προκατασκευασμένα.

    Όσο αφορά τους εμφυλίους αφενός έχουμε έναν εμφύλιο στην ιστορία μας και όχι 40-έναν για κάθε 20ετία (από τότε που ιδρυθήκαμε σαν έθνος αλλά και πριν την τουρκοκρατία, από την εποχή του Αλεξάνδρου), και αφετέρου όπως και στο νήμα περί ελληνοτουρκικής φιλίας υποστήριξα, και υποστηρίζω ότι η προσωπική ευθύνη του καθενός είναι μεγαλύτερη από όσο υποστηρίζεται. Δεν ρίχνω αποκλειστικά την ευθύνη στους υποκινητές μίας κατάστασης (δυνάστες, χουντικοί, ελίτ, κατακτητές, πολιτικοί, ΜΜΕ κ.ο.κ) αλλά και σε αυτούς που οι ίδιοι εκτελούν (μάζα, φαντάροι, μπάτσοι, μειονότητες, πολεμοκάπηλοι παντός είδους ) τις οδηγίες των ανωτέρων τους.
     
  9. echo

    echo ***

    Ο Ρουσώ, οι μετανάστες και το μίσος για τη δημοκρατία

    Τρεις αιώνες περίπου αργότερα στις 25 Γενάρη 2011 ένας ομοεθνής και ομότεχνος του Ρουσώ, ο Ζακ Ρανσιέρ μιλούσε για την εποχή μας ως εποχή του «μίσους για τη δημοκρατία». Διότι τι άλλο είναι η δημοκρατία, γράφει, παρά μια έλλειψη διάκρισης, η εξουσία (οξύμωρον) μιας συνέλευσης ίσων. Μια διακυβέρνηση άναρχη η οποία δεν θεμελιώνεται σε τίποτε άλλο εκτός από την απουσία κάθε τίτλου διακυβέρνησης. Την ίδια ώρα τριακόσιοι μετανάστες είχαν καταλάβει την Νομική Σχολή και διεκδικούσαν να πάψουν να είναι άνθρωποι-σκιές καταφεύγοντας στο ύστατο μέσο: την απεργία πείνας.

    «Η μετατροπή του Πανεπιστημίου σε καταυλισμό μεταναστών υπερβαίνει τα όρια της ανοχής», δήλωσε οργισμένη η Υπουργός Παιδείας. Μιαροί και μολυσμένοι οι μετανάστες, χωρίς χαρτιά, στέγη και ελπίδα καταρρακώνουν και προσβάλλουν την εικόνα του Πανεπιστημίου που ονειρεύεται η κυρία Υπουργός. Οι απέλπιδες και ανέστιοι δεν έχουν θέση μέσα στο πανεπιστήμιο των μάνατζερ και των επιχειρήσεων που θα θεραπεύει όχι πλέον τις επιστήμες αλλά το αδηφάγο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο και την αγορά που καταβροχθίζει ζωές, αξιοπρέπεια και όνειρα. Ούτε όμως ο Ρουσώ και ο Ρανσιέρ θα χωρούσαν σε τούτο το Πανεπιστήμιο.

    Μια «παραφωνία» ή ένα «φάλτσο» θα ήταν στις εποχές του άσβεστου μίσους για την δημοκρατία. Άλλωστε πόσα χρήματα μπορεί να αποφέρει ένα project με θέμα την ισότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και την κριτική; Πόσο προσοδοφόρο μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα που προάγει την αμφισβήτηση του ισχύοντος;

    Το κτίριο της Νομικής είναι ένα από τα τελευταία σύμβολα αντίστασης. Έδωσε άσυλο και φωνή σε φοιτητές και εργάτες, έγινε το πρώτο κέντρο του αντι-δικτατορικού αγώνα και απτό παράδειγμα του Πανεπιστημίου ως εργαστηρίου οραμάτων, ιδεών, συζητήσεων, φαντασίας που κοινωνούνται στην πόλη και δεν μένουν κεκλεισμένων των θυρών ενός παραγωγικού πλην αποστειρωμένου και αντιδημιουργικού «κέντρου εκπαίδευσης» αλλά όχι παιδείας.

    Στο Πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η κ. Υπουργός και τα think tank της που θα πλαισιώσουν ενδεχομένως τα νέα Συμβούλια Διοίκησης θα πρέπει να αποβληθούν δια παντός όχι μόνο οι μιαροί μετανάστες αλλά και κάθε μνημονικό ίχνος. Να σβηστούν τα συνθήματα και η ιστορία. Τα σύμβολα και οι υπομνήσεις εξεγέρσεων και αγώνων για ένα καλύτερο κόσμο. Άλλωστε η ιστορία ξαναγράφεται εκ νέου χωρίς ΕΑΜ και Πολυτεχνεία και στα σχολεία έγινε προαιρετικό μάθημα.

    Όσον αφορά τους μετανάστες, ας τους περιβάλλουμε με τη θαλπωρή που μας υπέδειξε η τόσο δημοφιλής στις εποχές της παγκοσμιοποίησης αλλά όχι διεθνισμού ή –έστω κοσμοπολιτισμού- πολυπολιτισμικότητα που θυμίζει την συμπάθεια που υποκρύπτει τον οίκτο του Διαφωτισμού απέναντι στους «ευγενείς άγριους» και «εξωτικούς». Ας σεβαστούμε την «διαφορά» τους αλλά μακρυά από μας ιδέες πολιτικής ισότητας.

    Δεν χωρούν οι μετανάστες στο νέο Πανεπιστήμιο του ΔΝΤ και των μνημονίων. Τυφλοπόντικες της πόλης, ας κρυφτούν στα γκέτο της. Μπορεί να κοιμηθούν και στους σκουπιδοτενεκέδες και να τους περισυλλέξει κάποιο απορριματοφόρο την επόμενη μέρα. Να ταφούν σε κάποια χωματερή. Τι διαφορά άλλωστε έχουν οι μετανάστες από τα σκουπίδια;

    Η Φωτεινή Βάκη διδάσκει Φιλοσοφία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

    ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
     
  10. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Σωστή, και για θυμήσου ποια ήταν η μία πλευρά. Μήπως ήταν οι πολιτικοί πρόγονοι εκείνων που σήμερα θέλουν να δοθεί ελευθέρας σε όλους του λαθρομετανάστες;
     
  11. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Τι 40-εναν οταν διαβαζεις το παραπανω ποστ αρκει και ενας,εστω και αν ηταν πριν εξηντα χρονια
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ωπ.. Αυτό που ήθελα να πω, ήταν ότι σαν έθνος, μία φορά στην ιστορία φερθήκαμε τόσο βλακωδώς. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία σε έναν εμφύλιο ποιοι συμμετείχαν γιατί από οσο ξέρω υπήρχαν και άλλοι τόσοι που παρέμειναν αμέτοχοι παρά τις πιέσεις. Νομίζω ότι στο "Αδελφοφάδες" του Καζατζάκη μπορεί κανείς να αντιληφθεί πλήρως την νοσηρότητα και ανοησία του εμφυλίου. Για να σκεφτεί ότι προφανώς, είναι υποκινούμενος με στόχους την εξαθλίωση και την πλήρη εκμετάλλευση της χώρας, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο βιβλίο.

    @Kaveiros Φυσικα αρκεί και περισσεύει. Νομίζω ότι το παραπάνω εξηγεί αυτό που εννοούσα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.