Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο Κυρίαρχος Είσαι τελικά;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Katemou, στις 17 Απριλίου 2020.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ακριβώς. Και αυτό θα έπρεπε να κάνουν τα υ.
    Ακριβώς. Τα υ.
    κοίτα να δεις...και τα Κ, στα υ.
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δικές μου ορολογίες; Να σας θυμίσω συγκεκριμένους όρους που εσείς χρησιμοποιήσατε σε αυτό το νήμα: Μάστερ, Κυρίαρχος, υ/σ, υπακοή, ασυμμετρία, και η μόνιμη ερώτησή μου αναφερόταν στην απορία μου για την ερμηνεία που τους δίνατε.

    Τώρα μάλιστα. Πιο κατανοητά όσα ψάχνετε. Τα οποία όμως θα είναι χρήσιμο να κατανοήσετε ότι δεν έχουν σχέση καμμία ούτε με ασυμμετρία ούτε με κυριαρχικότητα, τα οποία έχουν σαν κύρια χαρακτηριστικά άλλα, πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που φαίνεται πως είναι το αντίθετο από το ζητούμενό σας.

    Καλή επιτυχία  
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2020
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Αν δεν έχετε βιώσει μια κατάσταση ασυμμετρίας καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή απλά είστε στο πλαίσιο της φαντασίας. Δεν μπορούμε να κατισχυθουμε με το μυαλό μας, πρέπει να υπάρξει άνθρωπος να μας κατισχυσει και τότε και μόνο τότε ανακαλύπτουμε αν είμαστε δεκτικοί σε αυτό, αν μας ταιριάζει. Αν ακόμα δεν σας έχει συμβεί άδικα παλεύετε με τον εαυτό σας να βρείτε απαντήσεις, το εκανα κι εγώ παλιά, καταλαβαίνω.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Όπως πολύ σωστά παρατήρησε η @χάντρα όταν αναζητείς έναν Κ πρώτα πρέπει να έχεις λυμένο το ακριβώς αντίθετο. Εσύ που μπορείς να φτάσεις κι εσύ τι μπορείς να του προσφέρεις. Τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ όταν είσαι "υ" το πρώτο που σε ενδιαφέρει είναι να προσφέρεις *εσύ*.

    Μπορεί να ακουστεί -και είναι- πολύ κυνικό αυτό που θα πω αλλά στο τέλος όλα ανάγονται στο cost vs benefit. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος Κ μπορεί να ενδιαφέρεται για high maintenance υ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

    Ισχύει ότι έγραψα και παραπάνω για το cost vs benefit. Και στην τελική μπορεί κάποιος να έχει -ή να μην έχει- την διάθεση να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια αλλά όχι και να ξεπεράσει τα δικά σου εμπόδια για εσένα.

    Στο λέω με όλη την καλή διάθεση πως αυτό που έχω καταλάβει ότι ψάχνεις δεν είναι κάποιος Κ, αλλά σύντροφος που να σε νοιάζεται και να είναι και Top oriented. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρεις αυτό που ψάχνεις αλλά θα πρέπει τελικά να προσδιορίσεις επακριβώς τι ψάχνεις για να μη χάνεσαι στη μετάφραση. Αυτό προσπαθεί να σου πει ξανά και ξανά και ξανά η @estelwen, πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσεις τι θες και αμέσως μετά, αν χρησιμοποιείς κάποιους όρους, θα πρέπει να βεβαιωθείς, όταν κάνεις χρήση τους, ότι έχεις κοινή κατανόηση με αυτούς που επικοινωνείς, στο βαθμό του εφικτού that is.
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2020
  5. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Αυτά δεν είναι απαραίτητα σημεία αξιολόγησης των Κ.
    Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε σχέση και εκτός D/s.

    Στις ασύμμετρες σχέσεις τα υ είναι αυτά που προσφέρουν στα Κ χωρίς να θέλουν κάποια επιβράβευση για αυτό.
    Αυτο τα κάνει ευτυχισμένα αυτό έχουν ανάγκη!
    Γι'αυτό και λέγονται ασύμμετρες,δεν έχει τι έχεις εσύ να μου προσφέρεις και τι θα σου δώσω εγώ ως αντάλλαγμα.
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2020
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ρε τι τραβάμε με τον πασαένα και την πασαμία, που θέλουν σχέση "σινιέ", τελευταία λέξη τση μοδός και που νομίζει πως από κάπου θα μάθει την διεύθυνση του μαγαζ(ι)ού, που βρίσκει κανείς τέτοιες "σχέσεις" κομμένες στα μέτρα τους, με οδηγίες χρήσης και ισόβια εγγύηση...
    Χου ντου γιου θινκ γιου αρ, χρ'σ'ο μ'..?
    Στην καλύτερη βρήκες άλλο ένα παιδάκι που έψαχνε το ίδγιο μαγαζί, πήγατε να ξαποστάσουτι από το ψάξιμο με κανά καφέ και σάντουιτς και πάνω στη κουβέντα για το που νάναι το "μαγαζί" είπατε να μπλεχτείτε στο διπλανό ξενοδοχείο ημιδιαμονής και καμωνόσαστε πως βρήκατε και το "μαγαζί" κι απ' όλα και δώθε και κείθε και λοιπά... Ιιιι..!
    Μαγαζί π' να π΄λάει τέτχοια πράματα δεν υπάρχει, αλλά νταξ, έχει γούστο το χάζι, δεν είν' κακόοοο..!
    Αν έχει κι ωραίες βιτρίνες, σκίζει, καλύτερα κι από τελεόραση...
     
  7. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Έχεις απαντήσει μόνη σου, απλά, κατανοητά και με σαφήνεια, χωρίς ''περιττές ορολογίες''. Το επικοινώνησες στον εαυτό σου. Τώρα μένει να το αποδεχτείς.
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Επειδή υποθέτω ότι νιώθεις ότι ήθελες να εκφράσεις κάτι που σε βάραινε και αυτή την επιθυμία ακολούθησε ένας ορυμαγδός αντιδράσεων και επικρίσεων (μας)... Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο,τι εκτίθεται δημόσια, τίθεται σε δημόσια χρήση και κρίση. Άρα αν κάτι δεν θέλουμε να μας το 'ακουμπήσουν', δεν το θέτουμε σε δημόσιο διάλογο.
    Ο καθένας βγάζει το 'ζούμακι' της κάθε ιστορίας με βάση τα δικά του κριτήρια, τις δικές του εμπειρίες και, βέβαια, τους δικούς του ορισμούς.

    Το αν αυτό που μπορεί να μας προσφέρει κάποιος άνθρωπος είναι αρκετό για εμάς ή ανεπαρκές, δεν είναι κατακριτέο. Ωστόσο, εμείς βάζουμε το μέτρο. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν γιατί το δικό του πολύ είναι λίγο για μας.

    Είναι, πάντως, πολύ διαφορετικό να θέλει κάποιος να είναι Κ ενός άλλου από το να θέλει απλά να "είναι στην ζωή του" σαν φίλος π.χ. ή εραστής ή...

    Και, βέβαια, πολύ διαφορετικό ένας άνθρωπος να αποδειχθεί κάποιον στην ζωή του ως Κ από το να τον εντάξει σε αυτή ως φίλο, εραστή κ.ό.κ.

    Άλλες ευθύνες. Both sides!!!!

    Το να θέλει ένας άνθρωπος να αποφασίζει για τα σημαντικά (και μη) θέματα της ζωής του είναι απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό. Οι άνθρωποι που είναι/έχουν μπει στη ζωή τους σε θέση υ, το κάνουν γιατί έχουν ανάγκη και γιατί επιθυμούν (με αυτή την σειρά) κάποιος (πολύ συγκεκριμένος Άλλος) να ορίζει τις αποφάσεις, τα μέτρα και τα κριτήρια για αυτούς. Για να γίνει αυτό πρέπει ο υ να αναγνωρίζει την γνώμη, τον λόγο, την απόφαση, τους ορισμούς του Άλλου ως καλύτερους, προτιμότερους από τους δικούς του. Και αυτό απόλυτα και καθολικά. Αλλιώς δεν 'λειτουργεί'. Και όντως είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι στην ζωή μας όλοι για τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάτι τέτοιο, αυτό έλειπε...
    Και δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι να προσπαθούμε να 'εκβιάσουμε' κάτι που δεν βγαίνει.
    Γνώμη μου και εμπειρία μου, όχι κριτική...
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μένα πάντως με αρέσουν αυτά τα μπλεξίματα  
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Αφορά τα υ .Θέλει μαγκιά να αφεθείς και να εμπιστευτείς έναν άλλον να παίρνει τις αποφάσεις και εσυ να ακολουθείς .



    Επίσης αφορά τα υ . Ειθισται τα Κ να ξέρουν τι θέλουν κ δεν το διαπραγματεύονται . Τα υ κάποιες φορές διαπραγματεύονται επειδή δεν ξέρουν ,κυρίως όταν δεν έχουν βίωμα κυριαρχίας.



    Ενα Κ δεν θα σε εχει απλά στη ζωή του . Θα σε υποταξει ,αλλά όχι κατοπιν παραγγελιας . Ενα υ δεν το θέλει απλά . Νιώθει ευτυχισμένο όταν είναι υπο κυριαρχία .



    Εξαρτάται αν είναι εμπόδια ή απλά μια δυσκολία . Ποιος θελει να κανει σχέση με εμπόδια δηλαδη ? Ειδικά τα Κ δεν φημίζονται για τον μαζοχισμό τους .
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2020
  11. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

     
  12. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Διορθώθηκε  .