Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο δεσμευμένοι αισθανόμαστε στις βδσμικές μας σχέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 2 Οκτωβρίου 2016.

1. astarti

astarti Love beyond Reason

... σίγουρα όμως δεν θα συμφωνούσα με το οτι επειδή είναι υ σε εκπαίδευση δικαιούται χρόνο και ενδιαφέρον απο το Κ, η ιδιότητα του σαν υ δεν του δίνει απλόχερα κάτι τετοιο..το Κ θα δώσει αν και όταν θέλει και κρίνει.[/QUOTE]

Ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο!!!!!!Παρακαλώ πολύ να μη διαστρεβλώνονται αυτά που γράφω.
    Η αρχική μου θέση και αποψη είναι ότι μία d/s σχεση είναι δεσμευτικότερη απο μια βανίλια, και αυτό κυρίως λόγω της εκπαίδευσης του υποτακτικού μέλους απο το κυριαρχικό , ως διαδικασίας de facto( διαδικασίας που δεν υπαρχει στις βανίλια σχέσεις) , που με τη σειρά της απαιτεί ενέργεια, ενδιαφέρον και χρόνο απο το κυριαρχικό μέλος .
    Ενέργεια, ενδιαφέρον και χρόνο απαιτεί κάθε σχέση. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με σχέση d/s που μεσολαβεί ολόκληρη εκπαίδευση. Αντικειμενικά λοιπόν, και περα απο τα υποκειμενα της οποιαδήποτε μορφής σχέσης , η ανάγκη να υπαρχει ενέργεια, ενδιαφέρον και χρόνος είναι πιο έντονη απο ό,τι σε μια βανίλια σχέση.

2. cadpmpc

cadpmpc Contributor

пожалуйста... Δεν κάνει τίποτα...

3. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Δεν είχα τέτοια πρόθεση ούτε ανέφερα πως υποστήριξες αυτό, αφορμή μου έδωσε το σχολιο σου.

Αν αυτό που καταλήγεις ειναι αυτό >> Αντικειμενικά λοιπόν, και περα απο τα υποκειμενα της οποιαδήποτε μορφής σχέσης , η ανάγκη να υπαρχει ενέργεια, ενδιαφέρον και χρόνος είναι πιο έντονη απο ό,τι σε μια βανίλια σχέση.

Οκ..αν και πάλι νομίζω οτι προσπαθώ να εξηγήσω άλλο πράγμα. ΘΑ το πω πολύ απλά και ωμά. Αν σε μια Ντι/ες ή σε ένα Μ/σ το μέλος με τον έλεγχο αποφασίσει οτι η ανάγκη για χρονο, ενέργεια και ενδιαφέρον θα είναι λιγότερο έντονη απο ότι σε μια βανίλα σχέση, τότε θα ισχύει αυτό! Όοοχι λόγο πλαισίου αλλά λόγο ανθρώπων που το πλαίσιο που διάλεξαν τους επιτρέπει αυτή την απόφαση.

4. Iagos

Iagos Contributor

Το παρών θέμα είναι το πιο μεστό και ενδιαφέρον θέμα που έχει αναρτηθεί τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον στο εδώ χωριό.

Το παρακολουθώ με αμέριστο το ενδιαφέρον και το διαβάζω ευχάριστα.

Και αυτό γιατί ακουμπά τον πυρήνα.

Την δέσμευση.

Τι είναι η δέσμευση;

Η ανάληψη της ευθύνης να φροντίσεις την εφαρμογή ενός πλαισίου με πίστη και αφοσίωση.

Τι είναι ένα πλαίσιο Κ/υ;

Η διαπροσωπική συμφωνία δυο ανθρώπων όπου ο ένας είναι Κυρίαρχος και ο άλλος υποτακτικός.

Πως φτάνεις σε αυτή την συμφωνία;

Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο.

Ο χρόνος που απαιτείται έως την συμφωνία είναι ένας δημιουργικός χρόνος.

Αποκαλύπτεις τον εαυτό σου και ανακαλύπτεις έναν άλλο άνθρωπο.

Υπάρχει μεγαλύτερη καύλα από την περίοδο που δυο άνθρωποι γνωρίζονται;

Και καταλήγεις μέσα από την επικοινωνία σε μια συμφωνία.

Τι πιο γαμάτο από αυτό;

Και έρχεται η στιγμή που παίρνεις την ευθύνη.

Τι πιο υπέροχο από αυτό;

Η δέσμευση είναι το τέλος μιας μακράς δημιουργικής, άρα ποιητικής περίοδου, και η αρχή μιας ενσυνείδητης υπεύθυνης ζωής.

Είναι το πέρασμα στην συνειδητοποίηση πως από εδώ και κάτω αφοσιώνομαι.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεσμεύεσαι μόνο σε έναν άνθρωπο.

Όχι.

Δεσμεύεσαι σε ότι σε έχει πείσει πως αξίζει τον κόπο να το κάνεις.

Και πείθεσαι μόνο αν η δημιουργική περίοδος που οδηγεί στην δέσμευση είναι μια περίοδος γόνιμη, δημιουργική, παιχνιδιάρικη, αληθινή.

Σε διαφορετική περίπτωση η περίοδος πριν την συμφωνία είναι μια από τα ίδια.

Γκρινιάρα, ανταγωνιστική, μίζερη.

Και σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν οδηγούν τον άνθρωπο στην έκσταση που μπορεί να προσφέρει η δέσμευση.

Iagos

5. Marqui

Marqui sitting on a park bench

@margarita_nikolayevna : Καλή μου, όταν νοιώσεις ότι το νήμα σου "γεμίζει", τί θα έλεγες για μια τροποποίηση?
    Πόσο δεσμευένοι, τόσο με την έννοια των δεσμών όσο και του δεσμού, είμαστε στο και με το βδσμ?

6. brenda

brenda FU very much

Γιατί ως bdsmικές σχέσεις νοούνται μόνο οι K/υ?
    Είναι μία απορία που ακόμη δεν έχω καταφέρει να λύσω... 

7. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

Οταν οι περισσοτεροι λετε οχι στον γαμο, αλλοι δεν εχετε παντρευτει πως θελετε να γινει συγκριση?

Επισης σε καθε σχεση δεσμευεσαι ανεξαρτητως του τιτλου του. Η ποσοτητα και η ποιοτητα της δεσμευσης εξαρταται απο τον δεσμο των μελων της.

8. gaby

gaby Guest

Διότι οι "άλλες" μπορούν να είναι τόσο σκληρές που ποιος θέλει να τις μελετάει;  

9. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Να απαντησω στο γιατι το κανω εγω αυτο, οι υπολοιποι δεν ξερω γιατι.
    1. Γιατι προσωπικα αυτες οι σχεσεις με ενδιαφερουν και αυτες θεωρω αξιες λογου και αναφορας. Ενα απλο sm παιχνιδι για μενσ δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια καυλαντα. Και καλη και εξαιρετικη η καυλαντα, καμια αντιρρηση. Δεν θα ασχοληθω ομως να αναλυσω κατι επ' αυτης. Οπως μια χαρα ενα καλο πηδημα αλλα κανενα ενδιαφερον να ασχοληθω περαιτερω με αυτο.
    2. Ολες οι αξιες αναφορας (για μενα) σχεσεις εχουν στον πυρηνα τους μια Κ/υ ισορροπια. Για αυτο τις λεμε και σχεσεις, γιατι προχωρουν κι εξελισσονται. Αλλιως θα τις λεγαμε ξεπετες. Τωρα αν η Κ/υ ισορροπια αρκειται μονο σε ενα σωματικο σαδομαζοχισμο ή ειναι Ds ή Ms, αυτο δινει διαβαθμισεις. Ολες ομως αυτες οι σχεσεις μπαινουν για μενα υπο τον ορο-ομπρελα Κ/υ.
    Δεν πεταω εξω τιποτα το οποιο εχει αυτη τη "διαφορα δυναμικου" του Κ/υ.
    Απο την αλλη, νομιζω οτι ολοι ξερουμε εναν που δηλωνει κυριαρχος και ο ανθρωπος απλα τη βρισκει να πηδαει ριχνοντας και ξυλο. Κι αλλον ενα που δηλωνει υποτακτικος κι απλα καυλωνει απο το συνδυασμο σεξ+μπατσες.
    Τουλαχιστον ως προς το κομματι της δεσμευσης ομως, που ειναι το θεμα του νηματος, λυπαμαι αλλα δεν εχουν την ιδια βαρυτητα.

Last edited: 6 Οκτωβρίου 2016
  10. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Επίτηδες αγαπητέ agent provocateur δεν έκανα το διαχωρισμό  
    Γιατί θαρρώ πως έχει ενδιαφέρον και λέει πολλά το αν κάποιος βιώνει ως δεσμό ή ως δεσμά τη δέσμευση του με έναν και προς έναν άνθρωπο.  

Η δική μου θέση για το πόσο δεσμευμένοι είμαστε εκφράστηκε από τον @Iagos , που είπε πολύ πιο καλά από ότι θα έλεγα εγώ αυτό που αισθάνομαι  

Η δέσμευση μας σε μια βδσμική σχέση (όπως και σε άλλες βέβαια) σχετίζεται με την ευθύνη που παίρνουμε απέναντι στον άλλο άνθρωπο. Και αυτή την ευθύνη την παίρνουμε Κυρίαρχοι και υποτακτικοί εξίσου. Είναι το committment απέναντι στον Ά/άλλο.
    Είναι αυτό το αίσθημα της επιθυμίας να προσπαθείς και να ξαναπροσπαθείς όταν γίνονται λάθη. Γιατί λάθη θα γίνονται.
    Και η επιθυμία τα όμορφα να τα μοιράζεσαι. Εξ αδιαιρέτου   Ή και να θες να βιώνει τα πιο όμορφα ο άλλος.
    Νομίζω το είχα περιγράψει και κάπου αλλού: είναι η επιθυμία και η απόφαση να τροποποιείς το σχέδιο της ζωής σου για να συμπεριλάβει σε αυτό και τον άλλο άνθρωπο. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει (φαινομενικά) λιγότερες ευκαιρίες για σένα  

11. Marqui

Marqui sitting on a park bench

@margarita_nikolayevna : Μετά πλήρους ικανοποιήσεως αποδεκτός ο χαρακτηρισμός του προβοκάτορα καλή μου.
    Αλλά ...
    Όχι για εδώ. Όχι για το συγκεκριμένο ποστ.
    Το ερώτημα που έθεσα ήταν κυριολεκτικό. Και εξηγούμαι:
    Γνωστή και αδιάφορη η κατηγορία εκείνων που αυτοδεσμεύονται στο/από το status τους. Ήτοι, "Δηλώνω Μαστερ, πράττω έτσι στο τάδε θέμα, όχι γιατι επιλέγω/θέλω να πράξω έτσι, αλλά γιατί έτσι κάνουν οι Μαστεράδες". Δεν μας απασχολεί.
    Ομοίως εκτός της ερωτήσεώς μου είναι και εκείνοι που κρατούν το βδσμ για την κρεββατοκάμαρή τους (ας μην ανοίξουμε την συζήτηση εάν είναι ή όχι μεσα στο βδσμ, και πάλι κάτι τέτοιο θα αποπροσανατολίσει).

Το ερώτημά μου έχει να κάνει με εκείνους που βιώνουν μια σχέση Κ/υ, σε όλα της τα επίπεδα και κατά πόσο το βδσμ αυτό καθ' εαυτό του δεσμεύει ή νοιώθουν δεσμευμένοι σε αυτό, στις εκφάνσεις ζωής και προσωπικότητος? Παράδειγμα: Σχέση Κ/υ στην οποία ο πληθυντικός χρησημοποιείται στην εκφορά λόγου του υ. προς τον Κύρη. Το ζευγάρι βρίσκεται με παρέα αποτελούμενη από άτομα εκτός χώρου. Πιθανότητες : α) Διατηρούν το πρωτόκολλο ακόμη , β) Επικοινωνούν με τον κοινό της παρέας τρόπο και γ) Δεν έχουν παρέες εκτός του χώρου.
    Επειδή δε σήμερα το αγγελάκι στον δεξί μου ώμο έχει μαζεμένη την διχαλωτή του ουρίτσα, ενημερώνω ότι όντως υφίσταται προβοκάτσια, αλλά αργεί ακόμη .....

12. cadpmpc

cadpmpc Contributor

H δέσμευση στον ρόλο μόνο κακά πράματα λέει...
    Το να υπηρετεί κάποιο άτομο τον ρόλο του είναι άστα να πάνε στα διάλα...