Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας σκέφτονται και σας επιθυμούν ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Amanteus, στις 27 Οκτωβρίου 2010.

1. Sado_M

Sado_M Owner of pet kathavra

Απάντηση: Σας σκέφτονται και σας επιθυμούν ;

Μια συμβατή ζωή σταματάει όταν σταματούν οι άλλοι να την σκεφτόντουσαν, και μεταβαίνει στην “νεκρή” ζωντανή ζωή. Όμως μερικές φορές εκείνη η νεκρή ζωή δίνει και παίρνει, βγάζει και βάζει προτεραιότητες στο πως θα ήταν πιο ωφέλιμο να ζει, και αν εκείνες οι προτεραιότητες αντισταθμίζουν και ισορροπήσουν καλύτερα σε κάποιο γενικό φάσμα επιλόγων. Το παράλογο θα ήταν όταν εκείνες οι νεκρές ζωές θεωρούσαν η αντιλαμβανόταν τον εαυτό τους σαν υπερδυνάμεις, μετά από κάποια χρονική περίοδο εξισορρόπησης μεταξύ μιας συμβατής ζωής και μη.
    Από την άλλη πλευρά το σίγουρο και το εξακριβωμένο είναι ότι η ύπαρξη μιας “νεκρής” ζωής αποτελεί σημαντικό σύνολο υπολογισμού για όλους. Στα οικονομικά λέμε ότι δίνουμε έμφαση στη προσφορά και ζήτηση, άλλα εξετάζουμε το αόρατο χέρι της αγοράς (αλλαγή προτιμήσεων κλπ) σαν το ποιο καθοριστικό παράγοντα για τις μελέτες μας. Στα μαθηματικά υπάρχει η ίδια φιλοσοφία με τους αριθμούς, και δεχόμαστε την ακεραιότητα των αριθμών 1,2,3,4, αλλά παράλληλα δεχόμαστε και την ακεραιότητα του άγνωστου “Χ”. Επίσης μελέτες γίνονται για τα στοιχεία γη, νερό και αέρα, άλλα κατά καιρούς αποκαλύπτεται και ο αιθέρας, το διάκενο μεταξύ μορίων τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το υπαρκτό “ανύπαρκτο” (επίσης συλλογισμού μνημείο “Άγνωστου Στρατιώτη”). Με άλλα λόγια όταν για κάποιον άνθρωπο οι άλλοι σταματάνε να τον σκέφτονται, εκείνος ο άνθρωπος υπάρχει στο περιθώριο το οποίο πάντα χρησιμοποιείται όταν οι επιθυμίες μας το απαιτούν.. Η νεκρή ζωή θα πάψει να υπάρχει όταν ο θάνατος βρει και αλλάξει αλλού κατοικία, την οποία δεν ξέρουμε, άλλα εικάζουμε γι αυτήν, και έτσι το ερώτημα του νήματος προβάλει αυτοπροσδιοριζόμενες δυσκολίες για να απαντηθεί., χωρίς οι απαντήσεις του να κατατάσσονται κατά ανάγκη σε σωστές η λάθος, και να τυχαίνουν εξαίρεσις.

Καλο σχοινακι, μια πανω μια κατω, μια πανω μια κατω κλπ    

2. camera_obscura

camera_obscura Regular Member

Ενδιαφέρον νήμα, πιο ενδιαφέρον απ’ όσο ίσως δείχνει εκ πρώτης όψεως.
    Έχουμε λοιπόν ένα Σαρτρικό ερώτημα (βλ.Κεκλεισμένων των Θυρών).
    Διαφωνώ με τις έννοιες τις αυτοπραγμάτωσης, της αυτοβελτίωσης κτλ καθώς όλ’ αυτά τα θεωρώ new age ανοησίες.
    Ναι, υπάρχουμε μέσα από το βλέμμα του Άλλου.
    Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που περιπλέκει τα πράγματα: το βλέμμα του Άλλου διαμορφώνεται από τη δική μας οπτική γωνία. Ενίοτε είναι λοιπόν Σαρτρικό, άλλοτε σατυρικό, και ούτω καθεξής.

3. devine_sub

devine_sub Contributor

Απάντηση: Re: Σας σκέφτονται και σας επιθυμούν ;

Εν προκειμένω δηλώνω new age ψωνάρα.  

4. KloKlo

KloKlo Regular Member

Μου ταιριάζει το τραγούδι : Σε όποιον αρέσουμε....για τους "άλλους" δεν θα μπορέσουμε....
    Δεν θα σταματήσουμε τη ζωή μας για κανέναν και για τίποτα.....
    Άλλωστε δεν πιστεύω ότι κανείς δεν με επιθυμεί  

5. mescalito

mescalito New Member

Δεν ξέρω αν με σκέφτονται ή με επιθυμούν αλλά τι σημασία έχει; Δεν θεωρώ ότι η ζωή μου πρέπει να κινείται με βάση τις πράξεις ή τις σκέψεις των άλλων.

Θα μου πεις ίσως τα λέω αυτά επειδή μου αρέσει η μοναχικότητα.. ίσως έτσι να είναι. Ναι μου αρέσει η μοναχικότητα, μου αρέσει να μένω μόνος, αποκομμένος απ’ όλους.

Όμως δεν λέω η μοναξιά, αλλά η μοναχικότητα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη μοναξιά και τη μοναχικότητα.

Όταν νιώθεις μοναξιά, σκέφτεσαι τον άλλον, σου λείπει ο άλλος, είσαι εξαρτημένος. Η μοναξιά είναι μια αρνητική κατάσταση. Η μοναξιά είναι η απουσία του άλλου. Η μοναχικότητα είναι η παρουσία του εαυτού σου. Η μοναχικότητα είναι πολύ θετική, είναι αληθινή ελευθερία. Είναι μια παρουσία που ξεχειλίζει, μια παρουσία που δεν έχει την ανάγκη του άλλου.

Πιστεύω ότι η ζωή μου θα σταματήσει μόνο όταν σταματήσει αυτός ο εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό μου..

6. XplorR

XplorR Regular Member

Προτιμώ το "Σκέφτομαι (κι επιθυμώ) άρα υπάρχω"...
    Δε μπορεί η ανθρώπινη ύπαρξη να εξαρτάται τόσο πολύ από τους άλλους όσο λες...

7. elfcat

elfcat . Contributor

new age μοναξιά, δηλώνεις. 

8. devine_sub

devine_sub Contributor

Όχι ακόμα.  
    Όταν προκύψει, θα σας ενημερώσω ... για να μην ανησυχείτε.

9. vautrin

vautrin Contributor

Re: Απάντηση: Σας σκέφτονται και σας επιθυμούν ;

Δεν το πιστεύω αλλά μόλις έδωσα ρεπ στον master Thanassis. Ας όψεται ο Καββαδίας.

Και στον Σκοτεινό Θάλαμο έδωσα αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση.

10. Syrah

Syrah Contributor

Σύμφωνα με την κβαντομηχανική, είναι πολύ πιθανό η ύπαρξη του αντικειμένου να διανοείται μόνο υπό την προϋπόθεση του υποκειμένου. Προφανώς αρκετοί φιλόσοφοι έχουν a priori συμφωνήσει με αυτή την υπόθεση.

Μιλώντας για τον εαυτό μου, εκτιμώ ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων υφίστανται / διαδραματίζονται, είναι αποκύημα δικών μου σκέψεων, υποθέσεων, εκτιμήσεων, εικασιών, επιθυμιών και φόβων. Το γεγονός της νοηματοδότησης (μεγάλου) μέρους του "κόσμου" μου, αποκλειστικά και μόνο εντός του κεφαλιού μου, είναι αυτό που ορίζω ως υπαρξιακή μοναξιά.

Αυτή είναι αναγκαίο να διαχωριστεί από ό,τι εννοείται ως μοναξιά συμβατικώς, ήγουν την αίσθηση απομόνωσης από τους άλλους ή ορθότερα την αίσθηση έλλειψης επαρκών διαπροσωπικών σχέσεων. Ταυτοχρόνως με τη υστηματική σύναψη και συντήρηση σχέσεων με άλλους ανθρώπους στο επαγγελματικό / ακαδημαϊκό / οικογενειακό / φιλικό περιβάλλον, εξακολουθώ να παραμένω μόνη μου απέναντι στο βασικό ζήτημα της νοηματοδότησης της ζωής (μου). Το θεμελιώδες θέμα της ύπαρξής μου, παραμένει (για εμένα) ανεξάρτητα από το αν κάποιος άλλος (πλην εμού) το γνωρίζει.

Η σκληροπυρηνική υιοθέτηση της λογικής, οι προσπάθειές μου για μοντελοποίηση της πραγματικότητας σε όρους διακριτών μαθηματικών και για προβολή των αποτελεσμάτων των πράξεων πίσω σε αυτή, ο θαυμασμός προς τους φιλόσοφους και το πάθος με το οποίο δίνομαι στη γνώση είναι θέματα που σε πρώτο χρόνο δεν με ενδιαφέρει αν ενδιαφέρουν τους γύρω μου.

Σε ένα δεύτερο στάδιο ανάλυσης, και παρά το γεγονός πως τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της γνώσης για τη γνώση, είναι προφανές πως οι διεργασίες που συντελούνται εντός μου επηρεάζουν τους γύρω μου, στο βαθμό που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εγώ λειτουργώ εντός του κοινού μας περιβάλλοντος.

Στον αντίποδα αυτών των σκέψεων, θα προσέθετα πως το σήμειο εκείνο όπου κανείς δεν μας σκέπτεται μπορεί να είναι όχι το τέλος της ζωής αλλά η αρχή της ελευθερίας. Με τη σπινοζική έννοια πάντα - για τούτο και αβάσταχτη για πολλούς.

Αν το σχόλιό μου είναι εκτός θέματος, ενημερώστε με, παρακαλώ, για να το διαγράψω. Για τυχόν λάθη πληκτρολόγησης ή ασάφειες απολογούμαι προκαταβολικώς - η κούραση δεν μου επιτρέπει δεύτερη ανάγνωση.

11. tristan

tristan Guest

Ξέρω μια χουφτα ανθρώπους που θα προτιμούσα να μην με σκέφτονται ούτε να με επιθυμούν.
    Και κάποιους άλλους που αν το έκαναν δε θα το άντεχα. Δεν ξέρω αν θα πέθαινα, αλλά με αυτον τον τρόπο έχω ιεραρχίσει τις ανάγκες μου.
    Αν η αρχική υπόθεση του νήματος είναι σωστή, σημαίνει οτι θα πέθαινα αν κάποιες ανάγκες ψηλά στην ιεραρχία δεν πραγματοποιούνταν.
    Θα σήμαινε επίσης οτι με έμμεσο τρόπο αποφάσισα υπο ποιες προυποθέσεις θα πεθάνω.
    Δυσκολεύομαι λίγο να το πιστέψω. Ιδίως το δεύτερο.
    Εκτός και αν μιλάμε για τον άνθρωπο χωρις ιδιότητες.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως παίρνω κουράγιο απο το "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει" και προχωρώ.
    Αν δεν σου είναι κόπος, εξήγησέ το λίγο.
    Μου μοιάζει σαν μια θολή αρχή της απροσδιοριστίας, αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος οτι λαθεύω.

12. Elysium

Elysium Contributor

Νομίζω πως το παραπάνω είναι απόρροια ανασφάλειας.

Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερα ζωντανός όταν είμαι ευτυχισμένος κάτι το οποίο δεν προϋποθέτει πάντα την ύπαρξη άλλων ανθρώπων κοντά μου ή τη σκέψη πως με... «θυμούνται».

Κι επειδή έχουμε καιρό να ακούσουμε Manowar...

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014