Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Συζήτηση στο παρόν νήμα.
     
  2. de7

    de7 s

    Σε μία συζήτηση που άπτεται του M/s, και που διατυπώνονται θέσεις ως καθολικές αλήθειες του τύπου: «όλες οι σκλάβες έχουν βούληση και την εκφράζουν αδιαλείπτως,» θέσεις οι οποίες ακυρώνουν εκπεφρασμένες αντιλήψεις ανθρώπων που ασκούν το M/s εδώ και χρόνια, όχι μόνο εδώ μέσα αλλά και αλλού, σαφέστατα και έχει σημασία αν αυτός που διατυπώνει αυτές τις θέσεις έχει την ανάλογη εμπειρία. Και εφόσον έχετε αυτήν την εμπειρία (όπως υποστηρίζετε) θα έπρεπε να γνωρίζετε πως υπάρχουν slaves τα οποία εισέρχονται σε M/s σχέση επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, και όχι επειδή τους το υπέδειξε η βούλησή τους. Αν κάτι τέτοιο σάς ξενίζει ή δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε, no worries. Αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να ακυρώνετε εκφάνσεις του BDSM lifestyle που βρίσκονται πέρα από το δικό σας αντιληπτικό και βιωματικό πεδίο.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δε διαφωνώ καθόλου. Ο παράγοντας "βούληση" πηγαίνει στο ότι -θεωρητικά τουλάχιστον- μπορεί να κάνει αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που ανέφερε και ο @Libertine SD, σχεδόν πάντα η κατίσχυση -στα πλαίσια του BDSM- οδηγεί τον αδύνατο στα πόδια του Ισχυρού.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Στο M/s θεωρώ ότι το παραπάνω είναι βασική προϋπόθεση.

    Το να μην μπορεί ο αδύνατος να κάνει αλλιώς.

    Θα ήταν ευχάριστο σε νήματα που αφορούν στο M/s να συζητούσαμε πάνω από αυτή τη βάση διαλόγου.

    Ακόμα βέβαια Ε/είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη αλλά δεν πειράζει συμβαίνουν και αυτά...
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Iagos Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές εστιαζόμαστε στο "συναισθηματικό φορτίο" που φέρουν οι λέξεις και όχι στις έννοιες¹, ξεχνώντας ότι πάντα μιλάμε στο context του BDSM και όχι σε αυτό των φυτειών του Νότου στις αρχές του 19ου αιώνα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει λόγος που λέμε "Αφέντης/σκλάβος" και όχι "Αφέντης/εθελόδουλος", είτε μιλάμε για τους μεγαλοτσιφλικάδες του Νότου είτε στα πλαίσια του BDSM.

    ¹ Δεν ξέρω αν θυμάστε το χαμό που είχε γίνει με τη λέξη "ανδράποδο" αλλά στην ουσία είναι το ίδιο, εστίαση στο συναισθηματικό φορτίο που φέρει η λέξη, αντί της έννοιας.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Και οι vanilla καψούρες δεν ξεκολούν απο κάποιον επειδη "δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς". Αυτό δεν τις καθιστά όμως σκλάβες.
    Ωστόσο αυτό που συζητούμε εδώ, δεν είναι ΓΙΑΤΙ μια σκλάβα παραμένει προσκολλημένη στον Κύριο της. Αυτό αφορά αποκλειστικά εκείνη και εκείνον.
    Αυτό που πραγματεύεται η κουβέντα μας είναι, αν μια σκλάβα έχει την βούληση να κάνει ότι κάνει ή όχι, ασχέτως των λόγων για τους οποίους υπηρετεί έναν Κυριο.

    Η αλήθεια είναι πως μετά από 30 χρόνια στον "χώρο" δεν με εκπλήσσει τίποτε.

    Αν λοιπόν εσείς πιστεύετε πως οι σκλάβες μπαίνουν σε μια σχέση M/s με τον χ ψ ζ Master χωρίς την βουλησή τους, χωρίς να το θέλουν, και μένουν εκεί όχι γιατί το βούλονται, αλλά επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή, καλά κάνετε και με γεια σας και χαρά σας.
    Αυτή η κατάσταση όμως, καμία σχέση δεν έχει με αυτό που ορίζεται, ως "συνεναιτική σκλαβιά" και κατ' επέκταση με το BDSM.
    Αν τώρα αυτό σας ξενίζει ή δεν το αντιλαμβάνεστε, ουδόλως με ενδιαφέρει.
    Θα συνεχίζω να εκφράζω τις απόψεις μου, ακόμα και αν αδυνατείτε να κατανοήσετε, το πνεύμα υπό το οποίο τις εκθέτω!
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @NobodyKP Οι εκφράσεις "το πιστόλι στο κεφάλι" και "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" δεν έχουν απαραίτητα σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ τους. Μπορεί να μην μπορείς αλλιώς χωρίς κανένας να σε απειλεί. Η αρπαγή, που αναφέρει ο @Iagos, δεν γίνεται με την απειλή όπλου και αυτός είναι ο λόγος που "κατίσχυση" και "συναίνεση" μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση.

    Μπορεί να είμαι μερικά χρόνια λιγότερα στο χώρο από εσάς ωστόσο η δική μου εμπειρία έχει δείξει πως όταν η υποταγή είναι "δώρο" ή προσφορά, η σχέση μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι D/s ούτε, πολύ περισσότερο, M/s.
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    @Arioch Ισως η λέξις "αντιδωρο" περιγράφει ορθότερα της λέξεως "δώρο" αυτό που συμβαίνει.

    Η υποταγή επίσης δεν είναι κάτι που δίνεται έτσι χάριν δώρου σαν τον Αι Βασίλη.

    Οι σκλάβες γίνονται ή παραμένουν σκλάβες στον Κύριο τους ως ανταπόκριση, σε αυτό που πρεσβεύει (στα μάτια τους). Το πώς δηλαδή συμπεριφέρεται, πώς αλληλεπιδρά, με τους άλλους, τι γνωρίζει, τι τέλος πάντων τον καθιστά σπουδαίο (στα μάτια της). Με άλλα λόγια, ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά του.

    Η παραχώρηση, προς διαχείρηση, της εξουσίας (βλ. υποταγή) από το υποτακτικό κομμάτι της εξίσωσης, στο Κυρίαρχο, γίνεται γιατί το υ αναγνωρίζει την αξία, ανωτερότητα... (τέλος πάντων ότι είναι αυτό), του Κ κάτι που το κάνει να αισθάνεται περισσότερο ασφαλές και άνετο όταν βρίσκεται κάτω από την σκέπη του. Μπορεί λοιπόν να "δωρίζεται" να "προσφέρεται" (γιατί δεν μπορεί να αποσπαστεί δια της βίας) αλλά δεν πρόκειται έτσι για ένα απλό δώρο.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @NobodyKP Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικά τελικά διαφωνία. Λέτε "Οι σκλάβες γίνονται ή παραμένουν σκλάβες στον Κύριο τους ως ανταπόκριση, σε αυτό που πρεσβεύει (στα μάτια τους)". Αυτό μπορεί να ειπωθεί και ως εξής: "Η υποταγή είναι *αντίδραση* στην Κατίσχυση" και εκεί μπαίνει και η λέξη "συναίνεση". Η "υποταγή" ως αντίδραση έρχεται χωρίς απειλή αφανισμού του αδύνατου. Η διαφωνία μας είναι στο ρήμα που χαρακτηρίζει αυτή την πράξη, δεν χάρισε η υποτακτική την υποταγή της, την κέρδισε ο Κύριός της.

    Αν με ρωτάτε αν είναι δυνατό μια υποτακτική να κάνει δώρο ή να προσφέρει την υποταγή της, η απάντησή μου είναι καταφατική, ωστόσο -στα δικά μου μάτια- αυτό που έχει προσφέρει είναι η χρήση της, όχι η υποταγή της, και γι' αυτό επιμένω ότι το D/M/s δεν μπορεί να στηριχτεί στην παραχώρηση της εξουσίας... δεν παραχωρείται, αποσπάται και είναι συναινετική γιατί αυτό δεν γίνεται με καταφυγή σε βία ή απειλή βίας. Γίνεται γιατί η υποτακτική δεν μπορεί αλλιώς, με την έννοια ότι στα δικά της πλέον μάτια υπάρχουν δύο και μόνο τρόποι αντίδρασης. Στα πόδια του Κ της ή χωρίς αυτόν.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Αν υπαινίσσεστε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε M/s σχέσεις Ιδιοκτησίας χωρίς να αναγνωρίζουν καμία βούληση στο slave άτομο, συνάπτουν μη συναινετικές σχέσεις τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να

    διότι η άποψη σας ξεπερνά το όριο και προσβάλλει σημαντικούς ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα ήθους σε αυτό το φόρουμ με τη στάση τους.

    Δικαίωμα σας να πιστεύετε ό,τι θέλετε και να εκφράζεστε ελεύθερα αλλά μέχρι εκεί.

    Απόψεις όπως οι παραπάνω δεν είναι ανεκτές.

    Αλλοίμονο αν ο καθένας έχει δικαίωμα να διαβάλλει ανθρώπους επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις του και μάλιστα να διαδίδει τέτοιες κατηγορίες επειδή δεν σκέφτονται και δεν ζουν σύμφωνα με τις απόψεις του.

    Κατανοητό ;
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

  12. Queen87

    Queen87 Contributor

    Καλησπέρα σας,

    Δεν σας γνωρίζω αλλά χαίρομαι που μου απευθύνθηκατε. Είδα στο προφίλ σας ότι δηλώνετε slave. Επιτέλους κάποια εμφανίστηκε στο νήμα.

    Δεν γνωρίζω τι γίνεται εκτός φόρουμ και τι γίνεται εντός όταν αυτές δεν γράφουν. Η ερώτηση μου ήταν ρητορική... υπάρχουν slaves? Και αν ναι που είναι; γτ σε νήματα που αφορούν slaves γράφουν subs και δεν βλέπω κάποια βιωματική εμπειρία ενώ αν ανατρέξετε σε παλιά νήματα υπάρχουν slaves που σήμερα είναι 50+ και είναι ανάμεσα μας. Τις έχω διαβάσει.
    Η δικιά μου ερώτηση ήταν τι γίνεται σήμερα! Δεν βλέπω να υπάρχουν! Τώρα αν κάνω λάθος οκ... μιλάω για τα νήματα που γράφουν.

    Πάμε στο δεύτερο σκέλος... δεν έγραψα πουθενά ότι είναι άβουλο ον.. το εναντίον.

    Αν υπάρχει κάποια απορία... το inbox μου είναι ανοιχτό.