Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ακριβώς!
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το life happens δεν σημαίνει μόνο ότι ξύπνησες μια μέρα και είπες "ως εδώ, βαρέθηκα" (που και αυτό μπορεί να συμβεί αλλά δεν το συζητάμε). Life happens σημαίνει και πράγματα που μπορεί να είναι πέραν της δυνατότητας ελέγχου σου. Και δεν είπα ότι είναι απλό, ίσα-ίσα:
    Μαζί σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την κλίμακα Scoville για να χωρέσουμε την Carolina Reaper και το Tabasco στην ίδια κατηγορία για να μην πληγωθούν αυτοί που βάζουν περιστασιακά tabasco στην πίτσα τους.

    Για όλους έχει. Αλλά σε όποιον δεν αρέσει να του λένε "το να βαράς ένα κωλαράκι δεν σε κάνει Master" ξιδάκι.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θα με ενδιέφερε καθότι εκτιμώ ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.
    Όμως, τρέχω δύο έρευνες ενώ παράλληλα αντιμετωπίζω ορισμένα θεματάκια υγείας. Όπως καταλαβαίνεις, είναι ένας δύσκολος συνδυασμός ώστε να ανταποκριθώ όπως θα επιθυμούσα.

    Μερικά σκόρπια για την ώρα...
    Αξίζει να μελετηθεί η πολεμοκρουσία περί βουλήσεως κι ελευθερίας στον χώρο της Φιλοσοφίας. Υπαρξιακής και Ηθικής, κυρίως.
    Για να αναγνωρίσω έναν ιδιοκτησιακό συσχετισμό, σημαντική ένδειξη (όχι απόδειξη) είναι να έχει κλείσει την πενταετία.
    Και όπως έγραψα πρωτύτερα, το να ξέρεις τι θέλεις είναι υψηλό κατόρθωμα, αρκετά απαιτητικό.
    Δεν ήμουν ποτέ λάτρισσα θηριοδαμασμών και σβουραγωνισμάτων.

    Θα επανέλθω, εν καιρώ.

    Καλή Χρονιά με Υγεία (βαθιά και ουσιαστική)...
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    ΕΤΣΙ ακριβώς!!!! Γιατι εδω διαβάζουν και άτομα που δεν ακόμα αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, για να κάνουν την ορθή επιλογή του Κυρίου που τους ταιρίαζει.
    Και αν αυτό το πράγμα που λεγεται M/s το έχουν πάρει στα σοβαρά, και πέσουν στον (Αρχιμαστερά)^2 τότε μπορειί όλο αυτο να εξελιχθει σε μαρτυριο...
    Δεν ειναι και λίγες οι φορές που το έχουμε δει να συμβαίνει!

    Και πολύ καλά κάνεις. Να συνεχίσεις να πιέζεις.

    Σωστά!
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο Αφέντης δεν είναι προϊόν στο ράφι του σούπερ μάρκετ για να το ψωνίσεις. Για μένα αυτή είναι η πέρα για πέρα λάθος και επικίνδυνη τακτική, ειδικά για τα άτομα που δεν έχουν εμπειρία. Κατίσχυση δεν σημαίνει "γονάτισε σκύλα" και άλλες τέτοιες μπανανόφλουδες που πατάνε οι έχοντες τη φαντασίωση αλλά όχι την πείρα.

    Γι' αυτό λυσσάμε ότι είναι σημαντικότατη η κατανόηση των όρων και των εννοιών και τι σημαίνουν αυτά τα ρημαδιασμένα "Master/Mistress, Dom/Domme, Top/bottom, κατίσχυση, εκπαίδευση" κλπ.

    Η διαδικασία που τελειώνει με την κατίσχυση δε συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη και ούτε ο κάθε κυριαρχικού τύπου άνθρωπος κάνει για τον κάθε υποτακτικού τύπου άνθρωπο. Πρέπει να υπάρχει και μια χημεία μεταξύ τους, να "μιλάει" ο ένας στον άλλον. Ναι, υπό αυτή την έννοια το υπο επιλέγει σε ποιον θα δώσει την προσοχή του αλλά από εκεί και πέρα η επιτυχημένη κατίσχυση είναι πέραν του ελέγχου του, δεν μπορεί να υπάρχει ελεγχόμενη κατίσχυση από τη μεριά του αδύνατου. Και το M/D/s *ΔΕΝ* ξεκινάει εκεί, το M/D/s είναι *ενδιάμεσος* προορισμός, δεν είναι αφετηρία. Και είναι ενδιάμεσος γιατί εκεί ξεκινάει νέο ταξίδι. Το ταξίδι ποτέ δε σταματά.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ο Αφέντης μπορεί να μην είναι προϊόν στο ράφι του σούπερ μάρκετ για να το ψωνίσεις αλλά έχει χαρακτηριστικά στα οποία τα νεοεισερχόμενα άτομα συνήθως δεν δίνουν σημασία.
    Ας πούμε για παράδειγμα ο υποψήφιος Αφέντης της μπορεί να ακούει κατ' αποκλειστικότητα ένα ειδικό είδος μουσικής. Σπανίως θα σκεφτεί η υ/σ αν αντέχει να ακούει συνεχώς σκυλάδικα (το παράδειγμα τυχαίο).
    Ειδικά δε αν ο υποψήφιος Αφέντης παρουσιάζει τα πράγματα έτσι που, να εκμεταλλεύεται την όρεξη που έχει μια νεοεισερχόμενη, να υπηρετήσει, η κατάσταση εύκολα ξεφεύγει και μετατρέπεται από απόλαυση σε μαρτύριο γι' αυτήν.
    Δεν καταλαβαίνω λοιπόν με ποιο σκεπτικό, η διερεύνηση σε βάθος του υποψήφιου Αφέντη και του αν οι συνήθειες, τα γούστα, τα θέλω Του κλπ., συμπίπτουν με αυτά της υποψήφιας "είναι η πέρα για πέρα λάθος και επικίνδυνη τακτική, ειδικά για τα άτομα που δεν έχουν εμπειρία".
    Η πλήρης και άνευ όρων παράδοση (η καθ' υμάς κατίσχυση) είναι μια στιγμή στον χρόνο. Προφανώς και σαφώς δεν μπορεί να είναι "ελεγχόμενη". Το ταξίδι προφανώς και δεν σταματάει εκεί αλλά εκεί αρχίζει. Ωστόσο μέχρι να φτάσει μια υ/σ στο σημείο αυτό και να επιλέξει σε τι είδους σχέση θέλει να αφεθεί καλόν είναι να γνωρίζει πως στο χέρι της είναι να κάνει την ορθή επιλογή.
    Ισως εν τέλει να λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @NobodyKP Η επιλογή των λέξεων έχει σημασία ακόμα και αν το νόημα που προσπαθούμε να μεταδώσουμε είναι το ίδιο. Θα πάρω τα δύο παρακάτω αποσπάσματα.
    • Το "ορθή επιλογή του Κυρίου που τους ταιριάζει".
    • Το "διερεύνηση σε βάθος του υποψήφιου Αφέντη και του αν οι συνήθειες, τα γούστα, τα θέλω Του κλπ".
    Υπάρχει διαφορά μεταξύ του "γνωρίζω κάποιον άνθρωπο και κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με κάνει να μην βλέπω άλλη εναλλακτική από το να πέσω στα πόδια του ή να φύγω μακρυά του" και του "θα μιλήσω με χ υποψήφιους να δω ποιος μου κάθεται καλύτερα" και, πως να σας το πω, ο τρόπος που γράφετε, στα δικά μου μάτια, "περιγράφει" το δεύτερο παρά το γεγονός ότι εσείς εννοείτε -από αυτά που έχω καταλάβει διαβάζοντάς σας- το πρώτο.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο της φυσικής κατάστασης σας.
    Όσον αφορά τη νοητική σας κατάσταση χαίρομαι που παραμένει ακμαιότατη και δεν έχει επηρεαστεί από τον πυρετό.
    Ελπίζω η κρεατόσουπα να βοηθήσει και στην στύση σας, ώστε ακόμη και μια εμπύρετος στύση να παραμένει εν στύσει...

    Ξέρετε, στη ζωή κάποιες στιγμές καλείσαι για πολλούς και διάφορους λόγους να κλείσεις ένα κεφάλαιο.
    Όχι από σαδισμό, αλλά ύστερα από ήρεμη σκέψη.
    Κάτι τέτοιο απαιτεί ψυχική δύναμη καθώς δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να κλείσεις ένα κεφάλαιο.
    Αυτό δεν είναι εγκατάλειψη.
    Δεν Μου αρέσει η λέξη που χρησιμοποιήσατε γιατί μια απόφαση για αποδέσμευση δεν γίνεται με ελαφρά τη καρδία ή για πλάκα ή γιατί Είμαστε σαδιστές.
    Μπορεί να συντρέχουν από λόγοι υγείας έως αδυναμία του slave να ανταποκριθεί.
    Το φάσμα είναι μεγάλο και οι λόγοι πολλοί.
    Όσον αφορά Εμένα και το slave Μου, επειδή δεν πιστεύω στην προσωποπαγή Κυριαρχία στο M/s (στο D/s ή στο vanillo/bdsm μπορεί να είναι προσωποπαγής αλλά στο M/s ποτέ) για όποιο λόγο αποφασίσω να αποδεσμεύσω θα δώσω το slave σε Καποιον/α Άλλον/η.

    Λυπάμαι αλλά ο καθ' ύλην αρμόδιος του φόρουμ που ασχολείται εξειδικευμένα, και έχει την αγωνία μην και ξεπέσουν τα νεοεισερχόμενα μέλη σε τίποτα αλήτες του M/s, είναι ο @NobodyKP οπότε απευθυνθείτε στον ειδικό.

    Γενικότερα μιλώντας το κριτήριο ενός νεοεισερχόμενου μέλους είναι το κριτήριο του.

    Δεν εισέρχεται ο νεοσύλεκτος στο site gamiades.gr αλλά σε ένα σοβαρό φόρουμ που έγραφαν και εξακολουθούν να γράφουν σοβαροί άνθρωποι.

    Η σοβαρότητα του φόρουμ, η οποία δηλώνεται και γίνεται κατανοητή από την πρώτη επίσκεψη ή το πρώτο login, παρέχει και τα κριτήρια.

    Η σοβαρότητα του φόρουμ έχει βοηθήσει πολύ κόσμο σε όλη την πορεία του.

    Και όταν λέω φόρουμ εννοώ τους ανθρώπους εκείνους που προσφέρουν από τον χρόνο τους για να μπορούν οι νεοσυλλεκτοί να έχουν πρόσβαση σε ένα ογκώδες και πολύτιμο υλικό γνώσεων.

    Iagos

    ΥΓ. Αναμένω να γευτώ τις κρεατόσουπες σας.
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2023
  9. τασος0

    τασος0 Regular Member

    Πόσο άβουλο ον είναι κάποιο που με την βούληση του "γίνεται" άβουλο, και με την βούληση του σταματάει να είναι αβουλο;
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Καλή η απορία αλλά αφορά στη φιλοσοφία όχι στο M/s.

    Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτό το νήμα.
    Ότι κάποιοι προσπαθούν να εντάξουν στη συζήτηση ζητήματα που άπτονται του φιλοσοφικού στοχασμού γύρω από τη βούληση και την ελευθερία του ανθρώπου.
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Ευχαριστώ και για την δική σου απάντηση, όμορφε   , επίσης σας ευχαριστώ για τις δικές σας Master Electro-Pain και Arioch, θα στηριχθώ για να ανοίξω ένα νήμα για τους νεοσύλλεκτους για το Μ/s.
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    @Arioch Συνεχίζω να πιστεύω πως λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια..

    Το "ορθή επιλογή του Κυρίου που τους ταιριάζει" λοιπόν και το "διερεύνηση σε βάθος του υποψήφιου Αφέντη και του αν οι συνήθειες, τα γούστα, τα θέλω Του κλπ" ως θέσεις, σε τι ακριβώς διαφέρουν από το "γνωρίζω κάποιον άνθρωπο και κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με κάνει να μην βλέπω άλλη εναλλακτική από το να πέσω στα πόδια του ή να φύγω μακρυά του"?
    Ας σημειωθεί, πως η αντίθετη αντιμετώπιση, θα ήταν να "πέσουν με τα μούτρα" σε κάποιον, που δεν γνωρίζουν, να επιλέξουν κάποιον, που (ενδεχομένως) αποδειχθεί, εκ των υστέρων, πως δεν "κουμπώνει" μαζί τους (για 1002 λόγους), με απρόβλεπτα αποτελέσματα όταν κατανοήσουν που ενεπλάκησαν και στην καλλίτερη περίπτωση να περάσουν άσχημα αμφότεροι για όσο είναι μαζί.

    Αναφορικά με το "θα μιλήσω με χ υποψήφιους να δω ποιος μου κάθεται καλύτερα", αν με "μου κάθεται καλλίτερα" εννοούμε "μου ταιριάζει" (επαναλαμβάνω ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ λόγο και αν μου ταιριάζει) και μπορώ να είμαι ακριβώς αυτό που θέλει Εκείνος, όντας ταυτόχρονα αυτό που θέλω και εγώ, τότε ναι, θεωρώ πως είναι η ορθή αντιμετώπιση του θέματος από μια υ/σ.

    Ωστόσο, ασχέτως με το τι θεωρώ εγώ και εσείς ως ορθό, στην πράξη, αυτό ακριβώς συμβαίνει (έστω και ασυνείδητα ή υποσυνείδητα) με όλες τις σχέσεις των ανθρώπων και δεν περιορίζεται στο BDSM ειδικά.