Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στα άδυτα της brattoσύνης ...!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 6 Αυγούστου 2020.

Tags:
  1. Νηματογαμημα!!!!!!!!!χάχα χαχα χαχα!!!!!
     
  2. Discerning

    Discerning Contributor

    Εγραψες τη λέξη κλειδί. Personal Responsibility, Informed, Consensual Kink. Θεωρώ πως το PRICK προσδιορίζει με τον καλύτερο τρόπο, το πως δυο νοήμονες ενήλικοι θα συσχετιστούν σε όσα συζητάμε, με σεβαστή την κάθε άλλη επιλογή.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Red herring again.

    Ο @Arioch αναφερόταν σε άγνωστο γκουρμέ εστιατόριο
     
  4. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει η αντίφαση
     
  5. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Το αν θα πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι ένα θέμα συζήτησης.
    Το πώς ορίζεται γεωγραφικά η Ευρώπη όχι.
     
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    Σε ρωτάω συγκεκριμένα, μου απαντάς γενικά. Δεν βγαίνει νόημα έτσι, πολλώ μάλλον συμπέρασμα. Το αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι.

    Επίσης, σε αυτό που οριοθέτησες ως θέμα συζήτησης, υπάρχει ουσία.
     
  7. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα.. Η το διάβασα παλαιότερα και το ξέχασα.
    Πιστεύω οτι το ίδιο ισχύει και για το rack. Επίσης πιστεύω ότι η λέξη κλειδί είναι η συναίνεση.
     
  8. Discerning

    Discerning Contributor

    Ακριβώς. Το έχω τονίσει κατ' επανάληψη.

    Σε συνδυασμό με την ενημέρωση, είναι απολύτως εντάξει από κάθε άποψη.

     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Αναρωτιέμαι, όμως, πόσο καλό θα ήταν το σλόγκαν αν επί της ουσίας καθένας αντιλαμβανόταν κάτι άλλο ως μπάσκετ...
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Eγραψα σε παρόμοιο παράδειγμα.

    Στο ερώτημά σου συγκεκριμένα, παίρνοντας το πιο απλοϊκό παράδειγμα.

    Η καλαθοσφαίριση (αγγλικά: basketball) γνωστή και ως καλαθόσφαιρα ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ομαδικό άθλημα. Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, Τζέιμς Νάισμιθ. Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 15/29. Περιλαμβάνονται απολύτως συγκεκριμένοι κανόνες, παραβάσεις κλπ

    Χωρά οποιαδήποτε αμφισβήτηση η παρερμηνεία το ως άνω; Κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    "Το BDSM είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.

    Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις "Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism", οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως "Δεσμά & Πειθαρχία" (B/D), "Κυριαρχία & Υποταγή" (D/S) , "Σαδισμός & Μαζοχισμός" (S/M). Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ερωτικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών συναινούντων ενηλίκων. Παράλληλα περιγράφει και διάφορες μορφές διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά παράλληλα και κάποιες ξεχωριστές υποκουλτούρες και τάσεις που εκφράζονται μέσα από αυτό.

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του BDSM είναι το γεγονός πως οι δραστηριότητες και οι σχέσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο του χαρακτηρίζονται από το γεγονός πως οι συμμετέχοντες συνήθως αναλαμβάνουν συμπληρωματικούς, αλλά άνισους ρόλους. Οι συμμετέχοντες που έχουν ένα ενεργητικό ρόλο, που ελέγχουν τη δραστηριότητα ή ασκούν ερωτικό έλεγχο πάνω στους άλλους ονομάζονται Κυριαρχικοί. Οι συμμετέχοντες που αναλαμβάνουν τον παθητικό ρόλο, που είναι αποδέκτες της δραστηριότητας ή ελέγχονται από του παρτενέρ τους, είναι γνωστοί ως Bottom ή υποτακτικοί. Τα άτομα που εναλλάσσονται ανάμεσα στους δύο ρόλους, είτε σε διαφορετικές σχέσεις, είτε μέσα στην ίδια σχέση, ονομάζονται Switch (που μεταφράζεται αδόκιμα ως "Διακόπτης" από τα Αγγλικά).[1]"


    Χωρά πλήθος ερμηνειών, διαφορετικών εξηγήσεων, χάσμα και σύγκρουση αποδόσεως νοήματος το ως άνω; ΝΑΙ.

    Aπλοϊκό παράδειγμα 2:

    Ο συνολικός χρόνος της επίθεσης μιας ομάδας είναι 24 δευτερόλεπτα, ενώ για να περάσει μια ομάδα την μπάλα από το μισό γήπεδο έχει μόνο 8 δευτερόλεπτα. Δεν επιτρέπεται να τρέχει κάποιος κρατώντας την μπάλα (βήματα): Πρέπει ή ταυτόχρονα να κτυπά τη μπάλα στο πάτωμα (ντρίμπλα) ή να σταματήσει και να δώσει πάσα. Αλλιώς η μπάλα πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα.

    Είτε κάποιος έχει IQ 85 είτε 185, είτε έχει τελειώσει το γυμνάσιο είτε το πανεπιστήμιο, είτε είναι ασεξουαλικός είτε αμφιφυλόφιλος, είτε δηλώνει vanila είτε bdsmer... το αντιλαμβάνεται ως έχει. Ουδεμία παρερμηνεία.

    Θεωρείς πως συμβαίνει το ίδιο και στο παρακάτω;

    Submissive (sub) Παρεμφερής όρος με αυτόν του slave. Έχουν διατυπωθεί ουκ ολίγες θεωρίες σχετικά με τη διάκριση μεταξύ subs και slaves καθώς οι τομείς δραστηριοτήτων τους τέμνονται σε μεγάλο βαθμό. Πέρα από το γεγονός ότι ως slave θεωρείται ένα υποτακτικό άτομο όταν έχει παραδώσει τον απόλυτο έλεγχο του σε αντίστοιχο κυριαρχικό στο οποίο χρεώνεται ως κτήση, δεν έχει κατορθωθεί να διατυπωθούν με σαφήνεια και στο μέτρο του κοινώς παραδεκτού μέσα στο BDSM lifestyle οι επιμέρους διαφορές τους. Επί του πρακτέου μία από τις πολλές θεωρήσεις είναι ότι έχουν κοινό προσανατολισμό αλλά απέχουν μεταξύ τους στις ρουτίνες.

    Αυτό που θέλω να τονίσω είναι, πως το εύρος του BDSM είναι από μεγάλο σε έκταση έως και αχανές. Κάποιοι/ες το βάζουν σε κουτάκια, (τα συγκεκριμένα κατ' αυτούς), κάποιοι/ες δρουν έξω από αυτά. Ούτε χρειάζεται, ούτε προσφέρει το οτιδήποτε η όποια αντιπαράθεση μεταξύ των μεν και των δε. Οταν υπάρχει συναίνεση και ενημέρωση μεταξύ των δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων που το βιώνουν, οτιδήποτε άλλο, είναι εκ του περισσού ή να έχουμε να λέμε.
     
  11. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Μιλώντας για γεωγραφία, αρχικά. Το ποια είναι η Ευρώπη και ποια τα κράτη που την απαρτίζουν δεν είναι κάτι που χωρά αμφισβήτηση.
    Η διαφορετικότητα των κρατών υφίσταται. Όλα τα κράτη που την απαρτίζουν έχουν τα δικά του χαρακτηριστικά. Θεωρώ γελοίο να πει η Φιλανδία στο Βατικανό "εγώ είμαι περισσότερο Ευρώπη" γιατι εχω 1000 λίμνες και γιατί κέρδισα τη Eurovision.
    Εδώ λοιπόν δεν χωρά καμία συζήτηση. Αντίστοιχα στο BDSM υπάρχουν πράγματα που δεν χωράνε συζήτηση.
    Π.χ. δεν είναι BDSM αν δεν υπάρχει συναίνεση και κυριαρχία (ότι είδους).


    Όσον αφορά το παράδειγμα των ομοσπονδιών σηκώνει συζήτηση το αν θα έπρεπε να συμμετέχουν στα αθλήματα, θεωρώντας όμως εξαρχής δεδομένο ότι γεωγραφικά δεν ανήκουν στην Ευρώπη.
    Έτσι αντίστοιχα προκύπτουν ερωτήματα και στο χώρο του BDSM.
     
  12. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Πώς γίνεται σχεδόν σε όλα τα νήματα εσχάτως να καταλήγουμε να συζητάμε τι είναι bdsm και τι είναι "το δικό μου" bdsm δεν μπόρεσα να καταλάβω.
    Ξεκίνησε από το τι είναι μπρατ, περάσαμε στο ότι τα μπρατ είναι αξεστα, μετά κάναμε φυσική ιστορία μιλώντας για σκυλιά, μάθαμε για αυτοκίνητα και φυσικά φτάσαμε στο αγαπημένο κερασάκι των ημερών.

    Λέω να πεταχτώ στο οφ τοπικ να ανοίξω ένα νήμα με τίτλο κοιλιό-δουλοι να μαλώσουμε αν ο σωστός bdsmer είναι αυτός που γουστάρει το αρνάκι στη σούβλα κι όχι αντικριστό