Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στόχοι στο Κ/υ. Υπάρχουν;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 9 Ιουνίου 2022.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ας πούμε, @Meido_ , ότι ο σκοπός σας είναι να υπηρετείτε τις επιθυμίες του Αφέντη σας και ο στόχος σας είναι να κάνετε τα χ, ψ, ω που σας έχει ορίσει είτε ειδικά με micromanagement είτε με οδηγίες, κανόνες και εντολές που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και ορίζουν την ζωή σας και την ψυχική σας διάθεση. Η αυτοπραγμάτωσή σας έρχεται όταν νιώσετε ότι εκπληρώνετε συνολικά τους σκοπούς σας ως πρόσωπο ή ίσως όταν νιώσετε την πλήρη εποπτεία του Αφέντη σε σας και την απόλυτη επιδοκιμασία του, για να γίνει πιο αντιληπτό το νόημα.

    Ούτε καν στο wikidictionary είναι ταυτόσημες οι έννοιες στα ελληνικά.
    https://el.wiktionary.org/wiki/σκοπός
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Δέκα ώρες εργασία καθημερινά, για "να υλοποιήσει τα projects που Έχει κατά νου" και 12 ώρες εδώ μέσα να γράφετε και ν΄απαντάτε.
    Πότε κοιμάστε;
     
  3. de7

    de7 s

    @Ιέρεια του Φωτός:

    Και *εγώ* αμφιβάλλω. Για αυτό, άλλωστε, έγραψα αυτά που έγραψα.


    Το γνωρίζω. Δεν υποστήριξα πουθενά κάτι διαφορετικό.


    Παρόλο που η @Meido_ σάς έχει ήδη απαντήσει πολύ ολοκληρωμένα, δεν νομίζω πως είναι προσωπική θέση το να υποστηρίξει κανείς ότι ένα υ/σ που δεν έχει συνείδηση της θέσης *του* αδυνατεί να υπηρετήσει στον βαθμό που θα Επιθυμούσε Το Οποιοδήποτε Κ/Α, τους οποιουσδήποτε στόχους που Αυτός/η Έχουν Θέσει. Εκτός αν αυτός ο "κ" δεν θέλει υ/σ και θέλει κάτι άλλο. Τότε πάω πάσο.

    Αλλά ακόμα και αν δεχόταν κανείς ότι τα λεγόμενά *μου* μόνο ως προσωπική θέση-οπτική Ενός Κ/A θα μπορούσαν να εκληφθούν, ποιος σας είπε ότι αυτά που γράφω στο forum δεν εκπροσωπούν τη θέση-οπτική Του Αφέντη Στον Οποίο ανήκω; Θα μπορούσε να είναι αλλιώς για ένα slave; Τί να κάνει ακριβώς; Nα μπαίνει σε μια δημόσια συζήτηση και να γράφει ό,τι *του* κατέβει; Εδώ, όπως και παντού, εκφράζω μόνο τις θέσεις Tου Αφέντη. Κάθε λέξη περνά από έλεγχο και έγκριση και μετά δημοσιοποιείται.

    Εδώ τώρα τί κάνετε ακριβώς; Βγάζετε συμπεράσματα για μια σχέση που δεν γνωρίζετε; *μού* λέτε να προσέχω; *μού* ζητάτε να σας πω δημόσια λεπτομέρειες για Τον Αφέντη; Το ποιο είναι το μέγεθος της ευθύνης και ποιες είναι οι συνθήκες, οι στόχοι και το πλαίσιο αυτής της σχέσης ούτε το γνωρίζετε ούτε και θα το μάθετε ποτέ. Οπότε, παρακαλώ, τα συμπεράσματά σας κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

    Σας έχω νέα. Υπάρχουν και σχέσεις όπου το slave δεν έχει δικαίωμα αποδέσμευσης.

    Δεν γνωρίζω από ποια θέση γράφετε αυτά που γράφετε, αν έχετε απωλέσει πλήρως τη βούλησή σας ή όχι, δεν είμαι σε θέση να το ξέρω και ούτε *με* ενδιαφέρει. μιλώντας από τη θέση που βρίσκομαι και από την εμπειρία που φέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι συνιστώ εργαλείο απόλυτης χρήσης και εκμετάλλευσης από Τον Αφέντη.
     
  4. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    @gaby_m
    Ο διαχωρισμός που κανετε λοιπόν αφορά περισσότερο τη διαφορα του purpose και του goal οπως χρησιμοποιείται στα αγγλικά.
    Αυτη ειναι η οπτική μου και δεν την αντιπαρεβαλα σε σχεση με την δική σας, απλά την κατεθεσα.

    @kinvara @de7
    Μαλλον σκαλωσαμε στη λέξη εκμετάλλευση επειδή έχει αρνητικό πρόσημο.
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αν και δεν υποστήριξα πως πρόκειται για προσωπική θέση, βδελύσσομαι την έννοια ΄΄κοινή λογική΄΄. Υποστήριξα πως για εμένα έχει βαση αυτά να τα λέει ένας Κ. Ως θέση του, είτε συμφωνώ είτε όχι. Έτερον εκάτερον. Το υποστήριξα αυτό διότι στα δικά μου και πάλι μάτια το επίπεδο της σχέσης που αναφέρθηκε δεν μπορεί να καθορίζεται από το υ μέλος κι αυτό ανεξαρτήτως του τι λέει η κοινή ή όχι λογική. Δε χρειάζεται βεβαίως να συμφωνήσεις, μόνο να δεχθείς πως έτσι το βλέπω εγώ.
    Κάθε Κ/υ έχει διαφορετικούς στόχους και ο Κ διαφορετικά θέλω και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι διαμόρφωσης του υ ως προς τα θέλω των Κ. Δεν ακυρώνω λοιπόν το ότι μπορει να γίνεται και αλλιώς. Λέω ότι αυτή την οπτική μπορώ να τη δεχθώ από το Κ μέλος.

    Η αυτοπραγμάτωση πάντως που έχει πιαστεί δεν ήταν θέμα του νήματος. Επειδή μου άρεσε όμως η οπτική της @gaby_m ως προς αυτό και επειδή θεωρώ έχει ενδιαφέρον η ανάλυση του είπα πως ίσως να έχρηζε και δικό του νήμα. Αν καποιος κόλησε τόσο πολυ σε μια διαφορετική οπτική από τη δική του μπορει κάλιστα να ανοίξει thread με βάση την αυτοπραγμάτωση και εκθέσει εκεί τις απόψεις και τα επιχειρήματά του. Κάθε διάλογος ακόμη και υπο την μορφή που γίνονται τελευταία έχει κάτι να δώσει.
    Και για να πάρω θέση αφού βάλλεται η θέση ενός μέλους, λες και πρέπει να είναι ορθή μόνο μια οπτική θα πω ότι πιστεύω πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εξελιχθεί χωρίς αυτή στη ζωή του. Πόσο μάλλον μέσα στο D/s ή M/s που θέλουν να απωλέσεις χαρακτηριστικά, να μάθεις εκ νέου, να αφεθείς , να αφιερώσεις χρόνο και ψυχή και για το Κ μέλος αντίστοιχα ότι αναλογεί από τη δική του θέση. Μόνο που στο Κ/υ η αυτοπραγμάτωση έρχεται με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορεί αλλιώς. Αυτό αλήθεια, δεν αποτελεί κοινή λογική (το ότι δεν μπορεί να έρθει αλλιώς παρά μόνο μέσω του Κ εαν το θέλει) ;
     
    Last edited: 9 Ιουλίου 2022
  6. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Συγχαρητήρια. Με το καλό η στέψη.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Όπως είναι οι έννοιες "σκοπός" και "στόχος" στα ελληνικά, δεν χρειάστηκε να πάω στις αγγλικές και δεν σκεπτόμουν στα αγγλικά όταν έγραφα. Δεν τον κάνω εγώ τον διαχωρισμό, ούτε η ζωή. Είναι οι έννοιες εξαρχής διαφορετικές.

    Με ρωτήσατε και απάντησα, απλά και εγώ.
     
  8. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Μα θα την δεχοσουν ως τετοια.

    Δεν καθορίζεται απο το υ μελος αλλά καθορίζεται αυτομάτως απο την κατασταση του υ.
    Αν ο στοχος του Κ ειναι να βαλω δέκα καλάθια στη σειρα και δεν ξερω ουτε να κρατάω σωστα την μπάλα, ουτε να στηνω το σωμα μου σωστα στη ρακετα είναι αδύνατον.
    Οπότε η διαδικασια απαιτεί -αυτομάτως- να μαθω πρωτα αυτα για να βαλω τα 10 καλάθια που θέλει το Κ.
    Το πως θα τα μάθω θα το ορίσει το Κ.
    Καταλαβαινω οτι ετσι το βλέπεις αλλά πέρα απο το αν δέχεσαι την κοινη λογική -ή την σειρά αν θες των πραγμάτων- αυτη υπάρχει ανεξάρτητα απο εσένα.

    Δεν ηταν αυτο το θεμα, ωστοσο επειδη αναφέρθηκε ειπα να καταθεσω την δικη μου οπτική για την αυτοπραγμάτωση σε σχεση με το θεμα του νήματος που ειναι οι στόχοι.
    Ποτε και απο ποιον;
    Έχει πολλά να δώσει ιδίως με την μορφή που γίνεται τελευταία.
    Προσωπικά δεν διαφωνώ με αυτό, ουτε υποστήριξα το αντιθετο πουθενά.
     
  9. de7

    de7 s

    *μου* προκαλεί έκπληξη γιατί κάποιοι σε ένα bdsm φόρουμ δυσανασχετούν με τη λέξη εκμετάλλευση.
    Σε ένα bdsm φόρουμ δεν θα έπρεπε μια τέτοια συνθήκη να είναι κατανοητή και να μην προκαλεί δυσαρέσκεια;
    διαπιστώνω ότι όχι μόνο παρουσιάζει δυσκολία στην κατανόηση (φυσικό όταν υπάρχει απειρία) αλλά η δυσαρέσκεια (σεβαστή) μετατρέπεται στο αξίωμα: υποταγή και εκμετάλλευση δεν πάνε μαζί.

    Αλλά, αναρωτιέμαι, εφόσον στο slave δεν ανήκει τίποτε, συμπεριλαμβανομένης της σκλαβιάς *του*, των οικονομικών *του*, των αποφάσεών *του* για τα επαγγελματικά *του*, του σώματός *του*, του "προσωπικού" *του* χώρου και άλλα πολλά (που έχει πλέον παραδώσει), όλα αυτά δεν ανήκουν Στον Αφέντη;
    Ο Αφέντης δεν τα Εκμεταλλεύεται προς όφελός Του και μόνο;

    Αν το πρόβλημα είναι στη λέξη ας το πούμε αλλιώς.
    Θα αλλάξει η συνθήκη; Όχι βέβαια.
    Ο Αφέντης Έχει τα πάντα στην ιδιοκτησία Του και τα Κάνει ό,τι Θέλει και λογαριασμό δεν Δίνει.
     
    Last edited: 10 Ιουλίου 2022
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    "Ο Φλορεντίνο Αρίσα τον άκουσε ασάλευτος. Ύστερα, κοίταξε έξω από τα παράθυρα όλον τον κύκλο που σχημάτιζε την περιφέρεια της ναυτικής πυξίδας, τον ξεκάθαρο ορίζοντα, το δεκεμβριάτικο ουρανό χωρίς ούτε ένα σύννεφο, τα νερά πλεύσιμα για πάντα και είπε:

    "Θα συνεχίσουμε ίσια, ίσια, ίσια, ξανά για τη Λα Δοράδα".

    Η Φερμίνα Δάσα ανατρίχιασε, γιατί αναγνώρισε τη φωνή από τα παλιά, φωτισμένη από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και κοίταξε τον καπετάνιο: αυτός ήταν το πεπρωμένο. Αλλά ο καπετάνιος δεν την έβλεπε, γιατί είχε μείνει ξερός από τη δύναμη της έμπνευσης του Φλορεντίνο Αρίσα.

    "Το λέτε στα σοβαρά;" τον ρώτησε.

    "Από τότε που γεννήθηκα", είπε ο Φλορεντίνο Αρίσα, "δεν έχω πει ούτε μια κουβέντα που να μην είναι στα σοβαρά".

    Ο καπετάνιος κοίταξε τη Φερμίνα Δάσα κι είδε στα βλέφαρά της τις πρώτες λάμψεις από μια χειμωνιάτικη πάχνη. Ύστερα κοίταξε το Φλορεντίνο Αρίσα, την ακατανίκητη ψυχραιμία του, τον ατρόμητο έρωτά του και τον τρόμαξε η αργοπορημένη υποψία πως είναι η ζωή περισσότερο από το θάνατο αυτή που δεν έχει όρια.

    "Και μέχρι πότε νομίζετε πως μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το πήγαινε έλα του διαβόλου;" τον ρώτησε.

    Ο Φλορεντίνο Αρίσα είχε την απάντηση έτοιμη εδώ και πενήντα τρία χρόνια, εφτά μήνες και έντεκα μέρες με τις νύχτες τους.

    "Για όλη μας τη ζωή", είπε.
    "

    Σε αυτό το κείμενο, βρίσκετε στόχους; Σκοπό; Αυτοπραγμάτωση;
    Υποσημείωση, είναι βέβαιο ότι πολλοί ξέρετε από πού προέρχεται, μην το πείτε γιατί τότε θα έχουν ειπωθεί πολλά για την απάντηση.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ανετότατα δεκτό ότι σκοπός μιας σχέσης Κυριαρχίας - υποταγής είναι η χρήση του υ από το Κ και μάλιστα το βρίσκω ένα καλό συμπέρασμα για αυτό το νήμα, γιατί ο MasterJp ρωτούσε, "αν δεν είναι η βελτίωση στόχος, τότε έχει στόχους το 24/7 D/s;" και η @kinvara κατόπιν ρώτησε "αν ναι, πού αποσκοπούν οι στόχοι;"

    Η εκμετάλλευση, είτε ο Αφέντης κρατά την σκλάβα σε σχέση μαζί του, είτε την έχει σε θέση σκλάβας, είναι λίγο αλλιώτικη έννοια και μπορεί να σηκώνει συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση συνιστά πατριαρχική ορολογία και αντί-οικολογική, εκ πρώτης όψεως, διότι παραπέμπει σε ανάλωση πόρων χωρίς να αφήνει να εννοηθεί η αναπλήρωσή τους ή κάποια συνεκδοχική ανάπτυξη. To "ό,τι θέλει κάνει ο Αφέντης" είναι ένα passe par tout που δεν μπορεί όμως να πηγαίνει με ερωτήσεις, διότι απλά κλείνει το θέμα και τι το συζητάμε, για να προκαλέσουμε; Γιατί δεν λέτε εξαρχής π.χ. ότι οι στόχοι είναι όποιοι θέλει ο Αφέντης; Και αν θέλει ο Αφέντης να υπάρχουν στόχοι, προφανώς. Γιατί, π.χ. δεν υπηρετείτε όπως ακριβώς υπηρετείτε, χωρίς στόχους; Σε τι θα σας χάλαγε;

    Επίσης σηκώνει συζήτηση αν ο Αφέντης κάνει ό,τι κάνει "προς όφελός Του και μόνο", διότι είναι υπερβολικά πατριαρχικό. Ιδίως όταν η σκλάβα είναι κοντά του "επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς", το οποίο δεν είναι καν αξίωμα, ειρήσθω εν παρόδω, επιφώνημα είναι, έχει και κάποια θέματα ηθικής φύσης, που μετράνε πολύ σε όλους ανεξαιρέτως τους -ισμούς.

    Μπορώ να σκεφτώ και άλλους ενδεχόμενους στόχους ενός 24/7 D/s, ακόμα και το να παραμείνει 24/7 D/s, με τις αποστάσεις, την πειθαρχία, τους εξευτελισμούς του και όλα, χωρίς να το φθείρει η καθημερινότητα, είναι ένας στόχος. Το ταξίδι είναι επίσης ένας στόχος, έχουμε και ένα πρόσφατο, του 2022 νήμα για αυτό, που είχε ανοίξει η @Mystique. Το SSC και να διατηρείται καθώς το 24/7 D/s υπερβαίνει όρια και περιορισμούς, θα μπορούσε να είναι στόχος. Η συνεχής επαφή με την πραγματικότητα γιατί δεν λέει να χάσουμε συντάξεις όπως οι Rechter, επίσης.

    Αυτό που εμένα δεν θα μου άρεσε θα ήταν να είναι οι στόχοι ενός 24/7 D/s εργαλειακού χαρακτήρα για ζητήματα εκτός D/s συσχέτισης, με τα υπόλοιπα όλα δεν έχω πρόβλημα.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εκμετάλλευση είναι απλά η χρήση διαθέσιμων πόρων προκειμένου να υπάρξει όφελος.Η χρήση της σκλάβας για παραγωγή κέρδους δεν ταιριάζει με την δική μου προσωπική ηθική και είναι κάτι που δε θα το έκανα ωστόσο είναι πολλά πράγματα στο BDSM που εγώ δεν θα έκανα. Από τη στιγμή που η σκλάβα είναι εκεί χωρίς χρήση, ή απειλή χρήσης, σωματικής και/ή ψυχολογικής βίας εμένα δε μου πέφτει λόγος.